Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Füleske
addikt
válasz Kiskutya #4833 üzenetére
Így van a digin sok csatornán a felbontást is csökkentik a kevés sávszél miatt. Ha digitális kábeltv minőségben adnák a képet és a hangot akkor negyed ennyi csatorna férne el ennyi bérelt műholdas helyen. Így viszont több az előfizető , és csak ez számít nekik. Az 50-70 centis 10 éves crt tv - n (ami a nagy átlagnak van) úgy se látszik nagyon. Illetve az analóg zizihez szokott szemnek nem rosszabb ez se.
-
Füleske
addikt
Persze hogy van tömörítés , csak míg a digitv - n széjjel tömörítik a műholdas jelet (képet is , hangot is , megy vagy 2Mbit/128kbit átlaggal) amit kapnak és úgy adják a bérelt műholdjukon mert nincs elég sávszél , addig kábelen nem , mivel nincs sávszélgond. (6Mbit felett adják)Leszedik a jelet az meg olyan amilyen , ha kockás hát kockás. (pl. a kisebb tv - knek a műholdas sugárzása rosszabb alapból pl. Echotv)
Mod : hidd el összehasonlítottam a kettőt , otthoni körülmények között , tehát nem csak ránéztem az ügyfélszolgálaton 10 percre.A digi láthatóan rosszabb mind képben mind hangban.[ Szerkesztve ]
-
Füleske
addikt
Igaz nálam vidanetes kábeltv van nem t-kábel de a digitális kábeltv messze veri a digitv - t minőségben. A diginek mosott a képe és elvesznek a részletek.
Sokkal kevesebb kocka , szebb színek , jobb hang. Nem csoda , hiszen kábeltv - n nincs szükség újratömörítésre , nincsenek sávszélesség problémák.
Mod : a beltéri viszont tényleg hulladék.[ Szerkesztve ]
-
Füleske
addikt
válasz (Kolombusz) #4799 üzenetére
60k körül már kapható.
[Például itt]HD csatornák : [A világoszöld a kódolatlan]
-
Füleske
addikt
Ez lesz belőle , ha nincs adás a digitv - n utána meg kockás a kép :
[A felső klipet indítsd el] -
-
Füleske
addikt
válasz Saca0311 #4372 üzenetére
A Digitv - t annyi tv - re kötheted amennyire akarod , csak az a bökkenő , hogy a digitális technikánál a tv csak egy megjelenítő eszköz , tehát minden rákötött tv - n ugyanazt az adást látod , amit a többin és a csatornaváltást az 1 darab távirányítóval végezheted el.(a beltéri hatótávolságán belül) Mielőtt ezért a Digitv - t szidnád elmondom hogy az összes digitális szolgáltatás ilyen , tehát a kábeles , földi és műholdas digitális is. Amiről te beszélsz az a kábeles analóg szolgáltatás , amihez nem kell beltéri és osztható.
-
Füleske
addikt
válasz LordVader80 #4363 üzenetére
Ha magad megcsinálod (vagy mással csináltatod) akkor :
Szerződés adatainak módosítása :
IngyenesTehát közlöd velük az új számlázási címed és kész.
-
Füleske
addikt
Ezt akkor kellett volna meggondolnod , amikor aláírtad a szerződést.Benne van , el lehet olvasni. Szerinted miért nem kellett havidíjat fizetned az első évben ? Mert a digi a máltai szeretetszolgálat ?
Mod : minden csere beltérihez új szerződést kell írniuk.[ Szerkesztve ]
-
Füleske
addikt
Vagy aki frissített az ne a bekapcsoló gombot nyomogassa hanem húzza ki a konnektorból vagy kapcsolós elosztóra kösse ! Amúgy se jó megoldás a bekapcsoló gombbal kikapcsolni mivel utána is fogyaszt áramot a box ! Ez ugyanígy igaz az összes beltérire , sőt anno mértem hogy a hyundai pl. semmivel se fogyaszt kevesebbet kikapcsolva !
-
Füleske
addikt
Ami kell csatorna azt megtartod , ami nem azt kitörlöd.
Nálam Humax 2 - es beltéri van , van egy olyan menüpont hogy csatornák szerkesztése.
Kijelölöd ami nem kell majd törlés. Mozgatással olyan sorrendbe rendezed a maradékot amilyenbe akarod. Ha hiányzik valami akkor azt kézzel le tudod keresni. Kézzel is beírhatsz SR - t , nem muszály a megadottakból válogatni.(user define nálam a neve)
Deko meg Paprika soha nem is volt a Digin , ne is keresd.
A Digi hivatalos csatornakiosztása : (a lap alja felé keresd , Alapcsomag)
[Digitv] -
Füleske
addikt
Mi nincs nálad ?
Sok csatorna csak román/cseh/szerb/horvát stb. előfizetőknek látható. Ezeknél nincs kép.
A műholdon még találsz pár FTA csatornát amit nézhetsz pl. bbc world.
[Ez a digitv csomag az intelsaton]
[A poker channel és attól lefelé levő világoskék és világossárga csatornák FTA - k] -
Füleske
addikt
Az új tp 12717 v 18400 3/4 lesz. Egyelőre teszt megy rajta.
-
Füleske
addikt
Nem jól értetted. A 26" - hoz kevés az 1368*768. Nyilván ha ez monitor lenne kétszer ekkora felbontással akkor a pixelek kisebbek lennének rajta. (4 - szer) Még kisebb felbontásban ( ami már ráadásul nem is natív) meg persze hogy még rosszabb a kép. A CRT meg amúgy is mossa a képet , nem kicsit nagyon , úgyhogy azt nem érdemes hasonlítgatni az LCD - hez.Plusz a natív felbontása is jobb a képmérete meg kisebb.
-
Füleske
addikt
válasz szabi9811 #2246 üzenetére
Amikor Hyundai beltérim volt nekem is ezt csinálta csak nálam a tv kép is fagyott 1-2 percenként. Ha nálad jó a tv képe akkor szvsz örülj neki és ne cseréltesd. Ha meg kezd fagyogatni akkor meg muszály lesz cserélned . De ha van nekik 1 tuneres is akkor inkább arra cseréltesd ingyen.
-
Füleske
addikt
Nem hinném hogy a magyarok kivételezett helyzetben lennének és csak miattunk minden más nyelvű csatornát csak a V polárra pakolnának. Max az Eurosport 2 - t tehetik még be idén szvsz , másra nem nagyon lehet számítani. A Musicmax és hálózattv szintű dolgok meg amúgy sem érdekelnek sok embert .(engem sem pl.)
-
Füleske
addikt
Ha nálad nem is , de Romániában is lehetett felhős /esős idő , így a műholdra fellőtt jelet eleve gyengébben kapod. Volt mikor nem volt semmi jel (no signal felirat), pedig sütött a nap de a feladóhelyen meg iszonyat vihar volt.
Mondjuk javaslom neked a nagyobb tányért , ha ezzel csak ennyi a jel. Nekem alap digis tányérral minőség hyundai - al 98 % humax - al 75-85 % . (70*80 - as antenna)
[Szerkesztve] -
Füleske
addikt
válasz kenwood #2042 üzenetére
Azt mondjuk megnézem hogy 20-30 perc alatt megcsinál valaki egy szerelést.(2 ember)
Nálam anno 3 óra volt. Akkor még plusz pénz nélkül szerelték fel , tetőre. Csak a plusz tartóért kellett fizetni.
- ki kell érni a helyszínre (meg kell találni , jó esetben tudod merre keresd)
- fel kell hordani a cuccot , szerszámokat(lehet hogy a 10. emeletre)
- össze kell szerelni az antennát
- fel kell szerelni (fúrás , csavarozás)
- be kell állítani
- kábelt el kell vezetni az ablakig
- ablakkeretet át kell fúrni
- vezeték végére rászerelni a csatlakozókat
- beltérit elrendezni , lekerestetni a csatornákat , beállítani
- papírokat , számlát tölteni
Ez a minimum , de problémák is adódhatnak. (pl. selejt kábel , fej , antenna , beltéri , vagy pl. ahogy hallom a dupla beltérinél iszonyat sok kábelezés , fúrás) -
Füleske
addikt
Az eredeti digis antenna olyan gyenge anyagból van , hogy a nagyobb szél deformálhatja a tartót/feltartót/antennát. Ha a szél ellen akarsz védekezni ezeket kell jobbra , erősebbre cserélned , nem a fejet.
Ha nagyobb jelszintet akarsz akkor nagyobb antennát kell venned és minél jobban beállítani , de a nagyobb antennába könnyebben belekap a szél így olyan antennát / tartókat válassz ami minél erősebb.
[Szerkesztve] -
Füleske
addikt
1.Az AXN - el semmi gond , az a dolog az AXN sci-fi ill. AXN crime csatornákra vonatkozik.
Ez 3 csatorna így összesen , melyből jelenleg az AXN nézhető a többi később bekerülhet a kínálatba.
2. A minőség relatív , és változik is , tehát ezt nem ártana előre megnézned valahol.
A digitális továbbítás nem egyenlő a minőséggel . Ez vonatkozik bármelyik szolgáltatóra. Simán lehet mosott , szellemképes ha olyan az adó , de a digitális jelnek köszönhetően lehet még kockás és színhiányos is. Pont úgy mint a divx/mpeg filmeknél.
Tehát a jelenlegi kábeltv - d lehet hogy jobb minőségű , de az is lehet hogy sokkal rosszabb. -
Füleske
addikt
válasz Kiskutya #1580 üzenetére
Ha elolvasod a #1577 - et én is azt írtam amit Te , hogy nincs most humax. Ergo ugyanoda ért a beszélgetés ahonnan elkezdtük.
A (rossz minőségű) kábeltv - nél meg minden jobb , ezt is tudom mivel az itt Győrben is rossz minőség.
A tv típusától is tényleg függ a dolog , de egyrészt egy 100 cm - es lcd - n még jobban kijönnek a tömörítési hibák , másrészt hidd el nekem volt hyundai is és teljesen más a képe mint a humax - nak.
[Szerkesztve] -
Füleske
addikt
válasz Kiskutya #1578 üzenetére
Használtál már más fajta beltérit ? Már a digis humax is sokkal jobb (kép , hang , kezelhetőség , gyorsaság , tudás , fagyás , stb ) , a kereskedelemben kapható jobb beltérikről már nem is beszélve.
Az upc előnye pont itt a legnagyobb , hiszen a hozzá adott szintén nem nagy szám beltérit nem muszály használni , ha nem tetszik olyat veszel amilyet akarsz a kártyához. -
Füleske
addikt
Humax 1 és 2 - re van új szoftver !
-PPV menüpont
-vegyes beáll/ dinamikus csatornafrissítés -
Füleske
addikt
Hol vettél ki a szavaimból túldimenzionálást ?
Nem kell előképzettség ha az illető hajlandó/tud/akar beletanulni a dolgokba. Ha nem hajlandó/nem tud/nem akar akkor sokat fogja szidni a digit. És nem lesz azzal sem elégedett hogy minden hibánál fizethet a szerelőnek nem keveset.
Őnekik a kábeltv való. Ennyi. -
Füleske
addikt
Annyit hozzáteszek és ez nem csak neked szól hogy akkor érdemes digit rendelni ha tudod hogy kell egy antennát/fejet beállítani vagy utána tudsz/akarsz olvasni hogy hogyan kell.
Hiába állítják be a szerelők egyszer valahogy , ha elmozdul , alkalmanként 5-6 ezerért állítják be újra.
A beltérit szintén meg kell ismerned , a menüket , kezelést , tp - ket hogy tudsz keresni stb. Ha elállítódik , szintén 5-6 ezer a beállítás alkalmanként.
Ha elromlik a beltéri (nekem eddig 2 - szer) vissza kell vinned a forgalmazóhoz cserére. -
Füleske
addikt
Most tesztel a 10. tp a 12563V - n , az svc2 nevű teszt csatornán a hálózat tv - t nézheted. Valószínű a nem látható csatik között lesz még magyaroknak is szóló pl axn scifi + crime , bbc prime , eurosport 2 stb , de ezek csak tippek az (egyelőre) angol hang miatt. (fele angol fele román hangvivős a 16 csatinak és van 1 spanyol)
-
Füleske
addikt
válasz LordVader80 #817 üzenetére
video rca - n a beltéribe , beltéri scart - on tv - be ?(ne közé tedd a video - t hanem a sor végére)
-
-
Füleske
addikt
válasz LordVader80 #809 üzenetére
Nincs a tv - n scart csatlakozó ? Vagy a videón nincs ?
Másrészt a beltérinél is felejtsd el az antennakábelt , rosszabb minőségű vele a kép.
Tehát csak scart / rca kábeleket használj. -
Füleske
addikt
Mert még nem láttál más beltérit.
A fölös csatik engem idegesítenek , főleg ha a többi közül kell válogatni. Ha a hyundai - on nem válogatod ezeket a lista végére akkor törléskor lyukak keletkeznek a listában. Pl. 1 után 3 jön nem 2. Humaxon a listában kijelölöm ami nem kell (akár 50 csatit egyszerre) és nyomok egy törlés gombot. Ennyi.
Ja és hyundai - on ezt a csatirendezés dolgot hetente játszani kell mivel elfelejti a listát illetve keveri , Humax - on azóta nem láttam a román csatikat mióta megvan a beltéri és kitöröltem ezeket.
[Szerkesztve] -
Füleske
addikt
-lefagy percenként , ha a központ állítgat valamit (epg , frissítés... stb)
-magától is lefagy véletlenszerűen
-nekem anno csinált olyat hogy elfelejtette a csatornnalistát , angol nyelvre váltott és lekódolta magát (szervíz menüből lehetett csak kikódolni)
- kereséskor , törléskor keveri a csatornalistát -
Füleske
addikt
válasz Hegyirabló #728 üzenetére
humax előnyök még :
- nem fagy le , amikor a központban keverik a kását
- szebb kép (színek szebbek , kép nem mosott homály , nincs átlós csíkozás)
- gyorsabb csatornaváltás
- fölös csatornák törlésekor nem hagy lyukakat a számozásban , új csatornák lekeresésekor nem keveri össze a meglévőket -
Füleske
addikt
Eredeti antenna-eredeti fej , saját kezű beállítás műszerek nélkül még a hyundai - al : max. szintek (80/98 % ) . Most a humax 2 kevesebbet mutat (75/85 %) , de nincs kedvem a tetőn mászkálni finomítani mert így is minden ok. Kb tavaly tavasszal meg nyáron volt egy-egy bazi nagy égszakadás , amikor kb. 10 percre nem volt jel , azon kívül minden ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- Asszociációs játék. :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Filmvilág
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest