Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
-
kerlac
őstag
válasz <NewL> #31395 üzenetére
Persze, úgy más, szűlőfalumban ill szüleimnél így zajlik, nincs gond, abszolute jók a atapasztalatok, de Pesten...óvazz. És ami gáz, hogy még jattot is adnék neki, ha tudnám, hogy tutira figyel rá és kihozza és megkapom, de még arra is tojnak itt...biztos túl van fizetve....
-
(Bundás)
addikt
válasz kerlac #31380 üzenetére
Az XP-m már kicsit idős volt, így a Win7 meglepően gyors hozzá képest. Pár órát foglalkoztam vele, semmi hibajelenséget nem tapasztaltam. A CRT monitornak rendesen felismerte a frissítése frekvenciáit (nem csak 85Hz-ig), a beállított értéket pedig mindenféle plusz program nélkül tartotta játékok alatt.
XP után kicsit furcsa hogy mi merre van, bár Vistával is így jártam volna. Egyenlőre elégedett vagyok. -
<NewL>
addikt
válasz kerlac #31391 üzenetére
eddig csak pozitív tapasztalataim voltak a postával,mondjuk faluban lakom. de ő is! nem is nagyban,itt mindenki ismer a azt a 2 postást aki jár hozza a csomagot,hellosziamizu ilyenek. gondolom ő is és 20 percenként hivogatja ,hogy meg jött-e már az 1 órási postakocsi fél 10kor
There's an app for that
-
kerlac
őstag
válasz Csabee. #31389 üzenetére
Annyit megjegyzek, hogy egyszer a postán volt dolgom és mivel már vártam pár küldeményt Angliából (nem elsőbbségivel jöttek azaz 3-6 hét, ekkor a 4. hétnél voltam), bekérdeztem, hátha. Válasz: Ja, van 2 csomagja is, már akartuk visszaküldeni, mert nem jelentkezett érte. Mondom kézcsókom, hát szelvényt nem kellett volna hagyni a ládában? Mire a hölgy: jajj, hát azzal sokszor nem foglalkozik a kézbesítő, ilyenek ők (!!!!!) És ez egy félhivatalos válasz. No komment.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Nem tudja valaki,hogy a Windows 7-nél a fontkészletek hol vannak? Kicsit bővíteném.
-
-
kerlac
őstag
válasz <NewL> #31384 üzenetére
Hát figyi, sokat rendelek és én is postázok belföldre és küldföldre egyaránt és az a tapasztalatom, ha nem ajánlottan adnak fel egy levélpostai küldeményt, ami ráadásul nem fér be a postaládába: 1. lesz@ja a postás és felteszi a postaládára, így azt aki kapja marja (így már jártam) 2. kihozza, nem fér, visszaviszi, de lusta szelvényt írni, hogy menjek be érte, így vagy visszaküldik a feladónak, ha pedig külföldi, a jóég tudja hova kerül (mindkét módon jártam már) 3. szerencsés esetben hagy szelvényt a postaládában (nem máshol) és bemész érte, mindenki örül (így is jártam).
Hogy akkro miért rendelek külföldről ajánlotti nélkül? Mert ha teszem azt veszek 1 fontos (GBP)-ért vmi dobozos cuccot, nicns kedvem 2,5 GBP-nél több postaköltésget fizetni, inkább bevállalom a rizikót, ami azért elvárható lenne, hogy kihozzák, hiszen eza dolguk.Ezek a tapasztalataim és még sok más....
-
Csabee.
nagyúr
válasz <NewL> #31388 üzenetére
de mi a francnak mászkál postára? hülye az ilyen? a postás kiviszi, ha nincs otthon akkor a postaládába bedobja a kis cetlit hogy megérkezett a csomagja.. bírom az ilyen értelmes embereket...
amúgy is látja hogy Őstag vagy PH-n nem egy újonc, biztos nem fogod átverni.. gondolhatná...
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
<NewL>
addikt
válasz Csabee. #31387 üzenetére
nem tudom ,hogy akarta-e. de alkudott 5ezret az E71-emből. mit várt ,hogy 3000-es fullfull privát csomagban fogom küldeni. egyébként is fix árra tartottam,csak jött egy jó ár egy másikra,azért adtam oda a telefont személyesen pénteken,a tartozékok meg nem voltak nálam,és megegyeztünk ,hogy leghamarabb feladom postán,fel is adtam hétfő reggel 8kor.
sosem voltam még ilyen sz@r helyzetben,mindig időben megérkeztek a cuccaim.
de mondjuk ilyen vevőm sem volt még akinek minden utolsó programot meg navigációt kellett basztatnom. és itt hív már full idegbeteg,írja a privátokat esténként ,hogy még most sem jött meg. megy naponta 3x a postára ,hogy megjött-e már.rossz vevő,megmondom.
There's an app for that
-
Csabee.
nagyúr
válasz <NewL> #31386 üzenetére
jövőhéten hétfőig kell megkapnia de sztem ma vagy hnap megkapja nem kell aggódni 3napnál hamarabb direkt nem szállítják ki, nem kell félni! az ügyfeled meg nyugtasd meg hogy mit idegeskedik? te feladtad, a többi a posta dolga, mellesleg többet fizetett volna a termékért ( az elsőbbségi ára) akkor már meglenne a készüléke! Ő akarta így gondolom
peaceÜdv: Csabee.
-
<NewL>
addikt
válasz kerlac #31382 üzenetére
ne idegesíts máár,bázz
mit szagol ki? van vagy 120gramm,ha postás lennék tuti nem nem erre mennék
és kb mennyi idő? hétfőn adtam fel,és már a gyerek elég ideges.idegesít
a héten adtak fel utánvéttel 2 csomagot mindkettőnek 1 nap alatt kaptam meg,másnapra.
múlt héten adtam fel ugyanilyen módon egy u600-at 2 nap alatt ott volt,a headsete szintén 2 nap alatt.ez meg
There's an app for that
-
<NewL>
addikt
sziasztok
ha postai levélként adok fel egy csomagot,(egy telefon doboz plusz tartozékok vannak benne)
az kb mennyi idő alatt van a megcímzett helyen?
(a távolság kettőnk közt kb 250km,mondjuk ez nem sokat számít)There's an app for that
-
(Bundás)
addikt
Az installálással volt egy kis gond, miszerint az XP-s partíció törlése után nem volt képes újra particionálni a területet (XP-CD megoldotta), ezután meglepődtem hogy nincs csak gyorsformázás (XP-CD megoldotta), viszont amit az XP-CD nem tudott megoldani: automatikusan megkapta a C: meghajtó betűjelet a Win7-es terület a G: helyett.
Bár a legfontosabb partíció nem jelent meg Win7 alatt, gondoltam/reméltem meghajtó betűjel összeütközés lehet, ám mégse; SYSTEM-nek detektálta a területet, hosszas keresés után meglett a managment és megoldottam.Egyenlőre nagyon tetszik, nagyon gyors, nem kellett sok driver, ismét van kihívás keresni a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
válasz Sk8erPeter #31372 üzenetére
Köszi Mindenkinek, este kiderül, jó lesz-e.
rip and tear, until it is done
-
levill
tag
[link]
valaki? -
RootRulez
félisten
-
zoo8800
veterán
Sziasztok
Írásvédett anyagot másoltam egy memóriakártyára, és most nem tudom letörölni róla, nem tudom megszüntetni az írásvédettséget.
Valahogy le szeretném dózerolni a kártyáról a dolgokat.
Mit lehet tenni?Köszi
rip and tear, until it is done
-
Lenry
félisten
válasz honyike #31367 üzenetére
a kulcsszó: szinte
nem mindegyik rossz, de soknál előfordul ez a hibaez a tápos dolog amit írtál, meg elég hülyeség
egyrészt a vinyók meg a DVD-íród össz-vissz ehetnek 30W-ot, ami semmi...
egy normálisabb játékos konfig teljes terhelésen sem eszik 200W-ot semásrészt BIOS törlésre direkt van egy jumper az alaplapon, ami minden ilyen fentebb vázolt tortúra nélkül 3 sec alatt alapállapotba állítja a BIOSt, általában ClearCMOS a neve
de neked valószínűleg annyi a bajod, hogy az egyik vinyódon régebben volt egy Vista, amit töröltél róla, de a bootsectorban megmaradt a hivatkozás (ott is marad, amíg fölül nem írod, törölni nem lehet) és a kékhalál után arról akar indítani. egyszerűen BIOS-ban állítsd be normálisan a boot sequencet, hogy azon a vinyón keresse először az op.rendszert, amelyiken ténylegesen van
de amúgy a kékhalált nálad is okozhatják a Kingmax RAMok fesz.hiánya
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #31227 üzenetére
Hátha még valakit érint/érdekel ez a honlapszerkesztős téma, közben sikerült megoldani a menükiválasztós problémát: [link]
Sk8erPeter
-
honyike
aktív tag
Nekem a gépemben Kingmax DDR2 van, 1Gb és 2 db 512-es mobul formályában!
Eddig sohase volt semmi bajuk, pedig alap fesz-en mennek...
Igaz, mostanában érdekes dolog van! Amikor kilépek a GTA4-ből, van, amikor kék képernyő, és újraindul a rendszer, és amikor választhatnék, hogy melyik OPrendszert akarom elindítani, csak annyit ír ki, hogy "hiányzó BOOTMGMR" Ilyenkor ki kell húzni a tápot, kiszedni a gombelemet, megvárni míg törlődik a Bios, majd elem vissza, tápkábel vissza, és megint jól üzemel! Én eddig arra gondoltam, hogy a táp kicsi neki...
Melyik kábeleketz kell összekötnöm két ATX-es táp esetében, hogy a Power-gomb megnyomásával mindkettő elinduljon? Egyik táplűlná az alaplapot meg a procit meg egy vinyót, a másik meg táplálna 2 vinyót és egy DVD írót...
-
Lenry
félisten
nincs mit
nem te vagy ezzel az első, mindenkinek hasonlóak a tünetek... sajnos szinte az összes Kingmax DDR2-nek megvan ez a baja, hogy a szabvány 1.8 Volton instabil, és 2.0 Volt kell a stabil üzemhez
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
total90
veterán
Hosssszu & Tomate
[ Szerkesztve ]
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Tomekk.
aktív tag
Hello.
Ha mobilnettel használunk egy gépet annak marad valami nyoma az adott számítógépen? -
RootRulez
félisten
Na ez az, hogy semmit nem telepítettem, még az office is a D.\-n van. mert akkor még ~10 giga volt a C:\ épp csak mplayer for windows, winamp, torrent kliens, particionáló. Ilyen és hasonló csipp-csupp programokat telepítettem ami 6-700 megát foglal összesen, nem tudom, másnak mennyit eszik a Win 7 RC-je?
═════════════════════════════════════════
-
Gatee
csendes tag
Hello!
Olyan gondom lenne, hogy van 1 Logitech X-530-as hangal szetem, emeleti szobám van és 5 percenként befog valami német rádió adót, ha épp nem szól semmi a hangfalon és nagyon idegesítő. Van erre valami megoldás? -
Lenry
félisten
válasz walkben #31358 üzenetére
mert elkezd hibázni
nézd meg, hogy jól van-e a hűtő a procin, rendesen fölfekszik-e rá, illetve hűtőpaszta van-e normálisan alatta...
és ellenőrizd a hőmérsékletét a procinak, pl az Everesttel
-
walkben
csendes tag
Hello mindenki! Érdekes problémám van nekem.
Kb 3 hónapja új hűtőt raktam a procira, mert a régi csapágyas lett
Ezután nem volt baja a gépnek, de ha jól sejtem azóta van olyan, hogy rfactor, vagy bármi más játék közben, körülbelül 15 perc után megakad a kép, majd a hang. Eleinte egy restart után újra gépezhettem, de az utóbbi időkben eldurvult a helyzet, és megakadt a kép, majd a hang, és pár másodperc múlva leáll a gép. Teljesen, a tápegység megy, a ventilátorok mennek, de semmi más működést nem hallok. Ha viszont hagyom pihenni 1-2 órát, utána újra belehet kapcoslni gond nélkül. Mostmár persze nem szórakozok ezzel, de kíváncsi vagoyk mi a baja, és fontos is.
Nem kap elég hűtést, szarakszik a videókártya, vagy az alaplap? :SElőre köszi aki válaszol!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz RootRulez #31336 üzenetére
Gémeket meg mindent oda telpítettél? Mondjuk én nem sok progit használok az igaz...
mod:
kerlac: Sztem is sima XP és ami kell még felpakolod. Az ilyen XP Winter Edition és társai nekem sem jöttek be. Többek között mert kapásból talált rajta a win kémprogit, pedig akkor még a net nem is volt beizzítva.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Lenry
félisten
válasz honyike #31349 üzenetére
Linuxot természetesen minden gond nélkül, Mac-el kicsit szórakozni kell és nem is biztos, hogy menni fog, de itt a topikja, sok mindent megtudhatsz belőle
-
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Egy Linux-ot, vagy egy Macintosh OPrendszert minden gond nélkül lehet telepíteni laptopra? vagy van valami kompatibilitás, amire figyelni kell? Ki szeretnék próbálni valami újat a laptopon, fő rendszernek meg van Vista és Win7 a PC-men.
Esetleg tudtok ajánlani valami hasznos olvasmányt ezek működéséről, telepítéséről?
Köszi!
-
ádikácska
aktív tag
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy újra tettem, a gépet, de akárhányszor újratételre kerüla sorm mindig a cseszelődés van, Vistánál (eredet, és már próbáltam kalózzal is) kék halált kapok , XP-nél, (SP1,SP2,SP3)-nál pedig, telepítéskora fileok 80%-ánál kiirja, hogy a file nem másolható és próbáltam azt is eredetivel és másoltal is, 5CD-ből mint a 5nél ezt csinálja, és nem karcosak a CD-k, és másgépeken pedig megy.
Az alaplapomat, és a ramjaimat is már cseréltem, vinyó is le lett cseréve. (igaz nem ez volt a konfig újítás oka) Csak a procim maradt, (E2180)Lehet, hogy a proci a rossz? -
ádikácska
aktív tag
válasz RootRulez #31340 üzenetére
DX9-ben nem esik vissza az fps
De nem tudom DX7-ben mi miatt volt sz*r...
Azért még akinek van ötlete ne tartsa magában"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown
-
levill
tag
Hali
A problémám még mindig ez: [link]
Azóta beszéltem szolgáltatóval, sikerült IP-t váltani, viszont még mindig nem enged fel, mintha semmi nem változott volna. Az IP csak az utolsó számjegyben változott (x.y.z.w ->x.y.z.w-1)
Nem tudjátok mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
ádikácska
aktív tag
válasz RootRulez #31338 üzenetére
De DX7-ben játszom, minden fullon
De mi lehet a probléma?"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown
-
RootRulez
félisten
Remélem nem az a "gémer" vagy, aki 4780-essel is DX7-re állítja a CoD2-őt... Mert DX9-el sokkal jobban megy
-
ádikácska
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert a CoD2-ben támadt egy kis problémám...
Szóval az a helyzet, ha egy fa, illetve bokor közelébe megyek visszaesik az fps 400-ról 30-ra
A VGA-m HD4870
Szerintetek mi lehet a probléma?"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown
-
RootRulez
félisten
10 giga elég szűkös, én is azt hittem elég lesz... De az Office-t már D-re kellett tennem. gyorsan át is szabtam kicsit a vinyót, most 14 gigát adtam neki, ez elég, de legközelebb 20 lesz, hyog minden tuti el legyen, mert pár dolog még nincs rajta. De egyébként tényleg elég lenne a 10 giga neki, nem is értem, mi foglal ennyit...
mod: Gyorsan csináltam egy képet, így fest C:\-m:
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz (Bundás) #31329 üzenetére
Maga a telepítő 3-4GB körüli (az egyes verzióknál eltérő méretű), 10GB mint rendszer partíció bőven elég sztem. A többit játékok (megmaradnak a mentett állások egy esetleges rendszerelszállásnál), filmek, zenék, stb meg mehet egy másik partícióra.
Sztem érdemes a Win 7 RC-t feltenni, ez legálisan letölthető (így RC teszter leszel, néha küld a MS-nek infóket, persze semmi személyeset). Így 2010 májusig használhatod legálisan updetelheted, stb. Utánna 2 óránként bedob egy képet, hogy vedd meg. De addigra...
Driverek tekintetében nem kell félni, mindent felismert nálam is, ha mégsem az esetek 99%-ban megeszi a Vistás drivereket (nálam egyedül a Wlan adapternek kellet Vista driver).
Gondolom hallotál a benne ülő XP "emulátorról". Ezt külön kell telepíteni és 3D-s alkamazások nem futnak rajta (én ezért hagytam egy fullos XP-t is a gépen).
Maga a kezelése elég egyértelmű, nem zavaró hogy nem tud magyarul (de a magyar bill. kiosztás ismeri).#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz djxp01 #31327 üzenetére
A gyártók általában 1000-es váltószámmal számolnak (teljesen helytelenül) míg valójában 1024 a váltószám ugye. Éppen ezért egy 500GB-os winyóm sosincs 500GB hely, de az 1TB-oson is csak 9xxGB hely van. Meg persze a "tiszta" tárterületből még lejön a "partition map(-ek)" mérete is.
Rövidebb a várható élettartamuk. Jobban melegszenek mert kevésbé szellőznek, jobban kivannak téve a fizikai sérüléknek (eldobod, ráöntesz x liter kólát stb ).
Igen, ha nem használod akkor letudja kapcsolni a win.
#nincsbennetarcsi
-
senior tag
Kinéztem egy WESTERN DIGITAL 750GB-os wd7500aaks vinyót, megrendeltem, de a boltban helyette egy ugyan ilyet, csak Green verziót (wd7500aacs) adtak belőle.
Kérdésem, hogy az, hogy 7200rpm helyett 5400rpm-es fordulatszámon pörög, az mennyire érezhetően lassú? Mikor fogom tapasztalni a sebesség hiányát?
GREEN vs. BLUE
VS.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz (Bundás) #31326 üzenetére
Win 7.Jóval kisebb erőforrásigénnyel rendelkezik és sokkal gyorsabb is (sztem stabilabb is) mint a Vista.
Ha van 4GB RAM-od 64bit amúgy 32bit (utóbbinak kevesebb is a hw erőforrásigénye).
Ezt használom hetek óta, stabil, megbízható oprendszer. Engem meggyőzött teljesen.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
djxp01
senior tag
Hallottam, hogy a WD Essential (pl 500gb) my passport vinyókra nem lehet másolni 4.2gb-nál nagyobb file-okat? Ebben mennyi igazság van ???
-esetleg ezeknek a külső vinyóknak az élettartamuk nem kevesebb mint a beépített klasszikus vinyóknak?!
-a vista energiagazdálkodási manager ezeket a vinyókat, (ha nem használom egy ideig), ki tudja kapcsolni?
regisztrált: 2005-07-05
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok, DX10-re váltás miatt Vista vagy Windows 7 mellett kell döntenem, melyiket javasoljátok, játékosság van, 32 bit, 64 bit?
-
Csabee.
nagyúr
válasz kerlac #31318 üzenetére
ha tudod akkor azt a verziójú xp-t tedd fel ami a másik lemezen tökéletes!
Bér én ettől függetlenül egy szűz xp-t tennék fel, és megcsinálnám magamnak, felraknám a szükséges programokat, és ennyi.. lehet több időt vesz igénybe, viszont cserébe stabil oprendszert kapsz!Üdv: Csabee.
-
kerlac
őstag
válasz Csabee. #31317 üzenetére
Szeretem a komplett pakkos xp-ket, mindig ilyet használok, lehet, hogy kipróbálok akkor egy másikat, de 4ever-ből volt csak idei, áprilisi frissítésű verzió. Korábban Daytont és még vmi másikat is használtam. Vírusírtást futtattam, nem talált semmit, féreg és kémrobotírtást is, töredezettségmentesítést megpróbálom, de kétlem, hogy az segíteni, de ártani nem árthat...
Jut eszembe másik HDD-n nem 4ever van. emezen is kétszer telepítettem újra, először egy októberi 4ever, 1 hónapja pedig április, de az is 4ever. -
kerlac
őstag
Sziasztok!
Nagy problémám van. 3 vinyó van a gépemben, 2 SATA (500 és 1TB-s) és mobilrack-ben egy 320-as ATA. Rendszer az 1 TB-s egyik partícióján van, az XP4ever komplett xp. Telepítés után kb 1 hét után indítás után 10 percen belül álandóan lefagy, egyre többször, azaz 1 hétig csak egyszer, később már 2-3szér, most akár 5-6 alkalommal is, mindig kizárólag indítást követően 10 percen belül, ah ezen az első 10 percen túl jutok, utána működik rendesen. Van hogy kékhalűállal, van, hogy simán befagy, semmi semmerre módon. Korábban az 500-as vinyón volt a rendszer, ami azóta is megvan és ha arról bootolok, tökéletesen működik minden. Memóriatesztet futtattam, mindent rendben talált.
Tegnap először a GTA 4 futása alatt is szépen befagytam (természetesen eredeti a játék), attól félek vmi komolyabb baj lesz, de mivel vajon? Másik vinyón működik minden, még az 1 TB-s vinyó is, nem akadnak, próbáltam kihúzogatni őket...Valakinek esetleg nincs ötlete mi okozhatja a bajt? Mit futtassak, mit vizsgáljak? ötletem sincs... esetleg keressek az alaplaphoz BIOS frissítést?
gépem:
E6750, Gigabyte P35C-DS3R, 2*2gb Geil Ultra ram, Sapphire Radeon 4870 SE vga, 500gb wd HD SATA, 1 TB Samsung HD SATA, mobilrack 320 GB Hitachi HD ATA, Raidmax Sagitta házikó, Asus DVD író, Corsair 450 táp, 22" Samsung monitor. -
SzlobiG
félisten
Üdv!
Adott egy mkv kiterjesztésű 720p-s fílm és egy sima avi azt szeretném megcsinálni, hogy az avi verzióról a hangot rátenni az mkv-sre. Kivitelezhető ez vhogy? Sony Vegast ismerem ilyen videó vágáshoz azzal meglehetne ezt? Vagy akármi mással.
-
total90
veterán
Hello!
Lenne egy problémám: 22"-os monitoron (max felbontáson) fut egy rendszer. Egyik napról a másikra a monitor beadta a kulcsot, de kéznél csak 17"-os monitor van és azzal a felbontás miatt nem megjeleníthető a rendszer. Nos, a kérdésem az lenne, hogy van-e valami mód arra, hogy átállítsam a felbontást máshol, nem az op. rendszeren belül ? Az egyik megoldás tudom az lenne ha szerválnék egy és másik 22"-os monitort, levenném a felbontást, hogy a 17"-os vigye... a másik ugye a rendszer újratelepítése lehetne, de ezt fontos dokumentumok miatt akarom elkerülni. Szóval
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Csabee.
nagyúr
PH-n van olyan statisztika hogy hány regisztráld tag van? illetve hogy hányan Őstagok, Senior Tagok, Kvázi stb... csak kíváncsiságból érdekelnének ezek a statisztikai adatok!
Illetve hogy maga az oldal kb mekkora háttértárat foglal most? lehet hülye kérdés.. de érdekelne.. ez a legnagyobb magyar fórum amit használok/ismerek
-
Ricske
csendes tag
Hello! Tök jó lenne, ha tudna valaki segíteni, vettem egy Logitech Harmony 555 távirányítót, nagyon jó kütyü, de a hozzá adott szoftver szánalmas. Csak varázsló van, az is csak internetről érhető el, semmilyen testreszabást nem tudok elvégezni, csak a gyári adattárból tölthetők le a termékekhez való kódok, lehet ugyan tanítani a távirányítót az eredeti távirányítóval, de ennek hiányában vettem ezt az univerzális eszközt, így ez bukta. Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki olyan szoftvert, amivel egyesével be lehet állítgatni a gombokhoz rendelt kódokat, vagy át lehet rendezni az adott eszközökhöz tartozó makrókat? Előre is köszi.
-
Csabee.
nagyúr
használtan tudnál venni, de elég sokan eladják, régen nagyon jó kártya volt, ha nem akarsz sokat költeni akkor 7-12.000körül találsz pl itt kilistáztam neked az x800okat [link]
de ennél van erősebb agp-s kártya is, de gondolom nem szeretnéd rákölteni a gatyádat
-
Borisz76
veterán
válasz Csabee. #31305 üzenetére
De látja.
Csak az a gondom ,hogy alapból a Ubuntu 9.04 indul el ha nem nyúlok a géphez.
De ha lenavigálok a legalsó sorra ( valami Vista Loader-t ír ott ) AKKOR jön be a Win választó rész : XP-t vagy Win7-et lehet választani...amit ugye felraktam és azután indul a kért rendszer.Én a 3 oprendszert 1 választólistába szeretném pakolni úgy , hogy alapból az XP jöjjön be ha nem nyúlok a géphez !
Remélem lassan érthető
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
veterán
válasz betyarr #31300 üzenetére
Hát kapcsold ki a billentyűzet hangját.
Te nem tudtad?
Minden billentyű alatt egy pici piezzo hangszóró van, ami a kattogó hangot adja, amikor leütöd a billlentyűt. Ezt kikapcsolod, és máris néma lesz a billentyűzeted.
Ezért olyan hangtalanok a notibillentyűzetek, mert ott nem fér el a piezzo hangszórócska, ezért ott alapból halk a billentyűzet.Általában van egy rejtett kapcsoló a billetnyűzet alján, de olcsóbbakon ezt lespórolják, ezért szét kell csavarozni a billentyűzetet, és alul elvágni a vezetékeket a billentyűk hátoldalán.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Azzal kezdeném hogy eddig Xp-t használtam de pár napja feldobtam az új Win 7-est is.Külön particióra természetesen.
Boot után lehet választani hogy melyik rendszert szeretném indítani.Aztán gondoltam 1 nagyot és egy harmadik szintén különálló particióra felraktam ( Életemben először !!! ) az Ubuntu 9.04-es változatát. Szépen felment gond nélkül.....de : valami GABA loader menü fogad .....eligazodom benne mert nem nagy dolog. Az viszont zavar,hogy alapértelmezetté tette magát. Le kell jönni az alsó sorra, hogy kiválasszam a Vista Loader részt és akkor jön elő megint az XP / Win7 boot-választás lehetősége.
Azt szeretném elérni ,hogy a 3 rendszer közzül választhassak de ha nem nyúlok hozzá akko az XP induljon autómatikusan !
Próbálkoztam a EasyBCD 1.7.2-es verziójával amiben elviekben ezeket lehet beállítrani. ( Melyik rendszer az alapértelmezett ,mennyi ideig lehessen választani a rendszerek között....stb ) de sajnos nem sikerül beállítani
Tud valaki jótanáccsal szolgálni ?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Ukrajnai háború
- HP notebook topic
- Gitáros topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest