Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
stuka20
senior tag
válasz MasterMark #52740 üzenetére
Köszönöm!
-
stuka20
senior tag
K2 Roton Pro-t használtam a felnin és került a féktárcsára is. Leöblítés után vettem észre, hogy hagyott rajta nyomot. (nem tudom, hogy már korábban is rajta vole-e, feltételezem nem, mert a 4. felnit még nem tisztítottam, amikor ez fel tűnt és azon nincs ilyen)
Le lehet hozni róla valahogyan? -
stuka20
senior tag
válasz Csabroncka #52733 üzenetére
Legközelebb így teszek, köszönöm a tippet! (és ha nincs jég?)
-
stuka20
senior tag
-
stuka20
senior tag
Párásodás ellen van valami praktikum?
Érdekes amióta adbl glass cleanerrel (nem hinném, hogy ez miatt van) körbetakarítottam kívül-belül az ablakokat, azóta furán párásodik a szélvédő. Konkrétan olyan, mintha dupla rétegű pára lenne. A klíma leviszi az egyiket a másik meg ott marad, amit kendővel kell eltávolítanom...Na meg jött velem szembe az autóm és kérdeztem a sofőrt, hogy nincs e felkapcsolva a távolsági, aztán nézem tiszta pára az is.
Ezeket amúgy én indulás előtt kívül leszoktam törölni autós törölközővel, tehát ez annyira nem gond, de a belső az zavar.
(csillaggarázs) -
stuka20
senior tag
Nyugtassatok meg, hogy nálatok is tiszta pöttyös az autó, mint egy dalmata (csak apróbb), ha poros eső esik. Azt figyeltem meg, hogy szép meg jó a lekezelt felületen lévő vízcseppek, de egy ilyen eső után, ha szépen megszáradnak a cseppek, akkor koszosabb, mint a mellettem álló lekezeletlen autó.
Persze nem érdekel, mert élvezettel mosom az autóm (mióta lett magasnyomású, meg minden jó dolog), meg már várom mikor lesz koszos újból .
De akkor is érdekes ez. Vagy csak szimplán az enyémen jobban meglátszik. (fehér)Más, Mol téli szélvédőmosó hulladék szerintem. Használat után ilyen nyálas a szélvédő és alig tisztul ki, csak jó pár méter megtétele után.
Sonaxból a nyári az tökéletes volt, még ha habzott is.Ilyenkor egyébként, ha koszos a szélvédő, akkor lehet ablaktisztítózni + mikroszálas kendő, vagy ez a kombó is karcolja a szélvédőt? Hogyan érdemes, ha pl. nem poros koszos, hanem mondjuk csak rászáradtak az esőcseppek? (bár, az is koszos)
-
stuka20
senior tag
Ha véletlen ki lett mosva a ruhákkal öblítővel a mikroszálas kendő az kuka vagy lehet azért még használni biztonságosan?
-
stuka20
senior tag
Üdv!
Az új mikroszálas törölközőket, kendőket ki lehet mosni a koszosokkal együtt? (lehet butus a kérdés )
-
stuka20
senior tag
válasz Blindmouse_ #52625 üzenetére
Értem, köszönöm.
Nekem a sonax nyári folyadéka bevált, szépen letisztította, de nyilván az autó sem egy bogármágnes.Szüleim autójához sonax extreme-et vettem, de nem hozta le a bogarakat. Na az viszont egy bogármágnes.
Maradok akkor a sonax-nál, bogároldója a sonax-nak milyen? (Mert akkor az ablakmosóval együtt azt is rendelek, talán.) -
stuka20
senior tag
Lotus cleaning szélvédőmosó folyadékkal van valakinek tapasztalata? Vagy maradjak a sonax-nál?
-
stuka20
senior tag
válasz hemaka #52537 üzenetére
Olyan fejet gondolsz, ami szórja a vizet, de nincs rajta ravasz, amivel te tudod "lőni" manuálisan? Mert az beválhat itt, csak még nem találtam meg.
Mert itt ugye biztosítani kell a folyamatos áramlást, különben tönkrevágja a szivattyút.Meg vannak ezek az előmosó termékek, ezek mennyire fontosak? Nem lenne elég, ha csak ezzel vagy valamelyik ADBL (1 | 2) termékkel lemosom 2x? Pl. röprozsda - öblít - sampon - öblít - sampon - öblít - wet coat - öblít - szárazol?
-
stuka20
senior tag
válasz hemaka #52532 üzenetére
Köszönöm!
Még egy utolsó kérdésem lenne. Fúrt kút vízzel lehet autót mosni? (ebben az esetben csak slag, a rendszerre nem lehet ilyen pisztolyokat kötni)
Mert, ha igen, akkor megtudnám oldani az egész mosás kérdést otthon.
Csak a különböző szerek lemosása lenne kérdéses, mert szinte mindegyiknél az van írva, hogy magasnyomásúval öblítés.
Szerk.: Annyit még hozzátennék, hogy nem pár méteres fúrt kút, tehát tiszta a víz, iható.[ Szerkesztve ]
-
stuka20
senior tag
válasz chopin42 #52523 üzenetére
Köszönöm!
Hogy érted, hogy kézi flakonnal?
A videó és a tipped/ajánlásod hasznos volt, kiprbálom ezt a módszert!Ezt a wet coat-ot van értelme/ lehet úgy használni, hogy előtte vagy utána felvinni egy másik waxot?
Mint amiket itt említettem. Vagy a wet coat önmagában elegendő?[ Szerkesztve ]
-
stuka20
senior tag
válasz tibbike01 #52519 üzenetére
ginola, tibbike01
Köszönöm a válaszokat, talán annyi előnyöm van a karcokkal szemben, hogy az autó színe fehér. Munkámból kifolyólag alapból hajnalban kelek, így majd lehet beiktatok egy korábbi kelést, de talán a legideálisabb egy éjszakai időpont lenne.Bocs az amatőr kérdésekért, de érdemes előtte végigmenni 1-2 programon* vagy egyből lehet samponos-szivacsos mosással kezdeni? Illetve a röprozsda oldót mikor ajánlott ráfújni? (tisztítás előtt vagy után?)
*így visszaolvasva elküldés előtt, a válasz tippre igen.
-
stuka20
senior tag
-
stuka20
senior tag
Miért nem érdemes kézi lándzsás autómosó használata után egyből szárazolni?
-
stuka20
senior tag
Teljesen off téma, de ti hol szoktatok tankolni? (Magyarországon)
Én omv-nél egy darabig, azután mol-nál e5-ös megy bele mindig. (leginkább az applikáció és kedvezmények miatt lett preferált, de pl. legutóbbi kedvezményt kiszámolva és összehasolítva az omv áraival.. kb 1-2 forinttal volt olcsóbb a mol)
Melyik lehet minőségibb?
Néhány kolléga az M petrol kutat hazsnálja, ami olcsóbb, mint a többi. Korábban nem is hallottam/ láttam őket. -
stuka20
senior tag
Röprözsda eltávolítót hogyan kell használni? Begurulok a mosóba és egyből rá is fújhatom? Utána érdemes végigmenni a programokon még? Gondolom igen. (Rovareltávolítót is sajátot használnék a program helyett.)
-
stuka20
senior tag
Lotus cleaning termékeiről mi a véleményetek? (leginkább adbl termékeket használok) Illetve kézi autómosóban mennyire lehet használni "saját" cuccokat, mint pl. a bogár- vagy röprozsdaoldó szerek, felnitisztítók?
-
stuka20
senior tag
Egy eső után van értelme használni az autós törölküzőt? Egy ilyen poros-homokos eső után, ha megszárad, akkor ugye szépen meglátszik az autón. Csak kíváncsiságból kérdem, hogy ki mit csinál ilyenkor.
-
stuka20
senior tag
válasz stuka20 #51852 üzenetére
Így néz ki, bár fehéren nehéz jó képet lőni.
-
stuka20
senior tag
Hali!
Tegnap lemostam az autót, letöröltem és lekezeltem ezzel. A mikroszálas kendőre fújtam rá és úgy vittem fel egy nagyobb területre, majd utána egyből egy tiszta mikroszálassal meg visszatöröltem. Ma este vettem észre, hogy ott, ahol lekezeltem ilyen apró fehér kristályok voltak, de rengeteg. Szó szerint, mintha aprószemű kristálycukorral szórtam volna be. Inkább érzésre, mint látszatra, mivel fehér az autó.
Mivel a szélvédőn is volt ilyen fehér "kristálycukor", ezért gondolom nem az abdl termék utóhatása lehet. Mellette lévő autókon nem volt ilyen cucc. Fura. -
stuka20
senior tag
Az autós törölközőhöz azt írja, hogy első hazsnálat előtt mossuk ki. Érdemes a többi mikroszálas kendőt is kimosni használat előtt?
-
stuka20
senior tag
Szélvédőt mélytisztítani lehet nedvesen? (Pl. Abdl glass polish-al, csak mert legutóbb egy kínszenvedés volt a visszatörlés/ eltávolítása)
Illetve milyen ápolót ajánlotok a fusso f7 helyett fehér színre?[ Szerkesztve ]
-
stuka20
senior tag
Győrben tud valaki ajánlani kézi autómosót vagy valakit, aki ezt megcsinálja?
Egyik helyen nyeli a pénzt, másik helyen nem működik a program. Mikor érdemes leadni valahol, ahol megcsinálják helyettem?Nem vagyok lusta, elviszem én kézi mosóba is (direkt emiatt szeretnék is egy törölközőt venni), csak érdeklődök, hogy (mikor) van e értelme neki.
[ Szerkesztve ]
-
stuka20
senior tag
Mi a hátránya a lejárt szavatosságú ablakmosó folyadéknak?
Rendeltem sonaxot, készrekevert 5l, de kibontás után láttam, hogy 2022.07. hó van rajta... -
stuka20
senior tag
Üdv!
Van ajánlott ablakmosó folyadék márka vagy mindegy milyet vesz az ember?
-
stuka20
senior tag
Üdv!
Tenzi Detailer Clean Engine motortér tisztítóról van vélemény? Sajnos amikor kihoztuk a szalonból az autót a motorteret elfelejtették letakarítani, ezért gondoltam veszek valamit a vizes rongy mellé..Nem extrém koszos, tehát inkább poros-homokos. Használatra kész megbízható terméket keresek.Továbbá tervezek venni egy abdl glass cleaner holo 2-t, amiről egész jókat írnak, de a minap olvastam egy Silk Premium Glass Cleaner-ről, ami olcsóbb, de dicsérve volt. Van erről vélemény? (+silk termékek)
Műanyagra pedig az abdl matt max-t néztem.
Nem tudom, hogy ezek a műanyagápolók/ tisztítók jók e a műanyagban keletkezett karcok eltüntetésében? Ez az autó tesztautó volt (bár alig 1000km-t raktak bele), de azért nem sikerült elsőre az indítóba helyezni a kulcsot egyeseknek... -
stuka20
senior tag
Ti honnét vásároljátok a mikroszálas törlőkendőket? (hazai boltok)
[ Szerkesztve ]
-
stuka20
senior tag
válasz FeRRaR1 #51203 üzenetére
Nézegettem ezeket a puha ecseteket, az ADBL cuccokat rendeltem korábban, így annál néztem meg, hogy nekik van e, de elég drágának tűnik. Megéri az árát vagy van olcsóbb alternatíva, esetleg pénzkidobás?
Úgy képzeltem el, hogy a port leszedni ecsetettel, majd a te módszereddel áttörölni. -
stuka20
senior tag
A fedélzeti számítógép, műszerfal kijelzőit mivel erdemes tisztítani. Gondolok itt a porra vagy ujjlenyomatokra. Végigtörölni mikroszálassal simán gondolom nem jó ötlet.
-
stuka20
senior tag
Egy kis összefoglaló a vásárlások előtt, tehát:
Az üvegfelület tisztítására: ADBL Glass Polish (+filc kocka) (a glass polish-t belül is lehet használni?)
Műanyagápolás (műszerfalon a keményebb mellett van ujjal benyomható finom puha rész, az is műanyag?): SONAX Xtreme Kunststoff Detailer
Mosás utánra: Soft99 Fusso Coat F7 All Colours
Szélvédő bevonat: Soft99 Ultra Glaco
Honnan lehetne rendelni több mikroszálas kendőt ezekhez jó áron? A fenti oldalon 3000ft 1 db, kicsit sokallom.Illetve apukám amivel tisztítja vagy ápolja a műanyag részeket, ugyanazzal tisztította az üléseket is + a kormányt, ami elvileg a RAV 4-nél műbőr (bár a 2023-as katalógusban bőr van, nem tudom 2020-ban gyártotté is az volt). Nem tudom, hogy ezt most először csinálta-e vagy máskor is, de legutóbb vettem észre, hogy nagyon csúszóssá váltak (egy ideig) ezáltal, tehát kis túlzással lecsúsztam az ülésről, illetve a kormány fogása sem volt valami jó. (zavaró volt) Nem tudom mi a neve, de mintha sonax-ot mondott volna. A lényeg, hogy műanyagápolásra lett véve az. Igazából 1-2x volt csúszós, tehát nem gyakran lett használva rá, itt a kérdésem az lenne, hogy normális e az, hogy csúszóssá vált a felület?
Sonax féle bőr/ szövet tisztító/ápolók megfelelőek?
A fenti dolgok, fusso, glass polish, ultra glaco, ezeknek a mennyisége mennyi ideig lehet elegendő a két autónak szerintetek? (yaris, rav4)
Elnézést a sok kérdés miatt, de mivel nem értek hozzá és a legjobbat szeretném a kisautóknak, így inkább kérdezgetek. Olvastam a fórumot is, az összefoglalót is, de annyi minden van, hogy belezavarodtam.
[ Szerkesztve ]
-
stuka20
senior tag
Az, emagról lett rendelve jó pár éve (10 vagy több éve, aztán mivel bevált neki az volt használva), de apukám használja és szép tőle az autó, de gondoltam, hogy nem valami prémium.
A táblázatban ajánlott Soft99 King of Gloss vagy a KC Protector helyettesíthető vele?
Egy 2020-as rav4 (burgundi vörös) és egy 2023 yaris-ra (~fehér) lenne.
Kézi autómosóban van mindig lemosva és utána volt a platinummal bekenve (természetesen nem vizesen).Viszont nem tudom, hogy véletlenül le lett e fújva a szélvédő, de egyszer csak elkezdett csíkozva törölni az ablaktörlő. Le lett tisztítva, illetve a gyári cserélve is lett, de az új (nem egy drága darab) ugyan úgy zavaróan csíkosan töröl és pont szemmagasságban hagyja ott.
-
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Platinum fantastic care autóápolóról van véleményetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest