Új hozzászólás Aktív témák

  • kuyarashi

    őstag

    válasz 2thletme2day #6681 üzenetére

    A kisebb, Star Adventurer mechanikákhoz abszolút nem értek, de a leírásból kiderül, hogy 200 mm fókusztáv esetén (vezetés nélkül) 5 perceket lehet vele exponálni, ha perfekt a pólusra állás, meg nagyon stabil az egész rendszer. 400 mm-en 2 perc.
    Én azt tudom mondani, hogy attól függ jó választás-e ez neked, hogy pontosan mit szeretnél. Nem világbajnok, az biztos. Meg az is biztos, hogy én alapvetően csak második, túramechanikának ajánlanám. Kezdésnek mindig a használt cuccokat szoktuk ajánlani, akkor is, ha Star Adventurer, és akkor is ha valami komolyabb távcsőről van szó. Pont amiatt, mert esélyes, hogy ezt hamar kinövöd', a használtan pedig kevesebbet "buksz". - Ha lehet bukásnak nevezni ezzel a hobbival töltött időt. :)
    Az ár mondjuk fontos szempont. Az ember azt hiszi, hogy majd kell egy távcső, egy kamera, meg egy mechanika, de aztán rájön, hogy ezeknél sokkal több mindenre lesz szüksége. Szóval ez csak a jéghegy csúcsa.

    Konkrétan mély-ég fotókat, viszonylag nagyobb anyagi ráfordítással kényelmesebb' készíteni. El lehet indulni mondjuk 150 - 200.000 Ft-al is, de az a felszerelés még nagyon messze van attól, hogy hatékonyan lehessen dolgozni. Mondjuk elég jó időtöltés, de emberfüggő a fejlesztés mértéke.

    A Sony 70-350 mm objektív fényerőssége az asztrofotózásban egész jónak számít, a kérdés a minőségen van. A lényeg, hogy alkalmas a feladatra.

    iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Új hozzászólás Aktív témák