- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- eBay
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bengio
tag
válasz jokeph #72796 üzenetére
Na. Addig sikerült eljutnom, hogyha az Intel Adaptive Thermal Monitor-t Disabled-re teszem, akkor felteszi a szorzót fixen maximumra (39). Ez addig működik, amíg ráeresztek egy Intel Burn Test-et Win alól. Nagyon szépen égeti a cpu-t, de amint végez / megállítom kézzel a tesztet, vagy instant lefagy a gép (reset gombra sem reagál), vagy azután fagy le ugyanígy, hogy ledobja a szorzót minimumra.
[ Szerkesztve ]
Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Vásároltam használtan egy MSI Z170a Gaming M3 alaplapot, egy i3-7100 CPU-t, és egy 2x8GB G.Skill Aegis 3000 MHz RAM KIT-et.
A problémám az, hogy sem default beállításokon, sem fixre állítva az órajeleket, a szorzót nem veszi fentebb a minimumról, azaz 8-ról. Így perpillanat van egy 800 MHz-es i3 procim. Hiába fixálom 39-re, 30-ra, 35-re, akármennyire a szorzót BIOS-ban, nem mozdul 8-ról. Újra visszalépve a BIOS-ba, az általam mentett beállításokat látom, mégis 0.8GHz-nek írja a CPU-t. Beállítás, vagy alaplap hiba lehet ez? (legújabb BIOS van rajta, de a korábbi BIOS-szal is ezt csinálta).Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.
-
Bengio
tag
válasz ricsi99 #67028 üzenetére
Mindkét procival csipog a lap RAM nélkül.
Proci foglalatban sérülést így szabad szemmel nem látni.
Mindjárt beledobok egy Q9550-et is.Q9550-nel sem megy, de RAM nélkül ugyanúgy sípol, tehát nem halott a lap, kommunikál.[ Szerkesztve ]
Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Létezik, olyan, hogy egy P5Q3 Deluxe Wi-Fi alaplap egyik 1333 FSB-s procival sem indul el?
Sztori röviden: RAM -> 1db Corsair 2GB-os 1333-as hűtőborda nélküli kommersz memória. E6300-as Core 2 Duo-val azonnal indul (1066-os FSB). Majd beletéve egy E8400-at semmi. Ventik pörögnek, de se kép se hang. QX9650-nel ugyanez. Legfrissebb, 2105-ös BIOS. Rá is frissítettem, biztos, ami biztos, nehogy valami kókány BIOS legyen rajta. BIOS reset is megvolt, többször is.
Utolsó próba: E6300-zal beállítottam BIOS-ban fix 333-ra az FSB-t, RAM feszt 1.5V-ra, RAM órajelet 1333-ra, majd F10, save, kikapcs, E8400 be, bekapcs, semmi. BIOS reset jumperrel, semmi.
Van ilyen? Valamit ötlet esetleg, amit még nem próbáltam?
-
Bengio
tag
válasz jokeph #66780 üzenetére
Jó. Nem működött hagyományos úton, így viszont igen. Mi legyen most?
szerk: csak a miheztartás végett: én is úgy gondolom, ahogy te. Úgy is mennie kellett volna. Nem ment. Fel is k.rt rendesen, mert egy estét + egy délelőttöt sz.póztam vele, és ez lett rá a megoldás.
1. Szimplán elfogadom, hogy ilyen is létezik; valamit hozzátesz a Win-es bios updater, drivert, akármit, nem véletlen így írja elő az ASUS is a frissítést, és mint linkeltem, máshol is ezt javasolták, mert nem én vagyok az első, aki ezzel a lap+proci kombóval szembetalálkozott.
2. Nem fogadom el, és írok az ASUS-nak, hogy miért így megy. Ezt az örömet meghagyom másnak, én boldog vagyok, hogy megy benne a CPU, és nem szívatom feleslegesen az eladót, hogy szar CPU-t adott el nekem.[ Szerkesztve ]
-
Bengio
tag
válasz Doky586 #66778 üzenetére
"first download the BIOS updater"
A BIOS updater egy Windows alkalmazás, amit a support oldalon a letöltések között, mint BIOS-Utilites megtalálsz.
"our motherboard needs at least BIOS Version 2001, with the BIOS updater, to support the i5-4690k. "
-
Bengio
tag
válasz ricsi99 #66776 üzenetére
Fogalmam sincs. De a gyártó honlapja is a Win alól való BIOS frissítést javasolja.
"*Note: Before using the new Intel 4th Gen Core processors, we suggest that you first download the BIOS updater for new Intel 4th Gen Core Processors and then update"
...és lőn, igaza lett, mert így lefrissítve a BIOS-t (ugyanarra a verzióra, mint a BIOS saját flash utility-jével), majd bepattintva az i5-öt, már indult is.
Ez esetleg hasznos infó lehet annak, aki hasonló problémába ütközik.
[ Szerkesztve ]
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Nagyon SOS segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam Hardveraprón egy i5-4690 (non K) CPU-t. Egy i3-4330-at váltana egy ASUS H81M-C lapban. Lap dokumentációja, és az interneten talált infók szerint mennie kellene benne. Legfrissebb BIOS-szal nem indul. Volt, ahol javasolták régebbi BIOSra downgradelni, ez sem segít eddig (0705 BIOS). BIOS reset, elem kivétel, áramtalanítás, stb, minden volt már. Visszarakva az i3-at pöc röf indul a gép. Másik 1150 lapom nincs, amiben ki tudnám próbálni.
Az eladóra egyelőre nem szeretnék gyanakodni, állítja, hogy működik a CPU.
Köszönöm a tippeket előre is!
-
Bengio
tag
válasz quailstorm #60998 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt a kérdésemre!
Nem is a teljesítmény többlet miatt szeretném az 1333-at, inkább azt, hogy ha már megvettem, működjön
+1: Létezik olyan lap 775-re, ami natív 1333-on hajtja a ramokat, 1333MHz FSB mellett, és valóra váltaná az álmaim? Ja, és mATX-es is
[ Szerkesztve ]
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Gigabyte G41MT-D3V alaplapot, F2, tehát a 2 közül az újabb BIOS van rajta. A már meglévő E8600-as CPU mellé vettem bele 2x2GB GeIL DDR3-1333-as, hűtőbordás modult, párban.
Mivel édesapám netezésre, e-mailezésre használja a gépet, így az integrált VGA bőven elég neki.Szerettem volna a proci 1333-as FSB-je mellé a RAM-okat is belőni 1333MHz-re, amit csak "OC" módban tud a lap hivatalosan. A BIOS finomhangolás alatt, ha belövöm 1333-ra a modulokat, legkésőbb Intel Burn Test alatt, de van, hogy már a Windows betöltésekor szétesik a kép, kockák mindenütt. Memtest alatt a RAM-ok nem hibáznak sem 1066-on, sem 1333-on.
Tud valaki nekem segíteni abban, hogy merre induljak el? Az integrált VGA lehet a gond? Esetleg hagyjam 1066-on, és örüljek, hogy nem fullon mennek a RAM-ok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen monitort vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...