Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vírusirtó topic
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xkoti
senior tag
-
xkoti
senior tag
válasz Borisz76 #144344 üzenetére
Tökéletes válasz köszönöm.
Gondoltam én hát ha programmal meg tudom osztani számomra fontos lenne egyébként hogy azért annyira nagy fps csökkenés ne legyen de gondolom így is várható.Az a baj a tv-n csak hdmi van a gépen persze displayport is van....
Egyébként tetszik ez a build jó a hangfal szett
[ Szerkesztve ]
KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok!
A következőt szeretném valamilyen programmal megoldani.
A PC-n lévő képet szeretném TV-re megosztani.
A miracast abszolut nem működik hisz a tv is és a gép is ethernet kábelen megy.
HDMI kábel lenne az ideális de sajnos a videókártyán csak egy slot van.
Van-e esetleg erre valami program ?
Mert pillanat úgy tudom megoldani hogy telefonra discord majd azon belül képernyőmegosztás és azt vetítjük rá a tv-re. Működőképes a dolog de picit azért macerásKO
-
xkoti
senior tag
válasz BitRider #143789 üzenetére
Őszintén nem mondanám hulladék konfignak arra amire nekünk kell bőséges jó a későbbiekben lehet upgradelni és mint ahogy mondtam gond nélkül felment a win 11.
Igen jó tápot tettek bele de így hirtelen nem jut eszembe de nem akyga. A probléma számomra az alaplap minősége amit meg kell kérdezném hogy tud e újat küldeni.KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy Msi A320-A PRO alaplap.
Teljes konfig :
Msi A320-A PRO alaplap
Ryzen 3 1200 proc.
16g gskill 3000 RAM
240G Kingston ssd
Manli Gtx 1650 4G Vga
Akyga Basic 400W
Gambird k120 ház
Helyi hardveraprós kollégától lett vásárolva 2023-ban és 2 év teljes körű garancia van rá ez csak azért fontos mert sajnos mikor megérkezett a táp megadta magát pedig tesztelte a későbbiekben pedig valamiért a proci szóval 2x vissza lett küldve. Egyébként hozzá teszem nagyon korrekt és ezt nem negatívumként hozom fel. Majd nem régiben az integrált hangkártya megadta magát.. így egy kis USB hangkártya lett hozzá véve. Viszont most a probléma hogy a 6 USB portból 2 megadta magát az egyiknél valószínűleg érintkezési baj lehet hisz ha kicsit erősebben mozgatom az usb-s egeret akkor működik. A másik semmit nem reagál. Nah már most szerintitek érdemes-e megcsináltatni az alaplapot vagy írjak az emberünknek hogy garancia miatt esetleg alaplap csere vagy a másik ötletem egy hasonló kategóriást alaplapot venni itt hardveraprón.KO
-
-
xkoti
senior tag
Sziasztok meg egy kérdés lenne mikor be kapcsoljuk a gépet amiről korábban beszéltem (MSI a320-a pro) akkor 3 sipolas fogad mindket de látszólag minden rendben minden ugyan úgy megy.
Lehet azért mert át állítottam csmrol uefire ?KO
-
xkoti
senior tag
válasz BitRider #141764 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ beállítottam a videóban és ki fogom próbálni a linuxot sajnos azt igaz később mert pont tegnap adtam kölcsön
Viszont már az is előny hogy segíteni fog a dedikált hangkártya relatív olcsón úszom meg. Bár kollégától vettük a gépet itt hardverapron azóta sajnos 2x kellett vissza küldeni.
Megjegyzem nagyon korrekt egyébként viszont így harmadjára már nekem lenne kellemetlen.KO
-
xkoti
senior tag
válasz mrzed #141760 üzenetére
Végig csináltam a lépéseket teljesen és sajnos ez sem segített.
A realtek audio console abszolut nem jelenik meg illetve még mindig a monitort érzékeli és több eszköz nem jelenik meg.
Érdekes egy probléma szóval úgy nézz ki vennem kell egy dedikált hangkártyát ami remélem működni fog.KO
-
xkoti
senior tag
válasz Csupingo #141756 üzenetére
Amikor eltávolítom a drivert nem az eszközkezelőben van piros X hanem értelemszerűen a tálcán a kis hangszóró jelnél.
De az az érdekes hogy letöröltem majd újraindítottam és magától instant telepítette is vissza.
Lehet megoldás lenne az audio consol de hát ms store és nem birom letölteni direct linket pedig nem találtam hozzá sajnos.KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok egy érdekes problémába ütköztem az asszony gépén így nagyon kellene a segítség
Egy pár napja a win 11 lefrissült nálam is és nála is illetve havernál is majd egyszer csak a frissítés után nem ismerte fel a hangszórókat ( sima mezei genius jack és usb kombo)
Havernál a win 11 helyre állítás megoldotta a problémát nálam pedig az, hogy az eszközkezelőben vissza frissítettem a hangnál az nvidia drivert egy realtek-re. Nah már most asszony gépén ugyan ezeket meg csináltam de semmi nem működött így gondoltam akkor vissza teszem neki a win 10 az hát ha segít de sajnos az se. Abszolut nem ismeri fel a hangszórókat csak a monitort adja be mint hangforrás ami HDMI-vel csatlakozik a gépre.
(Milyen lapról is beszélünk az lemaradt bocsánat MSI A320)
Amiket próbáltam eszközkezelőben beállítottam a High Definition Audio eszközt.
A legfrissebb update van a gépen.
Biosban engedélyezve a hang.
MSI oldaláról letöltöttem az audio drivert.
BIOS update is meg volt hátha de semmi...
Két fajta hangszóró is tesztelve ami szintén jack és usb kombó de egyikkel se megy míg nálam igen.
Már azon gondolkozom veszek egy külső hangkártyát és hátha az megoldja a problémát vagy valami.
Esetleg van valakinek valami tippje mi az amit még tudok tenni ez ügyben ?
[kép] [kép]KO
-
xkoti
senior tag
Probléma megoldva érdekes, hogy le kellett tiltanom az integált videó karit és így normálisan megy a ram.
KO
-
xkoti
senior tag
-
xkoti
senior tag
Sziasztok nem régiben feltettem a windows 11-et és most figyeltem rá, hogy ez fogadott.
Hogy lehet az hogy 16GB csak ennyi használható ?
Ez mellet megy egy Ryzen 5 2400G és egy GTX 1660S videókari.
Egyébként a biosban érdemes lenne letiltanom még a integrált videó karit ?KO
-
xkoti
senior tag
Köszönöm szépen így már tiszta.
Itt ahol lakom esélytelen, hogy valaki megjavítsa így lehet fel is teszem hát ha valaki majd tud vele valamit kezdeni. De előtte azért utána kérdezem.KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok!
Sajnos újra én..
A következő dolog történt van egy RX 570 videókártyám és egyik pillanatról a másikra kifagyott a gép majd újraindítást követően nem volt kép.
Szóval próbáltam másik HDMI kábellel illetve Displayport-tal is illetve a táp kábelt ki és be dugtam a kártyába de egyik se működött nincs kép.
Így jelenleg a integráltat használom (Ryzen 5 2400G) értelem szerűen a kérdésem az, hogy gondolom a kártya ennyit bírt ?
A venti megy illetve a rajta lévő kis led is világít. De sajnos semmi.KO
-
xkoti
senior tag
Szóval még van a probléma a fulessel. Másik géppel is ki próbáltam azzal se működött megnéztem az usb portot és olyan mint ha "megolvadt" volna a műanyag része belül szóval kuka. Fogalmam sincs mi történt csak gondoltam megosztom
KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok van egy Patriot Viper V360 fejhallgatóm.
Nah már most egyik napról a másikra úgy döntött a gép (win 10) hogy nem ismeri fel.
Teljesen mindegy hogy előlapi USB dugom vagy hátlapiba abszolut nem ismeri fel.
Mivel ledes a füles ezért nem hinném hogy a kábel tört meg hisz az világít.
Eszközkezelőben néztem, drivert is akartam frissíteni de semmi...
Esetleg valakinek valami ötlet ?KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok.
Egy számomra érdekes probléma lépett fel.
Nos a lényeg röviden tömören, hogy van egy USB fejhallgatóm ami a gépház első usb portjába volt bedugva illetve van egy hangfal a gépre is csatlakozva így a kettő közt szoktam váltani. Nah már most gondoltam át dugom a fülest a hátsó USB portokba mert egyszer csak a windows úgy döntött hogy a beállításokban nem ismeri fel a fülest így nem tudtam használni viszont ahogy a hátsó usb portokba dugom be az első usb 2.0 konkrétan kikapcsol a monitor és semmi nem történik...majd ha másik porta dugom pl egy usb 3.0 portba akkor ott már nem kapcsol ki a monitor de nem ismeri fel a gép abszolut...
És ez így egyről a kettőre lett előtte egy órája működött utána már ezt produkálja...KO
-
xkoti
senior tag
válasz shaddy1027 #123420 üzenetére
Ott a probléma, hogy sajnos nem steam-en vettem meg.
Akkor is érvényes ez az eljárás ?KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok.
Napok óta szenvedek egy problémával még pedig az, hogy HDD-ről szeretnék egy játékot áthelyezni SSD-re.
Próbáltam a steam movert,a folder movert de abszolut nem volt jó illetve [link] ezt a parancsot is próbáltam. De a következőre hivatkozott : Nem lehet fájlt létrehozni, ha az adott fájl már létezik.
Esetleg van még egy program vagy más varriáns vagy kénytelen leszek reinstall választani
Egyébként a steam mover felismerte normálisan de a gyök mappában lévő fájlokat már nem helyezi át csak azokat a mappákat amiket még kiválasztok. Azt hittem egybe felismeri a mappát és nem kell egyesével.KO
-
xkoti
senior tag
Üdv urak.
A minap kedvet kaptam egy kicsit a Shadow of Mordorral játszani .
De a probléma ott kezdődik hogy sajnos nincs 1920x1080 felbontás a játékba hol ott a monitorom felbontása az lenne .Utána olvastam mindenhol mik lehetnek az okozatai , ergó módosítottam már cfg fájlt is de úgy se volt jó .
Majd később találtam egy olyat hogy ha egyedi felbontás van beállítva és sajnos a legújabb amd driver miatt az van mert valamiért a win 10 nem ismeri fel normálisan a full hd felbontást , így ezzel kapcsolatban a kérdésem az lenne hogy ha egy régebbi drivert teszek fel ami még catalyst control center néven fut akkor vajon mekkora az esélye hogy csúnya teljesítmény csökkenésem lenne . (sanszos ez oldaná meg a problémát)
Egyébként egy HD 7790 videókártyám van (ami játékokra számomra megfelel amikkel játszok)
Vagy esetleg az új driver-ben is van olyan lehetőség, csak én nem találom mint annó a régi driver beállításokban ?
(Elnézést ha kicsit értetetlen a megfogalmazásom 14 óra meló után mert gondolkodni se tudok )
KO
-
xkoti
senior tag
válasz quailstorm #112181 üzenetére
Nah igen akkor mindenféle kép a drágábbat tudom megvenni amivel működik
Köszönöm a választ .KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok remélem ti tudtok segíteni és kicsit jobban értettek hozzá mint én mert ez kifogott most rajtam .
(ismerősömnek próbáltam segíteni szóval az ő nevében beszélek most )Szóval vásároltam egy Wacom Cintiq Pro 13 digitalizáló táblát.
Adok is egy youtube linket hogy könnyebb legyen át látni a problémám .
[link]
(Ha 1:31 teretek láthatjátok hogy egy usb lesz szabad ami nem probléma illetve egy Mini Display Port.)Ezt a táblagépet szeretném laptopra kötni mint ahogy a videóban is csinálják annyi különbséggel hogy nekem csak HDMI & DVI csatlakozó van rajta, sajnos ez a minidisplay port nincs .
Ezért egy olyan átalakítót akarok keresni ami képes a HDMI-t Mini Displayre alakítani (info boltba ezt tanácsolták)
Ezért ezt a két varriást találtam , csak az ára nem mindegy .
Ez elvileg fixen jó ->[link]
Ez kérdőjeles hogy valóban jó-e hozzá : [link]Remélem tudtok segíteni és meglehetett érteni a problémám
Elnézést ha kicsit össze vissza van de konkrétan az egész napom ezzel ment el .KO
-
xkoti
senior tag
Elnézést az uraktól
Nem tudtam hogy ennyi problémát okoz csupán egyetlen egy mondatom
Viszont maradjunk a kulturált szavaknál, szóval hanyagoljuk az ilyet hogy : baszki, és hogy fogd be a szád
Ha idősebbek vagytok már pedig gondolom akkor minimum hogy nem így mondjátok el a dolgokatKO
-
xkoti
senior tag
válasz laskr99 #104340 üzenetére
Hát igen nekem az a baj sok virusirtot teszteltem régebben az avg nálam nagyon sokat evett .
Míg az avastal is volt probléma régebben de most már jól szuperál , szerintem azóta az avg is tökéletes .cattus : Nem dicsekszem csak segíteni próbálok
Mellesleg igazából az alap defender se egy rossz ami a win 10-ben van .
KO
-
xkoti
senior tag
válasz Marci112233 #104328 üzenetére
Igen ezt már csináltam sajnos és semmi nem változott .
Remélem nem hardveres probléma mert tényleg csak azt tudom felhozni hogy ezt csak a 8.1,10 alatt csinálja .
Windows 7,8 ott is tökéletes .Majd most ezeket kutatva hátha megtalálom a megoldást :
link1
link2
Azért köszönöm a segítségetKO
-
xkoti
senior tag
válasz Marci112233 #104323 üzenetére
Hát gondolkodtam rajta én is de furcsállom hogy win 8 mindig pöcre elindul szóval szoftveres dolog lehet itt szerintem .
Google kerestem utána és azért nagyon sokan panaszkodnak igazából találtam egy oldalt teljesen angol ebből egy két dolgot megértettem de a többit nem nagyon , így ezért fordultam ide hát ha valakinek is van ilyen problémája .
KO
-
xkoti
senior tag
válasz rlazol #104318 üzenetére
Szia
Minden féle kép win 7 tegyél fel .
Az XP már sajnos meghallt , semmilyen program nem támogatja .
Mellesleg elbírja a Win 7 max , hogy gyorsabb legyen kikapcsolod az összes vizuális hülyeségét , és a legjobb teljesítményre teszed .Ezt úgy tudod elérni : Sajátgépre jobb klikk ->Tulajdonságok->Elvileg ott lesz egy speciális fül katt arra ->Majd teljesítmény ablak -> és itt a legjobb teljesítményre állítod .
(szerk : Nos srácok ti is elakadtatok a kérdésemet illetően ? )
[ Szerkesztve ]
KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok !
Egy érdekes problémám lenne és remélem tud valaki segíteni .
Nos röviden az a probléma hogy mikor elsőnek indítom el a gépet akkor fekete képernyő fogad .
Majd második újra indítás után jó.
Jelenleg Windows 10-et használok de 8.1-nél is ugyan ezt csinálja .
Viszont régebben a sima 8-al tökéletes volt .
Szerintitek mivel tudnám fixálni ezt a kis problémát ?(olvastam hogy tiltsam le az integrált videó kari-t de igazából az nincs is a listába hanem a normális kártyát ismeri fel )
Előre is köszönöm a válaszokat további szép napot urak !
KO
-
xkoti
senior tag
-
xkoti
senior tag
válasz Marci112233 #103579 üzenetére
Nem egy mai darab de elméletileg simán elbír két monitort
Kicsit utána néztem és ezt találtam : http://muszakiwebbolt.hu/eloszto/vga_eloszto/vga_kapcsolo_cmp-switch50
Elméletileg ezzel át tudom kapcsolni mikor melyik monitor legyen aktív ?
Mert alapjáratban nem szeretnék mindent a rajzpadon csinálni mert ugye csak kicsi a felbontás , viszont az már zavarna hogy állandóan át kellene dugnom a monitort .KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok !
Egy kérdéssel fordulok hozzátok .
Van egy wacom rajztáblám ugye amit rá kell kötni a videó kártyára ahhoz hogy működőképes legyen .
No már most hogy tudom azt megoldani hogy egy videó kártyáról a monitor is ugyan úgy működjön ?
Esetleg van-e vga elosztó ami e célt szolgálja ?
Így ugyan azt a képet látnám a monitoron is mint a rajztáblán .KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem lenne hogy vettem egy új HDD-t és betettem a gépe de olyan mintha nem ismerné fel .
Azért írtam mintha szót mert a Bios-ban felismerte illetve az eszközkezelő is ,de nem látom a saját gép résznél .
Szóval eljutottam a számító gép kezelésig és ott is látja, de az a kérdésem hogy ilyenkor ami a képen látható mi a teendő ?
KÉP
Már mint elvileg így tudnám láthatóvá tenni nem ?
Előre is köszönöm a választ !KO
-
xkoti
senior tag
-
xkoti
senior tag
Sziasztok mivel a kérdésemnek nem találtam megfelelő topic-ot ezért ide teszem fel .
No a kérdésem a következő miért van az hogy az Adobe Affter Effect CC 2014 verziójában nem tudok egyszerűen mp4-be menteni ?KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok egy érdekes problémám lenne .
windows 8 használok fel tettem a windows movie makert -t és az a probléma hogy nem tudok mp3-as fájlt betenni . Azt írja hogy nem támogatott codec ..stb..
nah ugye rá kerestem a codec-re k-lite meg minden hülyeség amit a súgó írt de semmi nem volt jó .
Szóval lényegében a kérdés miért nem találtam normális codec packot a movie maker-re ?:KO
-
xkoti
senior tag
Üdvözletem mesterek !
Egy érdekes problémám lenne szerintem neki is látok a kérdezésnek .
Nos akkor nem régiben kb olyan 2 hete vettem egy Genius 500v fejhallgatót ami szép és jó nagyon jól kiadja a mélyt mindent . DE mostanában olyat csinál amikor bekapcsolom a rezgést akkor zúgó hangot hallok igazából szó szerint olyan hangot hallok mint amikor az ember füle zúg
(Nem nem az én fülem zúg teszteltem )
És itt jön a kérdés akinek ilyen fülese volt annak is előfordult-e már illetve vissza vigyem-e ahol vettem ?
(erősen gondolkodok vissza vitettem mert lehet gyári hibás ) .KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok hogyan lehet win 8 rendszer vissza /helyre állítást létrehozni : ?
KO
-
xkoti
senior tag
válasz kornyiktamas #28770 üzenetére
Érdemes kipróbálni írd be consolba : fps_max [300 ide bármennyit írhatsz amennyit szerinted tud a géped]
Azután developer [ide is azt az összeget amit beírtál az fps-hez] .nah de az én kérdésemre nincs válasz : )
KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok lenne egy kérdésem vagy kettő
Nos beszereztem a spiderman world of shadows játékot .
Most jön a kérdés -> Az egyik problémám az hogy ki adja teljes képernyőre De akkor is meg marad az ablakos mód ami egy kicsit zavar .......nem csak nekem ez a problémám hanem unoka tesómnak is.
A másik probléma vele hogy u.tesómnak ki is szokott lépni a "program működése leállt"
Mind a ketten win 8 használunk kompatibilis módba se segített (xp sp3-ra tettük) . De neki akkor is kilépett.
A teljesképernyőre próbáltuk a Alt+Entert de semmi . A beállításban sincs olyan hogy Fullscreen csak a képernyőméret és három effect.KO
-
xkoti
senior tag
hali mindenki a mi nap vettem egy ati radeon hd 6570 1gb 128bit-es karit . Ami nagyon jó .
Nos a saints row the third-el lenne egy kis problémám még hozzá az hogy ha direcX 9 be indítom el a karakterem fekete. Ha 10-11 be akkor megy minden csak néha laggol :/ pedig nem kellene neki mert 1024x768 LOW beállításon van olvastam hogy , a catalyst nem kompatibilis a gamaval . Tudtok ti erről valamit ?KO
-
xkoti
senior tag
Szerintem számít ott az a + 1gb nah de mindegy
KO
-
xkoti
senior tag
Sziasztok lenne egy kérdésem az elmúlt hetekben vettem egy videó kártyát .
geforce gt 430 2GB 128bit.
Így a gépem : Dual-Core E5200 2.50Ghz amit felhúztam 3.00Ghz-re
2GB ram . Op rendszerem Windows 7 32bit.Egyik ismerősőm gépe pedig ez:
Dual-core e5700
videó kártya: HD 4670 (ati) 1GB 128bit
4GB ram .Nah már most miért van hogy neki a Crysis 2 jobban fut ugyan azon a beállításon .
10-15 fps különbség van .Mert a kártyámnak el kénne vinni a Crysis 2 nem csak magas beállításon hanem annál nagyobbénál is . De így van a config -> 1024x768 és minden High.
Elvileg nekem is vinni kéne . 17-35 (40 néha ) fps között mmozog az enyém .
KO
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen routert?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest