Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"A linkelt alaplapra ez a régi cucc nem rakható fel. Soros PCI kártya csak a megoldás." A Gigabyte honlapján is látható, hogy az alaplapon szerepel "1 x parallel port header" és "1 x serial port header". Tehát erre az alaplapra is lehet csatlakoztatni soros és párhuzamos kivezetéseket.
Ráadásul mint az alábbi képen látható, a szóban forgó 9 tűs átalakító is csatlakoztatható az alaplapra! Tehát nem igaz, hogy csak régebbi lapokra lehet ráhelyezni.
(Itt is látható.)A Gigabyte honlapján látható az is, hogy lehet kapni ehhez a laphoz (COM) soros és párhuzamos (LPT1) kivezetéseket is, a kérdés már csak az, hogy hol lehet kapni?
Valaki tudna erről bővebbet?
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
"A soros portok egy panelen voltak, jellemzően egy 9 és egy 25 portos. COM1-re a 9 pol volt rakva, COM2-re a 25." és utána: "spórolás végett már csak két 9 pólusú csatival adták ki a lapokat". Így már stimmel, mert a COM2 az én régebbi lapomon ugyanúgy 9 tűs. Tehát COM1, COM2 egyaránt 9 tűs. A printer port viszont jódarabig maradt.
Pl. az én alaplapom (GA-P35C-DS3R) korábbi revízióján (rev. 1.x) még ugyanúgy van 25-tűs (párhuzamos) printer és 9 tűs soros port. Tehát nem stimmel az az állításod, miszerint eltűntek a soros és párhuzamos portok, mert ez annyira nem régi lap. Persze egy igazán "mai" lapon már valóban nem igazán találsz ilyen kivezetéseket. (pl. már az én lapomon - egy későbbi revízió - sincs ).
Ez is csak arra jó, hogy: 1.) dobd ki a régi nyomtatódat, és vegyél újat, vagy 2.) vegyél bővítőkártyát, hogy véletlenül se úszd meg a pénzköltést.mezis: hát akkor tényleg nem egy új darab... Mondjuk gondoltam is, de itthon találtam a nagyon eldugott, régi dolgok között, és elkezdett érdekelni, mi is lehet ez... Köszi a segítséget, így már egyértelműbb és tisztább. (Volt amúgy 286-os gépünk!!! Hát az se ma volt... )
Sk8erPeter
-
GrandeP
addikt
Sztem a ram-nak semmi köze nincs hozzá... mocisoft szerint se...
[I]Kék képernyő STOP 0x00000024 NTFS_FILE_SYSTEM üzenettel ::.::.:..
Az összeomlást az ntfs.sys fájl okozza, merevlemez meghibásodása, nem megfelelo töredezettség-mentesítés áll a hiba hátterében.[/I]
[ Szerkesztve ]
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
-
Gomez
aktív tag
Azt nem tudja valaki, hogy a:
Project Server 2007 English OLP C
Project Server English Lic/SA Pack OLP C
Project Server English SA OLP Cfedőnevek mit jelentenek? Konkrétan az OLP, a Lic/Sa Pack és az SA OLP jelölésekre lennék kíváncsi.
''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/
-
Gomez
aktív tag
Project 2007-ről lenne szó, céges használatra kellene, természetesen teljesen jogtisztán. Az alap szoftver kellene beszerezni, csak nem tudtam, mi ez a vup és ae, de most már tiszta a kép (köszönöm a segítséget). Azt nem tudom, hogy ha veszünk egy ilyen dobozos programot, akkor azt fel lehet-e tenni több gépre is jogszerűen (tudom, láma kérdés), vagy gépenként meg kell venni?
''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/
Aktív témák
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest