Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
W666W
tag
Most például onnan vettem észre hogy frissített 3.13-ra hogy neteztem normálisan híreket olvasgattam , meg torrenteztem aztán egyszer csak felugrott egy ablak , hogy ÚJ frissítés van a CIS-hez akarom-e telepíteni...Igennel válaszoltam, és folytattam a neten a Hírek olvasását meg a frissítés alatt ment a torrent..Aztán eletelt valamennyi idö nem számoltam mennyi, de felugrott egy ablak hogy ujra kell inditíni a rendszert...Ujraindítottam és azóta a 3.13-as build van fennt...
nem egy atomerömüvem van 4000+ os X2 -es AMD procim van ATI HD 4350 videókarim
és WIN 7 RTM-et használok ami március 10 én vagy mikor jár le...semmi extrám nincs a netem meg 8mbit - es ..Én mindig csodálkozva olvasom , hogy milyen hibákat produkál a CIS nekem még ezekböl egyik sem jelentkezett..Egyedül csak a vírusadatbázis frissítésnél 30 % on egy kicsit idözött de továbbment ..De komolyabban semmi nem történt ... -
ntomka
nagyúr
Hát nekem 3.12-ig szuperül futott a rendszer, de azóta frissítéseknél folyton felkúszik 100%-ra a CPU használata, sőt, nem egyszer fordult elő, hogy totál behalt tőle a rendszer, csak csökkentett módban tudtam eltávolítani.
Kedvenc védelmi programom volt a CIS, de megváltam tőle. Azért szerintem sok, hogy minden héten csökkentetett módban kell leszednem és feltennem egy teljesen új build-et.Visszatértem a jó öreg KIS-hez. A "párttitkár" legalább tudja a dolgát, és a gép erőforrásaival is sokkal kíméletesebb.
ツ Headphones on - World off
-
W666W
tag
válasz Lóri papagáj #1296 üzenetére
Szeva ez a dolog amit leírtál az melyik C.I.S. nél jön elö ?? mert nekem a sugóm az nem magyar hanem angol nyelvü és próbáltam elöcsalogatni azt a hibát amit írtál de sehogy nem jön elö....Akkor ez csak a magyarosított sugóval ellátott CIS-t érinti ????
Köszi a választ .. Laci -
Lóri papagáj
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #1293 üzenetére
A CIS súgója meghíváskor minden alkalommal a HH_GET_WIN_TYPE hibaablak kétszeri nyugtázása után hajlandó megnyílni (régóta), mivel - amint kibogarásztam - elfelejtettek helyesen definiálni egy változót, két helyen. Nem nagy hiba, de bosszantó. (Az orosz súgóban helyesen van, az adta a megoldás kulcsát.)
Feltöltöttem ide a javított súgófájlt, amit újrafordítottam.Legegyszerűbb esetben letöltés után a fájlt át kell nevezni "cfp.chm"-re és felülírni vele a Comodo telepítési gyökérmappájában azonos néven létezőt, ekkor nem kell újraindítani a CIS-t.
Van más út is haladóbbaknak, akkor maradhat eredeti néven a fájl. A kívánt nyelv nyelvi fájljainak (5 van mindegyikből az adott nyelvhez a TRANSLATIONS mappában) második sorát, ami a
<resource CompactMode= ...
karakterekkel kezdődik, kiegészíteni a "Helpfile" változóval, úgy, hogy így végződjön a sor:
... RTL="0" HelpFile="cfp_mod.chm">.Ezt is be lehetne tenni a magyarításba, bár nem csak a magyar nyelvet érinti.
Lóri vagyok, adjál puszit!
-
W666W
tag
válasz FüligJimmy #1294 üzenetére
Nálam nem macerálja a rendszert pedig 2008 márciusa óta nyüstölöm az AV-t router mögül netezve és AMD-s a configom..nem lehet, hogy van még valami aktív védelmed bekapcsolva amivel összeakadhat ???
-
FüligJimmy
csendes tag
Hali!
Köszi az infókat. Az .572-es gyilkolászta a win-t, nem tudom, az 573-as milyen, mert azóta nincs Comodo av-m. Az Avirát egyébként szeretem, épp a CIS miatt váltottam le, előtte azt használtam.
Inteles gépem van, szóval nem AMD-s fagyás történt.
Remélem, sikerül felfejlesszék az antivírust, h ne macerálja szegény vindózt kéthavonta, akkor visszaváltok. -
félisten
Hali!
Aki kedvet érez egy kis teszteléshez, annak itt a lehetőség. Elkészült egy kis felhasználói program a CIS 3.12+ verziók automatizált magyarításához.
A program BETA 2 ezért, aki tesztel, az csak saját felelősségére tegye!Program: CIS Hungaryzer by FSCD BETA 2
Jelszó: by_fscd
CRC32: A493C64E
MD5: 4dd8d66ce6cdf411d558b7aa84d27467
SHA1: 93281fc5ec36abd0aa466f63b958eb151dbcb7b1Hibajelentést(legyen az akár helyesírási), észrevételt, javaslatot, stb stb KIZÁRÓLAG a firesoulcd@freemail.hu címre kérném. Természetesen amennyiben kifogástalanul működik a program, arról is kérek értesítést, az OS pontos feltüntetésével pl W7 x64 Ultimate RTM.
A program jelen változatát NE TERJESSZÉTEK! Ha nem kapok valami drasztikus hibáról visszajelzést és elégséges számban/OS alatt teszteltek, akkor a végleges változatot hamarabb tudom megosztani.
Előre is köszönöm!
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
blattida
nagyúr
Fire, új PÜ.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1290 üzenetére
Szintén...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
félisten
-
blattida
nagyúr
válasz FüligJimmy #1285 üzenetére
Húzd le a legfrissebb build-et(.573), uninstalláld a gépedről a jelenlegit, de előtte mentsd el a konfigod, hogy a későbbiekben ne keljen újra megtanulnia mindent, és telepítsd föl a .573-ast.
Avira jól el van a comodo mellett, általában problémamentes ez a páros, viszont, ha az av részt is fölteszed, akkor az ne legyen aktív az avira mellett, mert összeakadhatnak...
-
Tosee
őstag
Szia!
Használtam a comodo+avira párost, és kiválóan megfértek egymás mellett! De azért várd meg, hogy Blattida mit mond a problémádra, mert a cis víruskeresője is elég jónak mondható! Legújabb verzió van telepítve? Tegnap volt egy program frissítés, ami az előző 572-es ver. által okozott fagyásokat javította amd-s konfigokon! Ha esetleg ilyen konfigod lenne akkor frissíts az 573-as verzióra abban javították a hibát!
Nem hinném, hogy gyengébb lenne a tűzfal amiatt, hogy nem az ő víruskeresőjüket használod! Már régóta használom a comodo tűzfalát (2.4-es óta) amiben még nem is volt antivírus modul... ráadásul a tesztek szerint végig az élmezőnyben volt/van, és jópár fizetős is-nél jobbnak bizonyul!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
W666W
tag
Melyik C.I.S van fennt ugyanis Blattida fentebb irta, hogy az 572-es build néhány AMD-s configon fagyást okozott de az már ki van javítva...
Ha a konfigodat leírod tuti tudnak segíteni a problémádban..Blattidáék...
Amúgy az AVIRA simán együtt dolgozik a Comodo tüzfallal... -
ntomka
nagyúr
Tedd fel a Microsoft Security Essentials-t. Az év víruskeresője!
ツ Headphones on - World off
-
FüligJimmy
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek? A Comodo tűzfal&D+ mellé jó az Avira? Mostanában eléggé vacakol a CIS víruskeresője, elszáll frissítéseknél. Gondolom, nem csak nekem. Most a keddi frissítés után újra F8-as vindóz indulás jött ...
Nem tudjátok, mikor lesz végre épkézláb a víruskeresője is?
Illetve azt olvastam, h a tűzfal gyengébben teljesít a víruskeresője nélkül, de ezt nem hiszem ...
Előre is köszi a kommenteket. -
canniball
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1275 üzenetére
Vírus??! Azt hittem ha valaki hát te tuti védett vagy ellenük...kezdek aggódni!
Amúgy meg gyors gyógyulást!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
blattida
nagyúr
Amint várható volt, megérkezett a javított kiadás: CIS 3.13.120417.573
Az .572 build hibáját javították, néhány amd-s konfigon fagyást és kék halált okozott
Letöltés:32 bit, 64 bit.A program automatikus frissítőjén keresztül is elérhető illetve a CIS meg is teszi.
-
blattida
nagyúr
válasz BigManus #1280 üzenetére
Azért remélem, nem olyanok gépére pakoltad föl, akik idegrohamokat fognak kapni a kérdések mennyiségétől, mert elővigyázatosan proaktív konfigra állítottad, maximális beállítások mellett...
-
BigManus
addikt
A környezetemben jó pár embert " megfertőztem " a CIS-sel.
Eddig mindenkinek tetszik.
Nekem annyira bejött, hogy véglegesítettemNem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
W666W
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1277 üzenetére
FIRE
ha kész a progid Én letesztelem ha kell ..Minden CIS -sel kapcsolatos dolognak Én személy szerint nagyon Örülök, és ha kész akkor nagyon szívesen kipróbálnám
ÜDV Laci -
blattida
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1277 üzenetére
Szép neve van, kár hogy nem Pariser...mármint vega...vagy Hungarizátor...
Egyébként tetszik.
Ha elkészül, várom ezt az utility-t...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
félisten
válasz blattida #1276 üzenetére
Hali!
Itt egy preview a GUI-ról: [link]
Azt hiszem, illeszkedni fog a CIS kinézetéhez...
(a képen látható detektálási eredmények, nem "dekorációk", azt már a program végzi)Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
blattida
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1275 üzenetére
Miért nem használsz CIS-t?
Egyébként nem értem...miért SAS? Az nem egy jó futó!! Akkor már inkább Vip(era)re!
És legközelebb készíts egy biztonsági mentést a rendszerről!Jobbulást és székrekedést(stop all activity) kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz blattida #1274 üzenetére
Hali!
Tudom, hogy már nem feltétlenül "aktuális", de ez rohadt virus miatt le kellett mondanom a melókat, itthon meg legalább lekötöm magam.
Múlt héten voltam melózni egy Virus Lab-nál(háziorvosi rendelő), veszélyes közegben, sok kártevővel(betegváró tökig tele). Mondta az Analyzer(dokinéni), hogy meg kellene erősíteni a tűzfalam(influenza ellen oltás), de mondtam, hogy nem szükséges.
Rábaxtam, valami átjött a védelmemen, a SAS naponta fut(Coldrex), meg blokkolni kell a Connection-t folyamatosan(hasmenés elleni gyógyszer), mert különben
format firefehérnemű:\ /s /qFire.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1273 üzenetére
Szerintem az engedéllyel nem lesz gond.
Nagyon helyes, hogy a CIS stílusához fog illeszkedni a GUI, én csak azt sajnálom, hogya hamarosan megjelenő 4-es verzió teljesen más felülettel fog színre lépni...arról már nem is beszélek, hogy talán a magyar is bele kerül a telepítőbe...nem sokára indul a 4-es béta időszaka is...
-
félisten
Hali!
Nem tudom, hogy a HSZ-od nekem szólt(vagy részben nekem), csak feltételezem, mivel én érdeklődtem korábban pár technikai részlet után, többek közt a nyelv beállításról. Ha nem nekem, akkor sorry, ha meg igen, akkor ezt tudom mondani:
Önmagában a registry módosítás-t még vizsgálnom kell, ugyanis nem csak abban a kulcsban történik változás, miután a CIS-ben átállítják a nyelvet. A kérdés, hogy ezt a CIS az újraindulást követően automatikusan végzi el, avagy ezt a programozónak kell megtenni a 100%-os kompatibilitás miatt.
A progit mindenképp megírom, max ha nem engedélyezitek a publikálását, akkor saját magam fogom csak használni, ott ahol CIS-t telepítek. A program támogat minden OS-t, amit a CIS is támogat, x86/x64 egyaránt.
A fájl létrehozáshoz szükséges engedélyek is gorcső alá kerülnek ma, ha elegendő, hogy a CIS egyszer adjon engedélyt a művelethez a progimnak, akkor nincs szükség alacsony szintű lemezkezeléshez(direct access, sector by sector stb) és ezzel nem kell foglalkoznom, de ha másképp nem megy, akkor ezt is megoldom, nem fog "nyavalyogni" a CIS...
Tegnap a külső megjelenést(ami teljesen megeggyzik a CIS design-al) készítettem el ill. magát a programfelépítést. A cél az, hogy egy user egy kattintással elvégezhet minden szükséges módosítást, hisz a program teljesen automatizált lesz. Ha ma nem jön közbe semmi, akkor holnapra kész lesz a komplett program.
Fire.
-
Arki
tag
Hali!
Frissítettem a telepítőt, bár gondolom a program maga nem W7 kompatibilis - egy újabb tesztelő?
A CIS egy registry kulcsban tárolja a választott nyelv beállítást, nem titok:
HKLM|SYSTEM\Software\Comodo\Firewall Pro\Options alatt.Arki
Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
blattida
nagyúr
Nincs, nem részletezték, ezért nem tudjuk konkrétan...
A felismerés majd kiderül a közeljövőben, azt látom, hogy a fals riasztásai csökkentek.Holnap ismét várható egy programfrissítés, mert a jelenlegi kiadás néhány amd-s konfigon fagyásokat okozott.
-
W666W
tag
válasz blattida #1246 üzenetére
Az adatbázis nem változott.
- Az av motor újabb kártevő felismerő technikákkal gazdagodott
- Megerősített registry védelem 64 bites xp-n.
- A Defense+ névkezelési problémáinak és a registry kulcsok nemleges ACL módosítás elleni védelemének javítása.Gauranga!
Az lenne a kérdésem ehhez még , hogy van valami info hogy milyen technikákkal gazdagodott az AV motor ?? és ezek az új technikák mennyirre javítják a vírusfelismerést ???,
Gondolom az AMTSO teszt még nem volt...Elöre is köszi a választ
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz Lóri papagáj #1267 üzenetére
Még annyival egészíteném ki, hogy ha megtettük a leírtakat, az automatikus online vírusminta-frissítés a versioninfo.ini MaxBase változó értékéről a MaxAvailVersion változó értékére fog frissíteni, tehát a vázolt példában 2935-ről 2972-re (szerintem).
-
Lóri papagáj
csendes tag
(Csak haladóbbaknak: továbbra is vírusadatbázis letöltés, mert q. sokat panaszkodnak erre a Comodo AV fórumon, tehát csak az figyeljen ide, akinek gondja van!) Említett fórumon találtam dinamikus megoldást arra, hogyan lehet megtudni mindig a legutolsó, legmagasabb verziószámú, böngészővel vagy letöltéskezelővel letölhető bases.cav fájl linkjét és megpróbáltam kiegészíteni, hogy hasznosabb legyen. Itt a letölthető versioninfo.ini.
Ez szövegfájl, szerkezete:
[VersionInfo]
MaxAvailVersion=2972
MaxDiff=150
MaxBase=2935
MaxDiffLimit=150.A letöltéshez a MaxBase változó értéke kell (most 2935, előzőleg 2912 volt, még az a letöltés is műxik). A MaxBase számértékét behelyettesítve a
http://download.comodo.com/av/updates311/sigs/bases/BASE_END_USER_vXXXX.cav ikszei helyére, megvan a letöltési link. A gyengébbek kedvéért így ez a mostani link.A letöltött fájlt természetesen át kell nevezni bases.cav-ra, elhelyezésének leírását lásd Blattida leírás, utsó bekezdés. (Ha változik valamelyik feltétel, majd megpróbálom követni.)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz blattida #1265 üzenetére
Hali!
Majd értesíts légyszíves, hogy a társaid megadták-e az engedélyt, addig feleslegesen nem állok neki...
Fire.
UI:
1. Tudom, hogy ennyire egyszerű "magyarosítani", de vannak olyan userek, akiknek még ezt sem tudom telefonon elmagyarázni...
2. tudom, hogy létezik Árki-nak ilyen progi, csak valóban x64 alatt nem kerül semmi a translation mappába...(első dolgom volt, hogy a Magyar CIS fórumon körbenézzek)[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Innen letölthető az önálló magyar nyelvi csomag, kitömörít, utána bemásol a CIS translations mappájába, programban átállít magyarra, majd a CIS újraindítása, hurrá, magyar!!
-
Tosee
őstag
Sikerült megoldani a magyarosítást!
Az alábbiak szerint ha valakinek kellene (vista, win7):
Nem a program files mappába telepítettem a magyarosítást, hanem egy másik általam kijelöltbe, és az ebbe telepített fájlokat másoltam át (program files\comodo\translations)!
Hozzáteszem, hogy másolás előtt írás jogot adtam magamnak a program files\comodo\tranlations mappára!Nekem így sikerült! Vista ultimate x64-en!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Akkor én is jelezném, hogy nálam sem sikerül magyarosítani! Vista x64 alatt! Rendszergazda jogosultságokkal vagyok bejelentkezve! A telepítője végigmegy, de nincsenek benne a fájlok amiket elvileg belerakott a translation-s mappába!
-
blattida
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1258 üzenetére
Köszönjük! A többieket megkérdezem, hogy engedélyezik e a felhasználást.
Azt tudnod kell, hogy Árkinak létezik egy CIS magyarosító alkalmazása, melyet szabadon le lehet tölteni, elvileg működik minden kompatibilis verzióval, win 7-en is.
Letöltés innenUpdate: a nyelvi fájlok kulcsa a registry-ben található, a magyar kulcsával alapértelmezetté is tehető, utána nem kell kiválasztani(micsoda hír, mi? )
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz blattida #1256 üzenetére
Hali!
Köszönöm!
Nyelv letudva, már tudom, hogy lehet módosítani külső progival a CIS-t.
Nyilván nem volt nehéz rájönni, hogy mire megy ki a játék. Mivel legyűrt egy vírus, ez a hetem ugrott, aztán ha lesz kedvem, akkor írnék, egy CIS magyarító progit.Szóval mivel Ti vagytok a szerzők, ezért az engedélyeteket kérném, hogy az általatok készített, nyelvi fájlokat felhasználhassam ill. a neveteket(alias) feltüntethessem a leendő progiban. A program természetesen teljesen FREE változatban készülne, azt mindenki számára elérhetővé teszem. ( a tesztváltozatot persze elsőként Neked juttatom el, amint elkészül)
Fire.
-
blattida
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1254 üzenetére
Árki, Blackbox és Én. Teljesen hivatalos a fordítás, fordítói státuszban vagyunk náluk...
XML fájlokból tölti be az adott nyelvet, nem tudom mely reg bejegyzés illetve fájl módosul közvetlenül.[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
Blattida!
A behatolási kísérleteknél van pár port és alkalmazás, amit ki szeretnék zárni a naplózásból, mert én tiltottam direkt.
Viszont támadásnak ítéli és pár óra múlva már több mint 3000 behatolási kísérletet mutat.
Hol és hogyan tudnám megoldani?Előre is köszi.
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
félisten
válasz blattida #1250 üzenetére
Hali!
Oksa verzió pipa. De ki az a MI? (Te, a Gyula meg a Tóth Ottó)
(Ha nem publikus, akkor jelezd, mert a szerzőket fel szeretném tüntetni)
Amúgy a CIS (mint cég) nem reklamál a magyarítás miatt?Nem a telepítési nyelv érdekel, hanem amikor a CIS-ben átállítod a nyelvet valami másra. Na ekkor melyik fáj(ok), registry bejegyzés, stb, stb módosul?
(felesleges plusz munkától kímélném csak meg magam, de ha másképp nem megy akkor majd kiderítem)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
Nálatok is jó lassú volt a frissítés az új program verzióra?
Manuálisan indítottam az update-t...
Installing updates: ~3% és kb 5 perce frissít![ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1249 üzenetére
A magyart Mi, hárman, gyakorlatilag a 3.9-estől használható mostanig, de a négyes számára majd újat kell készíteni.
Amennyire tudom, nincs alapértelmezett nyelv, telepítéskor kell kiválasztanod...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #1248 üzenetére
És ami kimaradt
1. Ki készítette a (tipikusan) CIS 560-hoz elérhető nyelvi fájlokat?
2. Hányas verziótól, hányas verzióig használható?
(pontos, teljes verziót ha kérhetném pl 3.12.111745.560)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
Tudja valaki esetleg, hogy a CIS melyik fájl alapján jelöli ki, hogy milyen legyen az alapértelmezett nyelv?
(vagy melyik fájl(ok)ban módosít, stb, had ne kelljen debuggolnom ezért a CIS-t...)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Az adatbázis nem változott.
- Az av motor újabb kártevő felismerő technikákkal gazdagodott
- Megerősített registry védelem 64 bites xp-n.
- A Defense+ névkezelési problémáinak és a registry kulcsok nemleges ACL módosítás elleni védelemének javítása.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
W666W
tag
válasz HZoli87 #1243 üzenetére
Köszi a gyors listát, DE LEHETNE MAGYARUL ????
Én ugyanis kuka vagyok az angolhoz , és az online fordító progik / itt nem a guléra gondolok, mert az nagyon "gagyi " / eléggé kuszán fordítják le.:-(Elöre is köszönöm ha megteszed....
Ja és annyi lenne a kérdésem még hogy akkor a vírusadatbázis az gondolom nem változott benne azaz a juliusi adatbázis van benne , vagy annál azért frissebb ????
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
Changes in 3.13.119746.572:
- IMPROVED! AV engine now includes more advanced detection techniques
- IMPROVED! Windows XP 64 registry protection has been hardened
- FIXED! Defense+ does not handle object names properly (Reported by our forummember wj32)
- FIXED! Defense+ does not protect against registry key ACL modifications (Reported by our forum member wj32) -
blattida
nagyúr
válasz betyarr #1240 üzenetére
Veheted komolyan, félned viszont nem kell, a comodo teszi a dolgát.
W666W
Csak hibajavításokat tartalmaz vista-ra és a 7-re, de még nincs meg a konkrét javítási lista.[ Szerkesztve ]
-
W666W
tag
blattida !!!!
Volna egy kérdésem most frissített a C.I.S.3.12 -röl 3.13.119746.572 -re
nem tudom tudsz-e erröl a verzióról valamit ??
hibajavítások vannak benne vagy valami ujdonság is bekerült ebbe a változatba??
válaszodat elöre is köszönöm... -
betyarr
veterán
van jópár betörési kísérlet a windows operating systemhez címezve általában több különböző ip címről is.megnéztem,van köztük usa beli,kínai,stb forrású gépekről.ezeket most komolyan kell venni?vagy valamiről nem tudok?
-
BigManus
addikt
Nekem Win 7 alatt is tökéletesen működik minden.
A teszt 340/340-es lett. Torrent és Strong DC is tökéletesn működik.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Dr.Én
veterán
-
blattida
nagyúr
válasz Matthewus #1232 üzenetére
Ez így elegendő.
Ha szeretnéd, állíthatsz mindent maximumra és bejelölhetsz mindent, de akkor rengeteg kérdést fogsz kapni és valamivel lassabb lesz minden. De, mint ahogy mondani szokták, valamit valamiért.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Matthewus
őstag
Üdv!
A CIS-ben mit érdemes átállítani az alapbeállításokhoz képest?
A konfigurációt Proactive-ra tettem, a vírusírtót valósidejűre, és ezek után hoztam létre, a tűzfal és a defense+ szabályokat. Tűzfal és a denfense+ biztonságos módban van. -
blattida
nagyúr
válasz bivalyolo #1223 üzenetére
Memórikép-ellenőrzés szintjét állítsd max-ra és a d+ beállításaiban is legyen bejelölve minden.
Esetleg Win 7-en használod? Már olvastam a fórumukon, hogy másnál is kimaradt ez...[ Szerkesztve ]
-
bivalyolo
őstag
hali
lefuttattam a leaktestet és a explorer as parent és a coat sebezhető.
ezeket h tehetem védetté?[ Szerkesztve ]
"Let's agree to disagree!"
-
Dr.Én
veterán
Szeretem a Windows 7-t
Alapbol zöld a pipa és tölt is vissza[ Szerkesztve ]
WOT: kissio
-
W666W
tag
válasz Lóri papagáj #1213 üzenetére
Gratula a fordításhoz és millió köszönet érte..Én a magam részéröl igényelem még a fordításokat..Eddig is értelmes pasinak gondoltam, és a cikk alapján nem is csalódtam benne.na szó szó ha van affinitásod pár megnyilvánulását lefordíthatnád még ami idevág..termélszetesen csak akkor ha nem okoz Neked nehézséget és idözavart...Én nagyon nagyon megköszönném....
-
Dr.Én
veterán
válasz Lóri papagáj #1217 üzenetére
Köszi aztán majd irok a fejleményekről
Amugy ennek a win 7-nek a tűz fala hasonlit a comodohoz, szabályokat meg a fene tudja még miket lehet létre hozzni benneWOT: kissio
-
Dr.Én
veterán
válasz Lóri papagáj #1205 üzenetére
valamikor megnézem holnap, ma nem volt rá időm, látom közbe komoly kis regények kerültek ide
Win 7 kicsit fura az XP után de tettszikWOT: kissio
-
Lóri papagáj
csendes tag
-
blattida
nagyúr
válasz Lóri papagáj #1213 üzenetére
Tökéletesen illeszkedik ez is a rétegzett védelmi rendszerekbe és a comodo filozófiájába, mely a megelőzésen alapul. Melih és a cég a kezdetektől erről beszél, főleg a cég szoftveres biztonságtechnikai fejlesztéseinek megjelenése óta.
Köszönjük!
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz blattida #1212 üzenetére
Oké!
Melih Abdulhayoglu:
Nem a böngésző a hibás
(Don’t Blame the Browser)
2009-02-06Forrás:
http://www.securityfocus.com/columnists/492“A PC-k biztonságának a megelőzésen kell alapulni. Az őrző mechanizmusoknak kell garantálniuk a várható behatolók folyamatos távol tartását, a böngészőtől függetlenül.”
*
Volt idő, amikor a legtöbb betegség halálos volt az emberre. A kórokozók beható tanulmányozása és kutatása hozzásegítette az orvosokat, hogy hatékonyabban tudják kezelni a betegségeket és később már szinte teljesen meg is tudták előzni a bajokat.
Manapság a védőoltások általánosan elfogadott és tartós megoldást jelentenek a betegségek megelőzésére azáltal, hogy megerősítik a szervezet természetes ellenállóképességét a kórokozókkal szemben. Az igazi megoldást a fenyegető veszélyek kiküszöbölése jelenti, vagyis nem pusztán a tüneteket kell kezelni, hanem az immunrendszert kell megerősíteni és védőbástyát kell emelni a kártevők ellen.
Ugyanez a törvényszerűség érvényes az internetes böngészőkre is. Igaz ugyan, hogy saját beépített biztonsági rendszerrel bírnak, de tulajdonképpen nem az ő feladatuk lenne szüntelenül őrködni. Ezeknek a programoknak mindössze egyvalamit kell tudniuk: böngészni az interneten. A böngészőknek az erőfeszítések helyett, hogy ők is beszállnak a felhasználó védelmét szolgáló csatákba, inkább együtt kellene működniük azokkal a biztonsági programokkal, amelyeknek valóban az a dolguk, hogy a számítógéphálózatot és az adatokat megvédjék a behatolók ellen és megelőzzék a támadásokat.
Az internet használói jól emlékezhetnek a tavalyi Internet Explorer 7-tel kapcsolatos incidensre. Az IE7 XML heap-jének sebezhetősége (puffertúlcsordulásos támadást lehetett intézni ellene) lehetővé tette, hogy a kártevők a célba vett program memóriapufferét egy titokban letöltődő programkóddal túlterheljék és ezzel veszélyeztessék a számítógéprendszert. Főleg a böngészők, az e-mail kliensek és az IM programok védtelenek az ilyen jellegű, adatlopást vagy rendszerösszeomlást okozó támadások ellen.
Úgy tűnik, az Internet Explorer felhasználói pánikba estek, amikor értesültek az IE sebezhetőségéről. A sajtóban némelyik biztonsági szakértő azt javasolta, hogy átmenetileg használjanak másik böngészőt, amíg a biztonsági lyukat befoltozó programjavítás letölthető nem lesz.
Mindamellett ez a probléma nem csak a Microsoft böngészőjét érinti, hanem általánosságban minden konkurensnek elégtelen a védelme a hasonló visszaélésekkel szemben. Az Internet Explorer ugyanannyi biztonsági rést tartalmaz, mint bármely másik böngésző, csak a többiekhez viszonyítva az IE sokmillió felhasználó alapértelmezett böngészője szerte a világon. Az ilyen problémánál az érintettek száma csak súlyosbítja az amúgy is kellemetlen helyzetet és ez az IE 2008-as malőrjénél sem történt másként.
De nézzük meg, mennyivel kockázatmentesebbek a riválisok? Tény, hogy a Firefox, a Safari vagy az Opera rajongói nagyobb eséllyel használják szoftverüknek mindig a legfrissebb verzióját, ami általában a legbiztonságosabb változat is egyben. Talán megbízhatóbbak, de azért sosem teljesen biztonságos egyikük sem, mivel minden kiadott szoftver csak egy állomása a folyamatos fejlesztéseknek.
Az esetnek elsősorban az utóhatása volt eltérő. Miközben decemberben az IE puffertúlcsordulásos problémáján csámcsogott a világ, addig nagyjából ugyanebben az időben lélekszakadva adták ki a biztonsági lyukakat befoltozó vészjavításokat a Firefoxhoz és az Operához. A Google Chrome gazdái is hangúlyozták: sem a modernebb technikájuk, sem az, hogy utolsóként szálltak a piaci ringbe, nem garantálja termékük tökéletes biztonságát.
A böngészőket böngészésre találták ki, nem arra, hogy megvédjék számítógépünket. Nem arra, hogy megóvják fáljainkat a világhálón ólálkodó bűnözőktől. Nem arra, hogy visszaverjék ezerféle vírus és trójai program támadásait. Noha minden mai böngésző rendelkezik valamilyen szintű beépített védelemmel, senki nem számíthat arra, hogy kizárólag ezek a tulajdonságaik megóvhatnak a támadásoktól.
A gyorsabb, jobb processzorok nagyobb számítási teljesítményt nyújtanak, de ahogy egyre fejlettebbek lesznek a szoftverek, egyre bonyolultabbak a kódok, egyre több új funkciót tudnak a programok, azzal együtt jelent egyre nagyobb erőpróbát a tesztelés és a biztonsági rések felfedezése. Ezen túlmenően lehet bármilyen fejlett a (védelmi) technika, ez sem tudja eltántorítani a hackereket és az adathalászokat attól, hogy mindig újabb és újabb módszereket eszeljenek ki a böngészők sebezhetőségének kizsákmányolására.
A biztonsági hibajavítások csak akkor érnek valamit, ha nagyon gyorsan elérhetővé teszik őket. A böngészők bizonyos képességeinek, mint például a java scriptek vagy az ActiveX vezérlők használatának letiltása legfeljebb a böngészési lehetőségeket korlátozza. A felhasználói magatartás kordában tartása, azaz bizonyos webhelyek blokkolása és a letöltések ellenőrzése is csak az égető probléma megkerülése. Az operációs rendszer és az antivírus programok rendszeres frissítése, a böngészők legfrissebb változatának használata vagy a kémprogramok ellen védő szoftverek telepítése, mindezeknek a műveleteknek általánosan bevett gyakorlattá kellene válniuk, de még ez is csak reagálás a fenyegetésre.
A böngészőcsere csökkentheti ugyan a sebezhetőség mértékét, de nem képes teljesen kiküszöbölni a kockázatokat, legfeljebb átmeneti megoldás lehet. Az Internet Explorer a világ legnépszerűbb böngészője, ezért a hackereknek természetesen mindig ez az elsődleges célpontja, mégsem igazi megoldás átállni egy másik böngészőre. Az igazi megoldás a veszélyek megelőzése.
A böngészők felhasználói nem a villámgyors biztonsági sebtapaszokat várnák, hanem olyan tartós megoldást, ami elébe vág a rendkívül széles skálájú fenyegetéseknek és kiküszöböli őket. A memóriatűzfalak például folyamatosan ellenőrzik minden telepített program elhelyezkedését a memóriában és a behatolók kirekesztésével képesek megelőzni a puffertúlcsordulást célzó támadásokat.
A PC-k biztonságának a megelőzésen kell alapulni. Az őrző mechanizmusoknak kell garantálniuk a várható behatolók folyamatos távol tartását, a böngészőtől függetlenül. Következésképpen a hagyományos, észlelésen alapuló technikát fel kell fejleszteni egy magasabb szintű, megelőzéscentrikus biztonsági filozófiára.
A fenyegetések talán veszélyeztethetik az átlagos böngészőprogramokat, de a hálózati biztonságot nem, ha bölcs előrelátással felkészülünk a veszélyekre.
Melih Abdulhayoglu annak a Comodo cégnek a vezérigazgatója és adatbiztonsági vezetője, amely a világban a nagybiztonságú SSL-tanúsítványok második legnagyobb kiadója. Melih 1991-ben a Bradford egyetemen szerzett elektromérnöki BS (bachelor of science) fokozatot, blogja a http://www.melih.com/ webhelyen olvasható.
-
blattida
nagyúr
válasz Lóri papagáj #1211 üzenetére
Nem is mondtad, hogy rossz.
Szerintem bemásolhatod, azt nem tudom, hogy a többieket mennyire érdekli ez a téma, bár kétség kívül érdekes és tanulságos...
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz blattida #1210 üzenetére
Teljesen igazad van, de szerintem nagyon pontosan leírtam, milyen körülmények együttállása kell, hogy a frissítés "kibírhatatlan" hosszúságú legyen (az is lehet, hogy nálam valamilyen plusz lassító körülmény lépett fel, vagy amúgy is nagyon terhelt a gépem rezidensekkel) Ha ez egy rossz progi lenne, nem foglalkoznék vele ennyit. A bases.cav másolását is elviselem.
De most kérdeznék valami egészen más jellegű, de mégis idevágó dolgot: kibírja ez a fórum, ha bemásolom Melih Abdulhayoglu (a Comodo főnöke) "Nem a böngésző a hibás" (Don’t Blame the Browser) című cikkének általam elkövetett fordítását, ami a SecurityFocuson jelent meg? Nem túl hosszú cikk, az elveket tárgyalja.
[ Szerkesztve ]
-
W666W
tag
Akkor ha jól veszem ki kettötök hozzászólásából akkor az alap 2,8 mbyte és a keresés alatti 12 mbyte az nem sok amit a kollegga nehezményezett az a virusadatbázis frissítésének a lassuséga..Mondjuk azt eddig is kibirtam amikor telepítette, most meg azt vettem észre , hogy semmit nem veszek észre...Teszi a dolgát frissít rendesen..Akkor megtartom nem mintha el akartam volna távolítani a Víruskergetöt...
Köszönöm szépen a válaszokat
-
blattida
nagyúr
válasz Lóri papagáj #1207 üzenetére
Az oké, hogy az első adatbázis frissítés a telepítés után hosszú, de azért órás tartamról nem beszélnék, van a környezetemben 1000-es duron konfig 256MB ram-mal, aminél a teljes frissítés (ekkor húzza a le a jelenleg 107MB-os csomagot) cirka 20 percet vett igénybe, utána az első újraindítás után van még egy nagyobb csomag, de az már csak kábé 7MB és akkor kábé 3 perc a teljes frissítés azon a gépen. Ezek után a napi sokszori frissítések nem tartanak tovább fél percnél...
A jelenlegi telepítőben július közepi adatbázis van, de a korábbiakban sem volt naprakész.
Már egy ideje elérhető csak az adatbázis is, jelenleg a november 7-ei a legfrissebb, letöltés:tömörítettlen, tömörített.Az állományt csökkentett módban kell bemásolni ide:\Program files\comodo\comodo internet security\scanners, de előtte az eredeti bases.cav-ot át kell nevezni bases.old-ra, majd a bemásolt állományt kell átnevezni bases.cav-ra, majd újraindítás, kész.
-
Lóri papagáj
csendes tag
Szia!
Kizárólag az AV rész vírusminta-frissítési mechanizmusára gondoltam, amik elsősorban a lassú, Pentium 3 osztályú és kevés memóriájú gépeket rendkívül igénybeveszik. Tulajdonképpen nem az adatbázisfájl letöltési mérete a baj, hanem hogy egyenként fésüli össze a letöltött, verziószámukat tekintve eggyel mindig növekvő frissítő vírusminta-fájlokat a már gépen meglévő adatbázissal, úgy értem, ha a különbség mondjuk 296 fájl az aktuális vírusminta-fájl verziójához képest, akkor annyiszor fog egy közel 100 MB-os, egyre növekvő fájlt létrehozni a nullából, ez a bases.cav fájl, hosszabb-rövidebb várakozási időkkel az egyes összefésülések során. Egy hosszabb, soklépcsős frissítés így lassú gépen több, mint egy óra, intenzív processzor- és lemezhasználattal. (Persze mondhatod, ezeknek a hardvereknek kuka kell.)
Sokan rágják a Comodo fejlesztőinek fülét hónapok óta a fórumokon az offline adatbázis időközönként kiadott hivatalos, telepíthető verziójáért, eddig hiába (az Avast a sajátját ki szokta adni, sőt, tudomásom szerint a telepítőjük mérete is mindig növekszik, ahogy nő az adatbázis - bár ezt mélyebben nem vizsgáltam, márrmint hogy a programmal mindig a telepítő dátuma szerinti friss adatbázis települ-e -, plusz az online frissítési metódusuk is ügyesebb, lassú gépek előnyben). Remélem, precízen fogalmaztam meg, semi többre nem gondoltam a gépigénnyel kapcsolatban.
Végülis ezt egy hozzáértő áthidalhatja úgy, hogy ha van már frissített bases.cav fájlja, csökkentett módban elindítva a célgépet, lecserélheti a fájlt és így kevesebb frissítéssel megússza. De hogy pozitívumot is mondjak, nekem az Avasttal van fenn együtt a CIS, ami neki nem összeférhetetlen, és a CAV általában majdnem mindig mindent "egy körrel" előbb érzékel. Szerintem nem voltam igazságtalan
-
W666W
tag
válasz Lóri papagáj #1203 üzenetére
Szia !!
Érdeklödni szeretnék, hogy azt írtad, hogy a C.I.S Av modulja sem rossz csak gépigényes..Ezt mire értetted ????
Ugyanis megnéztem és "alapból" 2.8 mbyte a memóriafogyasztása, és amikor teljes vizsgálatot csináltatok vele akkor meg 10.7 Mbyte memóriát eszik..Ezek szerint akkor ez sok ??
Akkor milyet használjak ami még ennél is kevesebbet eszik ?? mert azt hittem , hogy ez nem sok memóriafogyasztás..Vagy másképp kell érteni azt hogy gépigényes ???
megtisztelö válaszodat elöre is köszönöm.... -
Lóri papagáj
csendes tag
Figyelmesebben elolvasva visszafelé: hülyeséget írtam, mert azt hittem, egy helyi router vagy bridge mögött ül a géped és nem figyeltem meg azt sem, hogy a bizonyos MSI eszköz egy AP és nem hálózati kártya (ami önmagában még nem probléma). Jó a Comodo és szép, az alternatív CIS-uTorrent beállítás is működhet, de ha kikapcsolt tűzfallal se ment a feltöltés, a fenti megoldás csodákra nem lehet képes (max. naplózni, hogy mit szeretne a torrent kliense és ahhoz képest mit kap)... szóval valamilyen más módon kellene megközelíteni a problémát. Csak azt nem tudom, hogyan, illetve hogy mi az, amit még nem tudunk a megoldáshoz. Esetleg a további faggatózásból kiderül és ha más nem, egy új bittorent kliens telepítése többet elárul, mondjuk, hogy nem volt-e például túlzott a kapcsolatok beállított száma vagy nem volt-e valami hasonló kliensprobléma. Esetleg elsőre feltelepíthetsz az 1.8.4 helyett próbának egy 1.8.1-est vagy 1.8.2-est, hátha, ezekben ugyanis még nem vezettek be néhány dolgot (én ma is az 1.8.1-est használom, ami persze azért egyes más, fejlettebb kliensekhez kapcsolódást korlátoz). Azt is érdemes megpróbálni, hogy valóban megméred a feltöltés (semmiképp sem a letöltés, a sebességkalauz nem arra kíváncsi) sebességét és annak megfelelően állítod be a sebességkalauz ablakban: a "Kapcsolat típusa" sorban lenyitva a "Jelenlegi beállítások" opciót, beállítod a mért kilobit értékhez alulról közelítő értéket pl. xx/512k és csakis a "Beállítások alkalmazása" gombbal lépsz ki az ablakból, hogy végre is hajtsa az "érintett beállítások" szekcióban mutatott paraméterek módosítását. Ezzel hagyod rá, hogy a feltöltési sebességnek megfelelően optimalizáljon és így garantáltan nem "dugítod be" a kapcsolatot. Mindenesetre az is igaz, hogy amíg a sebességkalauz a uTorrent porttovábbítást tesztelő webhelyének meghívása után nem kap vissza az IP-dre és portodra egy harsány "OK!" üzenetet a böngészőben, sok feltöltésre nem kell számítanod, tehát először talán ezt kellene valahogy elérni. Hogyan? Hm. Jó kérdés. Részemről kiveséztem. Éljenek a zöld pipák.
-
Dr.Én
veterán
válasz Lóri papagáj #1203 üzenetére
én is tőkéletesen megvagyok a comodoval elégedve
én is annyi féle beállitást probáltam és nem töltött vissza vagy csak egy két óráig.
Most sima windows tűzfal van és azzal se tölt szoval passz.
Haver is ugyanennél a net szolgáltatónál van és neki alapbol tölt vissza és nem kell semmit belőnie, én meg szenvedk itt mint a hét fene...
én i egész idáig XP-t használtam, de most a héten több gépre is felraktam és nagyon lenyügözött. ideje váltani rá
Persze hogy kiprobálom holnap, miután uj rendzserrel mindent elintéztem.....WOT: kissio
-
Lóri papagáj
csendes tag
Oké (sajnos, semmilyen tapasztalatom nincs se Vistához, se W7-hez, kevés a gépem hozzá, majd elmondja más). Szóval tudod, a Utorrent szabályokat lépésről lépésre egyenként kell létrehoznod (legfeljebb addig angolra váltod a CIS nyelvét, mert eltér a magyar nyelvünk verziója és én tudom, miért), itt kevés a puszta "eseti" szabályok megtanítása. Idemásolom - vagy valaki más ideteszi, ha rájött már, hol van - a szabályokat, és esetleg lépésről lépésre leírom, hogy a beállításokat a CIS-ben milyen menük alatt hogyan tudod megváltoztatni. Nem bonyolult, csak annak látszik, és nem igényel globális CIS biztonsági kompromisszumot. Szerintem érdemes kipróbálni. Persze, amint azt mások is írták, a Utorrentben fix figyelőport kell hozzá, arra épül az egész. Ezt az egyet hiányolom a CIS-ből: külön a saját szabályok exportját-importját, legalábbis ilyet nem találtam. Persze, ne legyünk telhetetlenek, mert azért ez egy remek program, egyetértve Arkival, a Comodo Defense+ és a Comodo tűzfal igen jó kombináció (az AV-modul se rossz, csak gépigényes).
-
Dr.Én
veterán
válasz Lóri papagáj #1201 üzenetére
Holnap lesz időm kiprobálom, miután felrakom a Windows 7 ultimate verziot.
Remélem mükszik majd valami utánna....WOT: kissio
-
Lóri papagáj
csendes tag
Neked valami ilyesmi szabály kellene (kép), amit a Utorrent egyik fórumán talált leírás alapján csináltam (illetve pontosan ugyanaz). Nem az IP-d a baj, nem is a globális tűzfalszabályod rossz, hanem az a tűzfal szabálykészlet nem működik mindenkinél, ami a Comodo fórumán van. Nálam épp a 31030-as a fixált utorrent figyelőport, az látszik a képen, de az IP, az aztán tökmindegy. Nekem nincs is routerem, mindig más a publikus IP-m, amit a DSL-poolból automatikusan oszt a kiszolgáló, de routerrel is működne a dolog. (Az UPnP-d okés a routerben, hiszen egy ideig tudsz seedelni, majd szétesik a kommunikáció, ez jeleleg nálad törvényszerűen így működik.) Még az kell hozzá, hogy a CIS - Tűzfal - Tűzfal feladatok (Egyszerű)-ben a Rejtett Portok Varázslójában a középső, "eseti alapon rejtse a portjaimat" legyen beállítva (amit a P2P hálózatokhoz ajánl a Comodo), mert például a teljes rejtés (alsó opció) akadályozni fog, mert olyan jól elrejti a portjaidat, hogy a peerek kliense sem biztos, hogy rád talál!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest