Új hozzászólás Aktív témák
-
nemisfontos
csendes tag
-
kriszpontaz
veterán
A papírtér nézetablakba kattintva:
Z tengely forgatása (FKR menüsoron van, X tengely vízszintes állását adod meg), majd Nézet menü - 3D nézetek - FKR aktuális, és betekeri a rajzot a megfelelő irányba.
Utána a léptéket ellenőrizni, mert automatikusan zoom-terjedelem parancs fut le.
[ Szerkesztve ]
-
pschio
őstag
Magyarul nem tudom hogy van. És abban sem vagyok biztos hogy acad2004 tudja egyáltalán. "mvsetup" -al lehet forgatni a papírtérben a nézetet.
Dupla katt bele nézetablakba. Beírod, hogy mvsetup. Enter. Aztán a kis menüben "align" aztán "rotate view". Adsz neki egy bázispont. Mind1 hol. Majd utólag megigazítod. Beírod a szöget. Pl ha a szelvényed 60 fokkal van elforgatva amire rá akarod forgatni a papírteret, akkor -60 -at írsz be. Aztán enter és el is van forgatva.
[ Szerkesztve ]
-
Amit én szoktam:
dupla-katt a nézet ablakba (modelltérben leszel, (*) csak úgy szabadulsz vissza papírtérbe, ha a nézetablakon kívül duplán klikkelsz, vagy a "PTÉR", "_.PSPACE" parancs)
Mikor bent vagy állítasz egy FKR-t (_UCS), majd _PLAN parancs és kiválastzod, hogy "forgatás az aktuális FKR-hez" vagy valami hasonló (2 enter ha jól emlékszem mert ez az alapértelmezett).
Visszatérés a papírtérbe a korábban leírtak szerint (*). Ilyenkor még érdemes ellenőrizni a nézetablak léptékét mert a zoom-oláskor 100-ból 99x úgy is véletlenül elállítod a méretarányt!