Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz mepet #7063 üzenetére

    "Ráadásul a befizetésem pillanatában 60USD-ről kapok számlát, a kaják között válogatva másnap pedig 80USD-nyit választhatok?"

    Ez maximum úgy működhetne, ha lenne egy offchain szolgáltató, ahova elutalsz valamennyit (mintha mondjuk feltöltenéd x összeggel a bankszámládat) és abban korlátozott mértékben bízol. Vagyis a vagyonod nagy része biztonságban van a te kezedben, a szolgáltató a saját könyvelésével meg ha lelép is a pénzzel az annyiban érint, mintha holnap csődbe megy xy bank, ahol betétes vagy. Attól függően, hogy a pénzed milyen hányadát tartod ott. A mikrotranzakciókra jó, de ha mondjuk házat, autót, plazmatévét akarsz venni, akkor már van értelme blokkláncos tranzakciót indítani. Napi 1-2 ezer forintos tételekért meg nem biztos, főleg ha azt is 3 különböző helyen veszed meg és van, ahol tényleg csak pár zsemlét vagy egy csomag szotyit.

    A sok kicsi tranzakció nagyon megterhelné a hálózatot és sebezhetővé is tenné. Jelenleg is azért van az 5430 satoshi-s limit, hogy ne szemeteljék tele a blockchaint.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák