Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz kételkedem #49602 üzenetére
A 486-os alaplapoknál volt szokás a műanyag távtartó, de akkor is volt egy db sárgarézből, mert a fém ház sem lehet csak úgy a "levegőben".
A csavarokkal óvatosan, van amikor szükséges a szigetelő alátét. (Túl közel van a nem földelésre kialakított fólia, nagy a csavar feje...)mezis
-
mezis
félisten
válasz fastleslie #49196 üzenetére
Ezek a kapcsolóüzemű töltők nem a "Szokol rádió" töltőjének módszerével dolgoznak. Egy Graetz egyenirányítja a bejovő áramot és az egyenáramról működtetett 70-100 kHz-es váltóárammal transzformálják le a szükséges mértékben a feszültséget, amit aztán ismét egyenirányítanak. Vagyis 100-240 V /50-60 Hz között bármi megy beléjük, a kijövő feszültség a készülék által igényelt. (5 V, 9 V, 12 V, 36 V.,,,)
mezis
-
mezis
félisten
válasz Sk8erPeter #48911 üzenetére
Szerintem teljesen mindegy milyet veszel, csak működjön.
(A FireWire mint olyan tiszavirág élet után kihalóban, kiszorította az USB meg a SATA. Amikor még nem volt elegendően gyors USB, a Sony szerelte kameráit ezzel a hw-el.)mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz Ł-IceRocK-Ł #48234 üzenetére
Inkább egy másik topikban. (Pl.Hobbyelektronika). Kicsit bonyolultabb, kell hozzá illő teljesítményű fojtó trafó is a gyujtópatronon kívül.
Én 20 W-ig inkább a kiégett fűtőszálú energiatakarékos fénycsövek elektronikáját szoktam összeházasítani a hagyományos fénycsövekkel. Vigyázat ! A 230 V életveszélyes !mezis
-
mezis
félisten
válasz Speeedfire #47791 üzenetére
Mindenképp külön kábel javasolt, mert HDD-t CD-t nem érdemes egy kábelre tenni. (CD sebességgel működne a HDD.)
mezis
-
mezis
félisten
válasz Gabe123 #47587 üzenetére
Nem biztos, hogy a router "csinálja". Nincs valami doboz a szolgáltatóhoz közelebb, amiből fél percre kihúzod valamelyik drótot aztán vissza ? (Nálam az ADSL modemből elég volt a telefonzsinórral "játszani" és ismét volt internet, hol 2 percre, hol 2 órára (a LED-jei rendben lévő kapcsolatot mutattak). Innen tudtam, hogy a drót másik végén van a disznóság. Az ügyfélszolgálat természetesen mindent tagadott, az én berendezéseimet hibáztatta. Hosszú ideje már nincs semmi problémám, szépen meggyógyult splitterem, modemem, routerem. Bizony, ezek olyan öngyógyuló fajták... )
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz FRENK1988 #47459 üzenetére
Ha lesz egy áramszüneted közben és nem szünetmentesről tápláltad, akkor nagyon hosszú ideig.
Normál esetben 1-2 perc alatt letöltődik az az általad látható méretű új program.Tehát: - Letöltöd a honlapról pontosan a routered hardver verziójához való firmware-t.
- Lehetőleg szerzel egy szünetmenteset, valamint laptopot kellő kapacitású akkumulátorral, feltöltve.
- Vezetékkel kapcsolódsz a routerhez.
- Lejegyzed a router beállításait.
- Nyomsz egy gyári reset-et (hardveres kis lyukon)
- ismét bejelentkezel a routerhez és elindítod a firmware frissítő menüpontot és imádkozol, hogy rendben menjen az adatátvitel, meg az új programmal is működjön a routered.Megjegyzés: A gyári értékekkel való indítása a frissítésnek nem minden típusnál kötelező.
Vannak routerek, melynek beállításai fájlba menthetők, de az új firmware nem biztos, hogy jól is értelmezi az ilyen paramétereket.mezis
-
mezis
félisten
válasz littlerock #47399 üzenetére
A kapcsolat típusát is be kell állítani (Dynamic IP ?). És valahol ugyanott lehet a Login Name/Password-öt is megadni. (Ha login name/password kell, akkor a MAC address klónozásra talán nincs is szükség.)
? koax-on érkezik az internet, vagy már UTP kábelen ?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz Klemens #47047 üzenetére
Le kell tölteni hozzá egy "libmp3lame" konvertert. (Ezt a letöltést meg szokta ajánlani.)
Azt valahova kicsomagolni és amikor az Audacity rákérdez, hogy hol van, akkor összeismertetni őket. Innentől emlékezni fog rá.
(A flac egy veszteségmentes tömörítés, amíg szerkesztgetsz, addig célszerű flac formátumban tárolni.)mezis
-
mezis
félisten
válasz SzalaiG #45831 üzenetére
Ha van routered:
Azonos subnet (ez bizonyára így van), azonos nevű "Munkacsoport" és lehetőleg olyan PC-t kapcsolj be elsőnek, amelyik WiFi-jét a WinXX-el tudod hergelni. A gyári sw.-ekkel üzemelő WiFi- vel működő PC-k ritkán tudnak egy MS Win hálózat vezérévé válni, de aztán másokat meg nem hagynak.
És türelem, idő kell a vezérnek, gyalogoknak is.
Ha nincs routered, akkor "ad-hoc" hálózatot kell kialakítanod.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz slayerenkala #45421 üzenetére
Ha hardwert minél jobban szeretnéd megterhelni (kihasználni ?) akkor a Win Vista.
A WinXp és a WinVII (Win7) kisebb "megterhelést" jelent a hw.-nek, vagyis több marad Neked.A Win7 az, amit mostanában nem leszel kénytelen lecserélni driver stb upgrade hiánya miatt.
mezis
-
mezis
félisten
Ilyen csatlakozót elektronikai barkácsboltokban valószínű, hogy napjainkban is lehet vásárolni. (Én kb 5-10 éve vettem.)
Alkalmasint lehet guberálni is, régenbbi monitoroknál volt szokás, hogy a 230 V-os tápkábel egy ilyen csatlakozóval lógott ki a monitorból, amit egyből lehetett csatlakoztatni a PC tápegységéhez.
Szerelt kábelt is árultak, mindkét végén a háromvillás csatlakozóval (papa-mama).
mezis
-
mezis
félisten
válasz DeFranco #45168 üzenetére
Egy korábbi CHIP magazinban részletes leírást találsz arról, hogyan tudsz CD-ról indított op. rendszerrel biztonságosan bankolni. Vagy legalább egy Linux-ot nyomj fel a Win mellé és onnan bankolj.
(A Linux ingyenes, még akkor is fel tudod telepíteni, ha már leszívták a folyószámládat... )
mezis
-
mezis
félisten
válasz Gaaabeeesz #44207 üzenetére
De, ezek elekrolitikus kondenzátorok. Általában 2200,3300 mikroF, 6.3 V-osak.
Ahhoz, hogy elveszítse kapacitását, nem kell feltétlenül púposnak lennie.
Az időszakos zárlatnak sem feltétlenül vannak szemmel látható jelei.Ha lekapcsolt, nem lehet újraindítani egy teljes áramtalanítással ?
(Az elkócserét nem biztos, hogy túléli az alaplap, lehet, hogy olcsóbb, ha az egész alaplapot cseréled.)
mezis
-
mezis
félisten
válasz Gaaabeeesz #44158 üzenetére
Fórumokon láttam már mást is ilyesmivel dicsekedni. Én is cseréltem már, gyakorlásképp kimustrált alaplapokon. Egyszer élesben is.
Keress a közelben valakit, akármilyen forrasztópákával nem szabad nekiesni.
Az elkók paramétereit az alaplap kiszedése után lehet leolvasni. Elektronikai boltokban, "Low ESR" típust kell keresni.mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz Gaaabeeesz #44136 üzenetére
Egyszer még a PDP-8 -as időkben volt egy nagyon rejtélyes hiba: a tápegység néha egy pillanatra lekapcsolt. Végül a szerviz megoldotta, kiiktatta a védelmet, ettől kigúvadt egy sokamperes GRAETZ, amit kicserélve (védelem visszakötve) a hiba már nem jelentkezett.
Azt a magyarázatot adtuk a hibára, hogy bizonyára az egyik elkó zárlatozgatott, de a védelem mindig közbeszólt. Aztán a GRAETZ halála árán sikerült "kiégetni" azt a hibás részt.Próbáld meg a tápegységet magában járatni (ehhez az 5 V-ra rá kell kötni egy 12 V 5 W-os égőt. Ha a hiba nem jelentkezik, akkor az alaplapi elkókat kellene lemérni egy ESR mérővel, vagy a nélkül egyből cserélni.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
Üdv.!
Egy e-mail mellékletekén kaptam egy PHP kiterjesztésű valamit, ami szöveges dokumentum lenne. Mivel lehet az ilyet megtekinteni ? (Gratula a Netrisknek)mezis
-
-
mezis
félisten
válasz Reaper04 #41768 üzenetére
A WiFi-nél két komoly védelem van a "vendégek" kizárására: MAC address szűrés, WPA2 titkosítás. (Plusz még ott van, hogy kikapcsolod amikor nem internetezel. Van olyan WiFi router, amelyiknél a WiFi rész külön lekapcsolható.)
Egy WiFi routerrel egy lakás általában lefedhető.
Ha csak routert veszel később még LAN-on csatlakoztathatsz hozzá AP-t, ami olcsóbb egy WiFi-s routernél.
mezis
-
mezis
félisten
válasz 14adam #41758 üzenetére
Amíg nem történik páralecsapódás (vagyis egy szobahőmérsékletű gépet azonnal bekapcsolsz), addig minden rendben.
A hardvercserén majd akkor kell gondolkodnod amikor az esetleg alaposan lehűlt gépet beviszed a szobába és nem várod meg az akkor lerakódó pára elpárolgását és bekapcsolod.(Engem mindig megdöbbent az a idő és pénz, amit sokan a tuningra fordítanak. Aztán az eredmény tulajdonképpen csupán pár százalékos. Olcsóbb lenne egy nagyobb teljesítményű processzor, monitorvezérlő, stb beszerzése. Mert hullanak ám a procik, memóriák rendesen... )
mezis
-
mezis
félisten
válasz szleslie80 #41702 üzenetére
Van a problémádra itt a szomszédban 3 másik fórum: WRT54, WLAN WiFi.., Otthoni hálózatok..
Addig csak annyit, hogy a routeredhez csatlakozz dróton és tiltsd le a WiFi-ről való babrálás lehetőségét. Így biztos lehetsz abban, hogy csak Te babrálod[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz szombatitomi #41248 üzenetére
Kezdetben nem vezet. Aztán a vele érintkező felületekről leold ezt-azt, és akkor már vezet is, meg bomlik is, hidrogénre, oxigénre. Az meg kiváló durranógáz. A lakásodnak elég jó a biztosítása erre is ?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Egy Thomson TV-vel én is hasonlóképp jártam. leálltam a FF képnél, holott még egyet kellett volna léptetni. (Én azt hittem, hogy valahol lesz külön beállítási lehetőség a normára, az AV1,AV2 pedig a csatlakozókat azonosítja. Hát nem teljesen. Kicsit lökött, de ez egy átlag amcsinak pont megfelelő. )mezis
-
mezis
félisten
válasz honyike #39649 üzenetére
Ilyen esettel még nem találkoztam, hogy a feszültségek rendben és mégsem indul egy jó alaplap.
Vizsgáld meg alaposan a csatlakozókat (esetleg barkácsolj egy pontosan azonos méretű (vastagságú) lemezkét, mint amilyen az alaplapi csatlakozón van és egyesével próbáld végig a csatlakozó hüvelyeket, szorítja mindegyik, nem esik ki lazán - konnektor kihúzva !)
Vagy bekapcs alatt a vezetékeket mozgasd, nincs-e valamelyiknél kontakt hiba.mezis
-
mezis
félisten
válasz Badb0y #39644 üzenetére
Egy lejátszó kazettés magnó (a legjobb választás egy DECK, mert annak van RCA line OUT kemenete, amit egy RCA -- 3.5 stereo jack kábellel az AUDIO Line-ba tudsz csatlakoztatni).
Ha más nincs akkor egy sétálómagnó is megteszi, melynek fejhallgató kimenetét csatlakoztatod a PC- AUDIO Line bemenetéhez egy 3.5 sztereo jack -- 3.5 sztereo jack cstlakozókkal rendelkező kábellel. (a kábelek áruházakban, szakboltokban készen kaphatók).
Szoftvernek az ingyenes Audacity tökéletes.
Ha minőséget szeretnél akkor a DECK-et, vagy olyan magnósrádiót javaslok, aminek van Line OUT csatlakozása, mert a fejhallgató kimenetig már túl "hosszú" az út.mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz Chosen #37886 üzenetére
Ha azok a pöttyök fönt nem csupán díszítés hanem szellőzőnyílások, akkor azt szabadon kellene hagyni a hűtéshez.
Ha a műanyag polisztirol, akkor az Észter hígító oldja (ragasztót is készíthetsz). Ezt pl az elemtartó belső oldalán lehet kipróbálni.
Ha plexi, akkor a Cloroform az oldószer.
Az összes többi (polipropilén, polietilén,...) igaziból nem ragasztható. A szilikon alapú ragasztók azért tapadhatnak hozzájuk több,kevesebb ideig.mezis
-
mezis
félisten
válasz Jostikacska #35805 üzenetére
Üdv.!
Én ezek után addig nem csatlakoztatnám a két készüléket, amíg ki nem derül, hogy melyik "nullájára" kúszott fel a fázis. Ezt inkább bízd szakemberre !
(Eddig szerencséd volt, hogy semmi sem füstölt el.)? A számítógépet védőföldeléses csatlakozóról használod ?
De ha mégis van merszed egy újabb kísérletre:
Esetleg próbáld meg a TV csatlakozóját fordítva dugni a konnektorba.
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz Scroll Lock #31980 üzenetére
Annakidején a FF TV képcsövekre ezeknél sokkal értelmesebb magyarázó ábrákat láttam.
Magyar nyelven "segédrács"-nak, "gyorsító rács"-nak nevezték azt, ami Te "anód"-nak neveztél. Vezérlő rácsot meg hiányolom. A fényerőt így mivel lehet szabályozni ?A "rács" kifejezés pontosabbnak tűnik, jobban utal a fizikai kialakításra.
Az elektroncsövek rácsai negatív és pozitív potenciálon leehetnek, megfelelő szabályozó áramkörökkel kiegészítve. A pozitív potenciálon lévő rácsokon az anódáramtól lényegesen kisebb áramok szoktak folyni.
A színes képcsövek elvi működése hasonló a FF-éhez, csak 3 db van a katód környéki dolgokból.
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz kismozso #31000 üzenetére
Üdv.!
Kezdetben vala a CD. Ahogy összejött 700 MByte-nyi kép, írtam CD-re, nem vártam össze 15 GByte-ot.
Újabban DVD-re arhiválok, a DVD neve tartalmazza az aktuális dátumot. Majd, ha visszaolvasásnál kezd akadozni, frissítem (vagy frissíti majd az unokám). Mos még a 10 évvel ezelőtt írt CD-kkel semmi probléma nincs. Ha a DVD-k kezdenek akadozni, visszaállok CD-re (ha lesz még).
Pár évvel ezelőtt valamilyen fotós újságban olvastam egy nagyon tudományos méréssorozatról DVD-k bitvesztesége témában. Megdöbbentő volt.
Minőségi sorrendet is közölt az akkori DVD fajtákról.mezis
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest