Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz kmisi99 #113944 üzenetére
Ha ennyire kicsi, akkor jobban jársz a docker-el, mint a virtuális gépekkel. Egyébként, ahogy írják megoldható enélkül is, de gondolom megvan az elgondolás, hogy miért akarsz külön OS-eket ezekre a funkciókra. Jobb, ha olyan alaplapot veszel, amin bővítheted a memóriát, ha kelleni fog később. A pentium pl G4560 elég lehet egy ilyen mikroszervernek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kmisi99 #113941 üzenetére
Szerintem nem, de nekem nincs sok tapasztalatom vele. Az asztali OS-ekhez kell sok memória meg CPU, a szerver OS-ekhez nem, csak esetleg a rajtuk futó programokhoz. Egyébként kelleni fog egy host OS is, ami a kettőt indítja és leálltja, vagy kinevezed annak a szerver OS-edet és arra teszed a kodi-t. Annyi a különbség a docker és a VM között, hogy az előbbinél közös a kernel a host OS-el, az utóbbinál meg külön kernel van mindegyiknek, szóval ennyit tudsz megspórolni. Ha neked egyszerűbb a VM, akkor csináld azt, nem vesztesz annyira sokat vele.
Buliban hasznos! =]
-
Cs1csó
félisten
válasz kmisi99 #113941 üzenetére
Mennyit szánnál rá milyen hardverre gondoltál? Ezek alapján lehet pontosabb tanácsot is kapnál. A virtualbox-ról olvasgattam és onnan jött le, hogy ha tényleg röccenésmentesen akarja az ember a virtualbox-ban futtatni egy másik rendszert ahhoz minimum 8 de inkább 16 GB ram kellene és egy erősebb i5 vagy inkább i7 (abból akár régebbi is)
Amit inf3rno ajnlott "Docker" nem ismerem.
-
Geller72
veterán
válasz kmisi99 #109609 üzenetére
"építenék egy erősebb PC-t "gamer pc". És laptopról irányítva laptopon tudnék játszani, és így nem kellene százezres "gamer" laptoppal kínlódni."
-Mert az erősebb, gamer PC nem százezrekből állna össze? Csak mert most raktam magamnak össze egy ilyet és hát laptopból ennyiért már igen jót lehet kapni. Más kérdés, hogy ki, min szeret játszani. Költséghatékonyságban a konzolok verhetetlenek. Egy VGA áráért 2 konzolt kapsz. (1080 pölö)
Amúgy meg, hogy ON is legyek. Egy asztali gépet vezeték nélküli billel, egérrel összekötsz, a gépet rákötöd egy debella TV-re és a fotelből nyomod. Nekem 7 méteres HDMI kábellel van ez megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
A távoli asztal programokat nem 3D-s alkalmazásokhoz tervezték. Valószínűleg nem fogja átvinni egyik sem a DirectX/OpenGL s más grafikus környezeteket vagy ha igen, akkor nagyon gyenge minőségben. Nem tudom mennyire lesznek messze egymástól a gépeid, de lehet, hogy jobb ötlet lenne valamiféle elosztóban gondolkodni egy második monitor/egér/billentyűzet felé.
[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Az Rdp gigabites belső hálóval nem jó?
Thinstuffot használtunk de az inkább több felhasználós megoldás volt egy gépen.[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
MrDerekas
addikt
válasz kmisi99 #108890 üzenetére
Sajna vram hibánál is van ilyen jelenség. Bár ott jellemzőbb, hogy rendszerbetöltéskor beáll a képernyő.
Szerk:
(#108892) werso Flas plaeyer-ből a legfrissebb legyen fent. Illetve próbáld meg másik böngészőből, eszközről. (Mondjuk a frímélnél semmin sem lepődök meg)[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
SP4C3
veterán
-
quailstorm
nagyúr
válasz kmisi99 #102957 üzenetére
Élesnek így se nevezném. Nincs rajta manuális gyűrűs fókusz?
Ennyi adatból nem tudok semmire se következtetni, a formát se látom hogy mennyire és mit takar ki, statikus képen olyan mint egy fólia...
Amúgy bocsi, Univerzális Windows fejlesztéshez API tesztre vettem 900Ft-ért egy használt Logitechet, az kicsit különb ennél
(#102956) misirulez: WIn10 telepítő, operációs rendszer javítása, új bootmgr telepítése.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz kmisi99 #98123 üzenetére
Win7-nek elég kellene, hogy legyen, nálam 64bites rendszer antivírussal és néhány progival "5.89 GB (6,331,285,504 bytes)".
Maga a partíció 40GB.
Természetesen pagefile másik disk-en, useless hibernálás és systemrestore: OFF.
Kérdésedre válaszolva: MiniTool Part.Wizard.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Lenry
félisten
válasz kmisi99 #92644 üzenetére
oks, csak azért kérdeztem rá, mert úgy kevesebb szívással járna.
egyébként elvileg annyi a trükk, hogy az Adapter beállításoknál nyomsz egy Alt-ot és felül Speciális - Speciális beállítások - és itt a WiFit teszed legfelülre, akkor annak a netje marad használatban, illetve, hogy a vezetékes hálózatnál fix IP-t adsz meg és nem állítasz be átjárót
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
addikt
válasz kmisi99 #92181 üzenetére
Valamilyen ingyenes vagy fizetős DDNS szolgáltatás kell neked (DynDNS pl.) Vagy ha csak NAS miatt kell, akkor pl. a Synology adja a hardverhez (valami.synology.me néven éred majd el kívülről ha regisztrálsz náluk).
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
törölt tag
válasz kmisi99 #92181 üzenetére
Tudja a fene. Routerre szerintem kellene valami *wrt rendszer, arra meg script ami küld mailt, ha változik a wan ip.
De ha a vezetékes szolgáltatód mondjuk a Telekom, vagy esetleg valamilyen mobilnet mögött vagy (tehát feltételezhetően NAT mögül netezel) akkor ez nem jó neked.De annyira ezeket nem vágom, majd jön valaki aki jobban tudja, és ha hülyeséget írok akkor remélem kijavít.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
-
spista222
addikt
válasz kmisi99 #90543 üzenetére
Általában akármilyen foglalatot használnak a sorrend a következő szokott lenni: Föld, +táp, fordulatszám visszajelzés, PWM vezérlés. Még az lehet kérdés hogy melyik az 1 es láb. de természetesen lehet más bekötés is mert általában a fekete szokott a föld lenni. A földet ki tudod mérni az alaplapi foglalatban egy multiméterrel az a láb amelyik a földhöz képest (nagy fém részek) 0 ellenállást mérsz.
-
őstag
válasz kmisi99 #72502 üzenetére
Ha valóban nem lehet a játékban az arányt átállítani, akkor keress rá a videókártyádnál a Panel Fit módra. Ennek a lényege, hogy a régi játékokat natív módban kicsit megnyújtja. A torzulás minimálisan észrevehető, de az első öt perc után megszokható, ha nem vagy háklis az ilyesmire.
Legalább is könnyebb megszokni, mint a fekete oldalcsíkokatHogy valami építő jellegűt is kapj a kérdésedre
HollyBoni
Van az 75W is más oldalon, illetve az AMD 400W-ot ír szükséges PSU-nak. Ezek mellett persze tényleg elég a 430-as táp, ha a márka alatt nem a Codegen-t értjük[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
enginev3.0
félisten
válasz kmisi99 #63789 üzenetére
Ugyan ez volt nálam is, de win8.1 alatt!!! Ott könnyű volt, mert úgy indítottam el a gépet hogy ne kérje az driverek aláírását és jó lett, aztán eszkozkezeloben lefrissitettem az összes Usb port driverjet és kész
Win7 alatt nem tudom van-e ilyen
Vagy szerzel egy ps/2 egeret és billt és úgy csinálod meg, érdekes hogy másnál is elojott, azt hittem vírusA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
őstag
-
őstag
válasz kmisi99 #61758 üzenetére
Elvileg a szériát forgalmazták HDD-vel is. Megnéztem a Dell pótalkatrész listáját, és 2,5"-es SSD-t is ajánl bele. Ezek szerint bele kell férnie, és mennie is kell benne a 2,5"-es HDD-knek is.
DE! Nagyon sok helyen azt látom, hogy nem fér bele. Valószínűbbnek tartom, hogy a Dell honlap téved, de a képeken én is úgy látom hogy van elég hely, de biztosra akarok menni.
Ezért ha tudsz, lőjj nekem légyszi valami olyan képet, amin látni a méreteket benne.Egyébként, ha belefér, akkor bármilyen 2,5" méretű SATA csatlakozófelületű merevlemezt beletehetsz.
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Apollo_21
addikt
válasz kmisi99 #61749 üzenetére
KingSpec 16GB 16G PATA Mini PCIE MLC SSD Card For DELL Mini 9 Inspiron Mini 910
Ez lesz a Te szerkentyűd én ezt gondolom Mértetet nenézd..ez változhat.
Remélem tudtam segíteni
Eredeti változata azt hiszem 8gigás?
Product Identifiers
Brand Dell
Model D154H
UPC 5704327943327Key Features
Enclosure Internal
Capacity 8 GB
Hard Drive Type SSD (Solid State Drive)
Interface SCSI-1[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Impressa
őstag
válasz kmisi99 #60323 üzenetére
Ilyen RAM-kihasználtság mellett, én bedobnék még legalább 4 GB RAM-ot. Egyébként meg te is tudod állítani a lapozófájl méretét, így kevésbé nyüstöli a HDD-t. Ez viszont okozhat problémákat a rendszerben, ha elfogy a RAM. Bár nekem SSD + 8 GB RAM van, és emellett fix 400/400 MB a lapozófájl mérete.
orion1025
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Vakegérke
félisten
válasz kmisi99 #60062 üzenetére
Én úgy előzöm meg az ilyen problémát, hogy rendszer telepítésnél csak az erre a célra kijelölt winyót "hagyom élni", a többiről lehúzom az adatkábelt.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Satyricon
addikt
-
őstag
válasz kmisi99 #49587 üzenetére
Nem tudom milyen gépen dolgozol, de pl eeePC-nél jellemző, hogy hiába teszed át a boot ordert, úgy tudsz csak USB-ről bootolni, hogy kegyetlenül verdesed az ESC billentyűt, amíg rá nem kérdez, hogy akarsz e esetleg dönteni a boot sorrendről.
A dolog más gépen működik, vagy egyiken sem?
A pendrive lehet, hogy nem kedvelt eszköz a gép számára, próbáltál másikat?Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Dell XPS
veterán
válasz kmisi99 #40832 üzenetére
Szia,
Milyen OS-et telepítenél? Esetleg nem az ODD illesztőjét hiányolja, mert akkor meg kellene próbálni egy "hibátlan" telepítő médiával (Win7 SP1). Amennyiben nem volna hirtelen egy másik telepítő, (még lehetőségként ) egy külső patíciónáló programmal teljesen le kellene "gyalulni" a merevlemezt.
Üdv, Dell XPS
-
spista222
addikt
válasz kmisi99 #36991 üzenetére
Pedig én a tápra gondolnék elsőnek.
Mi van még erre az áramkörre kötve.Nekem is volt már jó tápom amiben a PFC meghalt és képes volt lecsapni az áramot. Ha a kondenzátor rossz az szokott olyat csinálni hogy néha érintkezik és néha nem, amikor nem akkor csapja le az áramot.
-
fps8
senior tag
válasz kmisi99 #33123 üzenetére
Az kicsit macera, mert nem sok player játssza le. A legegyszerűbb módja, ha nero, alcohol 120%, vagy ashampoo -író programok egyikével. Netán winiso-programmal csinálsz egy virtuális dvd file-t a lemezről. Amit később betölthetsz és visszaírhatsz simán cd-copy móddal, vagy használhatod a vinyóról....
[ Szerkesztve ]
"War... war never changes"
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest