Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
up
-
Freddy TNT
őstag
Semmit se tudok sajnos
-
Freddy TNT
őstag
Up !
Valaki tud valami hírt ? -
Freddy TNT
őstag
UP !
-
Freddy TNT
őstag
válasz szalai56 #792 üzenetére
Hi !
Elolvastam.... nem értem Megveszem,gépbe bedugom,drivert felteszem,floppy meghajtót rádugom, lemezzel megetetem és lemásolom. Így kéne mennie nem ?:
Ehhez képest olvasok itt két SID chip lehetőséget meg van rajta ké com port meg minden atya Isten. Most akkor mi van ? Hogy van ez ?
A C64 LAB kártya izgalmasabbnak tűnik mondjuk. Főleg ha DOS alatti fájlmegosztást tényleg eléri a commodore.
Na az lenne csak az igazi retro. Betöltöd lan-ról a "lemezképet" és tolod a játékot a C64-en
-
Freddy TNT
őstag
16 Mb memória C64-ben ? Videó ? Newcomer-nél láttunk ilyesmit. De Dallas intro-t C64-en azért durva dolog nézni [link] (lap alja!)
-
Freddy TNT
őstag
válasz szalai56 #790 üzenetére
Úgy tudtam fizikai korlátjai vannak amiért nem olvassa egyik a másikat. Elég egy ilyen kártya meg egy random 5,25-ös meghajtó és lehet is használni ? Egyáltalán mi az ördögöt csinál ez a kártya, hogy olvasásra ráveszi a PC meghajtót ? Vagy kell még valami speckó cucc ? (program, sör, stb)
[ Szerkesztve ]
-
Freddy TNT
őstag
Húha, jó kérdések
-Cartridge-k a memória bővítéshez meg egyéb finomságokhoz lehetett használni tudtommal. Soha nem láttam élőben egyet sem.
-normál TV antenna bemenettel bármilyen TV-re beköthető. A felbontása azonban zavaró lehet egy 100 centi átmérővel rendelkező TV-n
-kazettából emlékeim szerint bármelyiket megeszi. Szerintem könnyű hozzá találni ma is. A használata kicsit nehézkes, de meg lehet szokni.
-a floppy nehezebb kérdés. Újonan szerintem nem találsz hacsak nem ebayről egy szekrény ürítés kapcsán.
-Nem ugyan azt a lemezt használták mint a PC ! A commodore lemez HD-SS vagy milyen típusú volt. Azonban speckó kábellel ráköthető régi Pentium 1-es gépek printer portjára. Így lehet lementeni a régi lemezeket például.(majd otthon megnézem, nekem van még jó pár eredeti) kb 166 kilobyte adat fért egy lemezre. Ezt 300 byte /sec sebességgel olvasta.
Ha sikerül szerezned lemezt akkor egyes típusokat könnyedén dupla oldalúvá varázsolhattad (egyszerűen ki kell lyukasztani a lemez átellenes oldalát is)Jó hír, hogy a régi szakik javítani tudják a floppy egységet. Fejszerelvény hiba aránylag gyakori volt az első típusoknál. kazettás egységben a számláló, a "befőttes gumi ) és a fogaskerekek kopása a jellemző.
-C16 és 64 na meg 128 között tudtommal többnyire a memória volt az eltérés.
-jpoystick-et nem tudom hol szerzel működő képeset. Az már anno is eléggé fogyó kellék volt Anélkül neki se kezdj mondjuk. Mondjuk nagyon egyszerű jószág. Lényegében a 4 égtáj 1-1 kapcsoló. +a tűzgomb. Szóval akár barkácsolni is lehet egyet.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy TNT
őstag
UP !
-
Freddy TNT
őstag
-
Freddy TNT
őstag
Hát, azt nem mondanám, hogy nem sikerült. Egy törött kijelzős tabletem van, tehát nem működik az érintőképernyője. Ezért USB-s patkánnyal használom.
Azonban leesett és kitört az USB csati és jelenleg használhatatlan. Sajnos nem volt még időm vissza forrasztani, egyáltalán szétszedni így csúszik a dolog.
De jó ötletet adtál. Ha sikerül összehozni akkor megírom ide nektek, hogy mivel hogyan sikerült a dolog.
Végül is buszon, vonaton remek szórakozás lenne, és asztali PC-n vagy laptopon folytatható otthon -
Freddy TNT
őstag
Szerintem érdekes lenne elgondolkodni a kickstarterről a Commodore fejlesztőinek
-
Freddy TNT
őstag
Hello !
Tabletre vannak commodore emulátorok, azonban azt a típusú lemezképet amiben a newcomer van nem kezelte egyik sem. (illetve volt egy de az fizetős volt és a virágboltban sem találtam megoldást rá )
Szóval elvileg megy tableten csak megfelelő emulátor kérdése
u.i : USb-s billentyűzet erősen javallott hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Freddy TNT
őstag
Füleske a tégla. Ő tudna valami közelebbit...
ja, látom kérdeztél jó régen csak én is ritkán járok ide:
Igen, az emulátorban ugyan olyan mint régen. leszámítva azt, hogy egyes emulátorokban lehet gyorsítani az időt, így lehet csalni a kerti dolgozásban (tudod dolgoztál aztán 5 perc pihenő)Minden más tekintetben ugyan az,csak gyorsabb a betöltés
[ Szerkesztve ]
-
Freddy TNT
őstag
up !
-
Freddy TNT
őstag
Up !
Valami hírt tudna mondani valaki ?
-
Freddy TNT
őstag
Anno olvastam róla, hogy lehet másolni valahogy. De nekem nem jött össze. Azóta megkaptam itt a PH-n az emulátoros verzsönt. De nem iskerült végig vinni mert megdöglött a vincsi
Azóta meg nem álltam neki újra mert megvárom a véglegest inkább.
Fogalmam sincs mikor jelenik meg
-
Freddy TNT
őstag
up
-
Freddy TNT
őstag
Hello !
Azért nem csináltam róla másolatot mert nem tudtam. Volt egy másolás elleni védelme a lemezeknek és nem tudtam másolni. Mindet lehet csak pont az első lemezt nem.
Nem hinném, hogy értékkel bír ma már. Az én példányom azóta meg is ázott, ugyanis beázott a helyiség ahol tároltam.
Kiszárítottam meg minden de megsínylelte a dolgot. Inkább eszmei értéke van már csak ami miatt nem adnám el.
EGyébként megkaptam a fejlesztőktől a korai PC-s verziót szóval azzal folytattam a dolgot. Most meg várom a véglegest
-
Freddy TNT
őstag
válasz Cheesecake #732 üzenetére
Nagyon süti. Várjuk a fejleményeket
-
Freddy TNT
őstag
UP !
Project Status
July 23, 2011: One known bug left...[ Szerkesztve ]
-
Freddy TNT
őstag
Hello mindenki. Rég nem néztem be de azért várom én is
Lassan 1000 hozzászólással nem piskóta C64-es fórum lett ebből na.
A www.newcomer.hu lehalt vagy csak nálam nem jön be ?[ Szerkesztve ]
-
Freddy TNT
őstag
Up !
-
Freddy TNT
őstag
válasz szalai56 #620 üzenetére
Szerintem inkább az a gáz, hogy az emulátorban feltolhatod a sebességet több 100%-al és így gyorsan tudsz pénzt gyűjteni.
Na már most a könnyen jött pénzen meg könnyen veszel bármit és így veszít a varázsából a dolog
Valahogy ki kéne iktatni vagy mi. persze a leg egyszerűbb, hogy nem használod, de ugye a kisértés
Mellesleg nem tudsz valamit a fejlesztőkröl ?
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
''''ezennel szeretnénk nyilvánosan is SOK BOLDOGSÁGOT ÉS EGÉSZ ÉLETRE SZÓLÓ SZERELMET kívánni a Newcomer és az Enhanced Newcomer kóderének, Lay Andrásnak, most szombaton megtartandó esküvője alkalmából!!! ''''
Mi is sok jót (vagy lábtörést kell ? ) Kívánunk !
Sajnos semmi időm A Newcomer-re De ettől függetlenül várom a végleges verziót és csak remélem, hogy lesz időm végre átrágni magamat rajta
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
Up !
Nagyon ellaposodott már a téma. Jó lenne ha valaki mondana valamit (aki közel áll a tűzhöz) -
Freddy TNT
őstag
Up !
-
Freddy TNT
őstag
válasz szalai56 #598 üzenetére
Szerintem a végefelé járok benne és olyan ördöngős hibákat nem találtam benne. Javítottak is valamicskét rajta ha jól olvastam itt,de az a verzió nincs meg nekem.
Az a probléma csupán, hogy mindig elszúrom a végére Legutóbb túl sok fegyverre fejlesztettem és semmiből nem voltak profik. Azelött meg csak rakétára gyúrtam,erre elfogyott a lőszer
Na de egyszer majd én is a végére érek
Addig is egy hír [link] -
Freddy TNT
őstag
Up !
Tegyétek közkézre -
Freddy TNT
őstag
Up !
De rég jártam erre. Szégyen,de még mindig nem értem a végére.....elb@sztam megint -
Freddy TNT
őstag
Szasztok !
Boldog új évet mindenkinek ! Bár el vagyok havazva meg ilyenek,.de azért lassan de biztosan haladok én is Jelenleg a nők negyedét nulláztam ki szinte teljesen.
Asszem mire kiadjátok a végső verziót már a végére is érek a tesztelésnek -
Freddy TNT
őstag
Szasztok !
Hú de kihalt a totyikom Na én sem voltam valami aktív mostanság. Sajnos nagyon nincs időm foglalkozni sem a játékkal sem a totyikkal. Én eddig nem szaladtam bele semmilyen hibába,de valszeg ez annak tudható be, hogy kb a 60%-nál tartok a játékban -
Freddy TNT
őstag
válasz szalai56 #551 üzenetére
Hi !
Kaptam egy mod-olt emulátort. (ha jól értelmeztem ) és azzal lehet nyomulni. De a hülye fejemmel leformáztam a c:-t és nem volt a newcommeről mentésem. Csak egy elfelejtett korábbi....sajnos igen csak az elején tartottam akkor.
szerk: illetve volt elmentés csak az f: -en de azt is töröltem
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
Nah, ha a régi elmentést le is formatáltam,de megtaláltam kiírva egy cd-n.....igaz egy kissé régi elmentésekkel
-
Freddy TNT
őstag
Tegnap leformatáltam az f meghajtót.......később eszembe jutott, hogy ott volt a newcommer is szóval kezdhessük elölről....
-
Freddy TNT
őstag
Kész....elakadtam.
-
Freddy TNT
őstag
Hány teszter van?
-
Freddy TNT
őstag
Húúú. Amennyi szabadidőm van azt ráfordítom,de sajnos lassan haladok.
Eddig csak olyan hibát találtam, hogy ha valamit el akarok adni, akkor felteszi a kérdést, hogy: pénz vagy tárgy. Na már most szerintem ez felesleges,mert pénzt minek adjak el ?
A másik pedig, hogy egy kicsit zavaró, mikor az agro szekcióba mész, akkor az őr méreget, gyanakszik...stb. Erre mindig nyomogatni kell a billentyűt, hogy továbbjussak. -
Freddy TNT
őstag
Faja ez a tesztelés...sok új dolgot raktatok bele
-
Freddy TNT
őstag
Up !
Van valami hír a tesztelésről ? -
Freddy TNT
őstag
ápp !
-
Freddy TNT
őstag
Pislantsatok bele:
[link]
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
Up !
-
Freddy TNT
őstag
Ápp !
-
Freddy TNT
őstag
Up !
-
Freddy TNT
őstag
Ápp !
-
Freddy TNT
őstag
Up !
-
Freddy TNT
őstag
Sajnos s*gg hülye vagyok a programozáshoz,pedig a semmiből alkotni valamit szerintem nagyszerű dolog
Azért érdekelne mondjuk, hogy hogy is néz ki pl: a newcomer. Emlékszem anno, hogy írkáltam (könyvből ) sorrol sorra a programokat és nem igazán értettem, hogy mi mit csinál. Valamikor akkor adtam be a kulcsot, mikor olyan hosszú kódot kellett beírni, hogy sortörést csinált a C64 és ugye csak az éppen bevitt sort értelmezi/rögzíti és a következő sorba írt részt már nem tekintette odavalónak.
Sosem értettem meg, hogy miét nem írja a könyv, hogy : '' te hülye ezt így és így kell csinálni,mert csak így megy'' Egyszerűen csak le voltak írva a sorok és találd ki -
Freddy TNT
őstag
Na mi ez a nagy csend ?
-
Freddy TNT
őstag
Up !
-
Freddy TNT
őstag
UP !
Szerintetek lehetek béta teszter ? -
Freddy TNT
őstag
Hát nem hangzik túl jól...... úgy tűnik több gond volt vele, mint haszon
-
Freddy TNT
őstag
Van egy tök láma kérdésem: nekem nincs bajom a C64 feeling-el,de egyszerűbb lett volna megírni rögtön PC-s verzióra ? Persze nem arra gondolok, hogy directx9 , EAX támogatással meg mindenféle csicsával Valami olyasmire lennék kíváncsi, hogy több munka volt C64-re optimalizálni mintha PC-re készült volna el ?
-
Freddy TNT
őstag
válasz SubBassman #440 üzenetére
Nem baj,csak kíváncsiskodtam, hátha lesznek mondjuk képek a falakon,nem pedig úgy kell külön megnézni
-
Freddy TNT
őstag
Up !
-
Freddy TNT
őstag
Bekrepált a newcomer oldal....talán frissítik ?
-
Freddy TNT
őstag
UP !
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Politika
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- OLED TV topic
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest