- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
renegat1 #16596 üzenetére
Nem biztos. Én ugyanolyan típusú samu tévéről kaptam listát és nem engedte feltölteni. A samuk tesznek egy jelet a lista fájlba, ami egyedivé teszi. Olyan mint a tévével rögzített műsor. Csak azon a tévén játszató le, ami rögzítette. De legyen szerencséd
Muternak se jön kb 8 csatorna az átrendezés óta és a kézi keresés nem talál csatornát a keresett TP-n.
-
renegat1
tag
válasz
Gergosz2 #16590 üzenetére
Szia!
Nekem nem sikerült az új frekvenciákon megtalálni az adókat kézi kereséssel, így kénytelen voltam automatikus keresést lefuttatni. Utána ChanSort-tal rendszereztem arra a sorrendre, ami a beltérinél is van, illetve az SD csatornák helyére bekerült a 15 HD csatorna is.Régebben pedig működött a kézi frissítés is. -
g0dl
addikt
Volt valami változás az elmúlt hetekben? Az M1 Duna esetén azt írj a beltéri, hogy "Nincs jel, vagy gyenge a jel", miközben más adók rendben jönnek.
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Lehet korábban már valaki kérdezte, sőt biztos vagyok benne, hogy meg is válaszoltátok, csak nem tudom miként keressek rá.
Szóval adott egy Digi CI , másképp talán SmartCam modulnak nevezett eszköz. Doboz helyett ezzel használjuk a tévét, ami egy LG WebOS 2-es darab.
A kérés pedig a következő:
Régebben box segítségével a csatornafrissítés nagyon egyszerű volt csak egy gombnyomás. Ez CI modullal miként lehetséges anélkül , hogy mindenféle nemkívánatos csatornával rakná tele a TV-t. Csak azok kellenének amik a Digi honlapján is fent vannak a csatornakiosztásban. -
törölt tag
Hali.
Kaon na1000hd-ra meg mindig nincs fw frissítés? -
Watt25
veterán
válasz
pelenka35 #16585 üzenetére
Digi szerint nem tervezik a családi házas övezetbe a kábeles tv-t
Ez azért ebben a megfogalmazásban távol áll a valóságtól, lévén most is van olyan hely, ahol családi házba bekötik a kábeles Digi-t. Bár valóban inkább a lakótelepekre mentek rá. Meg gondolom ez téged nem vigasztal. -
pelenka35
őstag
válasz
vpanangin #16583 üzenetére
Kösz.
Beltéri izé mindenképp kell ? (tv.-k elég modernek)(lehet ez buta kérdés volt )
Digi kábel előfizum van ,de ahova költözünk ott nincs sajnos , így marad a műholdas megoldás .
Digi szerint nem tervezik a családi házas övezetbe a kábeles tv-tAz internetet külön a vidanet fogja szolgáltatni kábelen ,de az ő tv+internet+telefon csomagjuk elég húzós árban
-
pelenka35
őstag
Sziasztok .
Műholdas tv adást ,hogy tudok 4 db tv.-n nézni ?Köszönöm
-
dethroner
veterán
Smart kártyás műholdas digi és nincs sport2. TP 11785 keresésnél nulla csatorna. Mi a franc?
-
Mezcal
addikt
A Kaonnal rögzített felvételek le lehet játszani valami módon PC-n?
-
Mezcal
addikt
válasz
Mintaka666 #16571 üzenetére
Érdekes, mert nekem a szerelő váltig állította, hogy nem a beltéri a hibás, ezért nem is cserélte. De nálam a másik két beltérivel sincs hang, hiába cserélgetem.
-
Prien
addikt
válasz
Milyen beltérit vitt a szerelő? Elől vagy hátul megy be a kártya? Csak kíváncsi vagyok.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Ezért volt furcsa számomra is a dolog és ezért kérdeztem én is korábban, hogy mi köze a tv-nek ahhoz a hanghoz, amit a beltérinek kellene lekezelnie. Mivel megfordult már egy-két beltéri egység a kezemben, olyan volt, hogy egyes adókon nem volt hang de az azért volt, mert a beltérin lévő szoftver nem ismerte az adott hangtípust, általában AAC-vel volt probléma, igaz nem digis cuccon, hanem máson.
-
Wilk919
csendes tag
válasz
renegat1 #16547 üzenetére
Szintén Smart Cam és ugyanez a helyzet. Discovery, Spektrum, ATV, Sport1HD, Sport2 szevasz. Hiába frissítek a megadott frekvenciákon. Gyakorlok még rajta pár napot, de ha nem boldogulok, akkor nincs mese, kihívok egy digis mastert. Pedig már vagy 6 éve van SC-m, és mindig meg tudtam oldani a problémákat.
-
Mintaka666
újonc
válasz
Mezcal #16569 üzenetére
Na, akkor megoldódott a probléma. A bejelentésemre ma felhívott a szerelő, 14 órakor ki is jött. Hozott 2 db NA1000HD beltérit és megjött az említett adók hangja. Azt mondta, tud mindenki a problémáról a Digi-nél, így ha azzal etetnek, hogy a TV a hibás, akkor el kell hajtani a faszba az illetőt. A beltéri dolga dekódolni a hangot és kiadni a beltéri analóg kimenetére is, nem a TV készüléké. Abban a pillanatban, ahogy nem jelenik meg a beltéri analóg kimenetén a hang, a beltéri a ludas!
-
Inhouse
őstag
válasz
Mintaka666 #16566 üzenetére
Egy általam ismert szerelő is azt mondta, hogy vannak gondok a Digi-s beltérik és az újabb TV-k közötti kapcsolattal. Valami szabványon belüli difi van, máshol olyan is előfordul, hogy fekete kép (se kép, se hang) aztán helyrejön. Én faternál a HDMI-CEC részt kikapcsoltam és azóta jó...de lehet, hogy csak véletlen.
A két Kaon 1000-es beltéri annyira hasonló, hogy még a távirányításuk is ugyanaz...de talán már van egy harmadik fajta is...nem? Az első volt a lapos és SCART-os, aztán jött ugyanaz a miniDin AV kimenettel és most már kis zömök doboza van. -
Mezcal
addikt
válasz
Mintaka666 #16568 üzenetére
De rákötöttem a másik tévére, és ott volt hang. Tehát nem a beltérivel van a gond. Engem csak az m4 HD zavar a 4-ből, de az nagyon.
-
Mintaka666
újonc
válasz
Mezcal #16567 üzenetére
Oké, de akkor még mindig ott tartunk, hogy ennél a 4 adónál RCA-n sem jelenik meg a hang. Az RCA-ra meg ugye ráköthetek egyszerű aktív hangfalat is és mennie kell a hangnak, viszont ha a beltéri ide sem ad ki hangot, akkor annak vajmi kevés köze lehet a TV-nek. Ugyanis a beltéri RCA-ja süket, nem a TV-é. Miért kellene a TV-nek újra dekódolnia a hangot amikor a beltéri azt már elvégzi?
-
Mezcal
addikt
válasz
Mintaka666 #16565 üzenetére
Nem fog menni, mert oylan tévéd van, ami nem kezeli. Nekem is csak azért mondta el a szerelő, mert elég nyilvánvaló volt, amikor odakapcsoltam
Marad így, amig nem cserélsz tévét, vagy meg nem oldják a diginél.
-
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mintaka666 #16556 üzenetére
Így meg aztán pláne érdekes egy öszvér ez a típusú KAON (bár lehet, hogy az 1000-es verzió is ilyen)
-
Clever0
senior tag
válasz
Gyurka6 #16548 üzenetére
Minden Digis TP a felső (11.700-12.750 GHz) sávban van. Régen minden magyar adó H poláros TP-kről jött, csak néhány zene csati és a Fashion TV volt V-s, ezért nem okozott gondot a felfűzés vagy osztás. Most már a TP-k fele V-s, ezért könnyen kialakulhat az, hogy az egyik boxon H-s, a másikon V-s TP-n lévő műsort akarnak nézni, ami nyilván nem lehetséges.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mezcal #16552 üzenetére
m4 HD műholdas sugárzás tech infója [link]
DolbyDigital 384kbps formában sugározzák a hangot
Scart és RCA kimeneteken analóg hangot küld a beltéri, tehát a DD-t átalakítja, így ott nem lesz gond a hanggal, de ugye a HD képnek "lőttek". Ennyi erővel lehet nézni nem HD-ban is az m4-et (ahol hangosabb is ez a csatorna)
-
Mezcal
addikt
válasz
Mintaka666 #16550 üzenetére
Nálam a szerelő szaki, aki beüzemelte szólt, hogy a tévém az általad is felsorolt csatornákon nem kezeli a hangot. Elmondta, hogy vannak tévék, melyek nem képesek kezelni, bőven a jobbak között is. Dolgoznak rajta, legalábbis ezt mondta. Azért szar, mert pont az m4 HD kéne nagyon, és azon nincs hang. Scartról nem tudom, nekem hdmi-n megy a tévé, de nem is szeretném scarttal rákötni, mert akkor lőttek a HD adásoknak és a képminőségnek.
Atomantiii:Ezek szerint nem, a beltri tudja, csak egyes tévék nem képesek rá. Nálunk három szobában van beltéri, kettőn jó, az egyiken nem megy a hang. Átvittem azt, amivel nem ment a hang, a másik tévén akkor is volt hang. A szerelő mondta, hogy a tévé a ludas.
Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest