- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
mzso
veterán
Azt megmondaná valaki, hogy csatlakozik az ONT-hez az optikai kábel?
Azon is van valamilyen csatlakozó? Vagy direktben van bekötve valahogy? Az #53623-as hozzászólásban nem igazán látok csatlakozót?Azért kérdezem hogy kiderítsem, hogy szét lehet-e szedni ha valamit változtatni akarok a kábelezésen?
(Elég nagy szopás itt a helyzet most ahhoz hogy véglegesbe meg lehessen csinálni...)
-
betyarr
veterán
válasz
laskr99 #53693 üzenetére
mivel a router meg a hálókártya gigás,ezért az nem lehet szűk keresztmetszet.kérdés,hogy a kábel,amit behúztak,az vajon gigás-e?vagy megnézed a vezetéket és megírod,hogy mi van ráírva,vagy a digi honlapján beírod a címedet és ha fttb a háló,akkor sztem nincsen akadálya a dolognak.
mod.:igen,Mr. Janó-nak igaza van.ha egy utp-ről megy a net és a telefon is,akkor külön kábelt kell behozni a telefonnak,mert a 100+ net mind a 4 érpárt használja.
-
Jackx
tag
válasz
viktorhu #53690 üzenetére
Ezek igazából új csomagok. A szolgáltatótól függ, hogy mennyire reklámozza. Ha úgy dönt, akkor sehol nem emeli ki, vagy akár rommá reklámozza hogy mindenki nála kössön szerződést.
Az automatikus emelés, vagy csomagváltásról annyit, hogy a telekomnál mindig örültem hogy jajj de szuper, duplázzák a sebességet, és marad az összeg. Igen, csak amikor az 50/5 -ösért fizettem 7500 forintot hűségidő nélkül, és már építették a digit, akkor valahogy nem hatott meg, hogy na mostmár 120/10-es netem van 7500 ért. Valahogy a 3000 forint havonta gigabites netért (+tv +telefon) kicsit jobban megéri nekem.
-
-
Jackx
tag
válasz
viktorhu #53687 üzenetére
Igen, szoktak szólni a hűség lejáratáról, de csak hogy újabb évekre magukhoz láncoljanak. Magának meg azért nézi az ember, mert hűség nélkül kb. másfélszerese az összeg...Vagy szeretne végre megszabadulni a szolgáltatótól!
Szerintem a tescos példa tökéletes. Akit érdekel van-e valami olcsóbban, az időnként csekkolja. Ráadásul szolgálótól függetlenül már egy ideje csökkentik az internet áfáját, így folyamatosan szó van a médiában a fokozatosan csökkenő árakról.
-
viktorhu
veterán
válasz
wwenigma #53684 üzenetére
Igen, jól hangzik, ha a tescohoz akarod hasonlítani a digit, de más szolgáltatók szoktak szólni a hűség lejártakor, hogy milyen új lehetőségek vannak. Meg ugye ott alapból is nézed, mert tudod, hogy van lehetőség újabb hűségre, a diginél eddig nem volt. Ráadásul engem úgy raktak annak idején automatikusan 200A-ba, hogy nem is volt technikailag lehetséges a 200-as csomag, de még véletlenül sem 100-as csomagot kaptam. Aztán amikor szóltam, hogy indokolatlanul drágán kapom, és nem is jön a 200, akkor meg magától értetődően mondták, hogy az én címemen 100 a maximum, hát persze, hogy nem működik a 200-as csomag.
-
törölt tag
válasz
dorika87 #53681 üzenetére
Hááát a saját csomagodat Te ismered. Amúgy a telefont sem értem. Szerintem a DIGITel 500 (17. oldal) sosem volt 0 Ft vezetékes irányban.
-
-
törölt tag
válasz
dorika87 #53679 üzenetére
Sosincs automatizmus, mert a régi szerződések (csomagok) határozatlan formában továbbra is érvényben vannak, Te pedig új szerződést kötsz amikor módosítasz.
(Akkor módosít automatikusan a szolgáltató, ha valamilyen ok miatt ki akarja vezetni a régi csomagot, mint pl. most a TopNet-eseknél vagy az 'A' jelű csomagoknál.)
-
dorika87
őstag
Az előbb beszéltem egy ügyintézővel telefonon. A váltással nincs gond. Szóval átmehetek az új 100 FTTB-e ugyanúgy hűség nélkül ahogy most vagyok a 100 Pro-val. Csak jelenleg 3250ft-ot fizetek hűség nélkül és ha bemegyek személyesen aláírni a szerződést akkor 2500ft-ot fogok, ami tulajdonképpen nekem csak jó, és nyerek vele. Engem az zavar, hogy ha ennek nem járok külön utána akkor erről aztán nem tájékoztat a digi, hanem fizessem csak tovább a drágábbik csomagot, ahelyett, hogy pl. automatikusan áttennének abba, vagy küldenének egy emailt ezzel kapcsolatban, hogy elfogadom-e vagy sem.
-
laskr99
addikt
Üdv!
Van egy régi,megszünt csomagunk otthon , 100mbps nettel, telefon és TV. Láttam, a net ára csökket és 100-ról 500-ra tudnék ahogy látom(felhívom ma őket) 400 forint töblettel váltani. Régi kábelek vannak amit a UPC kötött be vagy 10 éve, elég lenne a sebesség elérésére? Asus NRT 56U B1 routerem van+Killer E2200 gigabites Lan port a gépen. Mi kell még,mit cserélnének megrendelném? Kb mennyi idő alatt lenne kész?
-
-
dorika87
őstag
válasz
PeterPH #53668 üzenetére
Ezt most komoly? Tehát akkor ha valaki nem figyeli a változásokat akkor fizet tovább a 100-as netért 3250ft-ot hűség nélkül, közben meg már csökkentették az árat hűség nélkül 2500ft-ra a 100-as netnek.ű
Tehát akkor ugyanúgy kapnám továbbra is utp-n a netet, csak olcsóbban?
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Jelenleg 100 Pro netet használok (3250ft hűség nélkül)
Láttam, hogy vannak csomag módosítások. Mit takar pontosan az FTTB?
Ha módosítok Diginet FTTB 100-ra akkor technikailag jelent valami változást a mostanihoz képest (internet, tv, telefont használunk) Kompatibilis a mostani kiépítéssel (panel) vagy kijönnek valamit csinálni a szerelők? -
quailstorm
nagyúr
Másik kábel nem gond, magától nem tud megtörni az optika, csak ha segítenek neki. Valószínűleg menni fog. A lépcsőházban van optikai jelerősítő, csak tán nem éri el a csillapítás azt az értéket, hogy ne működjön.
Nálunk se szaroztak házon belül. Ahol nagyon vigyáznak rá az terepen van, előkészített nyomvonalon. A légkábel meg egy hülyeség, de jó pénzt jelent a karbantartóknak... -
mzso
veterán
válasz
quailstorm #53664 üzenetére
Hát nekem ilyen vékony (talán még tizes sincs, talán nyolcas) cső van és van benne vagy öt derékszögű kanyar... És nem is egyedül kéne lennie... (kell egy koax és egy telefon kábel is)
Gondolom akkor ide ne akarjam beerőltetni az optikai kábelt...
-
quailstorm
nagyúr
A sugáron is múlik. A kábel gyártójától lehet megtudni csak a pontos adatokat. A hajlítási sugár ne legyen kisebb, mint a kábelátmérő 15-szöröse, ez az ökölszabály, de még ez is kicsi. Egy 20cm-es sugárban már fel lehet tekerni gond nélkül, falban se gond egy kanyar, csak ne legyen hegyesen éles.
-
ToBeY
nagyúr
Igaza lehet a digis csajszinak,mert még nem állították át a netet 500-ról 1000-re.Ha belépek a digi oldalán akkor is még az 500mbit szerepel.
-
g0dl
addikt
Tényleg, ez a digis optika mekkora sugaró ívben hajlítható biztonságosan? Ha fel akarom tekerni, illetve egy kanyarnál.
-
xeon forever
addikt
Hát nálunk elég kókány AZ utcában az oszlopokon az optika... ha lehetne én újrarakatnám a szerelőkkel. Kb mint a kutyám papucsa...
-
TeeJay
félisten
válasz
quailstorm #53655 üzenetére
10+ éve volt valami videó ahol az optikai szálat össze vissza hajtották meg kapcsozták mégis jó volt.
Ez az : [link]
Azt hittem ma már mindenhol csak ilyet használnak és lehet bátran tekergetni -
Geth
veterán
válasz
HoryThePooh #53656 üzenetére
?
-
HoryThePooh
aktív tag
Ma reggeli mérés
-
quailstorm
nagyúr
válasz
poli27 #53653 üzenetére
Én se beszéltem fémről meg gabro0 se. És te se cáfoltad meg a merevítő meglétét. Ellentmondást érzek az erőben...
Az optika túl sérülékeny önmagában, többrétegű védelem nélkül nem sokat húznál be. Légkábel van a legjobban kitéve a veszélynek, csak ott könnyűnek kell lennie.A kevlárosban valóban nem 1 db vastag szál van, vagy két kisebb a széleken, de ugyanazt a feladatot el kell látnia, mint az acélnak.
-
poli27
veterán
válasz
quailstorm #53651 üzenetére
de gyártanak... csak nem fém van benne hanem kevlár.... és emiatt rugalmas hajlékony... sőt tovább megyek a Telekom fémmenteset használ léges bekötésre is....
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #53623 üzenetére
Látod ma is új infót kaptam mert eddig nem tudtam hogy amin csak 2 LAN van meg telefon és nincs CATV az tud wifit is. Azt gondoltam csak net és telefon aztán pá. Így már érthető hogy olcsóbb mint a catv verzió
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest