Új hozzászólás Aktív témák

  • szumoo@gmail

    tag

    válasz taboros #8306 üzenetére

    Igazán nem akarlak megsérteni, de nyilván jobban hiszek egy autós újságnak, mint egy fórumozónak, pont az lenne a fura, ha inkább neked hinnék.
    Természetesen elhiszem, hogy a tiéd tökéletesen működik, és sose jelzett be feleslegesen, egyszer volt nálam három napig egy kocsi amiben volt ilyen rendszer, egyszer fékezett mikor kellett, amikor nem kellett akkor sosem, de ez egyszerűen túl kicsi minta.
    Egy autós újságíró többféle autót vezet, több kilométert tesz meg, ergo előbb észreveszi, ha valami nem úgy működik ahogy kellene, hiszen ez a szakmája.
    http://totalcar.hu/magazin/hirek/2016/08/18/mire_jo_az_automata_veszfek/
    Most csak ezt találom, nem tudom melyik autónál írták, hogy a kukásautó felkavarta a faleveleket, a kocsi meg állóra fékezett ijedtében.

    "A vészfékezésről meg valami követési távolság elnevezésű dolog jut az eszembe."
    Hja, ha mindig mindenki minden szabályt betartana, nem lennének balesetek, ezekre a rendszerekre sem lenne semmi szükség, sőt autós kamerára, légzsákra, de még biztonsági övre sem.
    Ha indokolatlanul ráfékez a nyílt úton az automatika és emiatt összetörik a kocsid, az nem fog vigasztalni, hogy majd egyszer fizet a biztosító, mert mindig a hátulról érkező a hibás.
    Sőt, tovább megyek:
    Ha van a háturól érkezőnél autós kamera, ami alapján tisztán látszik hogy indokolatlanul vészfékeztél, még meg is vádolhatnak közúti veszélyeztetéssel, hiszen minek vészfékeztél, csak nem büntetőfék volt?

    Hogy a topic tárgyánál maradjunk: ha működik a sávelhagyás jelző, az jó lehet, de ha minden sávváltásnál feleslegesen jelez, akkor hamar idegesítővé válik.
    Ha ráfutásra figyelmeztet, mert elbambultam, akkor mire rájövök miért jelez, már rég összetörtem a kocsit.
    Van egy SJ4000 kamerám, abban még a mozgásérzékelő is teljesen használhatatlan, egyenes úton, vagy ha megyek valaki mögött, folyton kikapcsol, gondolom nem változik eleget a kép és azt hiszi megálltam.

Új hozzászólás Aktív témák