Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hőguta
csendes tag
válasz Hőguta #11890 üzenetére
SIKER VAN!!!
A fém csiga(ami beviszi a babot) annak a végén levő hatszög nem passzolt az ellendarabba.Figyelmetlenül raktam össze.Most darál rendesen még a szemcseméreten kell állítani kikisérletezni az ideálisat, mert a pogácsa nem teljesen áll össze, kicsit vizes.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a kitartó segítséget! Érdemes volt nem feladni! -
Hőguta
csendes tag
válasz #85578752 #11887 üzenetére
Köszönöm, így már értem a működési elvét.
Forgatom kézzel a motor tengelyét,hajtja az alsó kést.A felső kést az a 3 köröm tartja fixen abban a fogaskerékben amivel állítom a kések közti távolságot.Eddig rendben van.De miért nem megy be a kávébab azt még mindig nem értem.Állítsam a lehető legnagyobbra?[ Szerkesztve ]
-
-
Hőguta
csendes tag
válasz Nagya21 #11874 üzenetére
Akkor az én gépemnek más problémája lehet,mert a gumigyűrü ép.
Nem jövök rá hogy mi a franc baja van,hisz a szétszedés előtt darált rendesen.Mit lehet rosszul összerakni?(nem először szedtem szét,sosem volt probléma)
Bárhová állítom a daráló nagyságát,ugyanaz a jelenség:elkezd darálni pár kávészemet de pár mp múlva olyan hangja van mint mikor kifogy a kávészem,és üresen megy majd jelzi is a kávébab hiányát a kontroll lámpa.
Következésképp a zacctartóban alig van "termék" és meglehetősen nedves,nem áll össze,a kávé pedig természetesen víz izü.Már próbáltam forgásirányt változtatni,úgy még rosszabb.Vagyis a forgásirány jó.(óramutatóval ellentétesen forog)
Szervíz lesz a megoldás?[ Szerkesztve ]
-
Hőguta
csendes tag
válasz #85578752 #11865 üzenetére
Igen,énis úgy gondolom hogy a csigának be kell(ene) húzni a szemeket akkor is ha nincs erőltetve.
Hiszen ha kifogy a szem,a daráló szinte felpörög,de ha pótolom a kávészemet,behúzza magától mindenféle erőszak nélkül.Legalábbis eddig úgy működött
Tehát a forgásirány jó
-
Hőguta
csendes tag
válasz Hőguta #11860 üzenetére
A fogaskeréken lévő jelet pozicionáltam a régi állapothoz,de így sem változott a helyzet.
Viszont próbáltam egy kicsit "manuálisan erőszakolni" a kávészemek darálóba juttatását egy műanyag lap segítségével,így már a daráló hangja más,őröl,de még mindig kevesebbet a szokásosnál .
Van esetleg arra remény hogy egyszer csak elkapja és folyamatosan darál akkor is ha nem erőltetem?A kávé íze már nem víz izű de a pogácsa még nem tökéletes.Próbálom az örlőszem nagyságát állítgatni.
Hát türelem játék,közben már Dunát rekeszthetek a sok lefőtt kávéval...
Pihentetem kicsit,mert gondolom az sem jó ha folyamatosan csak főzök,főzök...
Mindenesetre egy halvány reménysugár felvillant a segítségeteknek köszönhetően.
Egyelőre várok még a szervizlátogatással -
Hőguta
csendes tag
válasz Dr. Szilikát #11859 üzenetére
Neked is köszönöm a részletes választ!
Megnéztem a 2 éve szétszedett állapotot (szerencsére akkor is fotóztam) és a mostanival összehasonlítva azt látom hogy a vezetékek nincsenek felcserélve,felül a fehér szál,alul a fekete.
Viszont azon a nagy fogaskeréken lévő jel nem egyformán áll a két képhez képest .
1.kép : a 2 éve készült állapot -tehát a jó -
2.kép: második a most összerakott.Okozhatja ez a problémát?Írod hogy a megkopott örlő nehezen kapja el a babot,de ha elkapja utána már jól működik.
Ha elsőre nem kapja el,hogy tudom "belátásra bírni" hogy elkapja az örlést?Bár már kezdem utálni a sok szétszedést,fejre állítani,a babot kipotyogtatni stb.de összeszedem magam és nekifutok mégegyszer,és állítok pár fogat azon a keréken.Hiszen mielőtt szétszedtem működött, kivéve az elő öblítést.Vagyis valamit én szúrhattam el.
Megróbálom a régi helyzetbe pozicionálni,de megmondom őszintén túl nagy bizodalmam nincs,pedig nagyon szeretném ha sikerülne,és nem kéne szervízbe vinni.Nem éppen az anyagiak miatt,hanem nem tudom kiben bízzak,és tudom hogy esetleg hetekig is nélkülözni kell a gépet.Sajnos hallottam már rossz tapasztalatokat.[ Szerkesztve ]
-
Hőguta
csendes tag
Üdvözlöm a T.fórumozókat!
Visszaolvastam egy csomó hozzászólást,de nem igazán találtam hasonló problémával küzdő "sorstársra",ezért kérdezni szeretnék,mielőtt szervízbe vinném a gépet.A Philips HD 8829 típusu kávégépem immár 6és fél éve szolgál(t) hibátlanul.A rendszeres karbantartás heti tisztítás,zsírzás,vízkőtelenítés,intenza szűrő csere és daráló tisztítás ellenére a napokban elkezdett rakoncátlankodni.
Úgy kezdődött hogy bekapcsolás után a szokásos öblítés nem jött létre,vagyis a kifolyóból nem jött az a kevéske víz ami eddig természetes volt,de a kávét ledarálta,lefőzte a pogácsa is rendben volt.
Talán hagyni kellett volna így, de zavart a dolog szétszedtem ,megtisztítottam a kifolyót az apró szennyeződéstől, a darálót is megszabadítottam a kávédaráléktól.Összarakás után,idításkor már jött az öblítő víz,-örültem is neki hogy eredményes volt a beavatkozás -viszont a daráló úgy ment mint amikor ki akar fogyni a kávészem a tartályból,és teljesen víz izű volt a lefőtt kávé,a pogácsa helyett amolyan szétmálló "trutyi" lett.
Próbálkoztam mind az 5 féle kávészem beállítással eredménytelenül.Azóta már háromszor szedtem szét,ellenőrizve a darálókés épségét is,de sehol nem találok hibát.Lehet hogy rossz helyen kapizsgálok,és nem is a daráló környékén van a hiba?De akkor mi jöhet számításba?Mi adagolja a kávé mennyiségét?Hogyan állítódott el?
Nagyon megköszönném ha tudna valaki tanácsot adni,vagy legokosabb amit tehetek,ha szervízbe viszem? -
Hőguta
csendes tag
Üdvözletem,Márkatárs!
Ugyanilyen készülékünk van nekünk is és talán még korban is megegyezik.(decemberben múlt 5éves)
El ne kiabáljam szervízmentesen főz napi 4-6 hosszú ill.rövid kávét.
Sajnos nálunk nagyon kemény a víz szinte napra pontosan (70naponként) kéri a vízkőmentesítést.Az intenza szűröt 3 havonta cserélem.A heti karbantartást 2 hetente zsírzást havonta szoktam elvégezni.Persze alapos munkához érdemes a főzőegységet is darabokra szedni,dugattyút.szűrőt tisztítani.
Kétszer már tisztítottam a darálót is . [kép] [kép] [kép] Neten vannak videók,azok tanulmányozása után neki mertem állni szétszedni.
Zacc ürítés után néha hibát jelez,meg kell kicsit pöcögtetni a zaccfelfogó tartály oldalát, és működik.
Használat után mindig kikapcsolom(kár hogy nem az elején van a kapcsoló) és minden alkalommal öblít.
Ahogy Konzumpro kolléga is mondja a diszpenzert sem árt gyakran tisztítani.
Szerintem jó kis készülék,ne akarj tőle megválni,alapos takarítás után sokáig fog még szolgálni!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest