-
IT café
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
Köszi, akkor a konklúzió 32" 4k monitor 1440p felbontásban.
-
_q
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #125716 üzenetére
Persze ezt tudom, lehet a megfogalamzás nem volt egyértelmű, nem támadás akart lenni, hanem csak érdeklődtem ki hogy tapasztalta.
Köszi a többiek válaszát is.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Kukcaman #125673 üzenetére
Ha jól emlékszek zbook-od volt. Az után megváltás lehet. Én már talán 4 éve leváltottam szintén a zbook-ot, akkor még asztali gépre. Azzal már tök jó volt, csak nekem kellett másra is és a linux-windows dual boot nem annyira kényelmes, most a mac viszont ezt megoldotta.
-
_q
addikt
válasz herdsman12 #125675 üzenetére
A mérnökök valószínűleg nem választhattak. Cégek meghatározzák, hogy mivel dolgoznak. Nákunk például kimondottan HP üzeti gépeket adtak, mert arra volt a cég leszerződve, kivéve amikor volt egy ellátási problémás időszak, mert akkor volt aki Dell üzleti gépet kapott. Tehát a 90%-a a mérnököknek valószínűnek tartom nem önszántából használja.
13" nem zavar? Davinci Resolve esetén nekem a 24" monitor legalább kellett a kényelmes vágáshoz, hogy rendesen lássam amit akarok. Már 14" esetén is csomó minden zavaró mert nem fér ki egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Roland861010 #125665 üzenetére
Elnézést a nyers korábbi válaszok miatt, de sajnos ezt hozta ki amik mentek itt már egy ideje. Mérnöki vonalról jövök, ott nem láttam még senkit mac-en. Azóta más terület felé mozdultam, nekem ezért lett opció a váltás. Mérnöki vonalon Windows + üzleti laptop volt amit mindenki használt és nem is volt azokkal gond. Értem már te miért gondoltad jó opciónak a váltást, hiszen ahogy írod ezt láttad, sajnos ezek a háttér infók eddig nem derültek ki számomra, de lehet csak elkerülte a figyelmem ha erről volt említés vagy utalás már.
Amúgy olvastam egyszer egy számomra logikus dolgot. Azt kell tudni használni, amit az adott cégben majd használni fogsz. Hiába akar valaki windowson dolgozni, ha a cég majd macbookot ad vagy éppen fordítva. Valamint akkor tud más segíteni operációs rendszerből jövő probléma, futtatása, kompatibilitási gondokban ha ugyan azt a rendszert használod mint más. Szóval ha a cél hogy a jelenlegi cégen belül a mérnökökhöz hasonló munkát csinálj majd előbb utóbb és ők mac-en dolgoznak akkor neked is muszáj lesz előbb vagy utóbb megtanulni. Viszont ha most ahol tanulod Windows alapon megy az oktatás akkor még is a Windows ökoszisztéma a jobb választás, mert ha elakadsz valamiben ami oprendszeről adódik mint ahogy fentebb írtam, akkor nem lesz aki tud segíteni. Ezeket még érdemes mérlegelni.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Roland861010 #125655 üzenetére
Nem tudom hasznaltok-e specifikus programokat. Gépész technikusként akár 3D tervezőt vagy a vegyipari részéről valami szimulációs programot. Tudom már késő és lehet ezeknek már rég utána jártál feltéve hogy kaptál róla információt mi fog kelleni, de az ilyen tervező szoftverek sajnos inkább Windows alapúak sokszor, ha még se akkor is nagyobb az erőforrás igényük (8GB RAM gépet választottál) emiatt szerintem a Windows jobb választás hozzájuk.
Egyébként írtad még hogy nincs kivágás a mac-en. Létezik csak +1 gombot kell nyomni ahogy fentebb írta Alex91 vagy fel kell tenni egy ingyenes commandX nevű alkalmazást az apple stor-bol, azzal cmd+X élményt kapod mint ahogy az windowson is működik. Vagy a Windows alt-tab helyett is van egy applikáció szintén ingyen amivel megkapod a Windows élményt. Szerencsére már az ablakok mozgatása is megoldható Windows-hoz hasonlóan. Én se rég tértem át Windows és Linux használat után, de nekem pozitiv a tapasztalatom és jelenleg én se érzem hogy valaha vissza akarok váltani. Néhány fura/más megoldáshoz hozzá kell szokni, amit eddig más rendszer máshogy oldott meg, át kell állni de utána szerintem megéri. Lehet nemes is lesz majd egy ilyen ha nem lesz kényszer vagy nyomás ez irányba. Ha még se akkor is legalább tudod hogy próbáltad és neked nem ez az irány kell.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Roland861010 #125652 üzenetére
Akkor azt elnéztem bocsánat. Lehet nem akartál senkit meggyőzni, de nekem ez jött le. Én szerintem csak annak érdemes Mac-et használni aki valamilyen előnyét kihasználja: tartalomgyártó, szoftverfejlesztő, vagy simán tartalom fogyasztó és fontos a hosszú üzemidő. Csak azért, mert az M széria óta felkapottabb esetleg, azért kár váltani. Nekem az jött le abból amit láttam az elmúlt időszakban, hogy nem találod a helyed és inkább a "felkapottság" miatt akartad kipróbálni, nem azért mert a fentebbi előnyök közül nagyon fontos lenne bármelyik. Ezért is van az, hogy nem akarsz kompromisszumot kötni, mert nem vagy a rendszerhez "kötve". Ez nem baj, sőt addig örülj, mert olcsóbban megúszod
-
_q
addikt
válasz Roland861010 #125647 üzenetére
Akkor milyen AI-ról beszélsz ami nem megy külföldi ID nélkül
Amúgy elnézve a vergődésed, neked nem való a rendszer. Akárki akármit mond te meg akarod őket győzni miért nem jó. Össze vissza variáltál az elmúlt nem tudom másfél hétben talán. Maradj annál a rendszernél aminél kényelmesen és komfortosan érzed magad.
#125648hemaka
Valószínű nekem ez akkor kimaradt, Apple Intelligence nekem simán megy, nem tudom akkor mi az AI, ami nem elérhető.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Roland861010 #125636 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz külföldi ID alatt. Én angolul használom a mac-et, simán megy hang alapon a Siri, pedig csak egyszerűen regisztráltam magamnak egy Apple ID-t és angolra állítottam a rendszert.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 13" Retina A2179 2020 Space Grey (EMC 3302) i3 - 8GB - 256GB - 314 Ciklus
- ÚJ bontatlan Apple MacBook Air 15" 16/256 M3 Silver ! Magyar ! 1ÉV APPLE GaranciA
- Eladó MacBook Pro 16 (2021, M1 Pro, 16GB RAM, 512GB SSD, Liquid Retina XDR kijelzővel)
- Macbook Air 13" M2 - 2024 gyártás, 8/256GB, arany, Apple garancia
- MacBook Air M2 Megkímélt 8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 85%/Magyar Bill./p4011/
- 2020 Macbook Air M1 - 16GB RAM - 256GB SSD
- Macbook Pro 13" 2020 32 GB ram, 500 GB ssd, új akkumulátor
- AKCIÓ ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 M3 8CPU/10GPU 8GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar billentyűzet Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M3 MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Air 2017
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest