Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz cigam #1505 üzenetére

    Egyáltalán nem reménytelen, kérdés milyen géppel. Ultrakompakttal valóban nem sok esélyed van, telefonnal a semminél is kevesebb. Itt főleg a zoom a kritikus, meg a manuális állítás lehetősége. Automatában tuti nem lesz szép, szénné exponálja a Holdat és jó eséllyel be is mozdul. Javasolt a spot vagy partial fénymérés, de teljes manuálisvan is olyan 1/125 vagy 1/200 környékén a záridő már megfelelő, természetesen ehhez megfelelő rekeszértékkel és fényérzékenységgel. Utóbbit minél alacsonyabban, rekeszt középtájra. Ha nem lesz jó, akkor a rekeszt variáld, záridőt csak minimálisan, ISO-t meg egyáltalán ne. Állványról természetesen, vagy valami stabil kitámasztással, időzített exponálással.
    Azért a rekeszt ne nyisd ki csutkára, akkor már inkább a záridőbe nyúlj ha nagyon muszáj.
    A teljes fogyatkozás része tényleg közel áll a reménytelenhez. Viszont amíg nem takarja teljesen az árnyék addig jókat lehet róla fotózni kompakttal is (már amelyikkel). Csúcsminőségre ne számíts de összhatásában egész jókat lehet mondjuk egy S5600-zal vagy FZ30-cal, utóbbinál a képstabilizátor is segíthet de azért én megpróbálnám anélkül is, hogy ne lágyuljon el a kép.
    Mid van?

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák