Hirdetés
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
d.bali #78894 üzenetére
"Hangszóró kábel részleges szakadás (ajtó zsanérnál) pl van, de nem hiszem, hogy ez teljes hangkimenet leállást generálna"
Pedig nagy valószínűséggel meg is van a hiba oka (és ha még a szigetelés is sérült). Most még letilt az erősítôben a védelem, de később le is füstölhet. -
KRISSTUS
aktív tag
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
demars #78800 üzenetére
Csatlakoznék zzzz89 forumtárs 2. bejegyzéséhez, a Magyar nyelvhez semmi köze a linkelt üzletnek, az már gyárilag benne van. És ennyi pénzért már sokkal komolyabbat vehetsz. A garancia már más kérdés ha külfldről vásárolsz, mivel ezeknek a "márkáknak" nincs Európai (sem más) hivatalos szervizük.
Androidos témában itt tudsz informálódni. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
troll81 #78747 üzenetére
Igen, a leírás 14 (DE), 29 (EN) oldalán látható kép szerint. Csak te nem két erősítőre, hanem egy-re kötöd őket. Azaz:
a bal oldali váltó bemenetére az erősítő bal első és hátsó kimentét
a jobb oldali váltó bemenetére az erősítő jobb első és hátsó kimenetét.
A fotódon látható Jumpert szedd ki a váltók bemeneteiről. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
troll81 #78743 üzenetére
Szia!
A "használati" utasítása. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
troll81 #78676 üzenetére
Itt a fórumon "többen" is dicsérték bár arra már nem emlékszem, hogy a GL vagy az SL szériát. A Kínaiak megvették a márkát, azt nem tudom mennyire hatot rá negatívan.
A GL-t gyártja a Musway is (kinézetre és talán specifikációkban is nagyon hasonló), MG6.2C néven. Korábban láttam még más márkanévvel is ezt a szériát.
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
troll81 #78659 üzenetére
Autóba való még nem volt és nem is hallottam.
Van itthon egy a 80-as évek végén gyártott hangfaluk amit nagyon szeretek és egy darabig még biztos a szobám éke is lesz. Ezért mondhatnánk, hogy a Canton irányában elfogult vagyok.
De mint írtam szerintem ez nem az Ő "vonaluk", van sok más kimondottan autóhangszórkat gyártó márka, én inkább ott nézelődnék. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
egykettő #78601 üzenetére
Szia!
Szerintem egy autónál sem lehet megoldani "roncsolas/vagas/lyukasztas nelkul".
Ha van a lyobb oldalon is furat a motorháztető nyitó bovdennek akkor esetleg ott (átmérő kérdéses), vagy azon amit írtál lyukasztással.
De ne "éles" hanem hegyes, esetleg kúpos tárgyal, még megpróbálhatod tűreszelővel kicsit kitágítani és a kábelt + a nyilást bezsírozni majd behúzni.
Garantálni nem tudom, hogy a gumi esetleg nem szakad el, nekem most egy 10-es van így behúzva, de cserélni akarom 25-ösre. -
-
KRISSTUS
aktív tag
Tudomásom szerint a JR szériát már régóta nem gyártják nem is kapható, ezért nekem kicsit fura az a Szlovák oldal. Elvileg a PRO sorozat van helyette (Z vagy X).
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
aviator #78398 üzenetére
Szia!
A leírás/kérdésből nem derül ki, de feltételezem a bent lévő gyári fejet nem szeretnéd lecserélni.
Vannak olyan erősítők amihez lehet csatlakoztatni BT modult, mint pl az AXTON + a BT modul (korábban itt már szó volt róla többször is).
Így pl a telefonról Stream-elhetsz zenéket az erősítőre, illetve erre még rá tudod csatlakoztatni a fejegység hangszóró kimenetét is (bemenet ként), vagy ha van vonalkimenete akkor azt.
De vannak más gyártók is: Mosconi, Helix, Blam, ... . -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
RobbeV0201 #78278 üzenetére
Szia!
Ki kellene mérni, hogy melyik a gyújtás szál lehet, hogy az előző tulaj mind a két vezetéket állandó áramra kötötte. -
KRISSTUS
aktív tag
-
KRISSTUS
aktív tag
A kalaptartóba zárt rendszerű, 1db 25cm-es lapos kialakítású (pl: : 75mm beépítési mélységű) Sub is jól "működhetne"?
A kalaptartó kb 90%-ban zárt fém részét nem szívesen vágnám ki/szét, inkább leszigetelném és a kárpítozott részt erősíteném meg és ha kell középen a Sub-nál pár centit megemelném.
Kérdés még, hogy a kalaptartóba épített Sub mennyire árt a hátsó szélvédőnek? -
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
Sedan-ba mi volna a leg optimálisabb beépítés/elhelyezés Sub esetében: pótkerékbe, ülés mögé láda vagy épített láda a kerék mellé, kapaltartóba?
Az (első)ülés alá helyezhető passzív Sub-ok (JBL FUSE, Excursion PX US79) mennyire "életképesek"? -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Speeedfire #77612 üzenetére
Szia!
Az Android fejegységek nem támogatják (100%-ban) az USB DAC-okat.
Esetleg a PX5, PX6, azt nem igazán ismerem, de azzal kapcsolatban sem találtam most rákeresve leírásokat.
Bizonyos audió lejátszók (pl: USB Audio Player Pro) esetében támogatott az USB DAC, de más alkalmazások (rádió, telefon, Youtube, Spotify, ....) már nem fognak "megszólani".Android-ban vannak optikai/koax (és 5db RCA) kimenettel rendelkező készülékek, erre rá lehet kötni egy DSP-t és utána egy erősítőt vagy DSP-s erősítőt.
'Android fejek meg aux-al kommunikálnak a gyári egységgel.'
Ezt hogy érted?
Ha egy Android fejet akarsz beépíteni, akkor a gyárit ki kell szedni. Pontosabban pl. az autóm esetében már láttam "öszvér" megoldást, de nem értettem mi értelme (esetleg a parkoló aszisztens funkció megtartása). -
KRISSTUS
aktív tag
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
1 Din-es (új) fejet keresek a testvéremnek 40eFt körül. BT kihangosítás és USB zenelejátszás az elvárás - esetleg az USB hátlapi kivezetéssel.
Más semmi extra, met a hagszórók fejről lesznek hajtva. -
KRISSTUS
aktív tag
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
hatala #77295 üzenetére
Ha a hangminőség másodlagos és olcsóbb megoldást keresel, akkor az az Android.
"Minden" aplikáció fut rajta ami egy Androidos telón is.
Androidos fejegységekHa a hangminőség fontos, akkor mindenkép márkás (Pioneer, Alpine, Kenwood, ..) készüléket javasolnék, ez a drágább. Android Auton keresztűl érhetőek el az alkalmazások.
Ebben itt majd segítenek a többiek. -
KRISSTUS
aktív tag
A korábban emlitett Kenwood DMX8021-es fejnél tudja valaki, hogy hol van a Canbus decoder csatlakozása?
-
KRISSTUS
aktív tag
Nemrég lecseréltem az első szettet, de ehhez 2db hangváltó van (külön magas és mély) és csak egyet tudok elhelyezni a kárpit allat.
Jelenleg be van húzva egy 2.5mm kábel (erről megy most a szett), plusz a gyári (kb 0.75mm) használaton kívül.
Ami problémám, hogy a hangváltón kb egy 0.5mm kábel van beforrasztva a bemeneti és a kimeneti oldalon is.
Rontana a hangzásban ha a mély váltóját az erőstőbe kötném (közvetlen), majd onnan menne tovább a 2.5mm kábelen a mélyig (a magasat meg rákötném a gyári kábelre)? -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
V8engines #77225 üzenetére
Ne halogasd a szigetelést, szerintem nagyon fontos része az autóhifinek.
A szigeteléssel csak az a gondom, hogy nem merek "sokat" rakni mert attól félek, hogy a plusz súly miatt hamar tönkremegy a zsanér.
Már kezdtem azt hinni, hogy csak én vagyok "megbolondulva" ebben a korban (+3 év).
benmarcll
Én meg azt gondoltam, hogy a Focus-ban sok a szerelőnyílás, de látom tévedtem.Az ajtó nem egy hangfal (fából) ami össze van hangolva a benne lévő hangszóróval,
ezért szerintem egy olyan hangzást nem is lehet elérni/várni, csak megközelíteni.
Ezt mondom úgy, hogy az első szettől várom a mélyeket, mert Sub-ot nem szeretnék beépíteni. -
KRISSTUS
aktív tag
Az állítható kerettel építem be a magassugárzókat a tükörháromszögbe, milyen irányba ajánlatos állítani a sofőr szempontjából?
-
KRISSTUS
aktív tag
Az 592 elírtam (az 594-re gondoltam), illetve a haza üzletek kínálatában csak az 592 van.
Aktívozással kapcsolatban.
Ezeknél a készülékeknél az analóg/digitális bemenő jelet (sztereó) szét lehet osztani 4 csatornára és ezek után vágni a magasaknak és a mélyeknek + időkorr?
A vágási frekvenciákat a szett adatlapja alapján kell majd beállítani és mi alapján tudom a kersztezési frekit megadni? -
KRISSTUS
aktív tag
Be lett húzva egy h.sz. kábel az első ajtókba, és lecseréltem a szettet is. Most azon gondolkozom, hogy a gyári h.sz. kábelt felhasználva (magasnak) érdemes volna a szettet aktívban halytani?
Illetve, korábban már ajánlottatok D oszt. (DSP-s) kicsi méretű erősítőt, ezekből az optikai bemenettel rendelkezők felelnének meg számomra.
AXTON A592DSP
Mosconi Gladen D2 100.4 DSP (kb 10 éves konstrukció)
MOSCONI GLADEN PICO 4/8 DSPAz Axton és a Gladen D2 (használt) kb azonos árban volna a Pico kb 2x-ese a másik kettőnek.
Melyiket ajánlanátok, vagy a Pico árárban max. van jobb alternatíva (méretben a HXA 45-öst ne haladja meg)?atesz19910
Akkor ezt megúsztad, hogy nem füstölt le semmi. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
atesz19910 #77154 üzenetére
Valahol kontakthiba lehet a fej betápja felől (pl: biztosítékház környékén). Kölön tápot adj a fejnek (pozitív, negatív) ha meg tudod oldani és teszteld úgy.
Vagy még zárlat lehet a hangszórók irányában, de mint írtad kábelt cseréltél, átnézted így feltételezhetően nem ott van a hiba. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Tristis #77112 üzenetére
Hát én nagyon nem voltam megelégedve a Focus-om gyári rendszerének (Sync3) a hangzásával.
Úgy voltam vele, hogy szigetelek, szettet cserélek + egy erősítőt beépítek, de a gyári erőstő (AHU) modult nem lehetett átprogramozni alacsony jelszintre. Ezért:
Először szigeteltem + szettet cseréltem - jobb lett, de még messze az élvezhetőtől.
Fejet cseréltem - ez már sokat segített
Erőstő is bekerült - itt kiderült számomra, hogy kissé felületes voltam a szigeteléssel.A kimaradt részeket még le kell szigetelnem és még a h.sz. kábelt is be kell húzni az ajtóba, hogy ne a gyári kábelezésről menjen.
Még nem vagyok teljesen megelégedve a hangzással, de a gyárihoz képest sokat javult.
-
KRISSTUS
aktív tag
Tudnátok ajánlani 2 utas 16-os szettet előre MK3-as Focus-ba, 80-100eFt körül?
Az előző autómba (Cordoba 6L) ugyan ezt a szettet és erősítőt építettem be (HXA45 + EL Comp 6), de ott sokkal jobbak voltak a mélyek, itt mintha elveszne az alja.
Sub.-ot nem tervezek, ezért jó volna olyan ami elég mélyre le tud menni. -
KRISSTUS
aktív tag
Szia!
Ebből a leírásból kiindúlva (Devices without a reset button) kikapcsolt állapotban nyomd meg a Home és a Option gombot 2-5mp-ig, majd kapcsold be a készüléket. Ha nem működne akkor probálj ki más kombinációt.
Ha ezek sem hoznak eredményt akkor áramtalanítsd a készüléket. -
KRISSTUS
aktív tag
és #76934 Lusu
Köszi szépen !
Először csatikat veszek, mert közben eszembejutott, hogy van itthon egy Neotech KM és egy KáCsa KHS "xy" RCA-val szerelt kábelem, a KM-est be is szereltem.
Gyári RCA - lengőaljzat :
Ezt a részét még cserélnem kell jobb minőségűre, mert valamelyik "motorzajt" szed össze.
Csak az a két Neo. kábel eléggé vastag így lehet, hogy átalakítok egy Audison Connection BT-t aljzatnak. Bár nem tudom mennyire jó, ha több féle RCA-n megy keresztül a jel. -
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
U-dim. ProZ COMP 6 árkategóriájában van esetleg ami "jobb"?
Milyen RCA kábelt (méterre/szerelhető) + RCA csatlakozót (dugó és aljzat) és h.sz. kábelt (2.5-ös) ajánlanátok? -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
gyenesmartin #76813 üzenetére
"Minden lánc olyan erős, amilyen a leggyengébb láncszeme"
Lehet akármennyire High End a DSP ha végére egy jóval gyengébb minőségű erölködő kerül.
Vagy pl a hsz. kábel:
Axton hsz. kimetenén lévő csatlakozóra, talán 0.5mm-es kábel még rámegy a másiknál meg max 1mm-es.Így ezek az erősítő + DSP kombók részemről tárgytalanok.
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
gyenesmartin #76810 üzenetére
A méret rendben és az optikai bemenet is pozitívum, de mint írtam a hangminőség is fontos számomra.
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok! Egy Excursion HXA45-ös erősítő helyett kellene valami kisebb méretű (minimum sz.:5cm, h.:5cm). Esetleg D osztályúban van ami nem rosszabb hangminőségben (2 ch is lehet)?
-
KRISSTUS
aktív tag
Szia!
Ha nem a csere az elsődleges cél akkor érdemes volna megkeresni a hibaokozót.
Valószinű az USB vonalon (adat/táp) van a gond.
Először próbáld ki az adattároló lecsatlakoztatásával (HDD/SSD/Pendrive) és nézd meg, hogy akkor is jelentkezik e a hiba a BT-FM átkapcsolásánál. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
czanga #75574 üzenetére
Szia!
Mind a kettő lehet rossz.
Ezen az oldalon megtalálod az ISO csati kiosztását.
Hasonlítsd össze a tiéddel, majd ha ott nem látható hiba (törött tüske, felcserélt kábel), akkor keress rá a Lenco fejegység csatlakozójának lábkiosztására és azt is nézd át - kövesd végig az ISO-ig. Ha it sem találtát hibát akkor lehet, hogy valamelyik (több is) kábel meg van törve vagy a Lenco a rossz. -
KRISSTUS
aktív tag
Bár az ajtó problémát még nem oldottam meg (#75534) de azon agyalok, hogy fejleszteném a rendszert a h.sz. szett cseréjével. A jelenlegi egy u-Dimension EL Comp 6-os és a Proz Comp 6-ra gondoltam.
Vagy ebben az árkategóriában mást ajánlanátok? -
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Ear001 #75535 üzenetére
A gyári fej mélyei alapból nem igazán jók, ezért tegnap leszedtem az egyik ajtóról a kápitot és egy régebbi Pio. fejet kötöttem a hangváltóra, de nem volt sok javulás. A polaritást is megcseréltem, de az sem változtatott.
Valószinű, hogy a szivacsos részt kellene valahogy lezárni/megkeményíteni.
A kábelcserét még megpróbálom.A műanyag kiemelő gyűrű is okozhat még ilyen problémát?
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
7 év után lecseréltem az autóm (Cordoba), aminek az első ajtóit annó "átépítettem":
bitulap, hangszóró szett csere + MDF gyűrű, kábelcsere - 2.5mm2.
Mondhatni teljesen elégedett voltam a hangzással.
A mostani autóm egy Focus, amibe ugyanaz a h.sz. szett került + műanyag gyűrű és nagyjából (kevesebb) ugyanúgy bitulapoztam és kábeleztem - 1.5mm2.
A problémám az, hogy a mélyek valahol "elvesznek". Belül gyengének érzem, de ha kiszállok az autóból és becsukom az ajtótt - ott meg "dübörög".Így néz ki az ajtó lemez (netes kép).
A szürke habszivacs szerű anyag sülyesztett részei mögött nincs lemez, így oda nem tudtam bitulapot rakni lehet, hogy az nyeli el a mélyeket?
A Cordobánál egy zárt lemez volt a kárpit alatti rész is. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
simi811118 #58269 üzenetére
Ez nem 13-as (130mm)?!
-
KRISSTUS
aktív tag
Van valakinek dél Pest környékén Pio. CD-SR100 esetleg SR110 (bár ez lehet hogy nem kompatibilis az X560BT-vel) távja?
Vettem egy uni. távot és azt szeretném betanítani (5-10 percre rabolnám az idejét). -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
jilian #56378 üzenetére
Szia!
Az LCD-t biztosan lehet cserélni, illetve a kép alapján az LCD nem törött hanem csak az érintőpanel.
Az érintőt is lehet külön cserélni és úgy még olcsóbb is lehet, csak az érintő eltávolítása az LCD-ről elég macerás dolog (könnyen sérülhet az LCD is).Én mindenképp az alkatrész cserét javasolnám, először is anyagi szempontból, másodszor ha másik nem gyári fejet/navit építesz be akkor elképzelhető, hogy bizonyos funkciók nem fognak működni.
-
KRISSTUS
aktív tag
Nézegettem használtban egy jvc avx800-as LCD kijelzős fejet. A leírása szerint tud időkorrt, 3pár 5V RCA, 192kHz / 24-bit Audio DAC, MP3/WAV, .. . Csak a BT külső modul, külön kell megvenni.
Esetleg ismeri valaki ezt a típust? -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
opeter70 #56211 üzenetére
Hát azt nem tudom megmondani, hogy minden BT képes fej alkalmas e kihangosításra.
"Az autós kihangosítót csak abban az esetben lehet összekapcsolni pl. a mikrosütővel, ha "beszélik" egymás profilját. A szabványban profilnak nevezik azt a leírást, amely a nyelvet ismerteti ami a sikeres kommunikációhoz szükséges. Egy eszköz több profilt is ismerhet, de nem szokták használni mind a 35-t, amelyet jelenleg a Bluetooth társaság jóvá hagyott, megelégszenek 2-3-mal is, amelyre az adott eszköznek ténylegesen szüksége van. Ha tehát szokatlan módon szeretnél összekötni két eszközt, akkor próbálj meggyőződni, mely profilokat támogatják, megspórolva magadnak a felesleges próbálkozásra szánt időt. A legtöbbet használt profilok:
A2DP (Advanced Audio Distribution Profile): lehetővé teszi hang lejátszását más, arra alkalmas eszközön
BIP (Basic Imaging Profile): kép küldését ill. fogadását teszi lehetővé
BPP (Basic Printing Profile): szöveg, névjegykártya, kép stb. nyomatását teszi lehetővé egy nyomtatón
DIP (Device ID Profile): megkönnyíti a PC-hez csatlakoztatni kívánt eszköz azonosítását (gyártó, termék, verzió)
HFP (Hands-Free Profile): az autós kihangosítókban használják
HSP (Headset Profile): a vezetéknélküli telefonos fülhallgatók összeköttetéséhez szükséges
PBAP (Phone Book Access Profile): a telefonkönyv bejegyzéseinek kicserélését segíti
VDP (Video Distribution Profile): lehetővé teszi video lejátszását (streaming) más, arra alkalmas eszközön"Amelyikben van:
A2DP, HFP és mikrofon bemenet, azok alkalmasak kell hogy legyenek. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
jaffa 2843 #56193 üzenetére
Nem az USB BT modultól függ, hanem a fejegységtől.
Mivel a fejegységben nincs meg a hozzá szükséges hardver és szoftver. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Gyumadár #56149 üzenetére
Azt nem tudom megmondani mi a gond vele pontosan, csak amit itt írtak a többiek (még régebben) az alapján írtam.
Nekem is El6-om van, passzívban. És nekem sem "tökéletes" a magas (hát a mély is lehetne jobb), de mivel a gyári helyére építettem be (tükör háromszög), így nem is várhatom el hogy "tökéletesen" szóljon. A polaritás cserét is csak az erősítőnél próbáltam (de ezt a mély miatt).Na véletlenül priviben is elküldtem.
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
ger15xxhcker #56114 üzenetére
"A kérdésem arra irányulna hogyha az egyik komponens szettet arról hajtanám meg jobban szólna?"
Hogyan csatlakoztatod rá az első szettet??
Nincs rajta hangszóró kimenet, csak egy magas jelszintű bemenet.
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
kacsa7 #55830 üzenetére
A kábeltõl is függ, hogy kell e a HDD-nek plusz táp (USB) vagy sem.
Az R90BT indításnál lassan tölti be a zenéket (Boot + 7-8mp kb), próbáltam már 32GB SSD-vel is de nem igazán volt különbség.
Igaz csak wav van/volt rajta, de ez nem hinném, hogy számithat.
A Pio. X560BT-m Bootolás után már játsza is a zenéket. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
kacsa7 #55827 üzenetére
Nekem a 80GB HDD-t kezeli gond nélkül, ill. ha jól emlékszem a 320GB-osommal is próbáltam és azzal sem volt gond (R90BT). De nem a HDD vagy PENDRIVE méretétől függ, hanem az áramfelvételétől. Nekem is van olyan Pen.-om amit nem lát, de azt másik készülék sem - csak PC (hibás a Pen.).
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Akos1994 #54506 üzenetére
A gyári hangszóró helyére építsd be egy kiemelő gyűrűvel (lehetőleg MDF), ne a kárpitba. Ha minden igaz gyárilag is 16-os hangszóróval van szerelve műanyag kiemelővel (de ezek össze vannak ragasztva).
Szerk.
Ha olyan az ajtópaneled mint az I.es Octáviának (pár h.sz-el előrébb), akkor tévedtem. -
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
Egy uDimension EL6-os szetthez képest mennyivel jobb egy Morel Tempo 6-os (főleg elektronikus zenénél)? -
KRISSTUS
aktív tag
Én a két Pio. közül az 560 BT-re szavaznék - 24Bit DAC, 3pár RCA (a hátsó ajtóban lévő hangszórók hangerejét is tudnád külön szabályozni), WAV (1800UB WAV, Flac) - (190R egyik sem).
Igaz CD nincs, de azt írtad USB-ről menne a zene. És a hátlapi USB szerintem praktikusabb.
Ja és BT-is van benne. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Thomyyyyy #52514 üzenetére
Youtobe-on lehet találni videókat az ajtó szétszedéséről, én is magamnak csináltam, kárpitbolhát vegyél egy-két darabot elöre.
Szigetelésben a Hanno PF830 (3mm) és az Amortson (2mm) az ájánlott, illetve van jobb de az drágább is.
Hangszóró kiemelőt MDF-et vegyél, pl TME-t nézd meg itt Fabiahoz van 4 féle is és mind 16-os, nem 13-as. Nekem 2007 Cordobam van és ott is gyárilag 16-os a hangszóró. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Thomyyyyy #52446 üzenetére
Bontó, Vatera, Jófogás - gyári hangszórót itt keress. Bár emlékeim szerint az Octavia II-ben 16-os hangszórók voltak, gyári kiemelővel "egybeöntve" ami nem tudom, hogy felszerelhető a Fabia ajtajára. Méret és a felfogatás miatt. Ez kb 5-7eFt volna ha lehetséges a beépítés, de ha többet is rászánsz akkor el lehet indulni más irányban is. Közben olvasta, hogy 60eFt szánnál rá.
Egy normális első szett + ajtószgetelés, erősítő, kábelek. Esetleg majd egy láda.
De én ajánlani nem tudok, azt majd itt a srácok fognak. -
KRISSTUS
aktív tag
Hát én meg az első szettből hiányolom mostanában a mélyet. Tegnap d.u.kicsit "zenélgettem" és úgy éreztem, hogy az első szettből eltűntek a mélyek. Nem lehet, hogy a szigetelés (bitulap) megpuhult és ettől gyengült a mély?
Igaz nálam is csak gagyi 10mm2 tápkábel van bent még, de azt csak nem befolyásolja ennyire a hőmérséklet?! -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
The DJ #52015 üzenetére
Először is meg kellene nézni a gyári fejegység csatlakozójának a pontos lábkiosztását, majd ez alapján bekötni a Pio.-t. Neten körbenézve 2 típust találtam, az 1DIN-es Concert-ből. A két fejegység bekötése között is van eltérés.
"Fogalmam sincs, hogy ez most működik-e vagy sem, mert amikor bekötöttem az új fejegységet, akkor egy autóból jövő piros köteg kimaradt, nem tudtam sehogy se összepasszítani a Pioneer és az átalakítók kábeleivel. Ebben a kimaradó piros csatiban 2 szál van mindössze és nem tudom mire szolgált ez a kettő a gyári rádió esetében."
Ha "össze-vissza" kötözgeted valami el fog füstölni.
-
KRISSTUS
aktív tag
Egy Hollywood.HXA 45 elé (akkunál) mekkora biztit rakjak?
És milyen 1.5 mm h.sz. kábelt ajánlanátok uDim. EL 6-os szett magasához?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Lenovo Legion PRO 7, RTX4070, i9-13900HX Gaming laptop 2027.09-ig gari!
- UniFi Dream Router 6, új, fóliás, ingyen Foxpost
- Audioquest Rocket 44 Bi-Amp 2x3m hangfalkábel
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Hp Prodesk 600 G5 SFF/ i5-8500, i5-9500, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Lenovo ThinkCentre M720q / M920q Tiny mini PC- 8.gen Win11- Számla/garancia
- Vèdelem az áramszünet ellen!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest