Hirdetés
-
IT café
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz szaboi6512 #23185 üzenetére
Hol tört el az antenna? Csak a ragasztás lehetősége miatt kérdezem. Én éppen a minap ragasztottam az 58-as a csuklónál eltört antennáját.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
FF23
senior tag
válasz Intruder2k5 #23196 üzenetére
Nem nézne ki jól egy másfajtával. Ha már barkácsolni kell, akkor előbb megpróbálnám helyrehozni az eredetit. Gondolom ami letört az benne van valahol (#23141 hsz). Talán meg lehet ragasztani.
RT-AX58U v1
-
Alajos85
csendes tag
Sziasztok!
Édesapáméknak gyenge internete van Balatonon. (100-as lehet kb.)
Ezt szeretnénk kábel nélkül megosztani két helység (sufni és kisház) között.
kb. 20-30 méter a távolság.
A sufniba is jó lenne stabilabb netet varázsolnom neki. Most kb. használhatatlan.
Valami egyszerűbb szolgáltató általi router van most a házban és annak a jelét szeretném befogni és erősíteni.
Milyen jó antennával rendelkező olcsó routert lenne érdemes erre a célra használnom?
Kell kettőt vennem, amit a szolgáltató általi router mellé rakok vagy elég egyet berakni a sufniba?
Nekem van itthon egy kihasználtalan Rt-AX55. Ezt próbáljam ki és kész is?
Vagy ezt adjam el és vegyek kettő egyszerűbb jó antennásat?
Mit ajánlotok? Ti hogy oldanátok meg?A korrektség mindig kifizetődő! Köszönöm,hogy te is az vagy!
-
MODERÁTOR
Körül kell nézni, szerintem biztos van megfelelő, ha más nem, akkor cserélhetőt raknék rá.
-
FF23
senior tag
válasz szaboi6512 #23185 üzenetére
Forrasztani sem kell csak be kellene pattintani. A probléma, hogy hol találsz ugyanilyet?
[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
zsero
aktív tag
Olcsó Mediatek-es routerek milyenek? Gondolok itt AX52 - AX57-re.
Egy ezer éves AC56U-t használok Merlin fork-kal és életem legstabilabb routere, simán hozza az 500 mbit-es internetet 2 falon keresztül is. Stabilitásban jók ezek az olcsó AX-ek? -
blakey
titán
A no-ip gondoskodást igényel, a javasoltak nem igényelnek semmi különöset, 1x beálítod és kész.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
need
addikt
válasz blakey #23189 üzenetére
Persze van a másik routerem is itt Pesten az asussal van regelve. Soha nem szokott vele lenni semmi. Valamiért a múlt héten én is erre gondoltam és előkerestem a No ip-t és amit a szolgáltató felkinált free ddns-t. Regeltem rá. Lecseréljük megnézzük mi lesz.
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
MODERÁTOR
-
blakey
titán
Próbálj ki egy másik DDNS-szolgáltatót: DuckDNS, dynu és ezeket DNS-O-Matic-on keresztül, nálam évek óta stabil, semmilyen gondoskodást nem igényel, csak követi a változásokat.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
need
addikt
válasz Intruder2k5 #23187 üzenetére
A múltkor vettem észre ezt a dolgot valamiért nem tudok távolról csatlakozni. Ez pont egy hete volt.
Rosszul írtam ezt csütörtökre estik . Az asus ddnst használom. És csak az áramtalanítás után tér magához. Lehet hogy ez a dolog megtörténne magától pár órán belül csak nekem nem volt kedvem kívánni. Ez a időzített újra csatlakozás hol találom??D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
MODERÁTOR
Szia!
Mit jelent az, hogy hamarabb? A DDNS-nek azért maximum néhány percen belül illene lekövetni a változást, de ideális esetben ez egy percen belül megtörténik.
Nem inkább arról van szó, hogy lejár az 1 hetes idő limit, megszakad a kapcsolat, de a router valamiért csak hosszabb idő után csatlakozik újra? Lehet érdemes lenne megpróbálni egy időzített újracsatlakozást, még az egy hetes limit lejárta előtt.
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
Sziasztok..
Van vidéken egy 4G-AX56 routerem.. úgy vettem észre hogy az IP csere mindig szerdán van mert elveszítem vele a DDNS kapcsolatot távolról. És innen messziről csak az áramtalanítás segít rajta és akkor újra látom megint..!
Van lehetőség arra hogy ezen valami keppen változtatni lehessen..?
Vagy is hogy hamarabb kövesse le a DDNS az ip cserét..!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Asus AX 58U v1 modell.
Törött egy antennája, de ettől működik.
Cseréje lehetséges, vagy tudtok valakit aki ilyet csinál?
KöszönömASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
zsero
aktív tag
válasz blakey #23183 üzenetére
Jó, ezt értettem "marketing" alatt, név, design, stb. De technikailag nincs köztük különbség akkor, és azt vegyem amelyik olcsóbb-jobb?
Mert pl. a router ajánló topikban ez áll:
Asus: CD6 (ac), XD4 (ax) (AiMesh miatt ajánlott)
Ezért csodálkoztam, hogy tud-e valamit a CD6, XD4 amit a hasonló árú nem ZenWifi routerek nem tudnak.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Sziasztok, miben különbözik a ZenWifi meg az AiMesh, marketingen kívül? - rossz a kérdés, nincs közük egymáshoz. A ZenWifi az Asus azon sorozata, ami a lakás, szoba "dísztárgyát" képezi, tehát nem antennákkal és különböző ledekkel felszerelve jelennek meg, hanem amolyan "zent" képeznek a helyiségben. Az AiMesh meg az Asus routerek közti kapcsolatot jelenti a hálózat kiterjesztésének céljából. Tehát, az pl. az AX86U és az XT8 is AiMesh képes, akár együtt is működnek, utóbbi ZenWifi sorozat tagja, előbbi megy "egyszerű" router.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, miben különbözik a ZenWifi meg az AiMesh, marketingen kívül? Tud valamit a ZenWifi sorozat amit az AiMesh routerek nem tudnak?
Vagy árban hasonlók között: ha csinálok egy Mesh-t (2 db azonos): AX57, TUF-AX3000v2, CD6, XD4+ készülékből, ott lesz számottevő különbség?
A CD6, XD4+ tud route-olni is egyébként? -
-
kpityu2
őstag
Nekem CGNAT-ra az vált be, hogy a hálózaton fut egy linux tailscale klienssel és be van állítva, hogy route-oljon a belső hálózatra. Ez akármilyen minimal linux lehet, akár egy raspberry-n is, GUI se kell hozzá, a tailscale amúgy is parancssoros konfigolású. Evileg Merlin alá is be lehet tenni, de a router fw környezet miatt macerásabb.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
vargalex
félisten
válasz Menotti #23177 üzenetére
Ismét azt tudom írni, hogy nem ismerem az Asus gyári megoldását, de a VPN szolgáltatás beállítási lehetőségének nem szabad, hogy köze legyen ahhoz, hogy az eszköz milyen módban van, vagy többszörös NAT van-e esetleg (a beállításhoz annak sincs köze, hogy CGNAT-ot alkalmaz-e a szolgáltató).
Ezek legfeljebb a szolgáltatás kívülről történő elérhetőségét korlátozzák, de ha az első eszközön publikus IP van, akkor megoldható a NAT-oló eszközökön beállított port továbbításokkal.Ahogy írtam, nálam is a kis home szerveremen fut az OpenVPN, illetve a Wireguard is, aminek nyilván csak LAN IP-je van, de a port forwardot beállítottam kézzel a routeremen.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Csorbi
addikt
válasz Menotti #23175 üzenetére
Mondjuk nem lett volna baj ha ezt beleírod az előző posztba.
Akkor ilyenkor jönnek a szokásos kérdések:
- Másik gépről, másik böngészőből próbáltad-e?
- Firmware gyári, friss? Restart után is ez van?
- Milyen módban van az eszköz? Router? AP? stb...
- WAN IP-t kap, vagy netán valami másik router után van kötve, és az által kiosztott LAN IP ennek az ASUS-nak a WAN IP-je? (Dupla NAT)
- Router reset (gombbal!) volt-e? -
Menotti
aktív tag
Korábban már kérdeztem ,de az lehet bonyolult volt...:-)
Szóval itt a VPN type-nél miért nem tudom átállítani a Surfsharkot WireGuard-ra és feltölteni a config fájlt? -
vargalex
félisten
válasz tobias40 #23171 üzenetére
Általában én notebookról használom, de mobilról is megy. Az Asus megoldása lehet, hogy automatikusan megcsinálja (mivel gondolom össze van drótozva belül), de egyébként nyitva kell, hogy legyen az OpenVPN portja. Azt, hogy UDP-n elérhető-e valami (gondolom azon hallgat az OpenVPN) sajnos nem igazán lehet tesztelni.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
KRISis
csendes újonc
válasz kpityu2 #23160 üzenetére
Ez nagyon érdekesen hangzik! Köszönöm, ha az xbox miatt nem jön csak a sávszélesség, akkor még vagyok nyugodva. Ugyanis jelenleg ugyanott tartok mint amikor csak a szolgáltató gateway modem+routere adott wifi jelet.
A pc-hez úton van egy ASUS Wireless Adapter USB Dual Band AX1800, USB-AX56.
Abban bízom, hogy ez tudja fogadni az elvárt sávszélességet. -
Raiden_
tag
válasz KRISis #23152 üzenetére
A pirossal jelzett "Lista megtekintése" menü pontban elérhető.
-
kpityu2
őstag
válasz KRISis #23156 üzenetére
Ha az XBox wifije a szűk keresztmetszet, talán egy wifi media bridge megoldás lehet. Ha nagyon nem akarsz kábelezni. A media bridge wifin kapcsolódik a routerhez és ethernet kábelen továbbítja az XBoxnak. Az RT-AX53U-nak van is ilyen üzemmódja.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
válasz KRISis #23152 üzenetére
Böngészőben nézve a hálózati térképnél van:
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
kpityu2
őstag
-
KRISis
csendes újonc
válasz dudika10 #23150 üzenetére
És respect amiért mégis foglalkozol velem (nem csak te, hála Istennek).
A link amit adtál konkrétan olyan mintha "valakinek" a router beállításai lennének. Nem az én adataimat mutatja.
AP módban a client listnél nem írja a sebességeket, ezért vissza állok az ASUS-al router módra. -
Garsza
veterán
Helló! Szeretném a Wireguard VPN -t használni a routerem távoli eléréséhez, mert nincs publikus IP -m. Bekapcsoltam a szervert a gépen, majd hozzáadtam egy clienst, aminek a telefonra telepített Wirwgurd alkalmazással beolvastam a QR kodját, és bekapcsoltam a telón. És mégsem érem el a routerem webes felületét mi lehet az oka?
-
KRISis
csendes újonc
válasz Csorbi #23145 üzenetére
Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy a szolgáltató gépe után van kötve az ASUS.
Az Xbox hálózat ellenőrző írta, hogy dupla NAT van, ezért az ASUS--t átállítottam "Hozzáférési mód (AP) mód"-ba, így a NAT már nyitott.
Az ASUS kék csatlakozójára (WAN Port) kötöttem az ARRIS 1-es ethernet kimenetét. -
dudika10
veterán
válasz KRISis #23144 üzenetére
Ez az xbox limitacioja. 300Mbps-nel tobbet nem nagyon reportolnak az interneten.
A routeren meg tudod nezni, hogy mi a link sebesseg (a 867 amit a routeren reklamoznak a link sebesseg, ennek valosagban olyan 60-70%-aval erdemes macimum szamolni).
AC 867-hez QAM256 kell (meg 2x2 mindket oldalon es 80MHz), ami csak nagyon kozelrol johet ossze (neked ezt el kellene erd ahhoz, hogy 500Mbps valos sebesseged legyen). De ha nem tokeletes a jel, akkor maris leugrik QAM64-re, es sose lesz meg az 500Mbps.A csatornaszelesseget is megnezheted, ott meg 80MHz-re van szukseged.
De ismetlem, az xbox jellemzoen nagyon gyenge wifin, kabelezni kell, nincs mese.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
KRISis
csendes újonc
válasz GoodSpeed #23143 üzenetére
1. A speedtest az Xbox saját hálózati kapcsolat ellenőrző szoftverével volt mérve. (Érdekes, mert a mobilommal 300 Mbps-t is mértem a webes ookla speedtesten)
2-4. Ebben biztos vagyok, egyszerűen csak le vagyok törve, mert a dobozon feltüntetett számok szerint mind a router, mind az Xbox alkalmas arra, hogy az 500 megás netet ki tudjam használni.
Ezért keresem a választ, hogy valamit félreértek a számokkal kapcsolatban, vagy egy egyszerű beállítással meg lehet oldani.[ Szerkesztve ]
-
válasz KRISis #23142 üzenetére
Szia.
1. Mivel mérted? Speedtest?
2. A WiFi sebességre akkor sincs garancia ha egymás mellett vannak.
3. Nekem pl a Xiaomi 11 Lite 5G NE 933 Mbps-öt is tud, a Samsung Galaxy A54 5G meg a 800-at sem éri el, mert nem tudja a 160 MHz-et.
4. Mire kellene neked az Xboxnál a maxolás?[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
KRISis
csendes újonc
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés lenne!
Ma vettem egy ASUS RT-AX53U routert.
Egy Xbox Series X-el használnám vezeték nélkül Dual Band-ben (amit tud kezelni a gép).
A routerre azt írja a doboz, hogy 802.11ac (5GHz) 867 Mbs-et tud, ami a játék konzol wifi szabványával egyezik.
A speedtestnél 5Ghz-en az 500 megás netből csak 220 jön ki úgy, hogy a gép a router mellett van (míg vezetékkel 605 mega!)Valamit félreértettem, és valóságban nem fogok tudni 867-es letöltési sebességből 500-at látni vezeték nélkül?
Mert a modem amit adott a szolgáltató, ugyanezt a sebességet tudta produkálni (Arris TG2492)! -
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Nincs valaki aki Asus AX58U routeren cserélne egy antennát?
Cserélhető egyáltalán? A 4-ből egy törött.
[link]ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Kobe
veterán
korábban érdeklődtem itt, egy kb 67 nmes csúsztatott zsalus lakás teljes wifi lefedettségét szeretném megoldani
3 szoba, nappali, háló, dolgozó szoba egymás mellett
Nappaliban telekomos sagecom eszköz, azon kikapcsolva a wifi, és kábellel rákötve az Asus AX58U ami szór
Sebességgel nincs gond, jelenleg a dolgozószobába wifin a gigabitből átjön 6-700mbps
viszont a dolgozószobával szemben levő helységekben már droppolnak az eszközök, ezen javítanék inkábbMax 2 routert raknék mesh-ben, egy a nappaliban, másikat a dolgozó szobába, hogy a többi részre is szórjon
Zenwifi XT8 lenne a max amit a mutatványra szánnékKérdés, hogy
- az XT8-nak tényleg van annyira erős az antennája, mint amit írnak ? (1 egység is kiszolgál 250 nm-t)
- adna-e sebességben többet, mint az AX58U?
- Ha csak mondjuk még egy AX58U-t raknék a mostani mellé az XT8 helyett, jelentene az sebességvesztést a 2 csatorna miatt ?
- Érdemes-e a leirat szerint csak 1 db XT8-al próbálkozni? ha papíron 250 nm írnak, a harmadával talán elbánik 1 egység is ? -
Stehe
aktív tag
Köszi a segitséged, beállitottam a régi AC routert sima routernek, az új AX57 routert pedig AP-nak, igy AIMESH-t most nem használok. A régi routeren kikapcsoltam a Wifit, igy az AP-t tudom külön is konfigurálni. Viszont valamiért most mind a vezetéknélküli, mind a vezetékes net nagyon belassult, letöltésnél mindkét esetben 400-420mbit sebességet mér a speedtest.net. Hol lehet a probléma? A netem gigabites digi, a régi routeren kábelen vitte a dupláját is...
-
blakey
titán
válasz woodworm #23136 üzenetére
ax-re értettem (lemaradt), ha netán az benne lenne. Listát nem olvastam és az FW-k keresésekor néhányan nem találták, hogy nekik mi a jó, ezért írtam, hogy ha AX86U benne van, akkor az AX86S is.
-
tobias40
veterán
válasz gyáliSanyi #23133 üzenetére
Kábel csere megvolt? Vagy másik LAN port használata uanezzel a kábellel?
-
válasz gyáliSanyi #23133 üzenetére
Az AX86S kifutott volna?
Árukeresőn csak egyet látok:
2022-ben 62K-ert vásároltam, újonnan három év garanciával. 😂Upsz: nem válasz akart lenni.
[ Szerkesztve ]
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok.
Asus Tuf3000 lenne egy kérdésem.
Digi net mellett a WiFi jól megy. Viszont van 2 Lan rákövetkező a Routerre. Az egyi lan stabil non-stop.
A másik amin a PC van, ott csak néha néha csatlakozik fel. Sokszor nincs et a lapján csak restart után.Router hiba vagy beállítási hiba?
Live poor, die rich.
-
blakey
titán
válasz GoodSpeed #23131 üzenetére
A 86U és a 86S szoftvere gyakorlatilag ugyanaz, ugyanazt töltőd le a frissítéshez, így mondhatni benne van a listában.
-
válasz ggeleven #23129 üzenetére
Azt néztem én is, hogy nekem ASUS RT-AX86S van,és nincs megemlítve benne, de ettől még frissült. 😊
-
ggeleven
őstag
Kritikus hibát találtak 7 Magyarországon is kapható wifi routerben
Az Asus közlése szerint a következő típusok érintettek:
XT8 (ZenWiFi AX XT8)
XT8_V2 (ZenWiFi AX XT8 V2)
RT-AX88U
RT-AX58U
RT-AX57
RT-AC86U
RT-AC68UAsus / Latest security updates
ASUS Product Security AdvisorySzerk: most látom, hogy GoodSpeed is linkelte már a PH cikket a #23100-ban.
[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Egy érdekes eset, nem tudom az okát.
AX86UP, 2 külön wifi 2,4 és 5Ghz-n. Fel akartam konfigurálni egy kis hőmérőt, ehhez 2.4Ghz kell.
5-ön volt a telefon, sebaj, a konfig app (Thuya) felajánlja a váltást, átugrottam 2.4-re..
Nem sikerül.
Nézem, a wifi csatlakozik, nincs net, a telefon vissza ugrik 5GHz-re.
Eljátszom párszor, valami csak nem jó.
5Ghz wifit törlöm, de marad a jelenség, 2.4-en felmegy, nincs net, bontja a telefon a kapcsolatot.
Telefon újra indít, a jelenség marad. Kezdtem ideges lenni, nem vágytam telefont javíttatni...
Nézem a logot, ilyenekkel van tele, kb másodpercenként:Deauthenticated because sending station is leaving (or has left) IBSS or ESS (3), rssi:0
Hát, sokkal okosabb nem lettem. Hogy mióta volt így, nem tudom, mert a telefon intézte a kapcsolódást (nyilván ), és nem nézegettem - volt wifi ikon, meg net is.
Változni semmi sem változott (pontosabban költöztünk pár hete, de maradt a szolgáltató, csak a felhasználói név/jelszó lett új), szóval tanácstalan voltam.
Router restart sem segített.
Végül az oldotta meg, hogy bekapcsoltam a "Smart connect"-et, meg ki.
Azóta jó... -
félisten
válasz -Maujuri- #23115 üzenetére
Az igaz, hogy az EIRP korlátozva van, de ez nem jelenti azt, hogy a lefedettség is automatikusan egységes lenne.
Pár hete tesztelgettem Asus routereket éppen ennek a tesztelésére, és mint meg is írtam, azért egy főfalnyi különbséget lazán tapasztaltam a GT-AX6000 és az RT-AX58 között.
Továbbá éppen ma próbálgattam egy elég érdekes párost:
TP-Link EAP110 outdoor (tehát egy kifejezetten kültéri AP, kitéve a ház elejére, illetve bent a házban egy Asus RT-AX86s, üveges teraszajtó mögött, kb. 8 méterrel hátrébb.
És bizony, az elülső fronton az Asus még így is kb. 10-15 méterrel távolabbról engedett csatlakozni.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok.
Wireguard vpnt akarok kettő Asus RT-AX58U között.
Az egyik nálam(Digi),a másik öcsémnél(Thome)
Az enyémen beállítom a WireGuard vpnt,config fájlt letöltöm,ez eddig rendben,oké.
A másikat ez alapján akarom beállítani: [link]
Ha jól értem akkor :VPN fusion-profil hozzáadása-Wireguard kiválasztása-és végül config fájl feltöltése lenn a feladat.
A baj az ,hogy a vpn típusnál látom a surfsharkot ,de nincs legördülő listám ,hogy kiválasszam a wireguardot.....
Valakinek ötlete? -
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Még mindig nem tudom miért pufferelget az első 50 perc után a Samba lejátszás a router HDD-ről. Bár, most hogy meleg van, már csak 30 perc kell neki hogy elkezdje...
De a másik jelenség is baromi idegesítő: használom a Download Mastert, kilépek szabályosan belőle. Pár hét elteltével be akarok lépni és nem tudok. Nem jön fel a beléptető ablak sem. Refused connection hiba. Ez a csoda ugyebár a HDD-re van telepítve.Nem működik a HDD, gondolhatnánk. De a router felületén a Download Mastert simán tudom uninstallálni és újra telepíteni is! Ami ugye HDD írás és olvasás művelet épp úgy mint az alkalmazás betöltése is lenne.
Újratelepítés után működik, a task is ott van ami eddig ott volt.
Ez megint wtf?
Gippazoid Novelties Inc.
-
csizo
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a véleményeket,marad az 58U.
-
FF23
senior tag
Valamiért úgy értelmeztem, hogy vezetékkel vannak összekötve. Igen, így akkor máshogy kell megoldani.
RT-AX58U v1
-
kpityu2
őstag
Resetelni kell az új routert ha már beállítottad node-nak és akkor visszaáll router módra. Bridge módhoz a Media Bridge mód kell, vagy router módban hagyod, csak kézzel kikapcsolod a DHCP, NAT, stb. funkciókat. A Media Bridge nem pontosan fedi a sima bridge üzemmódot, elsősorban arra van, hogy kliensként wifin vegye a netet és a LAN vezetéken továbbítsa.
-
Stehe
aktív tag
Köszönöm kipróbálom!
Első opció nem jó sajnos, mert falban mennek a kábelek és még egy elvezetésére nincs lehetőség...
Második opciót próbáltam, a régi routeren kikapcsoltam a Wifit, és csak az újon hagytam meg. Viszont az új eszközt nem tudom AP módba állítani, mert a router admin felületén csak a régi router beállításokat látom. Ha beírom az új router IP címét, az is a régi router admin felületére visz... :-( Az új router WAN portja és régi router LAN portját kötöttem össze egy kábellel...
Hol lehet üzemmódot így kiváalsztani az új eszköz esetén?
-
blakey
titán
…szeretném lecserélni egy jobb,erősebb lefedettséggel - inkább vegyél hozzá egy olcsóbb MESH-képes routert és használd MESH-ben. Jobb lefedettséget csak így fogsz kapni.
-
csizo
aktív tag
Sziasztok.
Jelenlegi ax58u routeremet szeretném lecserélni egy jobb,erősebb lefedettséggel rendelkezőre.AX TUF Gaming 4200 vagy TUF Gaming 6000 típussal járnék jobban.Panel lakásban lenne használva.Esetleg még TP-link Ax73 5400.[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
Szerintem nem NATolt hálózaton nem lehet switchként használni.
1. A legegyszerűbb az lenne, ha az AC-ra nincs szükség, akkor kiiktatod. Veszel az UTP kábelre egy toldót (anya-anya) és csak az AX-est használod.
2. Hagyod ahogy van és aimesh nélkül használod. Az AC-t beállítod, ahogy előtte is volt és kikapcsolod a wifit, az AX-et (lan->wan) átteszed AP módba és szórod vele a wifit.RT-AX58U v1
-
Stehe
aktív tag
válasz kpityu2 #23108 üzenetére
Uzemmodot jelenleg csak a regi eszkozon tudok allitani, itt a “Hozzáférési pont (AP) mód / AiMesh router AP módban” lenne a megfelelo? Ha a fo routert atallitom erre, utan a jelenlegi nodekent uzemelo routert is at tudom allitani “Vezeték nélküli router mód / AiMesh router mód“-ra? Vagy elotte mindket eszkozt le kell resetelnem?
-
Stehe
aktív tag
válasz kpityu2 #23106 üzenetére
Koszi szepen! Lehet kiprobalnam ezt az opciot, mert a regi eszkoz wifi kepessege annyira nem fontos, de le kell tesztelni.
Azt hogy tudom beallitani, hogy a regi eszkoz vezetekes switch legyen, mig az uj a router? (Az uj eszkoz WAN port - regi eszkoz LAN port lenne osszekotve) -
kpityu2
őstag
LAN kábeles mesh hálózatnál a router LAN portjából megy a node WAN portjába a kábel. Lehet switchként használni a régi routert, de ilyenkor nincs mesh, hiszen csak egy routered lesz, node nélkül. Magyarán elveszíted a régi eszköz wifi node képességét.
-
Stehe
aktív tag
válasz kpityu2 #23104 üzenetére
Koszi!
Szoftveresen be lehet allitani, melyik legyen a fo router, vagy mindig annak kell lennie, amelyikre csatlakozik a masik?
Igazabol az is eleg lenne, ha a regi router switchkent mukodne, mert ahol bejon a net, oda van kivezetve a masik szoba lan kabele is (falban)… -
kpityu2
őstag
Az újabb router képességeit nem fogod tudni kihasznalni, ha node-kent van beállitva. A node üzem alapbol csak egy korlátozott felületet biztosit, azt is a fő router felületébe integráltan.
-
enginev3.0
félisten
Ha nem engedi hozzáadni mert elakad menetközben, érdemes resetelni a régi routert, és bármi beállítás előtt hozzáadni az újat mesh nodekent
Nekem ez vált be
Persze a beállítások ilyenkor kuka, de valamit valamiért
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Stehe
aktív tag
A lentihez még annyi kiegészités, hogy a router admin felületére belépve alapból a régi router jelenik a régi paraméterező felületével, igy a Wifi beállitásoknál nem jelenik meg sem a Wifi6, sem a 160mhz nem választható ki...
Az AIMesh menüpontban csomópontként megjelenik az új router, de konfigurálni nem engedi... -
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Meglévő AC66U B1 routerem mellé vettem egy AX57-est, amit Mesh rendszerben szeretnék használni. Itt két kérdésem lenne:
- Van-e annak jelentősége, hogy a régebbi router csatlakozik a modemhez, és az újabb a régire van rákötve? Az AX57-est tudtam olyan helyre tenni, ami Wifi jelszempontból sokkal előnyösebb (ház közepén van magasan, míg a régi a cipősszekrény alján van a bejárati ajtó aljánál - sajnos a Digi kábelt csak ddig húzták be), ezért nem szeretném a kettőt megcserélni...
- Az AX57-es már tudja a WIFI 6-ot, van arra lehetőség, hogy az 5Ghz hálózat Wifi6-ként működjön? (Az is jó, ha az 5GHZ hálózat csak az új routeren van). A régi router nem tudja, és a beállításoknál nem is engedi kiválasztani, gondolom azért mert a közös keresztmetszetet nézi...
Új hozzászólás Aktív témák
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- World of Tanks - MMO
- Router gondok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest