Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Longeye #2095 üzenetére
Üdv!
Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem, de sajnos nem nagyon értem rá. Valamelyik nap, ha lesz időm rákérdezek, hol mennyiért adnak neked megfelelő anyagot. Mivel több helyen érdeklődtem, meg jártam a várost, és láttam olyan helyet ahol bruttó 38ezerért kináltak anyagont, csak nem volt időm bemenni megnézni milyen is az az anyag. De igérem amint tudok valamit jelentkezem, és újra számolom a költségeket.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
thyeby
őstag
Vagy tegyél tetőléc helyett 80-100-as (8-10 cm széles) colos deszkát. Nyilván élére állítva. Akkor a kőzetgyapotod felett még plusz légrés is lesz, magyarul mégjobb hőszigetelésed kerekedik. (viszont akkor ne hagyj hézagot a padlóborítás elemei között - plusz néhány szál deszkát jelent csak)
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Neked oda teljesen felesleges gyalult anyag.
A partiker árait sose vedd alapul. Ha valaki megrendel tőlem gyalulást, és négyzetgyököt vonok a partikeres árakból, még mindig jól keresek.A bramac lecet (az Erdértes számládon pontosan ezen a néven fog szerepelni) ha görbe, úgy forgatod, hogy a homorú legyen lefele. Ha törékenyen görcsös, ott eltöröd, és a görcsös hulladékból a munka végén sütsz egy jó szalonnát a kertben. Csak fejből írtam a méretét. az 50 az biztos, a 32 csak sacc. Ha kéred, leugrok a raktárba, megmérem Neked pontosan. (Egyébként gondolj bele: A bramac cserép qrvanehéz. Ha azt bírni fogja, akkor Téged miért nem, ha még deszkaborításod is erősíti?)
Ha nem bízol a bramac léc-ben, tégy alája valahonnan szerzett hulladék mdf csíkokat úgy 15-20 cm széleset. Az úgy szétosztja a terhelést, hogy csak nna. Ha ebben sem bízol, akkor az udvaron próbát teszel, hogy milyen sűrűn felel meg Neked az alálécezés. Ugrabugrálsz rajta, mint nyulambulam a lémusbácsiban, és érezni fogod, h mi az, ami Neked már biztonsággal megfelel.
Az Erdértnél a legolcsóbb, legnedvesebb, legcsúnyább, legpenészesebb fát keresed. Neked az a legmegfelelőbb. Egyetlen kritérium, hogy ne legyen túlságosan görbe. Gyakori az Erdértnél, hogy méreten kívüli fát adnak féláron. Pl 90 centis, 120 centis darabokat. Úgy a fa olcsóbb lesz, mint a fuvar hazáig. Pl hazaviheted egy trabival is. (Nekem legutóbb 90 centis hajópadló darabokat kínáltak vagy százat fűrészáru áron - 40 kontra 120 rugó. Gyönyörű kaptárak lettek belőle darabonként 17 ezerért.)Az a rácsszerkezet, amit Szili rajzolt Neked, nagyon okos dolog. Kis plusz munka nagy plusz teherelosztás.
Egyébként ne félj semmitől! Felnőtt férfi vagy. Ha bizonytalan vagy, kérdezz addig, mígnem már biztos vagy - fogunk válaszolni a legjobb tudásunk szerint bármire.
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest