- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Win-T
őstag
válasz
Asycid #91119 üzenetére
Kipróbáltam, de persze most nem vibrál mikor tesztelni akarom. Ha játék van előtérben és nem korlátozom az FPS-t akkor fix 165hz-et mutat az infóablak, ha leteszem tálcára akkor másodpercenként időközönként látom, hogy változik a frekvencia különböző értékekre (lehet gyorsabban történik, csak az infoablakba írt értéket másodperceként frissíti a monitor szoftvere), 60, 77, 120, 75, 164, stb. Nem tudom ennek így kell-e működni, nem tűnik rendellenesnek a dolog, de ismétlem, most nem érzékelem a vibrációt, majd meg kell újra nézni ha megint előjön.
És ezt minek a szoftvere okozhatja? Monitoré, VGA-é (ezt mindig frissítem, de driververziótól függetlenül tapasztalom a jelenséget. Próbáljak esetleg monitor firmware-t frissíteni ha találok hozzá? -
bence5511
csendes tag
válasz
Asycid #89793 üzenetére
A ReBar-t el is felejtettem megemlíteni, de azt bekapcsoltam mert még talán reddit-n olvastam, hogy valaki ajánlotta, de igazából nem vettem észre nagyon semmi változást amikor bekapcsoltam, aztán úgy is hagytam végül és megfeledkeztem róla.
Ez játék közben készült: https://ibb.co/w7yX138
-
ricsip
addikt
válasz
Asycid #88995 üzenetére
Ez amúgy egy nagyon jó ötlet. Már ha a konkrét gyártónak van értelmes szapportja és ténylegesen akarnak foglalkozni a kérdéssel és segíteni az endusernek. Főleg ha az már egy 2. tulajdonos tehát nem az eredeti. Le a kalappal az ilyen cégek előtt, kurvára nem ez a megszokott hozzáállás.
Szerintem egy gigabyte-nál csak nézne a hülye (ide most írhatnám h. indiai) szapportos h. mégis mit akarok én tőle, a kérdést se érti, nemhogy segíteni akarna/tudna.
-
Kovbob
senior tag
válasz
Asycid #87115 üzenetére
Elvileg cserélték azokat is igen, emiatt is kérdeztem hátha tudtok valami ötletet adni mi miatt történhetett ez ilyen hirtelen. Akkor lehet csak pasztáznom nem is elég, hanem padokat is szereznem kéne hozzá?
Pikari: Oké, csak furcsa, hogy ilyen hirtelen drasztikusan megváltozott.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Asycid #85427 üzenetére
Én azt saccolom, hogy nem a pad vastagsága a gond, hanem a keménysége. Azzal cseszi el a többség. A NYÁK-t nem a padhoz gyártják és biztosra veszem, hogy a gyártásból fakadóan is előfordulhat eltérés példányonként, hiszen nincs semmi, amit ne tűréshatárral terveznének gyártanának.
De mit tesz a user, ha a rés gyártáskor pl. 0.55mm-re sikerült? A 0.5mm pad kevés, az 1mm pedig sok. Ilyenkor csak puhát szabad használni az 1mm-ből, hogy jó legyen. Csak mikor a user lecseréli erre nem gondol. Miért gondolna. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Asycid #84150 üzenetére
alacsony ventilátor fordulattal.
Na az baj . Ezek a bányász karik a Vramot túráztatták. Ha alacsony gpu hőfok mellett a ventilátor se hűtötte a RAM chipeket akkor azok szépen túl forrósodiik es korai halál. Épp az a lényege hogy alacsony fogyasztás mellett is járatni kellett a ventilátort de ha bányásztál akkor ezt neked tudnod kellene. -
De4d
őstag
válasz
Asycid #83702 üzenetére
Szeretnék már "szintet" lépni.
Jelenleg full hd 60hz-en megy minden. A cél most már azért 60hz felé menni valamint nagyobb felbontásra váltani. (de nem 4k) Több monitoros megoldás sem érdekel egy monitort használnék továbbra is. Jó lenne elérni a stabil 60 fps-t mindenben, max beállításokkal. (egy két extra beállítást leszámítva-pl a witcher 3-ban feltűnt hairworks) azóta se hiányzik. De majd a fények-árnyákok, szűrűk jók lennének ha maximálisan lehetne használni.
Na de majd ha eljutunk oda -
De4d
őstag
válasz
Asycid #83700 üzenetére
Vajon árban a 4060 lesz jobb vagy a 3070 ha mondjuk a teljesítmény azonos?
Illetve, ha mondjuk teljesen egyforma lenne majd a két kártya teljesítménye, de drágább lesz a 4060 (mivel újabb) megérné az árát? Nem tudom mennyit változott a technológia amivel majd az készül. Van e értelme inkább majd azt venni, ha mondjuk drágább lesz, de azonos a teljesítmény. -
Komódnyúl
csendes tag
válasz
Asycid #83687 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog, hajnal 3ig dolgoztam a megoldáson ès végül igazad lett, más volt a baj.
Nem vagyok biztos benne melyik oldotta meg, de telepítettem a legfrissebb alaplapi BIOSt ès újra leszedtem a drivereket, de most egy másik programmal.
Most minden gyönyörűen fut. Elden Ring majdnem stabil 60 fps,57 alá nem is megy, a Cybepunknál èrezni a CPU limitet, de az is 75 körül mozog super mega ultra beállìtásokkal. A Warhammer pedig 20 helyett 80-90.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Autós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja