Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz duofon #6783 üzenetére

    Na az STB "kánaán" mellett kampányolok egy kicsit a PC-s tunerek mellett. Tegyük fel, hogy a leendő STB árából veszel egy PC-s tunert és megveszed a DVBViewer TV-s program liszenszet 15 EUR-ért örök életre. Ebben beállítod a felvétel időpontját és elküldöd a PC-t sleep-be. Aztán amikor hazajössz megnézed a felvételelt a TV-n és örülsz. :)

    De ha például lenne japán haverod, annak el is stream-elheted az élő adást a világ másik végére. Úgysem nagyon látott még DIGI minőséget. :)

    Mivel a számítógépes TV-s programok többsége képes ts konténerbe felvenni, ezért semmilyen konvertálgatással / összefűzéssel nem kell bajlódni, merevlemezeket sem kell dugdosni. Mondjuk nem is csoda, mivel a ts konténer a digitális adás (mpeg transport stream) rögzítésére lett kitalálva ...

    Ha arra van gusztusod egyből neki is eshetsz reklámokat kivágni a felvételből. Ez még egyszerű file műveleteket végző programokkal is menni fog, csak a 188 byte-s csomagok határát kell kiszámolni rendesen. Csak az a fontos, hogy a felvétel elejét ne bántsd úgyanis ott van a PMT / PAT tábla az első csomagban. Ha ez nincs akkor a kardjába dől az összes lejátszóprogram ( kivéve a DVBViewer ).

Új hozzászólás Aktív témák