Új hozzászólás Aktív témák

  • bolbatiku

    tag

    Ha tárcát futtató gépek IP-jére vadászik egy támadó ahhoz nem kell random bitcoin címekre pénzt küldenie, semmi köze a kettőnek egymáshoz.
    Nem erről beszéltél.

    @ninjacat:
    A pénzküldéssel meg lehet próbálni párhuzamot vonni egy IP cím és egy bitcoin cím között, de sosem lehet teljesen biztonsággal megállapítani hogy tényleg annak a gépnek a tárcájában van-e a cím , aminek az IP-jéről visszaszól a kliens amikor lát egy olyan tranzakciót amiben egy tárcájában lévő cím szerepel 0 confirmel.
    Ha egy kliens lát egy ilyen 0 confirmes tranzakciót akkor leszarja, a tranzakció már elterjedt a hálózatban csak a bányászok még nem foglalták be a következő blokkba, tehát nincs mit tennie. De ha a kliens tárcájában ott van a cím ahová a 0 confirmes tranzakció szól, akkor újra szétküldi a szomszédos nódoknak, hátha így több bányászhoz is eljut és befoglalják végül egy blokkba.
    Ez alapján ki lehet szúrni azt a klienst(=nódot) amelyikben ott figyel ez a cím.
    De csak akkor ha közvetlenül kapcsolódik hozzá a megfigyelő, ehhez viszont krva sok nódot kell üzemeltetnie, vagy nagyon sok kapcsolatot kell építenie, mert ha nem közvetlen a kapcsolat az eredeti nóddal akkor egy szomszédjától, vagy annak is a szomszédjától kapja meg ezt a rebroadcastolt tranzakciót amelyik csak közvetíti az eredeti nód kérését.
    Ez így érthetőbb?

    Ha emiatt küld vki pénzeket szerteszét, akkor valószínűleg több kisebb összeget is küldene ugyanarra a címre hogy kiderüljön mindig ugyanaz a nód szól-e neki vissza, vagy több nóddal is találkozik ami csak közvetíti a valós tulaj rebroadcastját.
    Ha egyáltalán így működik ez a rebroadcast, mert nem vennék rá mérget hogy jól értem.

Új hozzászólás Aktív témák