- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- Ömlik a pénz a Huawei-hez
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
avast! összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Szerintem az lehet a gond, hogy frissült a TC de az ikonja ami kinn van még a "régi" már nem működő exe-re mutat.
Keresd meg a start menüben vagy a programfiles mappában az "új" .exe-ét és tedd ki, HA nem jó akkor szerintem "vissza a kályhához" töröld a programok közül és telepítsd újra. -
Cs1csó
titán
Nem a Free a lényeg, hanem hogy milyen modulok vannak, nekem semmi ilyesmi nincs és nem települt és nem is frissített semmit. Nekem ezek a modulok vannak: web-, viselkedés-, fájlvédelem.
Persze ha nálad volt valami bónusz védelmi modul "amire" települt ez "mindent is frissítek a háttérben" dolog az más kérdés.
Sajnos ez akárhonnan nézzük is gáz.Megjegyzem már évek óta szajkózom, hogyan is kell telepíteni és beállítani az Avast Free Antivírust, hogy minden klappoljon.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
Ingyenes vonalon 3 alternatíva van:
- MS Defender (pl. a Defender UI kiegészítővel kicsit használhatóbb lesz a GUI-ja) az egyik probléma, hogy lassítja a fájlműveleteket a fájleléréseket és a karanténozás-visszaállítással volt már gond, érdemes már az elején a TUTI biztos megbízható de nem túl ismert programjaidat vagy pl. játékokat kivételek közé tenni.
Az is egy gond, hogy a böngésző/web védelme az EDGE böngészőre korlátozódik, tehát ha azt a böngészőt használod okés, de pl. Firefox esetén kb. védtelen vagy ott érdemes (meg persze minden böngészőben) pl. valamilyen tartalom (reklám, kártékony kódok, oldalak) blokkolót feltenni pl. az Ublock Origin vagy az Adguard ingyenes böngésző bővítményeket.
Egy apró érdekesség: számomra legjobban az a "kombó" vált be (ha lehet így fogalmazni) hogy az Ublock Origint telepítettem, (ezzel gyorsabb volt a böngészés mint az Adguard-dal) DE, a gyárilag bekapcsolt szűrők nagy részét kikapcsoltam és az Adguard fontosabb szűrőit bekapcsolva értem el a legjobb hatást a legfürgébb működést.
Anno itt a PH-n említette valaki és tesztelés után nálam is bevált.- Kaspersky Free (kicsit macerás a telepítése: kell hozzá egy Kaspersky fiók amiből magyar lokalizáció esetén tölthető a ingyenes változat. Elég komolyan veszik a GDPR-t, és irgalmatlanul sok a beállítási lehetőség már-már zavaróan sok, de itt is érdemes átnézni az egészet.
- Bitdefender Free - ezt ismerem legkevésbé és régen nem volt túlzottan ajánlott de az "új" ingyenes változat (talán 2-3 éve támasztották fel újra ÚJ koncepció alapján)
A legfontosabb változás a régebbi Free BD-vel szemben, hogy az egy kvázi "más" vírusírtó volt mint a fizetett változat nem volt benne pár fontos dolog, egyfajta erősen butított volt, a GUI-ja is teljesen egyedi NULLA konfigurálhatósággal. Az "ÚJ" FREE egy az egyben a fizetős változat GUI-ját használja és annak egy limitáltabb változata, de FONTOS, megjegyezni, hogy nem "butított" változat hanem inkább az EXTRÁK hiánya jellemzi. Remélem érthető volt a megfogalmazás. Leegyszerűsítve: védelmi képességei egy klasszikus laboros teszten nem sokban különbözne a fizetős változattól (ciki de nem tudom így fejből mi az ami hiányzik de olyan dolgokra gondolj, mint pl. a VPN vagy a távoli segítségnyújtás, bár ez jellemzően mindig is a fizetős termékek kiváltsága volt persze ha valaki csak magyarul tud és az adott SUPPORT nem akkor nem sokat ér vele. HA jól tudom az ESET ebben jó (volt? nem tudom már azt sem követem egy ideje) hiszen szlovák cégként nem volt nagy kunszt magyar nyelven tudó munkatársakat leakasztani.Visszakanyarodva: a helyedben gyalulnám az Avast-ot (akár egy módosított újratelepítés is jöhet a MINIMÁLIS modulokkal a sok fölösleges dolgot mint ez a frissítő dolog ami tuti valamelyik fölösleges extra szolgáltatás/modul része kihagyni)
Aztán egy ideig kipróbálnám az MS beépített Defender-jétFizetős vonalon talán az F-Secure-t érdemes kipróbálni. Persze a Kaspersky-vel is lehet egy próbát tenni vagy az ESET-el.
A Kaspersky-vel óvatosan mert az EU szankciók miatt kérdéses, hogy hová fog ez az egész kifutni.
Bár nem teljesen értem mert ELVILEG már hivatalosan is van egy EU-s vagy Oroszországtól független központja tehát mondhatja magáról, hogy tény, Orosz gyökerű cég vagyunk de már nem Orosz cég vagyunk, így joggal blokkolni őket már nem túl korrekt. Bevallom ezt sem követem, mármint, hogy épp hol tartanak a szankciók mennyire érintik őket stb.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
Mickey5 #4255 üzenetére
Sajnos sokat teszteltem az "ingyenes" kvartett tagjait (MS Defender, Avast, Bitdefender Free, Kaspersky Free) és mindig addig csűrtem-csavartam a dolgot míg maradtam/visszakerült az Avast.
A pro/kontra elemzés után mindig az Avast maradt felül. A másik háromnál mindig volt olyan idegesítő dolog ami nagyobb súllyal esett latba mint az Avast saját dolgait. -
Cs1csó
titán
Ez ha jól tudom egy plusz modul, ami telepítéskor elhagyható. Szoktam is írni, hogy csak a minimális 3 modult kell használni:
Fájl-, web-, viselkedésvédelem, a többit nem.Plusz érdemes a telepítés után végigmenni a beállításokon, és finomhangolni pl. az automatikus döntést kérdez+karanténozra változtatni, de automatikusan sem töröl semmit elsőre.
Az ütemezett "okos" vizsgálat opciót kikapcsolni, bőven elég időnként egy "gyors" vizsgálatot lefuttatni manuálisan.
(A "vizsgálat" gyakorlatilag egy memória vizsgálat: ami a be van töltve a RAM-ba azt megvizsgálja, gyakorlatilag a futó folyamatokat.)Visszakanyarodva, ezt a frissítő modult sem kell telepíteni, vagy inaktiválni kell. Ettől még persze ez nem jó dolog.Jogos a felháborodás.
Ettől még nem kell őket temetni, sajnos ingyenes vonalon nincs nagy választék :
- MS Defender (fejavítva pl. a Defendef UI-val, a jobb átláthatóság, és konfigurálhatóság miatt)
- Kaspersky Free
- Bitdefender Free -
Cs1csó
titán
válasz
pibácsi #4246 üzenetére
Passz. Telepítsd újra az Avast-ot. Hátha ez kiüti a hibát. Az Avast Clear-t is lefuttathatod.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
Dévacsen #4238 üzenetére
Én még ott maradtam le, hogy a Norton vette meg az Avast-ot. Mindenkinek kell "adat" a kérdés:
- hogyan jut hozzá
- milyen típusú az az adat
- hogyan tárolja
- kinek adja továbbA Google-nél és a Microsoft-nál NINCS nagyobb adatgyűjtő. Szerintem hozzájuk képest a kínai kommunista párt és az NSA is kismiska.
-
Cs1csó
titán
Üdv, Avast problémára: nyisd meg azt Avast főablakát, jobb felső sarokban MENÜ majd BEÁLLÍTÁSOK - KIVÉTELEK - KIVÉTELEK HOZZÁADÁSA
ITT írd be ezt: https://ncore.pro
Majd mentsd el.(előtte az értesítések résznél törölheted is blokkolásra vonatkozó logot és a kivételek résznél ha korábban megpróbáltál létrehozni szabályt az ncore-hoz azt is töröld)
-
Cs1csó
titán
Üdv, mely modulokkal használod? Bőven elég a telepítés során a minimális opciót választva csak a fájl- , web- , viselkedésvédelem modulokat telepíteni. (HA van asztali levelező kliensed mint pl. a Thunderbird akkor esetleg a levelezésvédelem de online levelező kliensnél mint pl. a gmail nem szükséges)
Amit kipróbálhatsz: menj a "programok és szolgáltatások" részbe és ott kattint az Avast eltávolítása opcióra DE ekkor feljön egy ablak, hogy ELTÁVOLÍTOD vagy FRISSÍTED/MÓDOSÍTOD a programot. Válaszd ezt az utóbbit és itt gyakorlatilag csinálsz egy Avast újratelepítést, vagy mint ha egy "reset"-et nyomnál neki. Lehetőleg csak a szükséges modulokkal (sok bloatware dolgot tartalmaz de szerencsére a moduláris telepítési lehetőség miatt ezeket lehet mellőzni.)
Majd elfelejtettem: lefuttathatnál pár kiegészítő, telepítést sem igénylő keresőt: AdwCleaner, Emsisoft EK, MBAM free, DrWebCureIT (az első kettőt mindenképp)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
pibácsi #4202 üzenetére
Szia, valahol ott jár a számozás, ezt találtam: Avast Free Antivirus 23.10.8563
Otthon meg fogom nézni nekem is a Free van fenn. (Mivel nincs eszem de van noteszem beírtam, kb. fél 3 magasságában megírom nálam milyen verizió van ( két gépen is sz van) amúgy a beállítások frissítések részt is megnézheted mert nekem sem mindig dobja fel a programfrissítéseket de azon a felületen mutatja hogy már van új, (az adatbázis az rendesen frissül)
Ha problémát észlelsz azt meg lehet tenni hogy a programok és szolgáltatások között rákattintasz az Avast-ra és választod az eltávolítás opciót, DE nem távolítod el mert ekkkor feljön egy opció, hogy "összetevők módosítása, javítása" (valami ilyesmi, régen néztem ezt meg) és kvázi csinálsz egy újratelepítést/frissítést, ha volt valami gond ez majd kiüti. -
Cs1csó
titán
válasz
whiskeys #4199 üzenetére
Szia, itt kérdezd meg, többen követik: Vírusirtó topic
Letitkosított mindent?
Ha nincs hozzá feloldókulcs (a másik topikban hátha többet tudnak erről) akkor formázni kell a meghajtót és tiszta telepítéssel tolni rá egy rendszert. -
Cs1csó
titán
válasz
pibácsi #4192 üzenetére
" Avast 9.0.2018-asom van "
Szia, jelenleg itt tart az Avast (Free) :Már nem kell regisztrálni mert ha az ingyenes verziót telepíted nem kell regisztráció hanem automatikusan kvázi lejárat nélküli.
Tehát a Programok és szolgáltatások" résznél távolítsd el az Avast-ot majd innen töltsd le a legfrissebb stabil verziót és telepítsd:A telepítés során lehetőség van a moduláris telepítésre tehát nem kell minden modult telepíteni főleg hogy a nagy része fölösleges ami kell:
1. fájlvédelem
2. webvédelem
3. viselkedésvédelem
és esetleg 4. a levelezésvédelemMás modul nem kell.
-
Cs1csó
titán
válasz
kovacsit #4187 üzenetére
Szia, nem találtam a hivatalos Avast fórumon erre vonatkozóan panaszt.
Amit megtehetsz:
- manuálisan keress frissítéseket (mind a program mind az adatbázis majd csinálj egy gép restartot )
- a programok és szolgáltatások közül kattints az alkalmazás eltavolitasara ekkor feljon egy ablak hogy "el akarja távolítani"vagy "módosítani, frissíteni az összetevőket" válaszd ezt az utóbbit, és így kvázi csinálsz egy ujratelepitest.Remélhetőleg megjavul. Amúgy lehet nem is náluk van a hiba hanem a telekomnal.
Telekomos topikban kérdezd meg esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
-szabi- #4182 üzenetére
Szia én is az Avast Free-t használom most, van megoldás:
program főablak - jobb felső sarok MENÜ azon belül BEÁLLÍTÁSOK majd ÉRTESÍTÉSEK itt kell bejelölni a CSENDES MÓD opciót.
Esetleg még a:
program főablak - jobb felső sarok MENÜ - BEÁLLÍTÁSOK - SZEMÉLYES ADATVÉDELEM itt a legfelsőt érdemes bekapcsolva hagyni de a többi elől ki lehet venni a pipát.Ennyi ha valamit blokkol pl. egy weboldalt akkor azon kívül, hogy az oldal nem töltődik be megjelenik az Avast tálcaikonján egy kis kék pötty abból tudod, hogy történt valami amiről a némítás miatt nem értesültél.
Van még egy opció amit érdemes beállítani: ugyanúgy a beállításokban van azon belül VÉDELEM azon bleül ALAPVETŐ VEDELMEK és itt a ROSSZINDULATÚ KÓDOK résznél az automatikusról tedd a kérdezésre tehát nem fog semmit törölni max karanténozza, vagy blokkolja a futását vagy az elérését pl. weboldal -
Cs1csó
titán
Szia esetleg a zsaroló vírus elleni védelmet lehetne - időlegesen teszt jelleggel - inaktiválni - mivel egy modul ezért megoldható - és aztán megnézni javul e a dolog.
A hivatalos Avast fórumon van panasz de nem túl sok, és nem oprendszer specifikus.
Amúgy előbb utóbb (inkább "előbb" mert 2023-ban lejár a Windows 8.1 támogatása a Windows 8 támogatása pedig úgy tudom már le is járt)
Sajnos egy már nem támogatott oprendszerrel kevesebbet foglalkoznak a prioritás a Windows 10 és a Windows 11.
Már a Windows 7-el sem nagyon foglalkoznak.Ingyenes védelem terén nem nagyon tudom mire lenne érdemes váltani. A beépített defender talán a 8-on nem annyira jó mint a 10-en vagy a 11-en.
Esetleg: Kaspersky Cloud Free (jelenleg a "sima" magyar nyelvű Free AV letöltési helyét nem találom néha eltűnik.
Mást nem nagyon tudok ajánlani - WIndows 10 vagy 11 esetén a beépített Defender-t még - az Avast Free-n kívül az ingyenes vonalon.Ami szerintem fontosabb, hogy a böngészőben legyen egy Ublock Origin és a fontos adatairól pl. családi képek, videók egy külső OFFLINE (pl. egy 1-2 TB-os külső HDD vagy belső HDD külső HDD tokban) amit csak adatmentés idejére dugna a gépre.
Az AVG-vel az a "gond" hogy: Avast = AVG
A különbség, a GUI tehát a felhasználói felület amit a felhasználó "lát" ennyi. azon belül kb. minden ugyanaz, főleg ha az alap modulokról beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
Szia, melyik Avast? A Free? Mely modulok? Elegendő az alap 3-4: fájlvédelem, webvédelem, viselkedésvédelem, levelezésvédelem modulok legyenek fenn Avast Free esetén esetleg a 'tűzfal"
Próbáld lefuttatni az Avast saját eltávolítóját: [link]
Van az AVG-nek is - ami fenn van most azzal távolítsd el -Esetleg egy ideig próbáld ki a Defender-t. Amúgy miért nem váltasz Windows 10-re vagy ha nagyon gyenge a gép akkor esetleg valami Linux disztrót kipróbálni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Joker88 #4165 üzenetére
Szia, jött is válasz, egy link a support-hoz: [link]
Uninstalling Avast Premium Security
Installing Avast Premium Security
Activating an Avast Premium Security subscriptionAz utolsó az ami a legtöbb infót hordozza.
-
Cs1csó
titán
válasz
LamerGyuri #4162 üzenetére
JELEN! Hobbista újratelepítő vagyok, 2-3-4 havonta - mikor hogy jut rá idő és kedv - én simán újratelepítem. Minél begyakorlottabb a dolog annál gördülékenyebben megy. (pl. játékokat ugye nem kell vagy a torrentek is maradnak mert ugye a gépben lévő 120-as SSD-n van a rendszer - amit teljesen gyalulhatok - és van egy 1TB-os SSD adattárnak és arról futnak a torrentek és a játékok. A Qbittorent BT mappáját kimásolom a játékokat pedig ugye nem törlöm - jelenleg egy játék Steam-es - és ha a Steam-et telepítem egyszerűen megtalálja, ellenőrzi a fájlokat és kész.
A Kaspersky-nél volt az, hogy a gyakori újratelepítés esetén akár a vásárolt licencet is bukhatta az ember amit én nem is értek, hogyan történhet Plag írt erről bár lehet pontatlanul emlékszem, ingyenesnél ilyen gond nem volt mert oda is kell a MyKaspersky fiók és ott is van olyan opció hogy gép leválasztása. Hiszen nem csak újratelepítés hanem akár egy végzetes gép meghibásodás is lehet vagy gép csere stb.
-
Cs1csó
titán
válasz
Joker88 #4159 üzenetére
Tipp:
1. ha van hozzá valami központi menedzselős fiók akkor ott válaszd le.
2. mielőtt újratelepíted az adott gépen, előbb távolítsd el róla a licencet - nézd végig a beállításokat, én a FREE-t használom nem tudom a fizetősöknél ez hogy megy de még a FREE-nél is van olyan rész ahol mutatja a licencet "saját előfizetések" néven fut a dolog.Mindenképpen próbálj meg valami központ menedzselős fiókot létrehozni - kell lenni erre opciónak - és ott hátha van a leválasztásra is mód
-
Cs1csó
titán
Üdv egy újabb kis "trükk" persze csak FRISS Avast Free telepítéssel működik, tehát:
Ugye amikor telepítjük, akkor egyből feljön egy ajánlás, hogy futtassuk az "okos" vizsgálatot, de ha nem futtatjuk le akkor is a program főablakának megnyitása után az van középen beletolva a képünkbe.
Persze ha lefuttatjuk, akkor ugye egyből jön azzal, hogy nem vagyunk "teljesen" biztonságban mert telepítsük a fizetős védelmet stb.
És ugye onnantól folyamatosan ezen a felületen ott lesz, hogy "probléma van" stb. látható az IP cím meg nem elég a tűzfal stb.
Valljuk be ezek csak kamu dolgok, azért, hogy vásárolásra bírják az embert. A megoldás: NEM szabad lefuttatni az "okos" vizsgálatot. Helyette futtassunk pl. gyors vizsgálatot manuálisan vagy bármilyen más vizsgálatot.
És akkor nem lesz agresszív fenyegetőzés, hogy veszélyben vagyunk stb. mert ez csak az okos vizsgálathoz kapcsolódó cucc. -
Cs1csó
titán
válasz
spileraaa #4148 üzenetére
Kérdés, hogy milyen kártevő ha zsaroló fájltitkosító akkor már reszeltek az adataidnak ha egyéb akkor lehetőleg legyen kikapcsolva gép és egy másik gépen egy pendrive-ra hozz létre egy Kaspersky Rescue disk-et van YouTube videó a létrehozásáról.
Aztán ezt a pendrive-ot bedugod a gépbe majd erről boot-olsz be és lefuttatod, ha végzett akkor már rendesen is betöltheted a gépet és ezeket letöltve futtathatod:
Emsisoft EK, AdwCleaner, Malwarebytes Free, DrWebCureITDe kezdésnek lehetőleg ne fusson a géped és passzív módon a pendrive-os megoldással vizsgáld át.
-
Cs1csó
titán
Pár hete már használom az Avast Free-t újra, és eddig 1-2x dobott fel olyat, hogy "látszik az IP cím" stb. szöveg - ezzel a fizetős VPN használatára buzdít - de kb. ennyi, szerintem ez még vállalható.
A telepítésnél a minimális módot választottam tehát az alap 3 modullal, és a beállítások után minden ajánlat, reklám, adatküldés opciót kikapcsoltam, ennyi azért jön ez van.Nem lassítja a netet se a PING értéket se a sávszélt. A fájlelérés gyorsabb mint a Defender-rel.
Jelenleg ingyenes vonalon a Kaspersky Free mellett talán az egyetlen Defender alternatíva. -
Cs1csó
titán
válasz
Ryder62 #4140 üzenetére
Nem lehet tudni mi tett be neki. Indítsd a géped csökkentett módban és futtasd az Avast saját eltávolítóját AvastClear-t azzal távolítsd el majd gép restart.
Ezután ha akarsz vele küzdeni megint akkor telepítsd újra, ha nem akkor ha egy még támogatott Windows 10 build-en vagy akár maradhat a Defender is, semmivel sem rosszabb mint az Avast vagy bármelyik másik külső cég védelmi terméke.
Ha más ingyenes érdekelne akkor esetleg tehetsz egy próbát a Kaspersky Free-vel.Ami fontos még:
legyen naprakész a rendszered és a programjaid, legyen a pótolhatatlan adataidról mentésed, pénzügyeidet végezd kétfaktoros azonosítással, webkamerád és a mikronfonod lehetőleg fizikailag is kapcsold ki - ha van kapcsolója - vagy húzd ki ha nem használod.
Az esetleg szenzitív tartalmakat saját magad által tárold titkosítva. -
Cs1csó
titán
válasz
radi8tor #4138 üzenetére
Sajnos nem... egy bughalmaz az egész, anno a Windows 7 és 8.1-el sem nagyon bírtak, de a Windows 10 végleg betette nekik a kaput.
A kedvencem az volt amikor egy tavaszi build megjelenés előtt egy héttel kihozták a még egy hétig aktuális őszi buid-el kompatibilis változatukat. -
Cs1csó
titán
válasz
radi8tor #4136 üzenetére
ennyi meg annyi baj van a géppel, de ha fizetsz akkor szuper lesz minden
Na itt telt be nálam is a pohár, de nagyon. Amikor csinált az ember egy gyors vizsgálatot ami lefutott nem talált semmit ekkor feldobta, hogy kattints tovább valami egyéb vizsgálatra és akkor jött fel, hogy "nem vagyok biztonságban" stb. adatvédelmi lyukak stb.
Nagyon zavaró volt ha kihagytam a vizsgálatot akkor is hibának jelezte, hogy nem futott le ezért lehetnek hibák.
Elég volt belőle, visszagondolva kb. 2010 után/körül volt a legjobb, talán 2014-15-ig azóta lejtmenet. Mondhatnám úgy hogy Windows 10 mellett már botrány amit művelnek. (bár ez más védelemre is igaz és ebben benne van a Microsoft is, nem könnyű Windows 10-re külső védelmet írni, én erre jöttem rá azért is hagyom a Defender-t)Két dolgon mindig meg is lepődök:
1. hogy írnak még ide az Avast topikba
2. hogy nekem még mindig fel van véve a kedvencek közé így látom ha írnak ide
a Comodo-t már elengedtem...
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
radi8tor #4134 üzenetére
Egy biztos, amikor lejár akkor megint lehet majd megint egy évre aktiválni az ingyenes licencet. Esetleg most is nézze meg, hogy ha rákattint a meghosszabbításra akkor milyen lehetőségeket ad be.
FONTOS!! ÓVATOSAN mert lehet, hogy valamelyik fizetős változatba akarják belecsalni addig kattingat amíg véletlenül már fizetős verzióban lesz benne.Ha Windows 10-et használ akár törölhetné is helyette elegendő a beépített Defender.
Ami még fontos:
- legyen minden programja, az oprendszere is naprakész
- böngészőben használjon tartalomblokkolót - más néven reklámblokkoló - a legajánlottabb az az Ublock Origin
- a pótolhatatlan adatairól pl. családi videók, képek, legyen legalább egy külső HDD-n mentés ami csak mentés idejére legyen a gépre dugva, amúgy a fiókban pihenjen.Ez már nagyjából az alap védelemre elegendő, manapság jellemzően az zsaroló vírusok a veszélyesek esetleg van pár adatlopó de az sokkal macerásabb időigényesebb megoldás kevesebben is élnek vele, tehát az előbbi fontosabb.
-
Cs1csó
titán
Üdv, az én válaszom komplex. Kezdésnek azt mondom próbáld ki pár napig a beépített Defender-rel. Aztán told fel az Avast így érezni fogod a különbséget a géphasználat szempontjából.
HA a korábbi Avast-tal védett időkben is alig vagy egyáltalán nem volt valós riasztásod akkor valószínűleg a Defender mellett sem lenne "izzasztva" a védelmed, tehát megint egy érv, hogy simán elegendő a Defender.
Pár szokásos kitétel:
- legyen a rendszered és a programjaid is naprakészek
- a nehezen pótolható és/vagy pótolhatatlan adataidról legyen mentésed
- böngészőben használj Ublock Origin-t -vagy egyéb tartalomblokkolótNekem a saját gépemen most megint csak Defender van - korábban F-Secure Safe promo - ami majd nyáron jár le de legutóbbi Windows újratelepítés után nem tettem vissza így maradt a Defender.
Ha a rendszered SSD-n van akkor a Defender esetén többek által jelzett fájlelérés lassítása sem igen fog zavarni, de ezért írtam, hogy teszteld.
A Windows 10 elég komplex rendszer és gyors a fejlesztési üteme ezek együttesen nagyon megnehezítik a külső fejlesztők dolgát amit még tetéz ezen cégek "belustulása" és marketing bullshit mögé bújása.
HA mindenképpen szeretnél valami külső védelmet (sokan egyszerűen szeretik a kis bónusz ikont a tálcán) akkor még esetleg kipróbálhatod a Kaspersky Free-t is. Az Avast Free-vel együtt ez a két ajánlható ingyenes védelem.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
LamerGyuri #4116 üzenetére
Először azt próbálnám, A Windows 7-et sem eröltetném az megy egy 11 éves oprendszer amit már fél éve szintén nem támogatnak, egyre kevesebb szoftver fog rajta elindulni.
-
Cs1csó
titán
utorrent-et használsz? Töröld helyette: Qbittorrent.
(TUDOM: megszoktad, szívedhez nőt, nem tudsz nélküle élni, félsz az újtól, sok rosszat hallottál a Qbittorrent-ről, biztos béna, az utorrent jobban tetszik, kevesebb erőforrást eszik stb.)
Windows 10-en már nem ajánlott - főleg egy ilyen friss build-en - egy 10 éves torrent kliens.Megjegyzem van belőle natív 64 bites verzió is.
Esetleg még pár keresőt ráengedhetsz: Adwcleaner, DrWebCureIt, Emsisoft EK,
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
ablutor #4107 üzenetére
2 lehetőség van:
1. a programok és szolgáltatások között kattints az eltávolítás opcióra és ilyenkor feljön egy lehetőség - ha legalábbis úgy működik a program mint régen már jó ideje nem használom - és ott lesz olyan lehetőség, hogy módosítás, javítás, eltávolítás. Válaszd a javítást és talán megoldja.2.Távolítsd el a saját gyári eltávolítójával: [link] csökkentett módban futtasd.
Majd telepítsd újra.
-
Cs1csó
titán
A legjobb lenne Windows 10-re váltani, már 4 hónapja SEMMILYEN támogatás nincs a Windows 7-re ami egy 11(!) éves oprendszer. A Windows 10-et akár Defender-rel is lehet használni.
DE ha mindenképpen Windows 7 + Avast Free akkor először is távolítsd el az Avast Free-t ezzel a saját eltávolítójával: [link] innen tudod tölteni. Érdemes csökkentett módban eltávolítani ezt kérni is fogja a program.
Ezután telepítsd újra. Hátha ez megoldja. -
Cs1csó
titán
válasz
Keef_Lee #4090 üzenetére
Szerintem ez jobb: WFC
Amúgy - nincs mos egyik gépemen sem Avast - de valami "Emergency Update-et kell kiengedni, ha még ekkor sem megy akkor haladj végig a *.exe-ken és azokat is engedd ki, az AvastUI.exe is bezavarhat azon jön a reklám de másba is bezavarhat.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
Az lehet a korábbi októberi beta, de az még 19-essel kezdődött utána jöttek a problémák és a lassan 4 hónapja tartó némaság.
Tehát a szeptemberi stabilt: Avast version 19.8 (19.8.2393) Szeptember 19, 2019
követte: beta version 19.9.2394 (build 19.9.4824) Október 11, 2019,Itt egy kis magyarázat:
Hi everyone,after many weeks without any new beta release I`m glad to announce that new beta version is ready - 20.1.2395 (build 20.1.5026). As we were unable to release 19.9 to public (due to many reasons), we switched the version to 20.1 and prepare another beta. It means that 20.1 is not completely new release, but it follows up the 19.9 release.
Tehát a 19.xx vonalat elkaszálták, de még a szeptemberi stabil után volt egy beta októberben és azóta semmi majd most már 20-as kezdéssel két beta is egymás után.
A MajorGeek jó oldal de a Softpedia-hoz hasonlóan beta vonalon lévő kiadásokat is megosztanak, nézd meg amit letöltöttél azt is lehet még régebben osztották meg ott, (októberi volt az utolsó beta 19-esből)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
LamerGyuri #4069 üzenetére
nekem nem is volt ilyen gondom, legalábbis nem emlékszem.
Amúgy én bízom, hogy a legközelebbi STABIL Avast verzió sok mindenben javulni fog, és nem csak a GDPR-ban.
-
Cs1csó
titán
válasz
LamerGyuri #4062 üzenetére
nem kerek ez az egész. Sanszos, hogy "egyedi" probléma.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ed3r_X_ #4060 üzenetére
Szia, nem olvastam ilyet az Avast hivatalos fórumán sem, és én sem találkoztam hasonlóval.
Kezdésnek:
- távolítsd el a hivatalos eltávolítójával - [link]
- futtass le pár másodlagos keresőt: AdwCleaner, MBAM, Hitman Pro, Emsisoft EK, DrWebCureIt
- hagyd meg védelemnek a Windows Defender-t persze mellette: naprakész oprendszer, programok, böngészőben tartalom blokkoló, adataidról egy külső eszközre mentésMilyen USB kulcsok ezek? Pendrive-ok? Milyen márkájúak? Milyen típusú tartalom van rajta, adat fájlok vagy programok?
-
Cs1csó
titán
válasz
junior11 #4051 üzenetére
A képen látható beálítások a FREE verzióban ilyen részletességgel nem elérhetőek, legalábbis abban a verzióban ami már október óta kinn van - már több mint negyed éve nem jött program frissítés valami komolyabb hiba reszelése miatt eről itt is van említés -
Remélem tiszta vizet öntenk a pohárba.
-
Cs1csó
titán
válasz
junior11 #4048 üzenetére
Ez a probléma, és FONTOS!! NEM CSAK AZ AVAST érintett, jellemző ez sok védelemre. JÓ lenne tudni milyen adatokra kíváncsiak, ezek mennyire anonimak mennyire statisztikai jelllegűek.
Az MS esetén is ez volt egy fontos probléma, hogy nem lehetett biztosra tudni, hogy mit akar tudni és mi az amit összeköt velünk.Egy példa: szeretem a kutyákat általánosságban de a Német juhászokat és a Gonden Retrivereket kiemelten (az utóbbiak igen bohókás fajta) a Facebook-on néha belenézek egy ilyen vidóba és jókat röhögök rajtuk és mostanában egyre több ilyen videót tesz elém a Facebook ami szerintem nem rossz, korábban vicces Pandás videókat is néztem, mostanában kevesebbet és meg is csappant a számuk.
-
Cs1csó
titán
A hivatalos Avast fórumon is ezt kérdezik sokan: [link]
Remélem valami nagy és bug-mentes dobásra készülnek. Amúgy most Kasperksy Security Cloud Free-t használok, NULLA reklám ( a GDPR jegyében már a telepítés elején lehetőség van elutasítani a marketing célú adatgyűjtést, majd már a telepítés után a beállításoknál lehet 2-3 pipa kivételével az ilyen típusú értesítéseket kikapcsolni. Azért írtam 2-3 értesítést mert 2 fixen reklám a 3-ik pedig valami hírek szerű dolog, azt akár meg is lehet tartani és majd a megjelenő hír alapján dönteni, hogy a jövőben kíváncsi vagy e több ilyenre)
3 probléma van még vele:
1. nincs még magyar nyelv
2. szükséges MyKaspersky fiók létrehozása
3. kéretlenül - tehát nem opcionálisan - települ a Kaspersky Secure Connection nevű VPN ami persze fizetős tehát semmi haszna, egy ingyenes vonalon mozgó felhasználónak. -
Cs1csó
titán
A legfontosabb - bármelyiket is választod- az egyik gépen legyen legalább teszt jelleggel feltéve, hogy a szoftvereitekkel a hálózatotokkal stb. hoyg muzsikál. + azzal egyetértek, hogy fölöslegesn 2-3x drágább védelmi csomagot venni, ár/érték arány úgysem fog kijöni. Tehát érdemes olcsóbban megúszni.
-
Cs1csó
titán
válasz
LamerGyuri #4032 üzenetére
Erről ez a vicc jutott asz eszembe: "A rádió bemondja, hogy egy őrült az autópályán a forgalommal szemben közlekedik, ezt hallgatja az egyik autós és ezt mondja: " mi az, hogy csak egy, több száz!"
-
Cs1csó
titán
válasz
bajtokarpi #4027 üzenetére
Legfrissebb stabil 72.0.1-es Firefox? Milyen oprendszer Windows 10 1909-es build?
Az Avast legfrissebb? A böngészőben milyen kiegészítők vannak?
Elvileg ha mindenből a legfrissebb van akkor a kiegészítőket letiltva csinálhatnál egy gép restartot és teszteld a böngészőt újra.
Az Avast sajnos módosítja a Firefox tanúsítványait de azért ilyen gondot nem kellene okoznia.
-
Cs1csó
titán
Lehet, egyszerűen a beállításoknál (most nincs fenn egyik gépemen sem) de a beállításoknál ott ahol sír a lejárat miatt kell lennie valami megújítás opciónak.
Egy dolog fontos - különben nem fogod tudni az ingyenes licencet meghosszabbítani - az előző hozzászólásomban is említett AvastUI.exe NE legyen blokkolva a tűzfalban mivel ez folyamat szükséges az aktiváláshoz.
-
Cs1csó
titán
válasz
Joker88 #4019 üzenetére
Igen, a tűzfal kimenő szabályai között kell egy tiltó szabályt létrehozni az "AvastUI.exe"-nek.
Ez a megoldás működik a FREE verziónál is.
Kockázatok és mellékhatások:
ha pár hónapig így használod akkor esetleg kiírhatja, hogy lejárt a program aktivációja- mivel nem tud kommuniálni az aktiválós szerverrel, ez az ingyenesnél volt így de lehet ennél is előjöhet, ez az adatbázis frissítést nem érinti - ilyenkor törölni kell a szabályt és megvárni amíg frissíti magát az aktiváló szerverrel utána lehet újra tiltani. Ekkor pl. Free-nél sem lesznek felugró reklámok, és ott sem lesz az a csík a főablakban, ami gondolom amiatt van, hogy még a VPN-re is fizessen elő, a Premium nem tartalmazná:[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
Passz. Amit megtehetsz:
- futtatod a telepítőjét - ha le lehet tölteni külön
- eltávolítod és újratelepíted
- gép restart
- Ha jól tudom ez az Avast része tehát menj rá arra, a programok és szolgáltatások között, jelöld ki az Avast-ot és van egy olyan opciója, hogy JAVÍTÁS vagy a telepített összetevők MÓDOSÍTÁSA. Valamelyiket válaszd és kvázi csinálsz egy Avast újratelepítést ekkor válaszd ugyanúgy ki a böngészőjét is és azt is frissíti. -
Cs1csó
titán
válasz
mimic1979 #4004 üzenetére
Na a VPN-jük is megér egy misét főleg, hogy az fizetős, nem tudom ők is hova tartanak. Egyszerűen nem tudom mi zajlik:
- túl nagy a verseny?
- nincs innováció sok a marketinges?
- bazi nehéz a Windows 10-re védelmet írni?
- spórolás?A Windows 10 Defender-je sem egy fáklyás menet de mindig az összképet kell nézni (ez az az összkép ami alapján pl. az Avast Free jobb a Panda Free-nél, Avira Free-nél stb.)
-
Cs1csó
titán
válasz
mimic1979 #4002 üzenetére
"nem egy teljes értékű szoftver"
Melyik az? Nézz be a vírusirtó topikba tele van panasszal, van olyan védelem ami miatt nem működik a Steam, vagy csak simán kékhalálozik a rendszer, nem működő kiegészítők, vagy egyéb fölösleges funkciók ajánlgatása, vagy hamis veszélykeltés: "telepítsd ezt meg azt mert látszik az IP címed stb."Fizetős vonalon én sem ajánlom őket, ingyenes vonalon a hiányosságai ellenére is JOBB mint a legtöbb ingyenes védelem tehát ha van az Avast Free-nek 5 hiányossága akkor ennél csak több van így értem, a Kaspersky Free ami értékelhető számomra, a Windows 10 beépített Defender-e mellett.
A sok vírust benyelt gépek pedig sokszor egyértelműen USER ERROR:
- elavult oprendszer - Windows 7 vagy régi Windows 10 build használata
- frissítések kikapcsolása
- elavult programok pl. 1-2 éves böngésző használata
- nincs adatmentés
- böngészőben nem használ reklámblokkolót stb. -
Cs1csó
titán
Nyisd meg az Avast-ot, jobb oldalt felül MENÜ - BEÁLLÍTÁSOK - ÁLTALÁNOS - HIBAELHÁRÍTÁS - ÖSSZETEVŐK HOZZÁADÁSA ÉS MÓDOSÍTÁSA
Ez egy kvázi újratelepítés. (régebben a programok és szolgáltatások között is lehetőség volt arra hogy nem eltávolítani az avast hanem volt lehetőség módosítás opcióra és az is egy kvázi újratelepítés volt úgy tudom ez még most is működik de gyakorlatilag beépítették az elérést a programba ahogy fentebb írtam)
-
Cs1csó
titán
válasz
LamerGyuri #3983 üzenetére
Igaz, de az még az összetevők kiválasztás előtt van, ki kell venni a pipát, a secure browser-t az összetevők között kell kiválasztani.
-
Cs1csó
titán
válasz
hofilaci #3978 üzenetére
Valamelyik részét nem blokkolod a tűzfalban, csináltál valami variációt a Windows-ban? Melyik Windows a 10-es ha igen melyik build?
A saját eltávolítójával távolítottad el?
Kezdésnek:
- távolítsd el saját eltávolítójával: [link]- vizsgáld át a gépet ezekkel: Adwcleaner, MBAM free, Emsisoft EK, Hitman Pro
Ha minden okés gép restart és telepítsd újra.
-
Cs1csó
titán
Kicsit tamáskodom ezekkel a vírusirtók mellé csomagolt takarítóprogramokkal de mivel az Avast megvette a CCleaner-t ami az egyik legbiztonságosabb takarító program ezért szerintem nyugodtan kipróbálhatod. Sajnos a beállításait nem ismerem de ha a kérdéses részekről lősz pár képet és feldobod ide akkor arra ránézünk.
-
Cs1csó
titán
Avast Free?
- csak az alap - telepítésnél válaszd a MINIMÁLIS opciót - védelmek telepítése : fájl- , web- , viselkedésvédelem (több modul nem kell)
- a beállítások - hibaelhárítás - hardveresen támogatott virtualizálás - pipa KI
- beállítások - általános - értesítések - Avast tálcaikon animálása a vizsgálat alatt - pipa KI
- beállítások - általános - személyes adatvédelem - mindkét pipa KI+ teszt jelleggel, amennyiben használ, ha nem érzel változást maradjon bekapcsolva: beállítások - védelem - alapvető védelmek - webvédelem - HTTPS kapcsolatok vizsgálata pipa KI
+ böngészőben telepítsd az Ublock Origin-t (ha mást használsz pl. Adblock Plus stb. cseréld le rá.
vagy Nano Adblocker + Nano Defender párost.Ha használsz valamilyen torrent programot, legajánlottabb Qbittorrent - akkor:
- kapcsolatok maximális száma ne legyen több 300-nál
- kapcsolatok maximális száma torrenteknél ne legyen több 50-nél -
Cs1csó
titán
Üdv, aki belefut abba, hogy nem nyílik meg a tálcaikonra kattintva a GUI - a program főablaka - akkor az egyik oka lehet, hogy a tűzfalban a tiltva van a kommunikációja az AvastUI.exe-nek, oldja fel és menni fog.
-
Cs1csó
titán
Good news everyone!
New stable version 19.3.2369 has just been released.What's NEW:
We’ve set our VPN free - SecureLine VPN is no longer attached to your antivirus. It’s now a separate product
A safer UEFI - Anti-rootkit scan now protects your UEFI (unified extensible firmware interface)
What we FIXED:
- When installing Avast Ultimate, all products in the bundle will be installed in one go
- Fixed our boot-time scan
- Made sure our UI loads correctly ("white UI" problem)
- Fixed a bug for our users in Russia where Passive Mode sometimes turned on for no reason (Сожалею!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nők, nőügyek (18+)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- E-roller topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Path of Exile 2
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest