- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaposznyak
aktív tag
válasz KilgoreTrout #15778 üzenetére
Kösz!
-
high-tech
csendes tag
válasz KilgoreTrout #15767 üzenetére
Basszus, ezt a részt nem is olvastam, és úgy tűnik igazad van. Illetve ha nem is kifejezetten a Karpeles kapja biztosan, akkor a részvényesek, de nem mi. Szóval ez alapján mindegy, h BTC-ben kértem-e a kárpótlást, nem annyi BTC-t fogok kapni, mint ami volt, csak a töredékét valószínűleg.
Kösz az infót, visszamondom a Tesla rendelésem akkor.Üdv, HT
-
high-tech
csendes tag
válasz KilgoreTrout #15765 üzenetére
Karpeles-t 2x is elítélték, és annak ellenére, h óvadék fejében szabadult, kizárt, h megkapná a megmaradt vagyont. 168,000.00 BTC van még eladatlan bent, ezek nagy részét arra fordítják majd, h kiutalják azoknak akik BTC-ben kérték a kárpótlást. Azonban erre még mindig nincs kitűzött időpont sőt gyanús, h ebből még elég sokat el is fognak adni... akkor pedig megint beszakítja az árfolyamot...
+ a felszámolás részét már jóváhagyták, sőt egyenként mindenkinek elfogadták, vagy visszautasították a kérelmét. Az enyémet szerencsére elfogadták, de ez már 2 éve volt és h mikor lesz kifizetés arról még mindig nincs időpont...
[ Szerkesztve ]
Üdv, HT
-
high-tech
csendes tag
válasz KilgoreTrout #15752 üzenetére
Csak, h tisztába tegyük a dolgokat:
- https://www.mtgox.com/img/pdf/20180307_report.pdf
Az MtGox-on tegnap óta kint levő doksiban részletesen le van írva, h a japán bíróság által megbízott faszi adta el a csőd után visszaszerzett BTC-t és BCC-t 2017-09-27 és a tegnapi nap között. És igen a blockchain infó alapján egyértelműen a nagy zuhanásokhoz lehet kötni ezeket.
- Karpeles-t lecsukták, de óvadékkal kiszabadult. Neki is biztos van párszáz, ezer btc-je "elásva" de ezeket a bedöntéseket a japán bíróság által megbízott ember csinálta, nem a Karpeles
- minthogy jelentősen nagyobb összegekről van szó, egészen pontosan: 35,841.00701BTC és 34,008.00701BCC-rőlEzeket azért válotta be, h akik JPY (japán yen)-ben kérték a kártérítést, azokat ki tudják fizetni. Kérdés, h ezt miért az előtt tette, h kifizette volna azokat akik BTC-ben kérték az összeget, m azokkal (pl. velem is) eléggé jól ki*szott most....
Üdv, HT
-
mepet
addikt
válasz KilgoreTrout #15654 üzenetére
Amelyik váltót még nem törték fel, azt fel fogják törni. Vagy saját magukat törik fel, az eredmény ugyanaz...
Készítettem egy listát az eddig meghackelt váltókról:
Yapizon
Bitcurex
Bithumb
Bitfloor
MtGox
Poloniex
BTC-e
Bitfinex
Bitcoinoca
Bitstamp
Youbit
Coincheck
Bitgrail
Gatecoin
Cointrader
Shapeshift
Allcrypt
Kipcoin
Bter
796exchange
BitNZ
Cryptsy
Mintpal
BIPS
Vircurex
Bitmarket.eu
Bitcoin7 -
htc07
addikt
válasz KilgoreTrout #15558 üzenetére
ha össze tudsz dobni egy binance-os trailing stop appot, engem érdekelne.
csak azt nem tudom, hogy ott akkor van fee- amikor felrakod az ordert, vagy akkor, ha az teljesül. előbbi esetben nem nagyon érné meg percenként új ordert feltenni.
-
Yany
addikt
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz KilgoreTrout #15551 üzenetére
Régebben volt is Krakenen, de megszüntették.
Anno volt is cikk róla, hogy kell használni:
-
muszurkefal
aktív tag
válasz KilgoreTrout #15475 üzenetére
Hú, azt hittem ez a dolog egyszerűbb.
Lesz még minek utánanéznem
Ha kérdésem van, jövök vissza, ezeknek utánaolvasok, köszi
#15477[ Szerkesztve ]
-
butch3r
senior tag
válasz KilgoreTrout #15475 üzenetére
én még szokás szerint ajánlanám bitstampet. max onnan tovább binancere (és stampen a crypto kivét ingyenes, nem terhelik rád a miner fee-t sem)
nem kapok osztalékot sajnos
-
kilua
senior tag
válasz KilgoreTrout #15399 üzenetére
Ilyen segítséggel könnyű hodlorkodni
-
htc07
addikt
válasz KilgoreTrout #15399 üzenetére
ja ez vicces sztori, de kb. így van.
-
Tilos az Á
junior tag
válasz KilgoreTrout #15114 üzenetére
Akkor ez csak annak jó, aki nem adócsaló?
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=735f.png
-
btomi9
aktív tag
válasz KilgoreTrout #15111 üzenetére
Én arra akartam használni, hogy ha ide utalnék tőzsdéről, vagy akárhonnan, akkor itthon bankkártyás vásárlással tudnék róla költeni ingyen.
-
Tilos az Á
junior tag
válasz KilgoreTrout #15071 üzenetére
Tehát vagy jó útra tért s már nem piramisjátékkal foglalkozik, hanem MLM-el. vagy kutyából nem lett szalonna.
Én igazából ott akadtam el, hogy úgy tudom Európában csak olyan értékű hardverrel lehet nyerességesen bitcoint bányászni, ami pénzből már lehet (és sokkal nyerseségesebb) Ázsiába települni.
Jól tudom? Ha igen akkor innentől bukta az ügy, akár piramis akár MLM akár valami más.http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=735f.png
-
Tilos az Á
junior tag
válasz KilgoreTrout #15068 üzenetére
Csak a piramis büntetendő, az MLM nem. Kérdés, ez melyik lesz?
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=735f.png
-
zsuha
aktív tag
válasz KilgoreTrout #15061 üzenetére
Ezeket a cégeket/tevékenységeket nem lehet elkaszálni valahogy, mielőtt sok szerencsétlen nagyon sokat bukik rajta?
És/vagy elmenni balhézni az eventre? -
YASKATIR
senior tag
válasz KilgoreTrout #15057 üzenetére
Te most azt varod el az emberektol, hogy tudatosak legyenek... ez tok jo tema, 10 sor utan egy kocsmaban, csak masnap, amikor kijozanodsz, rajossz hogy milyen idiota utopiarol beszeltetek az elozo este... Jol hangzik a dolog, csak mar 5 emberrel sem mukodik.
Amugy attol senki sem lesz okosabb, hogy beszel angolul, vagy azt hiszi magarol, hogy beszel angolul.
A "Nagy valószínűséggel" pedig nem konkret teny. Bizonyitsd es teny lesz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz KilgoreTrout #14985 üzenetére
Én nem hiszek ezekben a dolgokban
-
daninet
veterán
válasz KilgoreTrout #14901 üzenetére
Nekem nagyon sok embernek van a környezetemben kripto pénze, tegnap a főnökeim meglepetésemre a stellar lumenről beszélgettek meeting előtt
Németh Péter:
A bitcoin bár pénznek mondja magát nem az, inkább az értékpapírokhoz hasonlít.
A legnagyobb gond, hogy mindenki tartja, nincs sok tranzakció.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
lacos001
senior tag
válasz KilgoreTrout #14636 üzenetére
A dátuma ennek a "hozzászólás"nak January 10, 2018 at 19:10
Vagy már ez is copy paste volt?
Amúgy lehet, hogy itt is megfordul ez a személy...sosem lehet tudni.
Te voltál?
[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
válasz KilgoreTrout #14576 üzenetére
A vonatkozó törvények alapján gyakorlatilag lehetetlen Magyarországon szélerőművet létesíteni.
-
Dexar007
veterán
válasz KilgoreTrout #14571 üzenetére
Onnan pedig majd Ukrajnaba majd Mo-ra---> Magyarorszag bitcoin nagyhatalom,es Europa Szingapurja.Ja nem.
Give me your cum,bull!
-
Zsoxx
senior tag
válasz KilgoreTrout #14571 üzenetére
Szerintem inkább kiszedik belőle az aranyat.
-
butch3r
senior tag
válasz KilgoreTrout #14561 üzenetére
ahh így tök világos, köszi!
-
titán
válasz KilgoreTrout #14488 üzenetére
Ennek eddig 1 intézményi felhasználója van
Hívnám inkább szerződött partnernek, ennek minden tartalmával. Egymaga úgysem tud (és nem is akar) semmit kezdeni az XRP-vel.Ha egy olyan pénzforgalmi szolgáltató cég lennék, amelyiknek nagyon alacsony szintű engedélyei vannak (PSP - payment services provider), akkor én is leszerződnék az XRP-re. Nem arra használnám, amire reklámozzák, pénzforgalomra, arra abszolút nem való, hanem azért, hogy az engedélyi korlátaimon belül kicsit nagyobb kockázatú portfólióban tudjam tartani a nálam elhelyezett (és a mérlegfőösszeget nem érintő) pénzt. Nem mellesleg valószínűleg meg tudnék állapodni a Ripple-lel, hogy a nevem marketing célú felhasználása fejében kissé kistaffírozzon egy olyan cég (Ripple Inc), aminek a mérlegfőösszege az enyém sokszorosa.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
csaba951
veterán
válasz KilgoreTrout #14488 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes magyarázatot!
Szerintem nagy segítség volt a fórumtársaknak is. Eddig nekem nem volt világos, hogy az XRP és a Ripple hálózat használata nem ugyanaz. Meggyőződésem, hogy ez az XRP-ből bevásárló kisbefektetőknek még szintén nem esett le.
-
sparks
senior tag
válasz KilgoreTrout #14126 üzenetére
Nem ez a fószer volt a Spectrum tv-ben a Tabu c. műsor függőségekkel foglalkozó részében az egyik alany? Durva... Akkor nem sikerült neki lejönni
Szerk.: dehogynem, ott is a cikk végén...
[ Szerkesztve ]
-
btomi9
aktív tag
válasz KilgoreTrout #14088 üzenetére
Köszi, érthetően elmagyaráztad. Akkor most nyugi van, itt a Karácsony, a nagy vész egyelőre elhessegetődött, nem kell csinálni semmit :-)
Ha nem írnék addig, akkor mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok, jó pihenést!
-
Teasüti
nagyúr
válasz KilgoreTrout #14088 üzenetére
Akkor felesleges BTC-t venni a majdani ingyen pénz reményében?
-
YASKATIR
senior tag
válasz KilgoreTrout #14071 üzenetére
Miert nem ignoraljatok? En azt teszem, amiota azt a faszsagot bizonygatta, hogy a bitcoin mogott aranyfedezet van, mert hat van egy minimalis mennyisegu arany az alaplapban....
Ne foglalkozzatok egyetlen kommentjevel sem, aztan abba fogja hagyni es eltakarodik innen
[ Szerkesztve ]
-
Verticoin
junior tag
válasz KilgoreTrout #14071 üzenetére
Vagy ép te nem érted. A BCH-t pl. odaadták. Ilyen esetekben az üzemeltetőn múlik mi lesz a forkkal, nem pedig azon, hogy te mit találsz ki.
Az meg hogy szerinted mikor van értelme szintén nem befolyásolja azt hogy hogyan van.
De a fő gond az, hogy még a szövegértés se megy neked. Én azt írtam, hogyan megy nem arról hogy egy esetben vagy e csak értelme, vagy több esetben. Ugyanazt írtam amit te, hogy be is lehet utalni a localbitcoinsnak, csak már nem tudod mibe köss bele.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz KilgoreTrout #13696 üzenetére
Magánvélemény: bitcoin.com -ot az összes szolgáltatásával együtt olyan messziről kerülni amennyire csak lehet.
-
devast
addikt
válasz KilgoreTrout #13527 üzenetére
Sztem sehogy... Ezeke annyira szabályozatlanok, hogy szvsz ilyen esemény amit a kollega ír max akkor történhet, ha fiat-ot kiutalsz egy bankszámlára, értsd fiat-ot realizálsz a rendszerükből, de ez is erősen kétséges... Nagyon sok helyen ha fiat-hoz nem nyúlsz, nem kell aml/kyc, illetve ha kell is, akkor is csak bebiztosítják magukat... még egyszer, a váltók nem bankok, és nem pénzügyi intézmények (abban a jogi környeztetben ahol regisztáltak/működnek).
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz KilgoreTrout #13388 üzenetére
Es amiota nincsenek kinai tozsdek szerinted a kinaiak nem valtanak bitcoint? Ne mar...
Gondolom tudod, hogy a drogkereskedelem es a birtoklas is be van tiltva kinaban es ennek ellenere megis talalni drogosokat.
A bitcoinnak tok mindegy, hogy tozsderol utalgatjak vagy sajat tarcabol. A blockchain szempontjabol az is csak egy cim, mint a tobbi.
-
butch3r
senior tag
válasz KilgoreTrout #13388 üzenetére
szeritnem hamarabb rakják az egész bányász felszerelést teheratóra és viszik át 1 másik országba mint, hogy csak lehúzzák a rólót és óriásit bukjanak. lehet abban az országban drágább az áram, de amíg azzal is pluszban lehetnek jobb mint bedőlni.
A blokkidő miatt felmennek a fee-k, aminek az lesz az eredménye, hogy mindenki kb. az összes bitcoinját beutalja tőzsdékre, mert annyira drága lesz minden tranzakció, hogy nem éri meg kis összegeket mozgatni
most is annyira drága, hogy neméri meg kávét venni belőle.
-
Reggie0
félisten
válasz KilgoreTrout #13384 üzenetére
Es mitol tunne el az ossze kinai banyasz? Ez kb. annyira valoszinu esemeny, mint hogy utkozunk egy masik kisbolygoval es akkor eltunik a bitcoin is(a folddel egyutt).
Raadasul az is teves amit irsz, mert az 5x nagyobb blokkido miatt felmennenek a feek, ami kompenzalja a reward fajlagos csokkeneset, plane, hogy igy meg a mempoolt is konnyebb teliteni.
[ Szerkesztve ]
-
butch3r
senior tag
válasz KilgoreTrout #13384 üzenetére
Pl. a kínai bányászokkal kiesik a hashrate 81%-a. Ez azt jelenti, hogy 5x annyi idő alatt készül majd el a következő 2016 blokk (akkor lesz difficulty adjustment), ami 10 hét, plusz ki tudja mennyi idő,
igen azért írtam, hogy hetek vagy hónapok alatt leesik a difficulty.
A pánikkal általánosságban egyetértek. most is hányan írják, hogy zuhan amikor rongyos 10-20%ot korrigál.
A tőzsdén ez tuti, hogy pánikeladást idézne elő, amitől leesne az árfolyam annyira, magasabb difficulty mellett meg sem érné kibányászni a maradék blokkokat (mert drágább az áram, mint a block reward), tovább tetézve a problémát.
azért a btc már sokszor bizonyította, hogy nagyon nagyon nem úgy viselkedik mint a tőzsde, de maradjon is ez az egész egy teoretikus beszélgetésnek
-
Reggie0
félisten
válasz KilgoreTrout #13380 üzenetére
Oszinten szolva kit erdekel, hogy mit akar a magyar allam? Meg azt sem hiszem, hogy elsore sikerul megfogalmazniuk egy ilyen torvenyt, a rendorseg meg akkora balf...., hogy 30nap + 30 nap hosszabitasos nyomozassal a sajat toket nem talalja meg.
[ Szerkesztve ]
-
butch3r
senior tag
válasz KilgoreTrout #13380 üzenetére
Mit tudnának tenni a bányászok, ha hoznának egy olyan törvényt Kínában, hogy mostantól csak az államilag regisztrált címekről érkező tranzakciókat építhetik be egy blokkba? Mi lenne az árfolyammal, ha kiesne a kínai bányászat? Mi lenne, ha ugyanezt Ororszországban is meglépnék utána?
azon kívül, hogy kétlem, hogy ez btc technológiailag egyáltalán lehetséges, de ha mégis azonnal forkolódna a btc mert a világ többi része nem fogadná el. Ekkor a kínai bányásszok bányásszák a saját coinjukat vagy lehúzzák a rolót. A világ többi részén pedig pár hét hónap múlva a difficulty lecsökkenne az elérhető kapacitás szintjére.
Nem a technológiai lehetőségekről beszélek, persze hogy technológiailag nem lehet betiltani, de azért azt látni kell, hogy ha nincs lehetőség kripto-fiat váltásra, akkor az kivéreztetné az egészet. Alapból el se terjedt volna, ha nem jelennek meg az első váltók és a Silk Roadon nem tudták volna az eladók átváltani a bevételeiket.
mindig be fogod tudni váltani, localbitcoins-on például, de valószínűleg itt is találnál vevőt/eladót.
-
Elbandi
aktív tag
válasz KilgoreTrout #13371 üzenetére
annak orulnek legjobban ha nem lehetne valtani, akkor kenytelen lenne mindenki btct hasznalni, es nem fizetes utan egybol valtana usdbe.
pl lehet rendelni vpst/szervert/tarhelyet bitcoinert, de a payment processor egybol valtja usd-be, a steam is igy mukodott(valve egy kanyi btct nem latott, csak $$$-t). ha nem lehetne olyan konnyen usdre valtani, akkor kenytelen lenne a kapott btc-t o is felhasznalni, pl olyan beszallitot keres aki elfogad btc, vagy ha nincs ilyen akkor az piaci res amiben megfog jelenni olyan beszallito aki elfogad (rovid tavon persze lesznek nehezsegek), igy hosszutavon szepen kialalkulna egy fizetesi lanc, ahol mindenki btc-t hasznal. es onnantol fogva meg nem is erdekelne hogy ma 1 btc 15k, honap meg 18k, mert a beszallitonak is fix btcben kell fizetnie.
-
mepet
addikt
Egyáltalán nem értek egyet. Képzeljünk el egy teljes tiltást a világ összes országában egyszerre (nehéz lesz elképzelni, mert teljesen lehetetlen, de próbáljuk meg!). Másnapra a BTC értéke duplázódik, mint afrikában, ahol a BTC-hez nehéz hozzájutni. A localbitcoins felpörög, megjelenik még 300-féle platform ugyanarra, mint a localbitcoins és mindenki boldog. Ja nem, az idióta állam nem, mert a tiltással a saját kezéből vette ki a kontroll utolsó bástyáit jelentő coin váltók szabályozásának lehetőségét...
Pedig a tiltás mindig beválik, lásd szesztilalom.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ehhez a világon minden országban el kéne fogadni egy törvényt, ami tiltja. Rohadtul senkit nem érdekel a szerencsejátéktörvény Magyarországon, ha az EU-ban működik. Ilyen akciók mindig bukásra ítéltettek. Magyarországot jó vastagon meg is büntették a múlt hónapban miatta, és meg kellett szüntetni a blokkolást.
-
csaba951
veterán
A kinyíráshoz az kellene, hogy lekapcsolják az internetet - örökre. Ez a mai nyugati világban lehetetlen.
Ha sikerül is, de az egyes országokon belül megmarad (USA, Kína, Oroszország) egy nyilvános intranet, akkor maga a technológia vígan tovább tud élni az országon belül. Rendben, az árfolyam lezuhan a padlóig, de utána idővel megint emelkedni kezd. Mert maga az alapötlet életképes, és van rá valós igény is.
-
YASKATIR
senior tag
válasz KilgoreTrout #13361 üzenetére
En ugy tudtam, hogy lehet, bar en GBP-vel hasznalom, majd revolut-on atkonvertalom euroba es onnan kuldom ingyen a coinbase-re. Akkor ezek szerint minden angol szamlara megy
-
devast
addikt
válasz KilgoreTrout #12975 üzenetére
Van OTC de csak úgy nem mozgathatsz ám dollármilliókat országhatárokon keresztül... egyrészt. Másrészt meg szerintem az is meg van nekik szabva, hogy milyen intézményekhez vihetik a pénzüket...
-
jubilleum
senior tag
válasz KilgoreTrout #12971 üzenetére
Igen, akkor nekem volt hiányos a tudásom.
Akkor másik ami miatt fontos lehet, hogy ez az első eset hogy egy intézményi befektető aki eddig hagyományos "dolgokkal" kereskedett nyit a bitcoin világába, és így olyan embereket is bevonz magával akik eddig nem fordította figyelmet a btc felé. -
devast
addikt
válasz KilgoreTrout #12968 üzenetére
Hogyne lehetne, bitfinex-en btc-k tízezrei vannak folyamatosan kölcsönadva short pozícióban...
-
jubilleum
senior tag
válasz KilgoreTrout #12968 üzenetére
Azt hiszem igen, de:
"Az CME Group által jegyzett Bitcoin futures a szintén a csoport által jegyzett CME CF Bitcoin Reference Rate (BRR) alapján kalkulálódik. A futures contract értéke fixen 5 bitcoin, a kontraktusjegyzési időszak munkanapokon lehetséges csak. A kontraktusokat kétféle periódussal lehet megvásárolni: Negyedéves (márciusi kezdéssel) és havonta kiadott jegyzéssel. A kontraktus összesen maximum +/- 20%-os árfolyam fluktuációt engedélyez a kibocsátáskori BRR árfolyamhoz képest. A 20%-os meghaladó árfolyamingadozás esetén felfüggesztésre kerül a kontraktus. Ez utóbbi nyilván azért egy fontos kivétel, mivel a futures-ökkel nem csak longolni, de shortolni is lehet." -
jubilleum
senior tag
válasz KilgoreTrout #12964 üzenetére
Azért lesz érdekes ez szerintem mert eddig mindenkinek az volt az érdeke, hogy minél több legyen a bitcoin, viszont most már azon is lehet profitálni ha esik.
-
jubilleum
senior tag
válasz KilgoreTrout #12962 üzenetére
-
ad4m1337
aktív tag
válasz KilgoreTrout #12163 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Viszont elvileg 0.16% -nak kéne lennie a makernek Krakenen nem? Nálam pedig a levont maker fee 0.25 körüli értékre jött ki.
-
Reggie0
félisten
válasz KilgoreTrout #12145 üzenetére
LTC nem BTC-bol forkolt,hanem TBX-bol.
-
vismaior04
tag
válasz KilgoreTrout #12145 üzenetére
-
sugrath
csendes tag
válasz KilgoreTrout #12090 üzenetére
"decentralizált tőzsdéken nincsenek fiat/crypto párok." Még.
Amíg nem húznak teljes tűzfalat (blokkolnak minden külföldi ip-t) addig sok esélyük nincs betiltani.
-
Bjanos11
csendes tag
válasz KilgoreTrout #11938 üzenetére
venni pénzért nem szívesen vennék ez a bányászat tetszik van ingyen áramom napelemekből kb 3 kw
-
sanzi89
addikt
válasz KilgoreTrout #11768 üzenetére
Én összehasonlítottam, minimálisan vagy egyáltalán nem drágább pl. az MrCoin. Plusz ami nekem nagyon fontos, hogy teljesen anonim, nem látszik a folyószámlámon az összeg.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
titán
válasz KilgoreTrout #11706 üzenetére
Amíg árfolyama van a kriptónak, addig ez az előny nem jelent semmit.
-
titán
válasz KilgoreTrout #11694 üzenetére
A cryptopénz elsődleges feladata hosszútávon (és célszerűen minél hamarabb jöjjön el a hosszútáv) a tranzakciók gördülékeny végrehajtása. Nem a dolláron keresztül, hanem önállóan, mint a dollár vagy euró alternatívája. A jelenlegi spekuláció mindössze bohóckodás. Nem azért létezik a crypto, hogy átválható legyen, hanem azért, hogy ne kelljen állandóan átváltani, már legyen mindenkinek a birtokában, akinek tranzakcióra van szüksége. Jelenleg képtelen ellátni ezt a feladatot, mert még mindig túl alacsony a kapitalizációja, és nincs elég sok "darabra bontva", nincs elég kézben jelen. A világ további gyorsulásához márpedig szükség van egy jól használható globális tranzakciós rendszerre. Ez akkor valósulhat meg, ha a 10000-nél is sokszor magasabb árfolyamot ér el (60-600k usd/db nagyságrend számításiam szerint optimális lehet). Ahhoz pedig, hogy ez megvalósuljon, kénytelen elérni a 10000 dollárt, is.
Az internet sokat gyorsított a gazdaságon, kilőtte a gross world productot, de a szállítás és a pénzügyi tranzakciók sebessége jelenleg komoly kerékkötője a további gyorsulásnak. A (közúti) szállításon gőzerővel dolgoznak az autógyárak (övezető kamionok), a pénzforgalmon pedig a fintech. Nem véletlenül az évtized buzzwordje a fintech. Én is hét éve dolgozok azon, hogy egy saját fintech vállalatot beindítsak, ami pont ezt a rést szeretné betömni. Szerencsére az első nekifutás sikertelen volt. Azért szerencsére, mert a bitcoin és a megosztott főkönyvi rendszer rögtön elavulttá tette volna az első koncepciót. A bankközi forgalomban a legoptimálisabbnak jelenleg egyértelműen a megosztott főkönyv tűnik. Három probléma van vele. Egyik, hogy a múlt nem vezethető bele, és létezik a készpénz, emiatt elég nehéz a kivitelezése már létező valutákra. De erre lehet találni megoldást. A másik gond a szabályozás. Végre elfogadtak egy új pénzforgalmi szabályozást az euban irányelv szinten, ami lehetővé teszi a btc-hez hasonló működést. De mire ezt a tagállamok törvénybe iktatják, a felügyeleti szervek megértik, átlátják és engedélyezik az ilyen fintech vállalatokat, addigra a btc komoly előnyre tehet szert. A harmadik az, hogy ez sosem lesz olyan központosítatlan rendszer, amilyennek valóban kéne lennie, mert a mostani, évszázadokról örökölt rendszer hierarchiája ezt nem teszi lehetővé.
-
bobalazs
nagyúr
válasz KilgoreTrout #11689 üzenetére
Ezt szoktam olvasni. [link]
-
Dexar007
veterán
válasz KilgoreTrout #11691 üzenetére
Dogecoin to the moon.
Ilyenekre gondolsz?Give me your cum,bull!
-
titán
Indokold meg nekem, hogy miért látod irreálisnak a 6-12 hónapon belül bekövetkező 10000 dolláros árfolyamot, és ígérem, hogy részletes indoklást adok arról, hogy én miért látom reálisnak.
De én például az altcoinokban egyáltalán nem hiszek. Szerintem hosszútávon egy, max kettő elekronikus pénznem marad, és ezek a btc bch eth hármasból kerülnek ki úgy (egy éve még btc ltc lett volna a listám), hogy vagy a btc vagy a bch biztosan megmarad, és a maradék kettőből még esetleg egy mellette. Egyszerűen egy elekronikus valuta is képes ellátni a fő feladatát, a tranzakciós szolgáltatást, a sok altcoin mind bullshit, semmi szükség rájuk, mind játékpénz. Az eth is csak a szabadon szövegezhető ledger miatt lehet esélyes, de ilyenből is elég egy.
[ Szerkesztve ]
-
almafa42
aktív tag
Pont ezt írtam. A jövőbeli árfolyamokról szóló cikkeket kerülni kell, amennyire csak lehet. Hiába ökörségek, mégis befolyásolják a döntéseinket ( https://en.wikipedia.org/wiki/Anchoring ) Reddit ellenben a hírek követésére tökéletes.
Altcoinokkal kapcsolatban nem véletlenül írtam, hogy saját research kell. Millió pozitív cikk van az összes altról, hisz mindenki nyomni akarja a saját coinját. Mások elemzését olvasva nem leszel előrébb. Kevés coinnal foglalkozz, de azokkal legyél képben.
Egy kis magyarázat: A cikkek amiket keresel publikusan elérhetőek. A piac ezeknek a cikkeknek a tudatában van, sőt, a cikkek nagyjából leképzik a piac hozzáállását az adott coinhoz. Ha meg akarod verni a piacot, akkor meg kell találnod azokat a szituációkat, ahol a piac nagyon félreárazott egy coint. Erre akkor van a legnagyobb esélyed, ha nem mástól olvasod, hogy szerinte ez meg az jó, hanem a te kritériumrendszered alapján hozol ilyen döntést.
(tudom, hogy ez a logika hatékony piacokat feltételez, és a crypto világ minden, csak nem hatékony piac)TLDR: Ne más cikkeit olvasd, hanem nézz utána a fundamentumoknak először.
-
almafa42
aktív tag
válasz KilgoreTrout #11689 üzenetére
Mivel kapcsolatban szeretnél olvasni? Ha a jövőbeli árfolyamokkal kapcsolatban, akkor blogok helyett ajánlom Nassim Nicholas Taleb bármelyik könyvét (pl. Black Swan vagy Antifragile). (és ezt most nem viccből írtam)
Ha aktuális híreket, akkor reddit /bitcoin és /btc (érdemes mindkettőt)
Ha altcoinokban utazol, akkor pedig marad a saját research és az imádkozás.
-
ignorant
senior tag
válasz KilgoreTrout #11390 üzenetére
Specialis Bitcoin kartya kell ha Bitcoin-nal akarod feltolteni a bankartya egyenleget.
En bitwala-t hasznalok.
-
titán
válasz KilgoreTrout #11390 üzenetére
Minden dombornyomott kártyával lehet pénzt fogadni.
-
fravik
tag
válasz KilgoreTrout #11385 üzenetére
Én cex.io-t használok egy ideje, a Coinbase-ről váltottam, mert stabil - a Coinbase többször leállt fél-1 napokra, ami nem erősítette meg a bizalmamat. Annyi negatív kritika van Coinbase-ről, hogy tényleg Dunát lehet rekeszteni velük...
Coinbase hátránya, hogy csak 3D Secure-t használó kártyával / biztosító banki háttérel tudsz bankkártyás tranzakciót folytatni, de ez asszem talán csak a K&H-nál (vagy Erste?!) van a magyarországi bankok közül biztosítva...
SEPA utalás OTP esetén egységesen 2500 Ft, ennél sokkal olcsóbban nem tudod megúszni szerintem SEPA-val, de ezt kb. az összes oldal támogatja. Viszont ez 2-3 nap átfutás legalább... egy ilyen dinamikusan és gyorsan változó "piacon" hátrány lehet, mert nem tudsz azonnal "nagybevásárolni", csak ha a pénzedet már fent tartod Coinbase-n.Cex-en 1-2 napon belül mindig megkaptam a bankkártyámra utalt eurókat, a bankkártyás vásárlás pedig azonnali nyilván valóan.
Szóval +1 a cex mellett.
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
titán
Egy csomó tranzakcióm volt a cexen, pár bitcoint már vásároltam ott. Teljesen megbízható.
-
Patry0t
tag
Krakenen nem lehet pénzért coint venni?? Akkor hiába regisztráltam? Ráadásul még 2-4 hét mire verifikálnak 3. szintre..
-
butch3r
senior tag
válasz KilgoreTrout #11371 üzenetére
bitstampen, cex.io-n is vehetsz kártyával btc-t meg 1-2 másik altcoint és nem tart hónapokig a verifikáció. Mindent nem, szóval ha a coin toplista 122-ik coinját akarod megvenni azt csak btc ellenében tudod.
-
titán
válasz KilgoreTrout #11371 üzenetére
Egy csomó helyen lehet kriptót vásárolni kártyával.
-
ignorant
senior tag
válasz KilgoreTrout #11344 üzenetére
shitcoin
-
vismaior04
tag
válasz KilgoreTrout #11251 üzenetére
Sok mindentől függ mennyiért tudsz venni.
Igazából akkor relatíve nagyobbak csak a költségek ha nagyon kis összegért akarsz venni (pár ezer, pár tízezer forint), mert ennyiért nem éri meg váltóra utalni (és váltani) devizát, vagy felhajtani egy olcsó, megbízható, rugalmas eladót személyesen. Ennyiért egyszerűbb egy sima utalással venni mrcoin.eu-ról, (vagy Bitcoin ATMből) még ha pár százalékkal többe is lesz.Ha van időd, türelmed, pénzed akkor egyszerűbb a helyzet. Devizát utalni, vagy bankkáryával befizetni egy váltóra nem olyan vészes, illetve valószínűleg a legolcsóbb megoldás személyesen venni valakitől készpénzben. Ezesetben esélyes, hogy árfolyam + deviza közép környékén tudsz majd venni. Csak mondjuk érdemes körültekintőnek lenni és megnézni kivel üzletelsz, fórum történet vagy pl localbitcoins.com értékelés alapján.
De szerintem maximum 0-7% közötti van bármelyik fent említett megoldás váltók árához képest.
A tranzakciós költségben a különböző coinok között komoly különbségek lehetnek, de én biztos nem vacakolnék ezért ezzel. Pár tíz, száz forint sporolásért órákat eltölteni az informálódással az életedből erre nem költséghatékony.
[ Szerkesztve ]
-
vismaior04
tag
válasz KilgoreTrout #11248 üzenetére
Szakadás nem várható, legalábbis emiatt... most.
A tranzakciós költség mindenképp létezik annyi a különbség, hogy a váltók általában egy meghatározott kivételi díjjal dolgoznak az egyszerű átláthatóság miatt (de speciel nem feltétlenül pont ekkorával fogják küldeni a blockláncon, hanem az adott szituációnak megfelelővel), míg a saját tárcával (legyen az online tárca, vagy a egy full node wallet a gépeden) te magad adhatod meg a tranzakciós költséget. Az, hogy mikor mennyit érdemes attól függően hogy milyen gyorsan akarod hogy odaérjen, erősen változó. Jelenleg sokkal jobb a helyzet mint pár hete volt, ahoz képes egész alacsony feejű tranzakciók is gyorsan teljesülnek, de tök ingyen még mindig nem merném küldeni, az tuti.
-
sanzi89
addikt
válasz KilgoreTrout #11248 üzenetére
Nincs ingyen BTC utalás, sőt kifejezetten drága mulatság...
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest