Új hozzászólás Aktív témák

  • repvez

    addikt

    üdv!
    ugy néz ki , hogy végre talán elér hozzám is a digi net. Ma kaptam egy szorolapot és az üzletkötö nevével telefonszámával.Invitel területen vagyok eddig 15/09 mbit-s netet használtam .
    illetve a házban van 2 tányéros műholdas digi vevő.

    Most ha sikerül az átállás akkor meg akarok szabadulni a tányéroktol a házon és 3 szobába bevezetni az IP digi TV-t illetve az 1000-s netet telefon vonallal.

    A kérdésem az lenne, hogy a mostani készülékek közül mi az amit használhatok és mi az amit cserélnem kéne.
    Illetve milyen kábellel és milyen ONT-t használhatnak? Mert a TV-k miatt a koax már ki van épitve azon keresztül el tudják osztani a szobákba a TV jelet is vagy uj kábel kell ? A TV-k még nem mindegyike rendelkezik HDMI vagy LAN porttal , csak analog portokkal coax és scart.
    Illetve a régi analog telefonhoz is jo lesz az adott ONT?

    Amihez az internet lenne használva az egy Lenovo Y520as laptop AC wifi vevő és gigabites modem van benne.
    A jelenlegi hálozati eszközök az invitel által adott ZTE modem és egy hozzá kapcsolt xiaomi mini r1c router van.

    Azt nem tudom, hogy az ONT-ből hogy osztodik szét a jel,
    MErt ha jol számolom akkor kéne 3 TV-hez egy telefonhoz és egy internethez. eddig ezek a padláson voltak szétosztva az internet meg a telefonvonalrol volt splitterrel lakáson belül.

    DE ahhoz , hogy a TV-khez a vezetékeket el lehessen vinni ahhoz a padláson is kéne elösztani, mert lakáson beül ajtokon keresztül nem lehet átvinni a kábelt ehhez az ONT-t fenn kéne hagyni a padláson, ami nem épp ideális környezet , nem ázik be de poros és a rágcsálok se biztos, hoyg nem mennek oda vagy a bogarak. és igy mindenképp kellene egy külon router is a lakáson belülre, hogy a wifi jel se legyen rossz.

    Szóval a lényeg 3 TVhez egy telefonhoz és egy laptop hoz milyen ONT vagy router lenne használva.

Új hozzászólás Aktív témák