Új hozzászólás Aktív témák
-
power12
csendes tag
Ha a globális vastagságát akarod változtatni, akkor vonalláncá(polyline) kell valahogy alakítani. Ezt megteheted a Draw->Boundary és belekattintassz a kör belsejébe, csak arra figyelj, hogy ne érjen bele semmi más a körbe.
Ez rajzol bele egy vonalláncot és azt már módosíthatod. -
Chili7
őstag
Megrajzolt körök tulajdonságait (vastagságát) nem lehet valahogy anélkül módosítani, hogy kivágna egy darabot belőle az ember?
thx -
kékegér
csendes tag
Szét lehet vetni mindent vonalakká, éppen csak korlátozottan:
első szétvetésből adódik a lemezekkel való lefedés,
második szétvetésből adódnak a határoló körvonalak.
Ellenben, a 3d lap nem lemez hanem felület (a menüben is így jelenik meg; egyik oldala sem átlátszó, többet nem tudok róla egyelőre),
továbbá a nem háromszög alakú lapok és a görbe vonalak kihúzásával nyert felületek nem vetődnek szét háromszögekre.
Valami olyasmiről lenne szó, mint amikor 3d takart drótváz megjelenítéssel nézel meg egy hengert -ekkor a háromszögekre bontás függ a ráközelítéstől, és sejtésem szerint valamelyik rendszerváltozótól is.
Azaz: a kérdés továbbra is az, hogy szilárdtestet hogyan lehet 3d lapokra, és elsősorban háromszög lapokra átdarabolni
-gondolok itt arra, hogy a szilárdtesten megjelennek nem háromszög alakú lapok is, amelyeket szintén háromszög alakú 3d lapokra kellene bontani?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kékegér
csendes tag
Szeretném minden kedves hozzáértő kolléga segítségét kérni a következő kérdésben:
1. adott egy szilárdtestekből álló modell, amely:
-3,33 MB-nyi dwg file, AutoCad 2006-os verzióval szerkesztve;
-egy lejtős telekrészletet ábrázol több támfallal és lépcsővel, és így a szilárdtestek tartalmaznak:
rengeteg háromszög alakú lapot,
sík lapokat összetettebb határoló sokszögekkel,
egyszeresen görbült felületet (kihúzott spline-ból)
2. a kérdés a következőképpen hangzik:
hogyan lehet ezt a rajzot módosítani úgy, hogy 3D lapok építsék fel ??? -
lúzer
veterán
Igen azok változók, angolon is futnia kell.
más:
Ha esetleg sima CAD-en futtatod és beugat hogy vl-akármi függvény ismeretlen akkor írd be a parancssorba, illetve a kódba szúrd be a második sorba:
(vl-load-com)
Hogy hol tanultam?
Volt egy könyvecske valahonnan, az indított el, de tulképpen minden benne van a súgóban:
\Help\acad_dev.chm súgófájlban
A többi próbálkozás és autodidakta módszer, ez a melóm, sok mindent csináltam már magamnak. -
power12
csendes tag
Húh, ez biztos jó lesz, bár majd csak holnap tudom kipróbálni.
De a magyar szavak azért vannak benne, mert azokat Te definiáltad, mint változó, vagy azért mert magyar CAD-re írtad?
Mindenesetre nagyon köszönöm, lehet, hogy megszabadítottál egy csomó munkától.
Te hol tanultad ezeket? Ha én is megszeretném, mit tegyek?
Mert kerestem, már leírásokat, de nem nagyon találtam. -
lúzer
veterán
Itt a V2.0
Ez nem áll le hibával szövegnél pl.
méri a vonalat, vonalláncot, kört, ívet
(defun C:MÉR()
(setq mindhossz 0.0)
(setq tmp(ssget ''_I'' '((-4 . ''<OR'')(0 . ''POLYLINE'')(0 . ''LINE'')(0 . ''CIRCLE'')(0 . ''ARC'')(0 . ''LWPOLYLINE'')(-4 . ''OR>''))))
(if (= tmp nil)(setq tmp(ssget '((-4 . ''<OR'')(0 . ''POLYLINE'')(0 . ''LINE'')(0 . ''CIRCLE'')(0 . ''ARC'')(0 . ''LWPOLYLINE'')(-4 . ''OR>'')))))
(setq xxdb(sslength tmp))
(setq INDULO xxdb)
(REPEAT xxdb
(setq INDULO (1- INDULO))
(setq i (ssname tmp INDULO))
(setq j (vlax-curve-getdistatparam i (vlax-curve-getendparam i)))
(setq mindhossz (+ mindhossz j))
)
(princ ''\nA teljes hossz: '')(princ mindhossz)
(princ)
);defun
UI: az <OR.....OR> egy sor
tehát így kezdődnek a sorok:
(defun
(setq
(setq
(if
(setq
[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
Na itt van, ezt egy *.lsp fájlba és APPLOAD parancs
a '' jelek szétesnek 2 db ' ' jelre, ezt cseréld ki, ezt a ph motor csinálja:
Fontos:
csak hosszúsággal rendelkező rajzelemeket jelölj ki, bloknál, szövegnél stb. leáll
2002 alatt próbáltam ki
(defun C:MÉR()
(setq mindhossz 0.0)
(setq tmp (ssget ''_I''))
(if (= tmp nil)(setq tmp(ssget)))
(setq xxdb(sslength tmp))
(setq INDULO xxdb)
(REPEAT xxdb
(setq INDULO (1- INDULO))
(setq i (ssname tmp INDULO))
(setq j (vlax-curve-getdistatparam i (vlax-curve-getendparam i)))
(setq mindhossz (+ mindhossz j)))
(princ ''\nA teljes hossz: '')(princ mindhossz)(princ)
);defun -
power12
csendes tag
Olyat szeretnék csinálni, hogy van több vonalam/vonalláncom és egyszerre le kelllene mérni a hosszát pl. az egy fólián találhatóknak. Egyesítéssel nem tudom megcsinálni, mert nem kapcsolódik mindegyik. Külön-külön elég hosszadalmas és ezért keresnék valamilyen egyszerűbb megoldást.
Lehet ilyet? Én valami kis LISP rutinra gondoltam.
Az AutoCAD, 2006-os. -
maxtreme01
csendes tag
Nekem amikor ilyen gondom volt, akkor az volt a baj, hogy a nyomtató beállításainál az volt bekapcsolva, hogy a nyomtató memóriáját használja, és ne azét a gépét, amiről elküldöm. Ebben az esetben, ha a nyomtatónak kevés a memóriája, akkor ilyen lassú. Szóval a nyomtató beállításainal (a plot ablakban a properties) állítsd be, hogy a gép memóriáját használja.
-
Ala
tag
Hali! nekem is nyomtatóval kapcsolatba lenne kérdésem.
Azt hogy tudom megcsinálni hogy 1:1-es méretbe nyomtasson.Természetesen azt amit rá tud rakni egy lapra,szóval ami nem nagyobb mint egy A4-es lap?Egy Canon IP4300-as nyomtatóm van. -
power12
csendes tag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne a munkahelyemen, hogyha egy hálózati nyomtatóra küldök egy rajzot, akkor azt nagyon lassan küldi el. Jó a rajz sem kicsi mert tele van mindenféle blokkokal meg sraffokkal, de ha ugyanazt a rajzot azon a gépen küldöm el, amelyiken valójában a nyomtató van, kb. tized annyi idő alatt elküldi.
A hálózzattal szerintem semmi baj nincs, xp van a gépeken és fix ip cím.
Néztem a tűzfal hálózati statisztikáját is és alig használja ki a sávszélességet.
Mi lehet a baj? -
Chili7
őstag
Hali!
ACad 2004ben a tulajdonságok/properties parancsra nem reagál semmit a progi. Illetve azt írja, hogy a parancs érvénytelen.
Pedig úgy emlékszem, hogy régebben működött ezen a gépemen is, mert az otthonin tuti, hogy megy.
Valamit elállítottam?
thx -
tuctuc
aktív tag
Sziasztok!
Mérnök ismerősömnek kellene egy új gép, elég szűkös a keret, és Autocad-re
(2007 v. 2008) szeretné használni. Milyen prioritások szerint fogjak neki, cpu, ram, hdd vagy vga igényes inkább ez a program? Intelen vagy Amd-n megy jobban?
Amit kinéztem: am2 gigabyte microatx, x2 4400+, 1x1gb ram, 160gb hdd, int. geforce6100
szerk: kihasználja a 2 magos procikat?
Minden segítséget köszönök!
[Szerkesztve] -
albgab
aktív tag
Hali!
Van valakinek a AutoCad Civil 3d 2006-hoz valami magyar leírása? Jó nekem egy help file is. Főleg úttervezés része érdekelne.
Köszi -
Dufresne
addikt
válasz
ballington #664 üzenetére
Jólvan akkor
Nekem is volt 1-2 ilyen eset, amikor hirtelen nem úgy funkcionált 1-2 parancs ahogy előtte sajnos
De szerencsére sikerült korrigálni -
Dufresne
addikt
válasz
ballington #659 üzenetére
-
lúzer
veterán
válasz
kraftxld #653 üzenetére
Összedobtam egy egyszerű lisp kódot:
parancssorba:
(defun C:VDEL() (command ''_erase'' (ssget ''_C'' (getvar ''vsmin'')(getvar ''vsmax'')) '''')(command ''_purge'' ''_LA'' ''*'' ''_N''))
ezután a vdel parancs törli a LÁTHATÓ rajzterületet érintő objektumokat, és utána purge a fóliákra.
persze összetett blokkok bezavarhatnak - mint mindig
UI: no persze a macskakörmök itt szétesnek 2 db felülvesszőre, erre vigyázni kell
[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
válasz
ballington #659 üzenetére
MELYIK CAD? 2002 pl.?
-
Dufresne
addikt
válasz
ballington #655 üzenetére
Q
AutoCAD 2006 doesn't display my command line window - how to get it back?
A Try to press the key combination Ctrl+9 (or enter the _COMMANDLINE command) - it is possible that you have previously switched off your commandline window. -
lúzer
veterán
válasz
ballington #655 üzenetére
ez pl???
-
ballington
addikt
most láma kérdést teszek fel
véletlenül eltűntettem a command line-t és nem találom sehol, hogyan lehetne visszahozni -
zenoka
csendes tag
válasz
kraftxld #653 üzenetére
fuu en filter helyedt a azt csinalnam hogy ami nem kell layer lathatova tennem majd a qselect parancsal valasztanam ki layer szerint majd del s purge...
regebben volt az expressztool ba egy brutal layer torlo de az allandoan beakadt:
gondolok itt arra hogy ha olyan layert toroltel amit egy block hasznalt kesobb siman elszalhatott a rajz...
de lehet erdemes rakeresni hatha irt valaki valami lispet ami megcsinalja ezt helyetted.. -
kraftxld
félisten
Hogyan lehet objektumokkal teli réteget gyorsan törölni?
Mert eddig ezt találtam a legjobbnak:
1, Filterrel kijelölök rajta mindent
2, Del-el törlöm
3, Purge-val kitakarítom
Kellene valami olyasmi, hogy mondjuk kijelölök 40-50 réteget, és gyorsan kitörli őket. -
gyurman
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest