-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
Viola_V #35498 üzenetére
Tedd azt meg, hogy újraindítod a számítógépet.
Ha utána sincs net, megnézni a router lámpácskáit, hogy világítanak azok amiket az előbb írtam, ha az rendben van, ez jó lenne, ha villogna
akkor a számítógép hálózati adapter tulajdonságainál meg nézni, hogy az Ethernet, Részletek oldalon az IPv4 az 192.168.0.10x valami-e és az IPv4 alapértelmezett átjáró a 192.168.0.1
Ha igen, akkor belépni a routerre és a NETWORK, WAN-nál az alábbi képnek megfelelően beírni a DIGI felhasználói nevet, a jelszót mindkét helyre, a Save-el elmenteni, majd ha ez megtörtént a Connect gombra kattintani.
Ezután kapcsolódnia kell. -
válasz
Viola_V #35496 üzenetére
Akkor a lényeg
A Digitől jövő kábel (INTERNET a képen) megy a router WAN feliratú, nálam kék színű aljzatba, a routerhez kapott UTP kábel megy az egyik számozott nálam sárga színű aljzatba legyen ez az 1-es a másik vége a számítógépbe. Ezután az előzőleg tárgyalt beállításokkal a router csatlakozik a Digihez és a gép mindenféle csatlakozás, kapcsolat felépítés nélkül megkapja az Internetet. -
Viola_V
csendes tag
Ezt leírnád még egyszer kérlek más szavakkal is?
Jelenleg van egy digi-s kábel, közvetlenül a gépbe, felhasználónévvel, jelszóval csatlakozom. Ezt a kábelt szeretném behúzni a routerba, és onnan kettéosztani.
A routert újonnan vettem, és volt hogy működött. Ezután bekaptam egy vírust, és nem működött. Majd úgy se volt net hogy a kábel közvetlenül a gépbe futott. Digi-s ügyfélszolgálatos tájékoztatott hogy nem az a jelszó íródik be amit közösen a telefonba beszélünk...Azóta ez a rész megoldódott, sikerült likvidálni, közvetlen kapcsolódással működik, és most újra szeretném kettéosztani...
-
Vagy nem kell kép. A DIGI kábele a WAN-ba dugva, egy gép kábelen valamelyik számozott portba. A routert bekapcsolni, a LAN1-4 amelyik bedugva a kábel világít, utánunk a WAN jelző villog, világít. Ha így van akkor a gépen a böngészőt elindítva jön a net.
Ha nem, akkor belépni a routerre és megnézni, hogy kapcsolódott-e.
Ha vezeéken van akkor már csak a WIFI csatlakozás ellenőrzése beállítása.
Még egy kérdés: Ez a router még nem volt használva? Nem maradhattak bent beállítások régi hálózathoz? -
-
válasz
Viola_V #35490 üzenetére
Bocsánat rosszul fogalmaztam.
Nem ez a helyes mondat: Use IP address specified by ISP legyen bejelölve
Use IP address specified by ISP ne legyen bejelölve
Nem kell neked beírni ide semmit Use IP address specified mert amikor csatlakozol a szolgáltató automatikusan ad neked.
Sajnálom ez a két betű lemaradt. -
Viola_V
csendes tag
válasz
wwenigma #35470 üzenetére
Köszi a válaszokat (mind a kettőtöknek). Még mindig bénázok:
Use IP address specified by ISP résznél meg kéne adnom neki egy IP címet, de hol tudom megnézni hogy mit "adott nekem az ISP" ?
cmd.exe, IP config részből kísérleteztem, nem sok sikerrel, de láttam olyat hogy "IP útválasztás engedélyezve....Nem"...ez ugye gond? -
-
A WIN 10 az érdekes ebből a szempontból, másként működhet.. És ha androidos a telefonod akkor még ott is lehet bibi, próbáltad más eszközzel, tablet, notebook a kapcsolódást?
A upc, t-home és hasonló kapcsolódási rendszert használ nem ez lesz a gond. Sőt azt mondom a DIGI-vel jobban ki lehet használni ezt a lehetőséget. -
_q
addikt
Sziasztok!
Diginet-nél van lehetőség laptopról wifin-n keresztül megosztani a netet telefonnak?
-
válasz
fujifilm1 #35475 üzenetére
Ha a DIGINet100 gondoltál, akkor nincs belépési díj, csak a bekötésnél felhasznált anyagokat kell kifizetni.
Ebben a mellékletben a 34. oldalon vannak az áraik.
A DIGINet100 az havi 2700 Ft, de javaslom inkább a DIGINet100Pro-t.
Itt vannak a kábeles csak Internet árak és adatok. -
Na most bepipultam, a DIGINet1000 250Mbit-el csurog. Ennyi nem lehet a hétvégi lassulás, kinézve a parkolóra, úgy néz ki, hogy csak én vagyok itthon.
-
ZeKzEk
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Tegnap kicserélték a régi ZTE-t egy f668 ONT-re. Olvastam a nyitó hsz-ban hogy a user/digi párossal tudok belépni a beállításokhoz. Sajnos ez nálam nem működik.
Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a gond? A segítséget előre is köszönöm! üdv -
válasz
Viola_V #35469 üzenetére
A szívás az, hogy ennek a routernek a használati utasításából vannak amiket írtam.
Meg az elején azt gondoltam, hogy érted, belépsz a router felületen és bal szélen a menüt használod, nem pedig a varázslót, mert ott egy csomó dolgot nem lehet beállítani. Ha azokat a szövegeket keresed a menüben, amiket írtam működni fog.Kösz wwenigma a képet, pont írtam ezt.
-
Viola_V
csendes tag
Köszi a segítséget, de sajna nem az igazi. Nincs olyan hogy connect automatically (Wireless védelmi beállításokat kérdezget, azután finish)-->Semmi advanced gomb (advanced routingot találtam a a böngészővel elérhető menüben, de gondolom az más), és nincs ISP által osztott IP cím használat se sajna
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Fecogame #35461 üzenetére
A lakason belul a bejarati ajtotol szamitott 1 méter ingyen van. Ami extra anyag ezen kivul - persze a lakason belul - felhasznalasra kerul azt kiszamlazzak (nem draga...) . Max levágja ott az UPC kábelét, mert az az ajton belül már a tied, de a lepcsohazban nem nyulhat hozzá.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-
Viola_V
csendes tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem, probléma a következő:
Digi, Kábel net (~20Mbyte/sec le, nem tudom mennyi fel, de azt hiszem ez most nem is érdekes). WAN PPPOE (felhasználó név, jelszó kell neki, innen gondolom hogy ez az
)
Adott még egy TL-WR841ND router, a befutó Digi kábelt szeretném két gépbe bekötni. Be is raktam a cd-t a quick setuppal hogy majd azzal telepítem, bepipáltam a wan pppoe-t, alatta a dynamic IP-t. végig klikkelgettem a next eket (wifi jelszó, stb), legutolsó az volt hogy nem találja a netet (?).
Ugyanezt eljátszottam hogy 192.168.0.1 egy böngészőből, wan pppoe, disable (dynamic IP helyett), azután sem működött.
Elnézést ha kusza, tudna valaki segíteni?
-
válasz
Fecogame #35451 üzenetére
Nem mert, mindegyik cég külön-külön viszi, mert nincs olyan hogy a vezetékek utáni adót együtt fizetnék. Illetve az UPC-is dobozba kötött vezetéket nem tudja le kötni, mert nem férhet hozzá.
A Digi honlapján olvashatóak, az adott Internet előfizetéshez szükséges információk.
A lakásban lévő vezetékre rá lehet csatlakoztatni. Nálam is úgy van. -
Digis internet bekötésnél ha már van behúzva egy kábel az UPC által, azt használni fogják ők is?
A másik, hogy mennyi is a bekötés díja? A szerelő kérhet pénzt, vagy a következő havi számlán fog ez megjelenni?
Köszönöm előre is
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- OTP Bank topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Suzuki topik
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP Compaq 6305 Pro SFF PC, AMD A4 5300B CPU 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- HP Compaq 6300 Pro SFF PC, i3.2120 CPU, 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- HP Compaq 8300 Pro SFF PC, i3-3220 CPU, 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- Fujitsu Celsius W5010n
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest