Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
üdv!
ugy néz ki , hogy végre talán elér hozzám is a digi net. Ma kaptam egy szorolapot és az üzletkötö nevével telefonszámával.Invitel területen vagyok eddig 15/09 mbit-s netet használtam .
illetve a házban van 2 tányéros műholdas digi vevő.Most ha sikerül az átállás akkor meg akarok szabadulni a tányéroktol a házon és 3 szobába bevezetni az IP digi TV-t illetve az 1000-s netet telefon vonallal.
A kérdésem az lenne, hogy a mostani készülékek közül mi az amit használhatok és mi az amit cserélnem kéne.
Illetve milyen kábellel és milyen ONT-t használhatnak? Mert a TV-k miatt a koax már ki van épitve azon keresztül el tudják osztani a szobákba a TV jelet is vagy uj kábel kell ? A TV-k még nem mindegyike rendelkezik HDMI vagy LAN porttal , csak analog portokkal coax és scart.
Illetve a régi analog telefonhoz is jo lesz az adott ONT?Amihez az internet lenne használva az egy Lenovo Y520as laptop AC wifi vevő és gigabites modem van benne.
A jelenlegi hálozati eszközök az invitel által adott ZTE modem és egy hozzá kapcsolt xiaomi mini r1c router van.Azt nem tudom, hogy az ONT-ből hogy osztodik szét a jel,
MErt ha jol számolom akkor kéne 3 TV-hez egy telefonhoz és egy internethez. eddig ezek a padláson voltak szétosztva az internet meg a telefonvonalrol volt splitterrel lakáson belül.DE ahhoz , hogy a TV-khez a vezetékeket el lehessen vinni ahhoz a padláson is kéne elösztani, mert lakáson beül ajtokon keresztül nem lehet átvinni a kábelt ehhez az ONT-t fenn kéne hagyni a padláson, ami nem épp ideális környezet , nem ázik be de poros és a rágcsálok se biztos, hoyg nem mennek oda vagy a bogarak. és igy mindenképp kellene egy külon router is a lakáson belülre, hogy a wifi jel se legyen rossz.
Szóval a lényeg 3 TVhez egy telefonhoz és egy laptop hoz milyen ONT vagy router lenne használva.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Konteó topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nők, nőügyek (18+)
- PlayStation 5
- Hobby elektronika
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Stellar Blade
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest