Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz Itachi82 #28495 üzenetére
Sikerült rá nyomni a Rendszer számára fenntartott 100MB-osra, de rajta maradt egy másik HDD-n!
Ilyenkor mi van?Vinyonkent kulon particios tabla van, ezekben fejenkent lehet maximum 4 elsodleges particio, ebbol 1 aktiv.
Aktiv particio megjeloles csak arra kell, hogy indulasnal a BIOS tudja, hogy honnan toltse be a boot szektort.
De ha nem arrol a vinyorol bootol, akkor nem foglalkozik vele. -> maradhat.Nekem pl. 3 vinyon 3 aktiv particiom van, mert uj vinyora telepiteskor lusta voltam legyalulni az elozoeket.
Igy ha nagyon elszall a 7-em (mint tegnapelott), akkor meg mindig van 2 mukodo oprendszerem, csak bootolaskor masik vinyot kell kivalasztaniHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
_XXXXX_
tag
válasz Itachi82 #28495 üzenetére
Kezdesz egy kicsit bonyolulttá válni. Azt gondoltam csak elállítottad és kész. Ha több meghajtód van a gépben hdd-k és ssd-k és külön meghajtóra került a 100megás partíció és külön másik meghajtóra a rendszer, az eléggé bonyolultá teszi a dolgok rendezését.
Végül is működőképes lehet így, csak ha kiveszed az egyiket, akkor már nem fog menni ugye. Most elkezdhetnél partíciókat másolni egyikről a másikra, de szerintem könnyebben elszúrnád csak a rendszeredet.
A lehetőségek az alábbiak szerintem:
- A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha tényleg egy meghajtót hagysz a gépben és újra telepíted.
- Elkezdhetsz varázsolni valamit a partíciókkal, de van rá esély, hogy valahol elbukod. Ráadásul, ha nincs benne semmiféle tapasztalatod, akkor lesz 1-2 nap mire eredményre jutsz.
- Ha működik, így hagyod."Rendszergazda vagyok, nekem mindent szabad."
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest