- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Disney+
- Windows 11
-
IT café
avast! összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomson67
tag
Sziasztok!
Épp most váltottam free verzióról fizetősre, amikor is a program a számítógép újraindítását kérte. Ez több, mint egy órával ezelőtt történt, de a Windows logónál nem jut tovább.
Ez természetes szerintetek?
( A Windows jogtiszta verziós.) -
G@ben
addikt
El is feledkeztem a programról, de láttam, hogy lejárt az egy hónap és nincs regisztrálva. Regisztrálnék, de azt írja, hogy csatlakozva kell lennem. Van net, de nem enged belépni, regisztrálni, semmit. Ilyenkor mi van?
-
BonFire
veterán
Sziasztok! Most telepítettem az Avast Free 2024-et. Nem találom benne a vizsgálat elindítására vonatkozó részt sehol. Szeretnék egy rendszertöltéskori vizsgálatot lefuttatni. Elég, ha bepipálok mindent, amit szeretnék, és manuálisan újraindítom a rendszert?
-
Male
nagyúr
Mivel a free nem tartalmazza a többi modult, (ezt sem, ami frissített, elég hülyén nézett ki, hogy nem elérhetőnek jelölve működött, és így nem lehetett kikapcsolni...) így értelem szerűen nem volt fent más modul
Mindegy igazából, itt valami az Avast automatikus frissítésénél kavarodott meg bizonyos embereknél, és felkerültek azok a modulok, amik nekik elvileg nem is érhetőek el... aztán rögtön be is kapcsolódtak.
Mindegy, azóta a gyári wines van... érezhetően okoz akadásokat sajnos (2024 van, 12 mag, 32GB memória, PCIe x4-es SSD, és egy nyomorult fél megás excel tábla megnyitásánál látom ahogy megakad... vicc, ugyanez 20 éve gördülékenyebben ment ennek az 1%-ával bíró gépen...) -
Cs1csó
titán
Szerintem az lehet a gond, hogy frissült a TC de az ikonja ami kinn van még a "régi" már nem működő exe-re mutat.
Keresd meg a start menüben vagy a programfiles mappában az "új" .exe-ét és tedd ki, HA nem jó akkor szerintem "vissza a kályhához" töröld a programok közül és telepítsd újra. -
Cs1csó
titán
Nem a Free a lényeg, hanem hogy milyen modulok vannak, nekem semmi ilyesmi nincs és nem települt és nem is frissített semmit. Nekem ezek a modulok vannak: web-, viselkedés-, fájlvédelem.
Persze ha nálad volt valami bónusz védelmi modul "amire" települt ez "mindent is frissítek a háttérben" dolog az más kérdés.
Sajnos ez akárhonnan nézzük is gáz.Megjegyzem már évek óta szajkózom, hogyan is kell telepíteni és beállítani az Avast Free Antivírust, hogy minden klappoljon.
-
Male
nagyúr
A free volt fent már jóideje... nem tettem fel semmit hozzá, nem kértem a fizetőset. Ahogy a linkelt embernél is: egyszerűen megjelent ez a modul benne 24-én, kiszürkítve, merthogy a fizetősnek része csak, és így kezelni (és kikapcsolni) sem lehetett.
Szerk: Ahogy látom G@ben is pont ebbe futott bele most
-
Cs1csó
titán
Ingyenes vonalon 3 alternatíva van:
- MS Defender (pl. a Defender UI kiegészítővel kicsit használhatóbb lesz a GUI-ja) az egyik probléma, hogy lassítja a fájlműveleteket a fájleléréseket és a karanténozás-visszaállítással volt már gond, érdemes már az elején a TUTI biztos megbízható de nem túl ismert programjaidat vagy pl. játékokat kivételek közé tenni.
Az is egy gond, hogy a böngésző/web védelme az EDGE böngészőre korlátozódik, tehát ha azt a böngészőt használod okés, de pl. Firefox esetén kb. védtelen vagy ott érdemes (meg persze minden böngészőben) pl. valamilyen tartalom (reklám, kártékony kódok, oldalak) blokkolót feltenni pl. az Ublock Origin vagy az Adguard ingyenes böngésző bővítményeket.
Egy apró érdekesség: számomra legjobban az a "kombó" vált be (ha lehet így fogalmazni) hogy az Ublock Origint telepítettem, (ezzel gyorsabb volt a böngészés mint az Adguard-dal) DE, a gyárilag bekapcsolt szűrők nagy részét kikapcsoltam és az Adguard fontosabb szűrőit bekapcsolva értem el a legjobb hatást a legfürgébb működést.
Anno itt a PH-n említette valaki és tesztelés után nálam is bevált.- Kaspersky Free (kicsit macerás a telepítése: kell hozzá egy Kaspersky fiók amiből magyar lokalizáció esetén tölthető a ingyenes változat. Elég komolyan veszik a GDPR-t, és irgalmatlanul sok a beállítási lehetőség már-már zavaróan sok, de itt is érdemes átnézni az egészet.
- Bitdefender Free - ezt ismerem legkevésbé és régen nem volt túlzottan ajánlott de az "új" ingyenes változat (talán 2-3 éve támasztották fel újra ÚJ koncepció alapján)
A legfontosabb változás a régebbi Free BD-vel szemben, hogy az egy kvázi "más" vírusírtó volt mint a fizetett változat nem volt benne pár fontos dolog, egyfajta erősen butított volt, a GUI-ja is teljesen egyedi NULLA konfigurálhatósággal. Az "ÚJ" FREE egy az egyben a fizetős változat GUI-ját használja és annak egy limitáltabb változata, de FONTOS, megjegyezni, hogy nem "butított" változat hanem inkább az EXTRÁK hiánya jellemzi. Remélem érthető volt a megfogalmazás. Leegyszerűsítve: védelmi képességei egy klasszikus laboros teszten nem sokban különbözne a fizetős változattól (ciki de nem tudom így fejből mi az ami hiányzik de olyan dolgokra gondolj, mint pl. a VPN vagy a távoli segítségnyújtás, bár ez jellemzően mindig is a fizetős termékek kiváltsága volt persze ha valaki csak magyarul tud és az adott SUPPORT nem akkor nem sokat ér vele. HA jól tudom az ESET ebben jó (volt? nem tudom már azt sem követem egy ideje) hiszen szlovák cégként nem volt nagy kunszt magyar nyelven tudó munkatársakat leakasztani.Visszakanyarodva: a helyedben gyalulnám az Avast-ot (akár egy módosított újratelepítés is jöhet a MINIMÁLIS modulokkal a sok fölösleges dolgot mint ez a frissítő dolog ami tuti valamelyik fölösleges extra szolgáltatás/modul része kihagyni)
Aztán egy ideig kipróbálnám az MS beépített Defender-jétFizetős vonalon talán az F-Secure-t érdemes kipróbálni. Persze a Kaspersky-vel is lehet egy próbát tenni vagy az ESET-el.
A Kaspersky-vel óvatosan mert az EU szankciók miatt kérdéses, hogy hová fog ez az egész kifutni.
Bár nem teljesen értem mert ELVILEG már hivatalosan is van egy EU-s vagy Oroszországtól független központja tehát mondhatja magáról, hogy tény, Orosz gyökerű cég vagyunk de már nem Orosz cég vagyunk, így joggal blokkolni őket már nem túl korrekt. Bevallom ezt sem követem, mármint, hogy épp hol tartanak a szankciók mennyire érintik őket stb. -
Mickey5
csendes tag
Bizony csinál! Én már 2018-ban sokat csevegtem erről a fórumtársakkal. De bármit kapcsolok ki, a CCleaner-t akkor is automatikusan frissíti. De lehet, hogy mást is.
-
G@ben
addikt
Az Avast csinál olyat, hogy telepített programokat automatikusan frissít? Ha igen, hol lehet kikapcsolni?
-
Cs1csó
titán
válasz
Mickey5 #4255 üzenetére
Sajnos sokat teszteltem az "ingyenes" kvartett tagjait (MS Defender, Avast, Bitdefender Free, Kaspersky Free) és mindig addig csűrtem-csavartam a dolgot míg maradtam/visszakerült az Avast.
A pro/kontra elemzés után mindig az Avast maradt felül. A másik háromnál mindig volt olyan idegesítő dolog ami nagyobb súllyal esett latba mint az Avast saját dolgait. -
Mickey5
csendes tag
Jelenleg úgy reklámozzák magukat, hogy a Microsoft már elengedte a Windows 7-et, de az Avast! továbbra is támogatja.
Ettől függetlenül mélyen egyetértek Cs1csó és csákány. kollégák véleményével (bár korábban csöndes gyilkosnak neveztem az Avast!-t): csak a megadott funkciókat kell telepíteni, valamint ügyesen hangolni a programot és minden szép lesz.
-
csákány.
aktív tag
Nincs az Avast-al az ég világon semmi probléma!
Bőven elég a Free, és a Cs1csó kolléga által már ezerszer hangoztatott 3 modult kell csak telepíteni! Én még a felugró értesítéseket korlátozott módra szoktam rakni, és akkor még reklámokkal és semmi mással sem zavar! Elég részletesen testre lehet szabni, a fájlműveleteket sem lassítja mint a Defender és még védelmi szempontból is felső kategória!
Én perpill. Malwarebytes Windows Firewall Control-al együtt használom, így kezelni tudom a windows-on alapértelmezetten engedélyezett kimenő forgalmat is. -
Cs1csó
titán
Ez ha jól tudom egy plusz modul, ami telepítéskor elhagyható. Szoktam is írni, hogy csak a minimális 3 modult kell használni:
Fájl-, web-, viselkedésvédelem, a többit nem.Plusz érdemes a telepítés után végigmenni a beállításokon, és finomhangolni pl. az automatikus döntést kérdez+karanténozra változtatni, de automatikusan sem töröl semmit elsőre.
Az ütemezett "okos" vizsgálat opciót kikapcsolni, bőven elég időnként egy "gyors" vizsgálatot lefuttatni manuálisan.
(A "vizsgálat" gyakorlatilag egy memória vizsgálat: ami a be van töltve a RAM-ba azt megvizsgálja, gyakorlatilag a futó folyamatokat.)Visszakanyarodva, ezt a frissítő modult sem kell telepíteni, vagy inaktiválni kell. Ettől még persze ez nem jó dolog.Jogos a felháborodás.
Ettől még nem kell őket temetni, sajnos ingyenes vonalon nincs nagy választék :
- MS Defender (fejavítva pl. a Defendef UI-val, a jobb átláthatóság, és konfigurálhatóság miatt)
- Kaspersky Free
- Bitdefender Free -
Male
nagyúr
Aki esetleg szintén azt venné észre egyszercsak, hogy sorban kerülnek ki programok ikonjai a desktopjára, és a tűzfal sorba kér új engedélyeket... Nos frissült az Avast ingyenes verziója, és a szoftverek automatikus frissítése a háttérben fixen be van kapcsolva... nekem olyanokat is lefrissített, mint a node.js és Java... illetve feltett olyan programokat, amiket korábban leszedtem. Mindez teljes titokban se kérdés, se jelzés... a legszebb, hogy a Windows sem szólt semmit, bezzeg ha én telepítek, akkor ugye feldob egy kérdést, mert hát kell jogosultság.
Éljen a biztonság, egy szoftver csak úgy titokban, mindenféle felhasználói engedélyezés nélkül, a háttérben telepítgethet szoftvereket a gépemre...
Szóval sok év utána az Avasttól instant megszabadultam, bár ez az egész rendszerben megingatta a bizalmamat. Eddig ilyesmiket trójaiak csináltak csak, ma meg simán megtehető?
Kíváncsi vagyok, lesznek-e perek ebből, vagy lenyelik az emberek.Akit érdekel, itt panaszkodott más is erről: [link]
-
-
Cs1csó
titán
válasz
pibácsi #4246 üzenetére
Passz. Telepítsd újra az Avast-ot. Hátha ez kiüti a hibát. Az Avast Clear-t is lefuttathatod.
-
pibácsi
senior tag
-
pibácsi
senior tag
A jól megszokott és jól működő XP. Az érdekes az, hogy ez kb. egy hónapja van így. Természetesen van biztonsági mentésem - Paragon - és szoktam is alkalmazni és azután is mindíg visszaáll rendesen a rendszerem. Most ezt megcsináltam kétszer is a héten, de ez a tábla mindíg ott van indításkor. És az érdekes, hogy ilyen tábla nem is létezik a gyüjteményben. Honnan jött? Nem tudom kiszűrni.Mindíg akkor jön elő, amikor az Avast már betöltött, felállt és azt jelzi, hogy naprakész.
-
pibácsi
senior tag
Volna egy kérdésem, nekem a gép indításakor és az Avast betöltését követően megjelenik egy felugró tábla, hogy frissítsem a vírusdefiniciókat. Ezzel az a baj, hogy azok frissültek azonnal - meg tudom nézni - tehát nem kell frissíteni. Ilyen felugró tábla nincs is azok között, amit be lehet jelölni. Próbaképpen ott már mindent nullára tettem és a gép következő indításakor megint megjelenik.Hogyan lehet ezt leállítni, mert zavarö, no meg nincs is igaza. Esetleg a regeditben ki lehet ezt írtani? Ha elindítom a frissítést, akkor hamarosan kiadja, hogy már frissítve volt (persze).
Várom segítő válaszotokat. Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Hogyan lehet elérni, hogy az AVAST-ból a streamek induláskor, vagy bezáráskor kitörlődjenek. Biztos van rá megoldás. Jelenleg bizonyos időközönként - amikor már sokáig töltődik be az Avast - csökkentett módban kiürítem, de ez nem megoldás. Az összeset nem engedi egyszerre bejelölni, hogy induláskor kérem törölni, mint más esetekben.
Hátha valaki már megoldotta közületek és tud segíteni.Üdv. Pibácsi
-
törölt tag
Azért az, hogy a MS az EULA-ban közli veled és te elfogadod, hogy adatot gyűjt az más kategória, mint az hogy egy védelmi megoldás, amely az adataidat őrzi a tudtod nélkül gyűjt be és értékesít harmadik félnek adatokat rólad.
Az utóbbi eset olyan, mintha egy biztonsági őr lopna egy áruházban.
Egy dolga lenne, de annak nem csak nem felel meg, hanem az ellenkezőjét teszi. -
Cs1csó
titán
válasz
Dévacsen #4238 üzenetére
Én még ott maradtam le, hogy a Norton vette meg az Avast-ot. Mindenkinek kell "adat" a kérdés:
- hogyan jut hozzá
- milyen típusú az az adat
- hogyan tárolja
- kinek adja továbbA Google-nél és a Microsoft-nál NINCS nagyobb adatgyűjtő. Szerintem hozzájuk képest a kínai kommunista párt és az NSA is kismiska.
-
Dévacsen
senior tag
Most egyébként ennek a cégnek a tulajdonában van az Avast, több más termékkel együtt.Nem tudom ez a csoport mennyire lesz megbízható.Powering Digital Freedom for people everywhere
-
Dévacsen
senior tag
Megszületett az ítélet adatlopás ügyben.FTC says Avast promised privacy, but pirated consumers’ data for treasure
-
_Fonzy_
tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség.
Telepíteném az Avastól ezt a progit és ezt írja ki.
Feltelepítem, de nem működik. Nem akar kapcsolódni egyik helyhez sem, csak pörög a karika.
Valószínű, hogy az alábbi hibától lehet.
Ezt, hogy tudnám orvosolni?
[kép] -
pibácsi
senior tag
Kérdezem, hogy a frissülő streamok miért nem szüntetik meg az előzőeket, mert így csak szaporodnak és pár hónap alatt - ahogy már írtam is -lelassítják a gépet. Viszont én egy idő után kitörlöm csokkentett módban őklet és csak az utólsó párat hagyom meg.
Ha kitörlöm őket, akkor csökken a vírusdefinició, vagy az utólsók azt is tartalmazzák? Régen az egész 240-260 MB frissült és az előző törlődött. Most miért nem így csinálják? Hogyan lehet beállítni, hogy az előzőeket törölje, vagy pl. tömörítse?(bár attól az még ottmarad).
Üdv. Pibácsi -
Cs1csó
titán
Üdv, Avast problémára: nyisd meg azt Avast főablakát, jobb felső sarokban MENÜ majd BEÁLLÍTÁSOK - KIVÉTELEK - KIVÉTELEK HOZZÁADÁSA
ITT írd be ezt: https://ncore.pro
Majd mentsd el.(előtte az értesítések résznél törölheted is blokkolásra vonatkozó logot és a kivételek résznél ha korábban megpróbáltál létrehozni szabályt az ncore-hoz azt is töröld)
-
makoss
veterán
Üdv!
Ezt hogyan lehet megszüntetni?
[link] -
pibácsi
senior tag
Igen, hát ez lett a megoldás. Azóta jól működik, nem lassúzik és frissúl is.
Ü. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Úgy tűnik, megvan a megoldás. Csökkentett módban kivenni az összes "stream"-ot, meghagyni az alapbázist (nálam 23101010) és az erre vonatkozó "ini"-t. A többit nem. Elindítva a gépet szépen baadja lassítás nélkül az Avast-ot is, közben frissűl a jelenlegi verzióra (24010402).Betesz egy "stream"-ot. Valószínű, ezt fogja megint felszaporítani és egy idő után lassítani az Avast betöltést.
Egyelőre figyelek.Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
Azt figyeltem meg, hogy a frissítéseket a "defs" mappába csak "stream"-okban adja és nem az egészet cseréli le. Ezekből már nagyon sok van, mivel az utólsó teljes blokkot (23101010) csak egyszer adta be, a jegyzettömb is ezt írja. Ekkor volt egy biztonsági mentés visszaállításom. Azóta viszont folyamatosan frissűl az adatbázis. Régebben ez úgy volt, hogy mindíg lecserélte az egészet az újra és adta hozzá az új jegyzettömböt. Nem lehet a régebbieket kitörölni és csak a legfrissebbet meghagyni? Vagy az egészet kitörölni és betenni a legújabbat, amit az oldalukról le lehet szedni? Lehet, hogy ez is lassítja a betöltést amíg ezt a sokat beolvassa.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Hát.... megpróbáltam a Rootkitet leállítva is, de ugyanúgy megy, sztem lefuttat egy ellenőrzést az indításkor. Valahol el van rejtve az indítás, amit nem látok., de nem tudom honnan indítja, nincs neki beütemezve ilyen. Betölt 1,48 perc alatt és még rátesz az Avast 2.55 percet. (teljesen olyan, mint egy gyorsvizsgálat).
Ü. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
LamerGyuri #4218 üzenetére
Tulajdonképpen nincs változás, azóta is figyelek, nomozok. Az a meglátásom, hogy a Windows indulásakor a progik feltelepítése közben elindít az AVAST egy víruskeresését vagy valami hasonlót, ami pár percig (kb 4) eltart és a többi rész már feltelepűlt (kb. 1.5 perc), de ő még befejezi a keresést és akkor áll be (logikus). Viszont nem találom sehol, hogy együtt indúljon be a keresés a gép indításakor, vagy esetleg van valami rejtett indítás. Viszont ott van a Rootkit vizsgálat minden indításkor és a Raw lemez hozzáférés is. Ezeket ki fogom kapcsolni próbaképpe, bár a Rootkit persze fontos, de nem szükséges mindenindításkor rákeresni, azt külön is el tudom indítani.. Ez a RAW is feltétlen kell? Ez amúgy a Rootkit vizsgálat tartozéka. Egyébként a RAM 4 GB. HDD és SSD is van bőven (össz. kb 1070GB vegyesen. Ebből a C: 50GB, szabad jelenleg 30DB.
Üdv. Pibácsi. -
GEPESZ66
veterán
A Play áruházban most az Avast-ra nálam 40% kedvezményt ír.
Akit érdekel, most szerintem érdemes ránézni.
Az írja, hogy Ultimate verzió.
Ez egyébként korlátlan VPN-t jelent?
Mondjuk én VPN-t nem használok, nyílt WIFI-re nem kapcsolódok. -
pibácsi
senior tag
Gyakorlatilag telepítéskor csak azt telepítettem fel, amit alapban felad (ajánlat). Azután átnéztem és több mindent kiiktattam belőle, ami nem kell. Nyilván a web, a fájl és a levelezés benne maradt, de fel van még ott a beállításoknál sok olyan dolog sorolva, ami esetleg nem kell, viszont én bennehagytam, mivel ha kiktatom, akkor egy piros figyelmeztető szöveg jön fel.szöveg pl."Raw lemez hozzáférés engedélyezése indításkor", ez minek? Főleg a "Hibaelhárítás"-nál vannak ezek.
Most töltöm le az ADWCleaner-t és az Emsisoft EK progikat és átengedem őket. Egyébként 10 db. törlőprogit használok és ezeket rendszeresen havonta átengedem a gépen. Van hogy talál valamit.
De miután rendszeres így kevés sikerrel. (hálistennek). Van biztonsági mentésem (Paragon, ami a kpl. C meghajtót menti), amit vissza tudok állítni és akkor is ilyen lassú. Nem emlékszem, hogy mindíg ilyen lassan töltött be (most kb. 4 perc, azelőtt kb. 2-2.5 perc volt. Az alapot be is nyomja, csak az AVAST lassúzik. Valami megváltozhatott, de még nem jöttem rá, hogy mi.Amúgy a gép megy normálisan, nincs megakadás.
Köszönöm a kimerítő válaszodat. Közben letöltődött a két program és futtatom is őket egymás után.
Üdv. Pibácsi. -
Cs1csó
titán
Üdv, mely modulokkal használod? Bőven elég a telepítés során a minimális opciót választva csak a fájl- , web- , viselkedésvédelem modulokat telepíteni. (HA van asztali levelező kliensed mint pl. a Thunderbird akkor esetleg a levelezésvédelem de online levelező kliensnél mint pl. a gmail nem szükséges)
Amit kipróbálhatsz: menj a "programok és szolgáltatások" részbe és ott kattint az Avast eltávolítása opcióra DE ekkor feljön egy ablak, hogy ELTÁVOLÍTOD vagy FRISSÍTED/MÓDOSÍTOD a programot. Válaszd ezt az utóbbit és itt gyakorlatilag csinálsz egy Avast újratelepítést, vagy mint ha egy "reset"-et nyomnál neki. Lehetőleg csak a szükséges modulokkal (sok bloatware dolgot tartalmaz de szerencsére a moduláris telepítési lehetőség miatt ezeket lehet mellőzni.)
Majd elfelejtettem: lefuttathatnál pár kiegészítő, telepítést sem igénylő keresőt: AdwCleaner, Emsisoft EK, MBAM free, DrWebCureIT (az első kettőt mindenképp)
-
pibácsi
senior tag
Sajnos az AVAST-om lassan tölt be mostanában. Mit kapcsoljak ki, hogy gyorsabb legyen a felállása. Ő az utólsó megjelenő ikon, pedig nem ezt jelöltem be. Várom segítő válaszotokat. (nem olyat, hogy tegyek fel másikat, vagy frissítsek stb.) Hanem a beállításokban mit módosítsak?
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Nem volt jó gondolat, nem enged kivenni semmit. Így kell használni, legfeljebb súrúbben törlöm a CCCleanerrel. Azzal egyenként is ki lehet törölni és a többi mentést ott hagyja. Ü. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
Esetleg a telepítési mappából utólag kivenni "valamit", hogy ne induljon el. Pl. vag egy AvastUI.exe fájl, ami az antivírust indítja és amikor frissűl lehet, hogy akkor tesz be egy bizt.mentést. Viszont, ha úgy telepűlt fel, akkor nem indúl el, ha nincs benne minden alkatrész.
Lehet, hogy ujra kell telepíteni haladóba, és ennél a modulnál kivenni a pipát. Egyébként ez az összefoglaló ötlet jó lenne.
Na majd látom. Ü. Pibácsi -
LamerGyuri
senior tag
Szerintem felrakta hozzá az összes modult, ami létezik, és be is kapcsolta, amit lehetett, akkor szokta ezt csinálni
láttam már ilyet usernél. Hiába törli le, ugyanúgy fel fogja fullba rakni, mert next-next-finish.
Az összefoglalóba betehetne valaki egy képes tutorialt, hogy a free-t hogyan kell telepíteni felesleges sallangok nélkül. -
pibácsi
senior tag
Nem tudom, mit tegyek. Az Avast antivírus állandóan bead egy biztonsági mentést kb. 60 percenként, de van, hogy kicsit később. Nem találom a megoldást, mert le kellene állítani, mivel foglalja a helyet és semmi értelme nincs, mert nem lesz rá szükségem.Már lassan mindent letiltottam, de akkor nincs értelme, hogy fent legyen az Avast. Mivel lehet ezt leállítni, mivel a hely miatt kiüti az előző más, gépre vonatkozó biztonsági mentéseket.
Segítsetek.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Köszi szépen a választ. Ezek szerint neked is 10. havi van fent. Valamikor frissítéskor kicserélte a kpl. kb. 25MB-os fájlt. Nekem is van egy másik gépen is ugyanez az AVAST verzió és ott is 23.10.10 az induló és rakja rá a streameket, de ott csak pár db. van. Mondjuk azt a gépet kevesebbszer kapcsolom be és nem napi szinten.Tehát akkor a sok stream nem probléma és ezt szűröm le. Már gondoltam, hogy csökkentett módban kiürítem a mappát és akkor esetleg ujra generálja, frissíti, de lehet, hogy nem. DE látva, hogy a tied is hasonló, így nem nyúlok hozzá. Kérdés, mikor váltja át a nagy fájlt egy újabb frissített változatra.
Mégeszer köszönöm a választ, megnyugtattál.
Üdv. Pibácsi -
Cs1csó
titán
válasz
pibácsi #4202 üzenetére
Szia, valahol ott jár a számozás, ezt találtam: Avast Free Antivirus 23.10.8563
Otthon meg fogom nézni nekem is a Free van fenn. (Mivel nincs eszem de van noteszem beírtam, kb. fél 3 magasságában megírom nálam milyen verizió van ( két gépen is sz van) amúgy a beállítások frissítések részt is megnézheted mert nekem sem mindig dobja fel a programfrissítéseket de azon a felületen mutatja hogy már van új, (az adatbázis az rendesen frissül)
Ha problémát észlelsz azt meg lehet tenni hogy a programok és szolgáltatások között rákattintasz az Avast-ra és választod az eltávolítás opciót, DE nem távolítod el mert ekkkor feljön egy opció, hogy "összetevők módosítása, javítása" (valami ilyesmi, régen néztem ezt meg) és kvázi csinálsz egy újratelepítést/frissítést, ha volt valami gond ez majd kiüti. -
pibácsi
senior tag
Kérdezem, hogy az AVAST-nál természetes, hogy "23.10.10.10" óta csak a streamokat adja frissítésűl? Most néztem meg. Nincs meg a korábban szokásos teljes (kb.240NB) csere. Ez nem baj? Nem hiba?
Üdv. Pibácsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 10
- sziku69: Szólánc.
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest