Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lamiki
senior tag
válasz
bepken #168249 üzenetére
Ezek a régi permetezők örök életűek, mert javíthatók, minden alkatrészt kapsz hozzá olcsón, a dugattyúja is szerelhető, egyszerű szerkezet, hozzá egy tömítés garnitúra 700 Ft Hajdúböszörményben( 2 kúpos dugattyú karmantyú, 2 acélgolyó, anya, +2 tömítés), a szóró szerelvényekhez meg 800 Ft a javító garnitúra (perdítő csiga, fúvóka, szórófej kupak, tömítések vannak benne)
-
Atomantiii
addikt
válasz
bepken #168249 üzenetére
Vegyél bele pumpát, meg amit kell még rajta cserélni, mindent lehet hozzá venni, lehet drága de megéri, én is vettem az enyémbe. Örök élet kb utána. Itt mindent kapsz hozzá, de gondolom máshol is.
Vagy bontsd meg az alját, gondolom a golyó már belerohadt, de még lehet, hogy gumi cuccokat is lehet bele venni külön, nekem komplett pumpa kellett mert el volt törve rajta valamelyik része.
-
bepken
veterán
köszi a gyors válaszokat!
igazából az egyik melléképületben találtam egy ősrégi vegyépszer permetezőt, de a minap, amikor használni szerettem volna derült ki, hogy a pumpa rész teljesen be van állva....gyakorlatilag mozdíthatatlan. arra is gondoltam, hogy alkatrészt veszek hozzá, de ahogy láttam, az ilyen-olyan alkatrészek is több ezer forintba kerülnek....ebből gondoltam, hogy talán egyszerűbb lenne venni egy újat, amire van garancia/jótállás és ha szétmegy, akkor egyszerűen visszaviszem a boltba (ezért gondoltam a Praktikerre, nem pedig Gizi néni sarki boltját, ahol sanszos, hogy kiröhögnek ilyennel)
-
Fredo78
aktív tag
válasz
bepken #168246 üzenetére
szia. A nem motoros verziók közül a legjobb a régi sárga-piros vegyépszeres. Az masszív szerkezet és minden van hozzá ha valami valami baja lenne. De amúgy nem bonyolult szerkezetek, valszeg a praktieres olcsóbb verziók bajait is lehet menedzselni.
elkéstem a válasszal 2 percet -
Atomantiii
addikt
válasz
bepken #168246 üzenetére
Attól függ, ha egy életre kell akkor vegyél egy magyart (persze drága újonnan, de akár ki lehet nézni egy használtat is aprón), esetleg felújítani, mert ahhoz lehet mindent kapni. Vettem régen egy olcsóbb olasz fost pár év múlva ki is dobhattam. Utána szereztem egy magyar vegyépszeres verziót, kellett rá pár alkatrész újonnan, de azóta is hibátlan már vagy 10 éve.
De úgy látom 15 körül már lehet használhatót is venni, de 20-25-ért akár patika állapotút is ki lehet fogni így gyorsan rákeresve.
-
bepken
veterán
sziasztok!
háti permetezőt keresek, olcsóbb, de minél tartósabb fajtából. (azért mit tudom én, ne két használat után menjen tönkre)
bemegyek pl praktikerbe és megveszem a tökmindegymelyik 10k körülit vagy esetleg tudtok konkrét márkát ajánlani?
-
KROK640
nagyúr
Akkor 300-ért nézelődhetsz itt az oldalon, vagy ha újat akartok, akkor fáradj EBBE A TOPICba.
Ha használtat nézel, akkor meg érdemes velünk véleményeztetni. A hardver apró tele van komplett gépekkel, választékod lesz bőven -
sto1911
veterán
válasz
Mikulásbá #168241 üzenetére
Én csak olvastam róla, nekem aztán mindegy, de az tény, hogy simán képes beégni. Van ugyan pixel shifting, meg pár program, ami csak kényelmetlenné teszi az életet (ikonok, tálca rejtése stb.).
@kovacs65: ezzel a kettő ténnyel senki sem vitatkozott
mondjuk mással sem.
-
válasz
sto1911 #168239 üzenetére
1 hónap? Az nem létezik. Évekig használva sem ég be, egyrészt sok olyan beállítás van, mai ez ellen van, de magától vannak védelmek az OLED-hez. Nem kell félni tőle- a beégéstől. A látvány pedig önmagáért beszél-aki egyszer használt OLED-et, nem akar utána visszalépni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fredo78 #168236 üzenetére
Igen, az anno volt. De akkor évente cseréltünk komplett gépet is. Mostmeg eldöcög akár 7-8 évig is egy jobban megépített konfig.
Kérdezd meg, aztán az alapján tudunk valamit javasolni.
De 300-ért ha nagyobbak az igények min t a Fortnite/Minecraft/Valorant trió, akkor inkább használtan néznék. -
-
Fredo78
aktív tag
Gamer pc-s topikot nem találtam (lehet hogy én kerestem rá rosszul), remélem belefér itt: Gamer pc-t szeretnék a gyereknek. Nagyjából képben vagyok, én anno egy AT 286-ossal kezdtem 40 megás winyóval akkoriban az gamer pécé volt
A kérdésem az lenne, hogy kb. mi most az ésszerű ára egy gamer pécének ma. Arra gondolok, hogy milyen az az ár-érték ami felé már nem érdemes menni? 300K?
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Autó fényezőre tudtok ajánlást adni tapasztalat alapján? A küszöbön kellene egy rozsdásodó foltot kijavítani (még nem a hólyagosodó, átlyukadó lemez kategória azért).
-
válasz
zolikaDB #168222 üzenetére
Motoron kívül amúgy nagyjából mindent cseréltem már benne, akkura is gyanakodtam, abból is kapott egy újat
Hát akkor marad a motor, mint hibaforrás, nem? A mindenben benne van a motort meghajtó elektronika is?
Fizikailag nem szorul a motor/kerék, nem hajlott el a tengely vagy ment bele vmi kosz? -
-
válasz
Atomantiii #168223 üzenetére
Ez a módszer szinte semmire sem jó! De előbb azt nézze meg hogy tényleg ez okozza-e
-
Atomantiii
addikt
válasz
Shokkolo #168219 üzenetére
Közben kiderült, hogy ismerősnek van hozzá cucca meg valami spéci folyadékja is, amit aláfolyat és forró levegővel átforrasztja, megpróbáljuk hátha sikerül. Ennek már mindegy, költeni nem akarok rá talán sikerül, ha meg nem akkor megpróbálok keresni bele olyan chipet, bár lehet az sem lesz olcsó. Ha nem akkor kuka vagy megpróbálom elpasszolni a többi panelt belőle.
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Van itthon egy Wltoys RC autóm.
Pár éve nyaranta elszórakozok vele, de tavaly bemondta az unalmast.
Azaz, akku rádug, távirányító bekapcsol, húzom neki a gázt és gyök kettővel elmocorog valameddig és mint akiben 0 erő van.
Motoron kívül amúgy nagyjából mindent cseréltem már benne, akkura is gyanakodtam, abból is kapott egy újat, de a jelenség azzal is fennáll. Szóval, maga az akku nem lehet gond.
De akkor mi?Van olyan műszerész (vénájú) ember köztetek, aki netán rá tudna nézni, hogy hol van a hiba a rendszerben?
Vagy mit nézzek rajta, mi lehet a gebasz? -
Atomantiii
addikt
válasz
Pyttawrx #168218 üzenetére
Régi Samsung TV... Csíkos a kép függőlegesen. Pesten ajánlottak rá szakit de lehet nem ér annyit, bár szép kéne lenne. Azt nem tudom, hogy lehetne-e szerezni másik chipet hozzá vagy sem.
Ha megütögetem bekapcsolás után az alaplap szélénél akkor általában hibátlanul megy aznap, de másnap valószínűleg újra kezdi a hibajelenséget. De van mikor elmegy 1-2 napot is hibátlanul.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Atomantiii #168217 üzenetére
Debrecenben nem tudok, én anno amikor ilyen gondom volt, átvittem Nyiregyre, ott tudok egy megbízható szakit.
Ha gondolod keress rá (akár facebookon): "Notebook Garage"
Kifejezetten az ilyen javításokra van ráállva.
Nekem csinált reballt, de sajnos kiderült hogy hibás a chip, annak is segített a beszerzésében, és cserélte.
Egy telefonos érdeklődést megérhet.Viszont gyanúsan nem olcsó, mert kell hozzá jó felszerelés.
Mérlegelni kell, hogy megéri-e? -
válasz
Atomantiii #168217 üzenetére
Már kevesen válallják sajnos, mert ezt chip cserével a tuti anélkül lutri lehet.
Régen sokan csináltunk ma már hanyagoljuk.
De mi lenne az alany, és mi a hiba? -
Atomantiii
addikt
BGA reballozásra tudtok helyben valakit ajánlani?
-
Atomantiii
addikt
válasz
Zsoleszhun #168215 üzenetére
Én nem akarok, bár nem félek a magasban.
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Atomantiii #168214 üzenetére
A 10.emeleten ki tudsz menni a tetőre
-
KROK640
nagyúr
válasz
schulc99 #168206 üzenetére
jah nem... úgy 5200 pozitívja volt, így megmertem benne bízni.
Az egyik RTX3080-as vétele izgalmasabb volt akkor ilyen 10-20 pozitívas emberrel üzleteltem, de ott meg telefonos beszélgetés is volt, és még mondta is, hogy örült, hogy felhívtam. Sok mindent le lehet szűrni már ott is. Egy ilyen üzletnél pár perc telefonbeszélgetés simán belefér. Sőt, már az is szűrő, ha nem akar telefonszámot adni, rossz számot ad, vagy nem jó neki semmikor. -
sirály69
őstag
Akkus magasnyomású mosót használ valaki...?
-
schulc99
aktív tag
válasz
KROK640 #168205 üzenetére
Ez a garancia dolog valahol a bizalomról szól a részemről.
Valamelyest segít az adatlap is, hogy látni mióta tag az illető van e minősítése és az milyen.
Sajnos nagyon felhígult az oldal és sokakhoz hasonlóan én is fizettem tanuló pénzt. Megnézem kivel és hogyan üzletelek.Gondolom azt a 118 ezret Te sem egy friss tagságú embertől vetted aki 2 hete van az oldalon.
-
KROK640
nagyúr
válasz
schulc99 #168199 üzenetére
Mi anno a számtech boltban bizonyos használt cuccokra küszöb vagy 3/3-as garanciát adtunk. (addig van rá garancia még a küszöbön belül van. 3/3-as meg : 3 méterre viheti vagy 3 percig van gar)
De vettem én VGA-t itt az oldalon 118 ezerért NULLA(!) garral is. Az egyetlen bíztató jel az volt, hogy bontatlan új volt, így feltételeztem, hogy működni fog, illetve, hogy gyártói garanciát esetleg tudok rá szerezni.
-
schulc99
aktív tag
válasz
Pyttawrx #168202 üzenetére
Igen volt már egymáshoz szerencsénk és ezért furcsállom, hogy most így belém álltál!
Nem ilyennek ismertelek meg!De továbbra se értem mi szükség volt erre a hosszú eszmecserére.
El akarok adni egy félgépet és szeretném ezt gond nélkül megtenni.
Megadok minden lehetőséget a vevőnek arra, hogy teljesen kipróbálja és tesztelje a gépet. Az, hogy neki kell kiszerelni a gépből a cuccot, ezzel tudom, hogy otthon össze is tudja rakni és nem bassza el és jön vissza problémázni. Ezért adom a 3 napot szemrebbenés nélkül, ami sztem természetes.Ha nem tudja kiszedni, akkor már félve teszem meg a garancia megadását, de ezért írtam bele a "szereld magad" dolgot.
Abból indulok ki, hogy akinek gép kell de nem ért hozzá, az komplett gépet vesz aki meg ért hozzá az nem problémázik a kiszerelés miatt.
Ez az én álláspontom és Te ezt nem akartad elfogadni ezidáig.
Számtalan gépet adtam vettem, szedtem szét és építettem, postáztam alkatrészeket, de már nem foglalkozom ilyesmivel ezért nem is akarok egy sima eladásból bármilyen problémát.
A gép hibátlan keveset futott és nem is volt agyonhajtva, minőségi táppal használva. Tehát tudom mit adok el.
Jelen pillanatba nincs kapacitásom egy hozzá nem értővel kísérletezni, ezért próbálom így intézni az eladást. -
válasz
schulc99 #168201 üzenetére
A hirdetés alapján nincs gar igen, de mint írtam nem ezt nem értettem.
Szóval miért ne gondolhatnám, hogy a korrektségemet akarod kétségbe vonni?Mert nem feltételezek rosszat senkiről, ahogy most sem, csak ez a szereld magad opció fura.
Főleg, hogy már korábban is beszéltünk, meg segítettem is neked a wifi kártyákkal, ott is megvolt egymás felé a bizalom.De megértettem, neked a teszt, hogy a vevő ért-e hozzá.
-
schulc99
aktív tag
válasz
Pyttawrx #168200 üzenetére
Számodra nem kielégítő a válasz?
"azt mondom a vevő maga szedje szét a gépet ezzel valahol szemléltetve, hogy otthon össze is tudja rakni sérülésmentesen majd és nem jön vissza hogy szar a gép."
Ezen kívül a garanciát pl. Te hoztad fől, amire válaszolnom kellett.
Védekeznék?
Csupán kiállok magamért és a véleményemért!
De azt sugallod hogy nem vagyok korrekt, mert nem akarod elfogadni a válaszom és megy az oda vissza irkálás egy egyszerű kérdés válasz után is.Föltettél egy kérdést amire kaptál egy választ de nem volt kielégítő a számodra és nem is tudod elfogadni az álláspontom, sőt megyünk bele hogy garancia sincs stb.
Megkérdezted a garanciát?
Nem!
Csupán feltételezted, hogy (szerinted) nincs!Szóval miért ne gondolhatnám, hogy a korrektségemet akarod kétségbe vonni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Ingatlanos topic!
- Energiaital topic
- OLED TV topic
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Autós topik
- Hosszabb bemutatót kapott a RoboCop Rogue City - Unfinished Business
- További aktív témák...
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB 512GB NVMe gar
- Macbook Pro 15" - 2019 gyártás / Intel i9-9880H / 16GB ram / 512gb SSD / 4GB Radeon / RETINA
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill gar
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- MSI Pulse GL76 11UEK 17.3" FHD IPS i7-11800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest