Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Linux kezdőknek
- KábelszatNet-2002 Kft.
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben360
senior tag
Ha Jurád volt, miért nem Jurát veszel?
Én nagyon akartam egyet, de sikerűlt megjavítani a Saecot, így az marad még pár évet.
Azért 300k-ért de inkább alatta lehet találni nem agyonhasznált Z6-ot, ami körbehugyozza a felsoroltakat.
nyílván ha új kell, akkor más a helyzet.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Megvolt a Xelsisnél a kazáncsere.
Végigfutott a vízkőtelenítés,fűt is, de valahonnan folyik a víz.
A gép kihúzva, mert még nem raktam össze, és simán kifolyik a víz a tartályból a csepptálcába.
Az egyik szövetborítású cső kivűlről vizes.
Az lehet hogy megsérűlt, vagy a bontott kazán se jó?
Minde tanácsot megfogadok, mert a tököm kezd telelenni a géppel.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz Dr. Szilikát #12969 üzenetére
Holnap még kicseréljük a kazánt, mert ami van bontott, azon átmegy a levegő ha belefújsz, ami a gépbe van, azon meg nem.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Ma szétborítottam a Xelsist, vízcsövek kimosva,vagy cserélve, szivattyú cserélve, átfolyásmérő cserélve, de így sem működik. Szivattyú csere után egy darabig vízkötelenített, azt megállt, hogy levegős.
Mi a baj? A kazán?Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
A gépek közt,még mindig a Jura a favorit, vagy változott valami az évek alatt?
Lecserélem a Saecot, többet nem költök rá.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz Dr. Szilikát #12830 üzenetére
Most nekiálltam vízkőteleníteni, hogy hátha, de a kancsót nem érzékelte, csak sokadjára, azt légteleníteni probál, majd újraindítást ír a hiba elhárítására,de ez nem segít,továbbra se hajlandó elindulni.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Sziasztok!
Van egy Saeco Xelsis gépem, még az eredeti olasz gyártmányú.
Elkezdett szarakodni, hogy alig folyik a kávé, amikor lefő.
Eddig ha kipucoltam a főzőegységet, kb 1 hétig jó is volt, de ma hiába mostam, alig csepeg a kávé, és elég gyenge hangja is van a szivattyúnak.
A főzőegység új, kb 1 éves, azt kilőném, mint hibaforrást.
Szivattyú baja lehet, vagy valami dugulás valahol?Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz Kiskutya #5165 üzenetére
Nekem van egy Siemens S60-om, abba van vagy 14.000 adag, és nincs baja.
Volt egy EQ 8-am, azt 13.000 környékén adtam el, és azóta sincs komoly baj vele.
A Xelsisem 4 évesen vettem 1800 adaggal.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Próbáltátok már az AVX Café friss pörkölésű kávéit?
Én most rendeltem másodszor tőlük.
A múltkor valami Dolce Vita 80/20 blendet pár napos pörkölésűt, finom volt.
Most pedig Brazil Santos-t vettem, hát az nagyon bejön, olyan mintha étcsokit kortyolgatnál.
Árban nyílván nem Lidl/Aldi de finomak.Van választék bőven, gyorsan szállítanak.
125g-től a 10x1 kg kiszerelésig van minden.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz jambiyya #3502 üzenetére
Az a Lavazza igen jó.
Most jött nekem is 2kg belőle.
Múltkor én is kipróbálás céljából vettem 1-et, nekem bejött.
A Costa sem rossz, mondjuk én ebből az erőssebet kostóltam.
Egy cimborámnak rendeltem Dallmayr D'oro Karibit, valami limitált kiadás, arra még kiváncsi vagyok.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz sesshou #3241 üzenetére
Nemrég írtam, hogy most Lavazza Crema E Aroma van tesztelésen, és teljesen jó.
De akad itthon 2 féle Dallmayr is, most kaptam egy Costa Coffe-t, de azt még nem teszteltem.
Meg már nem is Siemenset használok, hanem Saecot.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz sesshou #3236 üzenetére
Nem feltétlen tud gyengét egy automata, a két Siemensemmel olyat főzök neked, hogy a szemed kigúvad. Illetve már csak az öreg van meg tarcsiba, de azzal is lehet patkánymérget ereszteni.
-
Gaben360
senior tag
Aki épp kávékeresésben vagy tesztelésben van, annak ajánlanám a Lavazza Crema E Aroma kávét.Kimondottan automatákba való, mindenhez is jó, café cremától a lattéig.
Kellemes krémes barna crema, nem savas, nem savanyú, kissé kesernyés csokis utóíz.
Nekem bejött.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz Dr. Szilikát #3110 üzenetére
Én ezek közül a sima Bi-Flux-ot használom.
Szerintem a Xelsis-nek majdnem mindegy milyen vizet adok, mert ígyis-úgyis visszaszámol és kéri a vízkőmentesítést.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz inkubator #2912 üzenetére
Nekem is ilyen gép van, ha ennyiért adják az jó ár, ha nincs benne 10-12k adag.
De szerintem kényes a kávé pörkölésére. A túl viágos, vagy gyors pörkölés felejtős, nem lesz jó kávé belőle.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Szerintem nem tudsz...
Én egy kicsit csalódtam az újabb gépekben, nem csinálnak olyan habos kávét mint a régebbiek.Az ősrégi Siemens S60-am csinál ilyet, ott van crema és sötét és kemény, és nem illan el, ha felkevered a kávédat.
Az EQ 8, amit eladtam meg se közelíti ebből a szempontból.
A mostani Saeco Xelsis egy fokkal jobb, de az is elmarad tőle.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
-
Gaben360
senior tag
Kisérleteznék, de nem tudom merre induljak.
Állítsam durvábbra a darálót?
Nem vitatom, hogy karosba jó, de automatába nem vált be, legalábbis nekem.
Bepróbáltam egy esspresso machiátót is vele, de úgysem jó.
Esspresso lungonak meg egyenesen rossz.
Kivettem egy babszemet, és simán szétnyomtam az ujjammal, nem tudom hogy ez mennyire normális.
Remélem, hogy a Lavazza Crema E Aroma jobb lesz, az direkt automatába való, ezzel meg futok pár kört, ha nem lesz jó akkor elajándékozom, vagy csinálok egy blendet belőle Dallmayrral.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz viktorhu #2793 üzenetére
Az Oro-t én is próbáltam, még a Siemensemmel, de ihatatlan volt az is, akármit csináltam savanyú volt a kávé.
Azért a Xelsis komolyabb gép, de ez a pellini sehogy nem jó vele.
Rendesen olyan ízű a kávé, mintha pörkölt mogyoró levet szűrcsölnék.
Most vissza vettem az erősségből és az előáztatásból is, egy fokkal jobb, de nekem így sem ízlik.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Próbálta már valaki rajtam kívül a Pellini Esspresso Bar kávéját?
Mindenhol istenítik, de számomra kb az ihatatlan kategória, talán még a sárgacsíbónál is rosszabb.
Vagy nem automatába való, vagy a beállításaim nem jók, vagy a kávé ilyen szar.
A gép egy Saeco Xelsis, majdnem a legfinomabb őrlésre van állítva, a kávéerősség maxon, az előáztatás is maxon, és a hőmérséklet is.
Dallmayr kávéknál ez a beállitás bevált, a pogácsa is tömör és száraz.
Min kéne változtassak, hogy iható legyen ez a kávé?[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
A hordók nekem is megvannak, az egyikbe barnacukor van, a másikat az asszony elvette rizsnek
Ja nem volt olcsó, de tegnap beleolvastam a félkomoly kvtopikba, ott 22k/kg-os kv-t isznak, szóval ahhoz képest olcsó volt.
Én megkostóltam az Oro-t, de alig vártam hogy elfogyjon.
Vagy a Siemens nem szerette, vagy én voltam a béna, pedig több beállítást is próbáltam, mindig savanyú volt.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Mikor-hogy.
Van amikor kevés tejhabbal, de nagy átlagban kevés tejszínnel.
Nem tudom, de mostanában sok a savam, lehet a kávétól ami most fogyott el, vagy öregszek.
Nem tudom emlékeztek-e rá, hogy 1-2 éve volt a Lidlbe ezek a kis hordós kávéválogatások, azok jók voltak, de azóta se láttam olyat.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Sziasztok!
Egy Saeco Xelsis-el mennyire lehet mellélőni?
Nyílván nem a legújabb tipus,hanem egy régebbi, de tip-top gép.
Jelenleg egy Siemens EQ8-at használok, és bízom benne, hogy attól jobb kávét csinál.
Nem tudom Ti milyen szemeskávékat használtok?
Én most végigkóstoltam a Dallmayr(ne kövezzetek meg) palettáját, majdem mindegyiket, van közte egész jó.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest