-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz Rruuer #53000 üzenetére
Remek Akkor vissza mindent default-ra és lehet kezdeni előröl.
Szerk
PEG Aspm a pci express grafikus gyorsító konfigurálása. Bios-ban is lehet oc-olni. Maradhat Auto álláson.[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Rruuer #53003 üzenetére
Intel Rapid start-nál? Akkor disable a nyerő. Mivel nem volt még kezemben ilyen lap, csak a manual-t olvasom, és ezek a beállítások hatnak oda-vissza, nem olyan egyszerű konfigurálni. Leszögezhetjük, hogy látatlanban bizony hülye vagyok hozzá. Akarat van, csak a tudás marad el mögötte. Sry!
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Rruuer #53005 üzenetére
PCH és SATA beállítások. Esetleg bios reset és elölről kezdeni a turkálást. Mindig csak egy dolgot változtass és restart. Én ezzel a módszerrel szoktam idegen talajon közelíteni a problémát. Esetedben legjobb lenne, ha valaki ilyen lap tulajt találnál, aki megosztaná veled a beállításait. (Már kiesik a szemem a kézikönyvtől. Ritka fosch képeket tettek bele...)
-
MrDerekas
addikt
válasz Rruuer #53007 üzenetére
Ez az. Ránagyítok szétesik Na EZ talán mankó neked
Szerk 3.50 körül van a megoldás ha jól veszem ki. Bár bemutatja az összes beállítást.[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egyik rokonomtól kaptam ajándékba egy Toshiba 512Gb-os2280-as méretű NVME ssd-t. (Toshiba THNSN5512GPU7)
Egy MSI Z97 Gaming 3 lapom van és ma beletettem, de csak bosszankodással telt a napom.A legfrissebb BIOS-t is feltettem, de csak UEFI Hard Drive-nak látja.A Win telepítés végigmegy pendrive-ról, de utána amikor már az SSD-ről kellene BOOT-olnia akkor az már nem megy. Kezdené előröl a telepítést.
Valakinek ötlete?[ Szerkesztve ]
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
MrDerekas
addikt
válasz Rruuer #53012 üzenetére
GPT partíciós tábla kell/ajánlott. Ha GPT a telepítő, akkor GPT lesz a rendszerlemez is, mert úgy formázza magának a telepítő. Telepítéskor minden partíciót törölj és az üres ssd-re telepítsd a wint. Ekkor a telepítő létrehozza az összes partíciót, ami neki kell.
Szerk: Legfrissebb bios van fent? Ha nem, akkor ajánlott frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy MSI G31-es alaplapom amin a KZG gyártmányú 1000uf 6,3v kondik felpúposodtak.
Cserélni szeretném őket és meg szeretném kérdezni ,hogy az alábbiak alkalmasak-e.
Yageo 1000 µF 6,3 V 55ft/db
vagy
Panasonic 1000µF 6,3V 65ft/db
A segítséget előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz #83381760 #53017 üzenetére
A KZG nem a gyártó, hanem a típus. A gyártó a Nippon Chemi-Con, bár csak a logoja látszik.
-
Årpi
őstag
Sziasztok! Lenne egy "problémám". Ma cseréltem le az Asrock B85m-HDS alaplapom egy H97 Pro 4-re (több okból is). Igazából most is tökéletesen megy a gép,windost telepítés is simán ment,játszottam is vele. Viszont..anno az első bekapcsolásnál miután beállítottam hogy az USBről (win telepítő pendrive) bootoljon a reboot után mikor az USBről akart volna bootolni nyomott egy erőteljes újraindítást kb mintha elment volna az áram,azóta volt kb 10-20x sikeres bekapcsolás/újraindítás stbstb,azóta sem fordult elő. Van tipp mitől lehetett ez?
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
MageRG
addikt
válasz #83381760 #53022 üzenetére
"Akkor ezek szerint gyártró mindegy csak a két specifikáció feleljen meg?"
A szakiknak megvannak az ajánlott márkáik.
Én inkább pana-t tennék bele."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
MrDerekas
addikt
válasz Rruuer #53019 üzenetére
Kérdeztem már, de nem emlékszem, hogy volt e bios frissítés? Mivel sem a videóban, sem a leírásban nem teljesen ugyanazok az opcióid vannak, első körben ezt kellene tisztába rakni.
Szerk:
(#53020) Årpi Pillanatnyi elmezavar Akár felhalmozott statikus feszültség és a túláramvédelem is okozhatta. Bár akkor nem restartol, csak lekapcsol. Ha azóta ilyesmit nem produkált, mehet a 21. századi misztikus események közé. Ha ismétlődik, akkor azért körbe kell ezt járni.[ Szerkesztve ]
-
Årpi
őstag
válasz MrDerekas #53024 üzenetére
Köszi a választ! Én is gondolkodtam hogy esetleg vmi statikus elektromosságos dolog is lehetne,főleg ha azóta nem fordult elő. Mert nem "rendes" reboot volt,hanem mintha kikapcsoltam volna hirtelen aztán rá 1-2 mp-re vissza.
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
törölt tag
válasz syberia #53021 üzenetére
Csak sajnálatos módon ezen kívül semmit sem tudni a másik két elkoról*. A KZG sincs már gyártásban, de az adatlapja még mindig elérhető. Szóval 105 °C és ultra low ESR.
A fenti feltételeknek Panasonic kínálatban az FM-A és FR-A széria felel meg (bár ők csak super low ESR-nek nevezik, de lényegtelen). Az NHG náluk a létező legáltalánosabb kondenzátor, az 1000 uF-os élettartama ilyen körülmények között 1000 óra. Ha magasfrekvenciás helyen használod, akkor még ennél is jóval alacsonyabb. A KZG magas frekvencián is 2000 órás élettartamú.
A Yageo SY viszont már inkább megfelel a célnak, alacsony ESR-ű, nagyfrekvenciás működésre tervezett kondenzátor, 4000 órás élettartammal.
* - tipikus magyar elektronikai boltos hozzáállás: semmi specifikus elkot nem tudsz venni, azt adnak, ami éppen a kezükbe akad, mert azt tudták olcsón beszerezni.
-
MrDerekas
addikt
válasz Rruuer #53025 üzenetére
Akkor én most ebből, nagy sajnálkozással, de kivonulok. Mivel szinte minden, mindenre hat a beállításoknál, elég szöszölős összehozni, de nem lehetetlen és szakértelmet sem kíván durván. Amire látatlanban gondolok az egyszer, hogy a bios-al nem kerek valami (kis valószínűség), illetve valami síkidom egyszerűségű dolog mellett siklottunk el és egy kattintásra vagy a jó beállításoktól. Megfelelő donor nélkül esélytelen, hogy step by step segíteni tudjak. SSD topicba is nézz szét, ahogy fentebb javasolta a kolléga, illetve muszáj lesz külhoni fórumokat is vizslatni. Kitartás Végül menni fog!
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem.Van egy 970A-UD3 alaplapom, ami kicsit meghülyült USB-k terén.
Az előlapi usbk haltak meg, a következő módon:
A két 2.0as egyáltalán nem működik
A két 3.0-ás közül az egyik ad áramot és működik a rányomott cumó, a másik ad ugyan áramot de nem olvas róla a gépHátlapi usbk mennek gond és hiba nélkül.
Mi lehet a probléma? A gép nem rég lett ebbe a házba költöztetve, akkor gond nélkül ment minden elől. Táp lett többször cserélve, de alaplap és a bele dugott kábelek nem. Meg is néztem, az usb rendesen be van dugva.
Mi lehet a gond?Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Alaplapon 4 tűs cpu venti csatlakozó van, de amit vettem új hűtőt azon a ventilátornak csak 3 tűs a csatlakozója. Az alaplap automatikusan nem is szabályozza a ventilátor sebességét BIOS-ban hiába állítottam be, h csinálja. Mit tudok még csinálni? Teljesen halott ügy és marad a manuális potméteres szabályzás, v van vmi módszer még amit kipróbálhatok?
Segítséget előre is köszönöm!
-
MrDerekas
addikt
válasz Rruuer #53034 üzenetére
Hasonló de mégsem ugyanaz. Felszereltségben biztos nem, ezért a bios sem biztos, hogy ugyanaz. Akár ez miatt is lehetnek beállítási különbségek. Viszont olvasom ott lejjebb, másnak is akad nyűge ezzel. Én passzolom, mert ez már az lesz, mikor a hülye okoskodik
-
LanyUs
senior tag
válasz MrDerekas #52865 üzenetére
Nem igazodtam el a jótállás-szavatosság törvényi szövegében, ezért inkább megkérdeztem a pcx-től mi az esetemben a helyzet ( 34. hónapban visszaküldött bibis gigabyte lap, amit hibásnak talált a szakszerviz és korrekt módon díjmentesen cserélte ). Ebben az esetben újraindul a csere napjával a 36 hónap garancia. Részemről is az a tisztességes, hogy ezt a pozitív és tőlük igen korrekt hozzáállást még hozzáteszem a történetemhez.
-
Zola007
veterán
Szerintetek az alábbi kombó elbírna egy 2560 x 1080 felbontású monitorral?
MSI FM2-A75MA-E35 alaplap (AMD A75 chipset, dual-lin DVI csatlakozó)
AMD A6-5400K processzor (FM2, Radeon HD 7540D)jól gondolom, hogy az intergrált VGA-tól függ a max kezelt felbontás?
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
MrDerekas
addikt
válasz LanyUs #53038 üzenetére
Hatalmas respect a korrekt ügyintézésnek! Neked meg grat az új laphoz és teljes értékű garihoz Valamint hogy megosztottad velünk
-
Zola007
veterán
válasz prabhu #53041 üzenetére
irodai munka, film, semmi extra
csak ezért nem akarok se másik alaplapot, se dedikált vga-t venniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Årpi
őstag
-
törölt tag
Sziasztok.
Adott egy Msi970Gaming alaplap, amit most építettem be a gépembe, minden szépen működik, kivéve a netet. Valamit állítani kell az alaplapon, hogy legyen internet?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest