Új hozzászólás Aktív témák

  • csabiks

    senior tag

    Régen volt nekem a tálcán egy nvidia programszerűség ami kiírta hogy melyik videókártya megy éppen, ezt hol tudom letölteni? Mert mostanában nem látom pedig nem változott semmi. Köszi!

    Írok pár sort a lassan 3 hónapos N5110-ről. (i7 8gb ram)

    Melegszik ez tény, én hűtőpaddal játék alatt olyan stabil 48-49 fok körül tartom a vinyó hőmérsékletét (egyébként szerintem egyedül ez melegszik a legjobban, a proci a félmillás macben is 90fok) Egyébként lehet szidni a hűtést, de ha kilépek a játékból körülbelül 1 perc alatt visszahűti 55-60 fok körül a procit, és a videokártyát. (szerintem ez egyáltalán nem rossz).

    A driverek fellelése nekem is okozott fél óra fejtörést (főleg a megfelelő wifi driver), de ha egyszer megvannak a driverek már nem jelent gondot. Én használtam windowst linuxot párhuzamosan semelyik driverrel nem volt gond. Jelenleg egy 64bites windows 7-et futtatok tök stabilan már hónapok óta. (nem egyfolytában)

    A processzor (i7) egy álom. írhatnék róla oldalakat, de csak pár szóban:ha több virtuális gépet futtatok egy időben azt sem érzi meg (a 2magos asztalim megérzi), cod2 0% proci használatot generál (mondjuk régi játék), ha 15 programot futtatok egyszerre akkor is olyan gördülékeny a rendszer, hogy öröm nézni. Nem bántam meg, hogy nem az i5-öst vettem végül, ez sokkal de sokkal jobb választás volt.

    A videokártya nem egy nagy valami, ha elindítok egy játékot egyből felkapcsol a ventilátor és elkezdi melegíteni a vinyót meg úgy mindent :D, mindenesetre TF2, COD2, portal2, Autocad, ezeket vitte szépen, de én nem játszom rajta, cod2 is csak nosztalgiából van fenn (toujane & rifle nyamm).

    A vinyó lehetne gyorsabb de "csak" 5400-as így nem is vártam tőle csodát, amire én használom elég (bár autocad pörgeti szépen a vinyót). Amúgy jó, nem kattog halk és ha nem játszok akkor 44 fok körül üzemel.

    A billentyűzetről sokan írják hogy olcsó műanyag hatású, hát szó mi szó be kell "járatni" de utána nincs olyan undorító hangja és (számomra mindenféleképp) élmény rajta gépelni, én tökre szeretem a billentyűzetét.

    A tapipad hatalmas, viszont a driver egy kalap kaki amit adnak hozzá, ( többujjas ugyan, de olyan laggal üzemel, hogy én nem is használom).

    A kijelzőt is szidják, nekem nem volt vele bajom, ( a zsanérokat is be kell járatni, és akkor már megy szépen.)

    Szumma megvagyok vele elégedve, bátran ajánlom mindenkinek, problémám nem nagyon volt vele, talán csak az, hogy (ezt régebben csinálta vagy 2x), hogyha bedugtam a töltőt és azonnal bekapcsoltam kiírta hogy nem ismeri fel a töltőt (A4-es biossal írta ki, most A7-es van de azóta nem csinálja). Akkor úgy vettem észre ha bedugom a töltőt és várok pár másodpercet minden okés.

    +1 jó tanács azoknak akiknek szintén van jó sok memóriájuk. Töltsétek le a dataram ramdiskjét (ingyenes), és tegyétek át a böngészőtök cachét a ramdiskre ( valami álom gyors lesz a böngészés). (a ramból gigabites sebességgel olvas, az SSD-nél is gyorsabb, és nem utolsó az sem , hogy így nem tördeli szét a vinyót a sok kis file).

    üdv

    "The loudest one in the room is the weakest one in the room."

Új hozzászólás Aktív témák