Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz schawo #7815 üzenetére

    Bocs de ezzel nem értek egyet, a MtGox mint pénzügyi vállalkozás számlát nyitott egy banknál - ebben az esetben a Mizuho Banknál.
    A Mizuho jó tudomásom szerint se nem volt tulajdonosa vagy rész tulajdonosa a MtGox -nak, és az MtGox nem volt a Mizuho leányvállalata.
    A Mizuho banki szolgáltatást nyújtott, mivel a Mizuho se nem a japán Bankfelügyelet se nem más ellenőrző szervezet ezért önmagában a ő se nem ellenőrizheti se nem korlátozhatja a számlatulajdonost a számlája feletti rendelkezéssel. Ezért nem felel a MtGox saját számláin végzett műveletekért.

    A Bank ellen per indítottak az USA-ban és Canadában , bár ez előzetes beadvány - amit az eredeti beadó már vagy 3x módosított ami alapján igazából még csak fogást keresnek a Bankon mert tudják a tulajokon már úgysem vasalhatják be mind a 400 millát - vagyis akár el is utasíthatják az egészet.
    A Baker & McKenzie ügyvédiroda a másik ügyfél képviselői pedig nem nyilatkoztak - nagy valószínűséggel még keresik a fogási pontot -.

    A beadvány alapja :
    - a Mizuho képviselői egyeztettek a MtGox tulajával telefonon
    - a Mizuho nyert a csaláson

    Ezzel csak annyi a probléma:
    - bizonyítani kell, hogy a Bank tényleg nyert a csaláson na ez érdekes lesz
    - bizonyítani kell, hogy tisztában volt azzal, hogy a MtGox milyen veszteségek könyvelt el - na ez megint necces
    - bizonyítani kell, hogy a bank nem a szabályok szerint járt el, ez már egyszerűbb lehet bár ez nem sokat fog jelenteni mert még ha meg is fogják őket pár szabálytalanságon akkor is nehéz lesz bizonyítani, hogy a szabálytalanságok szándékosak és az adott ügyben relevánsak voltak.

    Alapjában véve ez csak egy ügyvédi kapálódzás a %-os nyereségért mert nagy a kártérítési alap. A Mizuho ha fizetni is fog majd 4-5 év múlva max a kártétel töredékét, és azt is csak azért mert már megunta a banánt.
    Ezzel japánban az ügyvédek nem mennének semmire csak az angol-szász jogrendű USA-ban meg Canadában.

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák