Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cr00py
senior tag
Urak.
Holnap jönnek 2 után átkötni ftth-ra.
A kérdésem az lenne, hogy a szerelőknek kell/lehet szólni, hogy nekem szükségem van a publikus ipv4 címre a nas, illetve ip kamerák miatt, avagy majd bekötés után jelezzem az üfsz-nál?
Saját routerem van, gondolom itt helyben át tudják tenni bridge-re, avagy azt is az üfsz-nál kell intéznem telefonon?
Köszönöm.
-
nfsu17
veterán
válasz kopi72 #72997 üzenetére
mindig vannak elégedetlenkedők, úgy hogy olyat nem fogsz olvasni, hogy mindenben a legjobb és legmegbízhatóbb...vannak problémásabb környékek, meg kevésbé.
Én pl. elégedett vagyok, nem mennék át sehova máshova, egyrészt mert árban a közelben sincs senki, de még párszáz Ft kedvezményért sem. -
kopi72
aktív tag
válasz sfdrakex #72995 üzenetére
egyrészt még nem jött be az utcába, másrészt, a több nem mindig jobb..
Főleg amikor 0 van.
Ezért kérdeztem pl, mennyire megbízható, mi van a román gateway-ekkel, stb...
invitel 10 év alatt 1x sem szakadt meg, folyamatosan szolgáltatott.[ Szerkesztve ]
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
kopi72
aktív tag
Vagy jobb alternativa?
[ Szerkesztve ]
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
kopi72
aktív tag
Hello,
jaszberenyben erdemes atallni invitelrol digire? 30/5-os a net, de meg sosem szakadt meg..
9 ezret fizetek 3 settopboxxal, de igazabol 2 is eleg lenne.Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
twine
veterán
válasz herdsman12 #72983 üzenetére
Nyilván csak egy szimpla üzletkötő,,, és alap esetben én is inkább "központilag" szeretek mindent intézni... Mint ahogy ez meg is történt....
De most valahogy azt logikáztam, ha ő köt a környékünkön, bedobta a szórólapot, talán a helyi viszonyokkal is tisztában van....
Ami akár még igaz is lehet, csak én el lettem hajtva, mert belőlem nem esett le jutalék... -
twine
veterán
Ismét egy DIGI gyöngyszem....:
Találtam a postaládánkban egy szórólapot....Amin feltüntetve:
"AZ ÖN TANÁCSDÓJA:
YX
telefonszám"Gondoltam felhívom és megkérdezem, tisztelettel mint "az én tanácsadómat", tud e valamit a "fejállomás élesítéséről" illetve, gondoltam hogy ha már úgyis ő köti a környékünkön a szerződéseket, biztosan van valamiféle rálátása a szolgáltatás bekötési idejére,élesítésére....
Ezen logika mentén tisztelettel köszöntem, elmondtam, hogy már kötöttem szerződést, ne haragudjon hogy mégis zavarom, de érdekelne tud a valamit a fejállomásról és , hogy a környékünkön mikor várható az szolgáltatás élesítése?Megkérdezte kultúráltan, hogy online kötöttem e a szerződést, mondtam hogy igen,,,mire jött a válasz...:
Ja hát akkor érdeklődjek a hátoldalon feltüntetett 1272-es számon....
Ekkor visszakérdeztem, hogy
"-ha nem önnél kötöttem, akkor ügyfélszolgálat?
-Igen!
-Köszönöm ez szép volt, viszont hallásra!"Még sok ilyen, a céghez lojális és segítőkész munkatársat kívánok a cégnek....Biztos segít a cég szekerét tolni
-
adika4444
addikt
-
bernel
tag
Most láttam:
A DIGI elindítja mobil telekommunikációs szolgáltatásait Magyarországon
A hálózat elindításától a DIGI év végéig elérhető kedvezményes ajánlatot nyújt lakossági ügyfeleinek. Az ajánlat a legalább egy vezetékes vagy műholdas szolgáltatást igénybe vevő DIGI/Invitel ügyfelek számára érhető el.
A kedvezményes ajánlat hűségidő vállalása nélkül vehető igénybe, így az ügyfelek szabadon dönthetnek az előfizetés időtartamáról. A kedvezményes ajánlat havidíjat nem tartalmaz, az ügyfelek csak a felhasznált szolgáltatásokért fizetnek, nagyon kedvező áron.Az ajánlat legfontosabb elemei (részletes ajánlat elérhető a digi.hu honlapon):
Havidíj 0 Ft/hó
Mobil adatforgalom Korlátlan
Hálózaton belüli hívások 0 Ft/perc
Hálózaton belüli SMS 0 Ft/üzenetBelföldi és EU hívások (minden belföldi vezetékes- és mobilhálózat irányában és minden EU országbeli vezetékes és a legtöbb jelentős mobilhálózat irányában) 5 Ft/perc
http://digi.hu/hirek/digi-elinditja-mobil-telekommunikacios-szolgaltatasait-magyarorszagon
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz Wasquez #72973 üzenetére
wifi-nél nincs olyan hogy maximalizálod , ezt kéne megérteni, ráadásul ha jol tudom azon is fix az antenna,
nem véletlenül irtuk többen is hogy saját router, ha meg neked jo a mostani akkor ted a ház közepébe, bár ez csak matematikailag jó , mert ugye azt nem tudod hogy mennyi a zavarás akár mobil mikro szomszéd wifi, ezek mind befolyásolják, és akkor a vevő -röl nem is eset szó, viszont terv rajz és társai nélkül hogyan várod el hogy ötleteljünk neked ideális helyszínt, ted középre , enynit tudunk irni ebben, nem mellékesen ez nem digi topic téma, hanem inkább, hova helyezem a wifi routert téma.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Brandynew
őstag
válasz Wasquez #72973 üzenetére
Ezen a routeren egy nem irányított izotróp antenna van, de ezzel szerintem te is pontosan tisztában vagy, nem értem a kérdést.
Nyilván próbálkozhatsz különféle módokon irányítani a rádióhullámokat, de ha sikerül, a latency romlani fog. Inkább antennahosszabbító kábelt vennék, vagy valami extendert, repeatert.
-
Wasquez
senior tag
válasz DonMaster #72972 üzenetére
Én is értem, hogy ha nem megfelelő a wifi sebessége, akkor vegyek routert, de én meg leírtam, hogy nincs bajom a wifi teljesítményével, de nem jó helyen van, tudna ennél többet is, ha az optimális helyre rakom, és akkor szeretném már maximalizálni a végeredményt!
Nem tudom, ennek a megértéséhez hány diploma kell?Ez kb olyan, mint ha azt írnám le egy autós fórumban, hogy-hogyan lehet a motorból többet kihozni, erre azt írnák, hogy vegyek másik autót!
Nem akarok venni másikat!!!
Ennek vagyok kíváncsi az antennájára, de ezt még mindig nem tudtam meg, csak azt, hogy vegyek másikat!PC
-
4Grider
nagyúr
válasz Wasquez #72968 üzenetére
"Például ha gömb sugárzót a plafonra szerelem, teszek fölé egy alumínium lapot, akkor a beton födém irányában nincs értelme sugározni, de ezt az alumínium lefelé visszaveri, tehát a duplájára nő a hasznos irányba a sugárzott teljesítmény!"
Sőt, ha az ánuszomba tölcsért dugok, akkor még repülni is megtanulhatok.
-
Wasquez
senior tag
válasz sfdrakex #72967 üzenetére
Köszönöm, hogy megpróbálsz segíteni, és minden rosszindulat nélkül, szerintem nem érted a wifi antennák jellegéből adódó térerősség kérdését, mint ahogyan nagyobb mélységében én sem, de vannak alapvető dolgok, amik alapvető fizikai törvényszerűségeken alapulva megérthetőek és optimalizálhatóak.
[link]A fenti linken látható, hogy milyen antennához milyen irányítottság mellett milyen db érték tartozik, milyen elhelyezkedésben, ugyanazon adóteljesítmény mellett!
Vegyük például, hogy az ONT-ben egy gömb jellegű antenna van, ez minden irányban sugározza mondjuk az 1W adóteljesítményt. de ha te az egyik oldalán vagy, és teszel mögé egy reflektív felületet, akkor az a semmibe elpazarolt adóteljesítményt a te irányodba visszaveri, és kvázi úgy működik, mint ha 2W lenne az adó teljesítmény.
Nagyjából, mert ez azért elég elnagyolt állítás.Például ha gömb sugárzót a plafonra szerelem, teszek fölé egy alumínium lapot, akkor a beton födém irányában nincs értelme sugározni, de ezt az alumínium lefelé visszaveri, tehát a duplájára nő a hasznos irányba a sugárzott teljesítmény!
Ezért érdekelne, hogy a konkrét készülék a linken lévő antennák közül milyet tartalmazhat? Mert ha nem gömb, akkor nincs sok értelme a sík tükörnek.
Legjobban szerintem egyébként a probléma egy izzólámpa pontszerű fényforrásával értető meg, ez minden irányba egyenletesen világít, ha tükröt raksz mögé, akkor 180 fokba a duplája lesz a LUX értéke. Ha parabolát teszel mögé, akkor már kevesebb, mint 180°, de több mint 2x LUX értéke adódik!
Szóval nem veszek routert, egyébként van itthon kettő is, de azokkal pontosan ugyanazt kellene tennem, mint ezekkel, ha a legjobb térerőre törekszem az adott eszközzel, mert ugyanott lennének a legjobb helyük, csak azoknál tudom, hogy bot antenna van rajtuk!
PC
-
Wasquez
senior tag
válasz sfdrakex #72965 üzenetére
Végre a kérdés lényegét kezdjük tárgyalni!
Nincs antennája, és falra, vagy plafonra tudom rakni, ezért szeretném tudni, hogy egy nyákon kialakított antennának mi a térerő jellege, mert ennek függvényében kell az antenna mögé kerülő visszaverő felületet kialakítani.PC
-
Wasquez
senior tag
válasz sfdrakex #72961 üzenetére
Ha a gyenge wifi képességű ONT most is ki tudja az igényeket elégíteni, úgy, hogy egy fő fal van 30cm-es és kb 11m, akkor feleslegesen pakolászom, ha 5m-re teszem, és maximum egy 10cm-s válaszfal, de helynként még az sem?
Értem, hogy vannak sokkal gyorsabb, erősebb antennás routerek, de azt majd akkor vetem be, ha tényleg szükség lesz rá! Addig is ezt akarom optimalizálni, csak tudni szeretném, hogy mi a térerő elhelyezkedése az eszköz körül!?
PC
-
sfdrakex
nagyúr
válasz xeon forever #72962 üzenetére
Erre jó a fórum. 😃🤣😁😆
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Wasquez
senior tag
válasz sfdrakex #72959 üzenetére
Egyenlőre ezt nem szeretném, van már hatszázhetvenkét dobozom, nem vágyom többre, és nem ez a probléma. Így is működik minden alap funkció, de lehetne a sebességeken javítani egy jó elhelyezéssel, de kábeleznem kell hozzá a TV-t, ezért kell kitalálnom az ONT megfelelő helyét.
PC
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Lehet tudni, hogy ez az eszköz F660RV1 a wifit milyen antennával szórja, mennyire lehet optimalizálni az elhelyezésével a hatótávot?
Gömb sugárzó ként működik, vagy van valamilyen célszerű irányultság az elhelyezésnél?
Jelenleg a asztalon van, de túl messze, nem ideális helyen, a lakás közepén viszont a plafonra lenne érdemes tennem, hogy középpontba kerüljön, és a legoptimálisabban bevilágítson a beton részek közé.
Esetleg érdemes lenne tükröt rakni fölé, hogy az is lefelé terelje a hullámokat!?PC
-
adika4444
addikt
válasz its_grandpa #72953 üzenetére
Csodálatos, akkor megint gond van ezzel. Asszem pont itt, vagy valamelyik szomszédos topikban volt róla szó, hogy sikerült ezt a kellemetlenséget végre javítani. De akkor lehet, hogy nem érkezett meg mindenhová a frissítés.
üdv, adika4444
-
Laccoss
addikt
válasz its_grandpa #72953 üzenetére
Én a sajátomat nem érem el mobilnetről.
Aki nem változtat jelszót, az olyan, hogy a wifit sem jelszavazza, tehát oly mindegy az egész
[ Szerkesztve ]
-
its_grandpa
tag
válasz Intruder2k5 #72951 üzenetére
Szerintem meg nem javították.
Érdekelne, hogy varso és adika4444 honnan szerezték az infójukat.
Szemrebbenés nélkül be lehet lépni, most próbáltamNmap quick scan:
21/tcp filtered ftp
22/tcp filtered ssh
23/tcp filtered telnet
53/tcp open domain
80/tcp open http(hmm,de lehet becsapom magam és nem is a publikus net felől próbáltam ?)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz adika4444 #72950 üzenetére
Nyilván én sem piszkáltam bele senkinél, ahol be is engedett, rögtön kiléptem. Csak hát itt a mintapéldája annak, milyen az amikor az előfizető nem ért hozzá, a szolgáltató meg magasról tesz rá. És ha valaki rossz szándékkal van, akkor annak innen már nincs nehéz dolga.
De akkor legalább javították a hibát, ez mindenképp plusz pont a DIGI-nek.
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #72949 üzenetére
Bár nem próbáltam ki, hogy beenged-e, de én is több ilyen eszközt is láttam. Ismerettségi körben mindenki ZTE-es, idegeneknél meg azért nem lépegetek be, ki tudja lehet-e belőle gond...
üdv, adika4444
-
MODERÁTOR
válasz adika4444 #72948 üzenetére
OK. Az enyém kezdettől fogva bridge módban van, szóval nem tudom. Utoljára tavaly próbáltam az akkori "saját" címtartományomból megnyitni pár random DIGI-s IP-t, és több címen is elérhető volt egy-egy HG8121H ONT, mi több, a nagy részébe alap jelszóval simán be lehetett lépni. Azért ez elég durva hiba volt a DIGI-től és a Huawei-től.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #72938 üzenetére
Van már frissítés, ami orvosolta ezt, szóval nem lehet őket a net felől elérni.
üdv, adika4444
-
varso
tag
válasz Intruder2k5 #72944 üzenetére
Mondjuk vicces a dolog, mert amikor a románok szerelték be, akkor a kábelTV-s box-nál is azt írta ki egyszer, hogy hívja az RCS-RDS-t, vagy a routing módban működő ONT, WLAN Advanced-ben a Regulatory Domain-t sem engedi módosítani Romania-ról. [kép]
Szóval gondolom, hogy a románok, Romániában használt eszközöket hoztak, vagy esetleg frisseket, hiszen a bekötés 05.09 történt meg.
-----------------------------------------
Esetleg azt lehet tudni, hogy mikor fog megjönni az első számla, és hogyan, mert e-számlával lett a szerződés megkötve, de ahhoz, hogy az ügyfélkapuba beregisztráljunk, ahhoz kéne az utolsó száma sorszáma. Jó lenne már az ügyfélkapu, mert a DIGI Online-ra is szükségünk van !
Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
MODERÁTOR
-
varso
tag
válasz Intruder2k5 #72941 üzenetére
Nem, ezt ellenőriztem. Egyébként 195.-al kezdődik!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
varso
tag
válasz Intruder2k5 #72938 üzenetére
Ez érdekes, mert akárhogy próbáltam nem sikerült, sőt távolról a ping-re sem válaszol, csak azt látja, hogy Digikábeles a cím?
Próbáltam 80,8080 portokkal, de akkor valami elkerülte a figyelmem?
Egyébként az alap "digi" jelszót megváltoztattam egy 16 karakteres kombinációra, szóval nem hiszem, hogy valakinek sikerülne belépnie!
-
MODERÁTOR
-
varso
tag
Sziasztok!
Azt hogyan tudnám beállítani, hogy elérjem távolról a Huawei HG8121H ONT felületét?
------------------
-
Akybron
aktív tag
Úgy néz ki a sok panaszom végre meghallgattatott!
Múlt héten írtam a DIGI FaceBook oldalára, hogy mondjanak már valami bíztatót IX. Bakáts Parabola Docsis területre.
Az a válasz jött, hogy az optikai net szolgáltatás elérhető.
Másnap a postaládában és a faliújságon is ott volt a bejelentés az üzletkötő számával.
Jövő hétfőn kötik be.
Már alig várom!73&DX HA5OJN
-
Bgray
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire normális az, hogy a képen látható sebesség jön csak át. Kábelről csatlakoztam az ő általuk hozott Fiberhome GPON AN5506-02-FG re. Cat5e kábellel. 1 gigabites hálókártya van a gépben.
Először csak 100 mbps jött át a hálózaton akkor felhívtam őket 10 percen belül kaptam az SMS-t hogy megoldódott a probléma.
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Máté
-
sztanozs
veterán
válasz xeon forever #72917 üzenetére
#72925 Egyáltalán nem jött át a cinikusság (senkinek se - mivel a hsz cinizmust még nyomokban sem tartalmazott), tisztán láthatóan csak próbálod a saját okosságod erőltetni.
De ha már cinizmus: AP Isolation
MAC-hez volt fixálva az IP-k egy része (amihez kedvem volt, de ez amúgy sem jelent problémát switching szempontból, ha nem kér IP-t hanem a DHCP-kiosztási tartományon kívül - de a beállított C osztályon belül - kézzel oszok ki). Ahogy korábban is írtam az ONT wifijére kapcsolódó eszközök még az ONT webfelületét sem érték el (nem hogy a hálózaton levő más gépeket), míg az ONT-hez kábelen csatlakozó AP wifijén lógó (akár ugyanazon eszközök) látták a belső hálózatot.
Win10-es hálózati elérhetetlenség (ami amúgy csak az SMB-t érinti, azt is csak authentikációs) szempontból egyáltalán nem releváns ebben a helyzetben.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #72925 üzenetére
A port isolation feature kikapcsolhatatlanságán nem sokat segít, ha fix IP van, vagy statikus összerendelés MAC alapján, stb.
-
Soma01
veterán
válasz DonMaster #72915 üzenetére
Sajna festés után van. A doboz tetők is biztosan le vannak festve. De mondjuk azt pont nem nehéz javítani. Én nem gondolom, hogy az utp mellett nem fér már el az optika. Ha máshogy nem úgy ahogy írtad. De én úgy szedném ki az utp-t, hogy közben húzok be vele egy befűzőt és vissza is húznám vele azt az utp-t ÉS az optikai kábelt is. Lehet jól fog még jönni az az utp ott...
-
woodworm
veterán
válasz xeon forever #72916 üzenetére
Leegyszerűsítve, AP isolation esetében el vannak szigetelve a kliensek egymástól, csak internetezni tudsz. A gond, hogy ez általában kapcsolható opció szokott lenni a wifi beállításoknál.
Mivel korábbi visszajelzések szerint port isolation is van a két port között, elég korlátozottan használható saját hálózat kezelésére a mostanság osztogatott ont. -
xeon forever
addikt
válasz xeon forever #72916 üzenetére
Lejart a szerkesztes... Szoval ami igy leesett es kerdeses, hogy a MAC cimekhez fixaltad az Ip cimeket DHCP-n?
Azert az nem hatrany...Illetve Win10 gepek eseten mar van Xarakodas egy W7/2012 server lathatosaga kozott...Erre a megoldas a Halozati meghajto hozzaadasa.
[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
xeon forever
addikt
válasz sztanozs #72901 üzenetére
Routeren az AP isolation az meg mi>ha jol tudom akkor is kene a belso halozatnak mukodnie, illetve akkor a routernek van egy fix ip-je , @ ezestben ugye a gepeknek is fix ip van @ amin fut az esetlegesen beallitott szerverek port nyitas utan. Pl. 80-8080 Tehat itt valami kaksi van...Mindenestre szerintem szarul volt valami konfigolva es utkoztek a cimek....De mivel ugyis targytalan igy targytalan amit irok.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
mpo
veterán
válasz Laccoss #72911 üzenetére
ajtó felé, vagy álmennyezetbe berakni a routert
Most akkor ajtó felé vagy ajtó fölé, mert ez a két szó nem cserélhető föl, mást jelentenek.
Ha a kapu felé rúgod a labdát, abból lehet gól, de ha fölé rúgod, akkor a kapu fölött/felett megy el.Ha érted, akkor már elavult.
-
Laccoss
addikt
válasz Misu2002 #72886 üzenetére
Panelban laksz? Általában az ajtó felett, vagy a közelében van a kismegszakító, onnan könnyű egy konnektort húzni (pár méter kábelcsatorna, meg egy külső konnektor), ajtó felé, vagy álmennyezetbe berakni a routert, és onnan mehetne az UTP kábel a csatornába.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz Misu2002 #72903 üzenetére
Ezek nem passzív eszközök, hanem SFP+ extension-porttal rendelkező hálózati eszközökbe való kiegészítő modulok. De korábban már ki volt tárgyalva, hogy a Digi csak a saját maga által üzemeltetett (és rendszereibe regisztrált) ONT-t támogat, szóval esélytelen. Vagy a fénykábelt húzatod keresztül a csatornán, vagy bevezeted az áramot a klotyóba.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Vakegérke
félisten
válasz Draken #72905 üzenetére
Szerintem várj még negyedórát, aztán ha nem változik semmi, hívd őket újra.
Szerk: Látom, azóta bőven megvolt a negyedóra, ideje hívnod őket.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Üfsz-t felhítvam, kb 15percen belül jött az sms. Újraindítottam a routert, maradt a 100-al kezdőd cím. Áramtalanítottam, még mindig maradt a 100as cím. Most ilyenkor wtf?
-
Misu2002
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! Alaprajz hiányában kicsit nehezen tudom részletesebben leírni a helyzetet, de az általatok és a Digi által is felvázolt kép alapján úgy látom, hogy bár a festés után a vésést már kerülném, úgy látom, hogy a WC-be muszáj lesz csinálni egy konnektort.
Egy témában nálam jártasabb jóbarátom ezt a két eszközt vetette fel, hogy hátha megoldható ezek valamelyikével a passzív átkötés, de a Digi telefonos supporttól nem tudtam email címet szerezni, hogy átküldjem nekik, látatlanban meg kizárták ezt az opciót.
http://www.wireless-bolt.hu/45752-sfp-rez-modul/564944-rj45-sfp-10-100-1000mbit-rez-modul
https://spanish.alibaba.com/product-detail/esfp-ge-sx-mm850-huawei-optical-transceiver-esfp-multi-mode-module-62124681860.html?spm=a2700.8699010.normalList.7.11dd390aUoJx5V&s=p
A csőben sajnos nem fér el még egy vékony kábel sem, megy körben egy polisztirol stukkó, ami mögött talán elmegy, de a végcélhoz nem tud ott sem eljutni.
-
Lackooo84
nagyúr
Az előbb itt volt nálunk Tbányán 2 román szerelő és vmit karbantartottak a lépcsőházi bekötődobozban, tettek fel valami fehér kis dobozt amibe kunkorodik az optika, meg az ont-ba menő optikai kábelszakaszt is cserélték/toldották(?) is cserélték. Vicces volt, mert ugye lementem, mert elment minden, mondtam nekik valamit, erre átadott egy papírt, amin magyarul volt írva, h karbantartanak, egy szót sem tudtak magyarul.
The Truth is out there...
-
sztanozs
veterán
válasz xeon forever #72881 üzenetére
Nem ez volt a probléma (mivel pont úgy nézett ki a hálózat, ahogy szerinted kellett volna). A probléma ott van, hogy az ONT-n be van kapcsolva az AP isolation (vagy ennek megfelelő üzemmód) és ezen felhasználói oldaról nem lehet változtatni (amit a support is megerősített). De már amúgy is tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest