Új hozzászólás Aktív témák
-
SQX_Barto
addikt
Blue Box (Netflix) Romantikus/sport anime, mar jo ideje megy, 13. resz volt most, azt hiszem.
I May Be a Guild Receptionist, but I'll Solo Any Boss to Clock Out on Time (Crunchyroll) most kezdodott, fantasy anime, nem veszi tul komolyan magat
Azota a Sakamoto days is bekerult a listaba (Netflix) elvileg hires manga adaptacioja, nyugger bergyilkosrol, most kezdodott ez is.[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Sordoran
addikt
Az én ízlésemnek megfelelő volt, pont hogy pozitívnak éreztem, hogy itt nem az a hebrencs stílusú főszereplő túltolt reakciókkal van fókuszban. A villainess művek többségében ugye a főszereplő menekülni akar a végzetétől, és közben mindenki (férfi és női szereplők is) belezúgnak. Észre se veszi, hogy míg ő retteg hogy megölik, valójában mindenki védelmezi őt, okuk sincs utálni.
Itt viszont ugye az óriási kor, valamint a nem különbség miatt is máshogy áll hozzá főszereplőnk. Remélhetőleg a romantikus szálat nem erőltetik majd, 1-2 poénnak belefér hogy ő mint lélekben 52 éves férfi és egyben apa is, kénytelen elhárítani a fiatal férfiak közeledését. Viszont az jópofa, hogy tyúkanyóként próbálja egyengetni a fiatalok életét, példát mutat nekik az illemre.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Gondolom ez lehet: Beheneko: The Elf-Girl's Cat is Secretly an S-Ranked Monster!
Nekem nem tűnik túl érdekesnek, így nem néztem rá.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
emiki6
veterán
Én láttam a great cleric-et, nem volt szar (benne is volt a listában, amit nemrég screenshotként betettem). Mondjuk most így nem jut eszembe hirtelen, hogy miről szólt, tehát emlékezetesnek nem mondható. Shiro jól összefoglalta.
Az exorcist vagy assassin isekai azért jobbak nála, noha hasonló kategóriák, mint a cleric. (Manhwa-ból az overpowered sword és a beginning after the end műveket követem, azok is ez a zsáner igazából).
Illetve ott van az ossan newbie adventurer, ami bár nem isekai, de gyakorlatilag salaryman fantasy (az én asszociációm szerint legalábbis).
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Shiro
senior tag
-
Farkassacred
őstag
-
Sordoran
addikt
Mivel ekkora hype volt körülötte, így felírtam magamnak, de aztán első előzetesek után elég sablon romcomnak tűnt. Végül mivel még éppenhogy indul a szezon így megnéztem első részt, és engem is sokban emlékeztet "kakukkpárosra".
Nem lehet komolyan venni a címet, persze most még fújnak egymásra, de tudjuk mi lesz később. Ennek tudatában a sztoritól nem várható sok, szereplők lehetnek esetleg szerethetőek, de jelenleg eléggé ötlettelenek. (máshol is láttunk már ilyet)Még a salaryman isekai első részét néztem meg, de az se erőlteti meg magát. Az első rész nagy "rejtélye" amit csak főhősünk tudott megoldani ultra gagyi. Ránézésre pedig itt is inkább a hárem építésre fognak erőforrást pazarolni, ahelyett hogy okos sorozat legyen. Kihagyhatónak tűnik első rész alapján. (kivéve ha valakinek pont zsánere a kissé bugyuta, demi-human waifu gyűjtögetős sorozatok)
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
emiki6
veterán
Amúgy tényleg. Nem volt ehónapban semmi átütő szerintem, csak kellemes produkciók, kinek éppen melyik műfaj fekszik jobban.
Farkas: Én a danmachit talán a második részénél dobhattam? Mármint az első évadnak második részénél. Túl edgy volt, rossz értelemben. (Ehónap Talkere pl rávilágított, hogy az edgy-t lehet jól is csinálni )
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
etomcat
tag
> Miben látsz te ott erkölcs nélküli világképet?
Főszereplő kiscsaj kivégezteti az öreglányt olyasmiért, ami 20 éve történt. Aztán kiderül, hogy emiatt az öreglány 77-ed ízigleni rokonságát is száműzik a palotából - köztük több tucat saját korosztályába tartó tinilányt. Ez a kiscsajt nem zavarja, viszont a szórásba ő is belesik, amiből már szívesen kimentené saját magát, de beképzeltségében eltaktikázza - aztán pénzért visszavásárolják és ennek nagyon örül.
Egyébként a kiscsaj (mostoha)nővérei kurvák, amire szintén nagyon büszke, a bordélyt futtató nagyi meg kábítószeres ... és így tovább. Ezek azok a dolgok többek között, amiért Trump be fogja tiltatni az animét, hogy ne tudja tovább rombolni a nyugati erkölcsök még megmaradt részét.
-
-
Sordoran
addikt
Érdekes módon én láttam harcot is, pedig majdnem elhitetted velem, hogy semmi nem történt.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
emiki6
veterán
Persze, vágom, hogy nem top kategóriás anime, de én nagyon élvezem és ezt itt is kifejezem. Farkas kollégával értek egyet.
Én pl a dandadan hype előtt állok értetlenül, amennyire megragadott itt sokakat, annyira semmi extrának élem én meg. Minden héten jobban vártam egy slf, talker, maou 2099 vagy villainess részt. ¯\_(ツ)_/¯
Egy dolog adta be nagyon a dandadanban és az hogy mennyire delusional a rózsaszín hajú csaj, azon és kb csak azon mindig jót derültem.
-
-
Most tegyük félre azt a felesges hypot ami e körül van, de alapvetően azért megérdemi a figyelmet, mert tényleg üde színfolt volt. Lelőli meg nem fogják mert egyszrészt az anime közel se ott jár ahol a manga, és a hype pedig vinni fogja, az értékelések meg az egekben. (kicsit túlságosan is) Ellentétben az Oshi no kóval, aminek az elején nagy volt a hypeja, aztán kidurrant, és nem is élt meg 2 szezonnál többet.
Én pl szenvedek mostanság, hogy valami olyat találjak ami meg is ragadja a figyelmem. Persze ajánlatokkal tele a padlás, most kezdtem el a Solo Levelinget és a Freient, de egyik se robbantotta le az agyam hogy felüljek a hypevonatra, de ugyanz volt a Dan Da Dannal is, sőt, a negyedik rész után kaszálni is akartam, de jól tettem hogy nem. Úgyhogy én örülök, ha valami elkezdi nézetni magát, és egy kis hypeot tud generálni a sok egykaptafára menő hárem meg isekai phostenger közepette.
All→M8
-
SQX_Barto
addikt
Erdemes megnezni par trailert innen
(Foleg ha van CrunchyRoll-od, de persze vannak ra mas oldalak is )If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Farkassacred
őstag
Pár éve még nézegettem koreai és japán mangát, de jelenleg most időm se lenne rá. A szezonos animéket még pont be tudom tervezni, néha pár hét vagy hónap késéssel. Persze vannak olyan animék is, amiknek engedek.. és még a megjelenés napján le is tudom őket. Lásd Danda ebben a szezonban.
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Farkassacred
őstag
Mangával nem szeretem lelőni a poént, inkább kivárom ha már készült belőle anime. Nem vagyok az a befejezés megszálott.
A Happy Marriage-ben szerintem a furcsa fantasy szál készített ki, de a szereplők miatt még egy próbát megér.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
SQX_Barto
addikt
Igen, a Happy Marriage elegge depis meg negativ sok helyen
a "szulokkel" meg nem tudom mit csinalnek, de semmi jot nem, az biztos If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
-
-
Sordoran
addikt
Ennyiből mondjuk meg se tudom mondani, hogy negatív vagy pozitív értelembe írta-e ezt. Mivel én követem mangát, így számorma nem tud meglepetést okozni az anime, érdekes olvasni mások véleményét, de idézet szópárossal kapcsolatban nem világos számomra mire gondolt a költő, mindkettő nézőpontot el tudom képzelni.
Redo healer megítélése amúgy megint olyan lehet, hogy ki mihez szokott. Számomra egy nem túl minőségi, bugyuta, de roppant szórakoztató sorozat volt (mangát követem még, ott a gyerekesebb megjelenítés is "ront" rajta ).Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Milyen szerencse hogy messze volt tőle, lévén semmi köze kettőnek egymáshoz. Vagy te mi alapján látod értelmét két ennyiben eltérő műfajú sorozat összevetését? Hol láttad közös pontot?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Szerinted, mindenki más szerint az anime japán rajzfilm... Szóval örülnék ha nem offolnád tele a topikot, mert a következő tényleg az lesz hogy a Bobó és babóca legújabb részéről is itt megy majd a diskurálás.
szerk: A topik évek óta rendesen az animékről vagyis a japán animációs/rajzfilmekről szól, jó lenne ha így is maradna. Millió jó nyugati animációs sorozat van, tessék szépen sorozat topikba vagy film topikba menni mint mindenki más.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
-
Sordoran
addikt
Én ezért se tartottam jó ötletnek, hogy az Arcane-t anime-ként kezelitek. Csak azért mert ez is rajzolt, sok köze nincs hozzá. Ilyen alapon lehet Family Guy-t is kibeszélni itt? Nagy ugrás, de annyira mégse.
Én hétvégén daráltam le, és összességében tetszett, élveztem. Valóban hiányzott belőle az első évad merészsége, őrültsége, itt azért érezhetően óvatosabban bántak már a dolgokkal (visszavettek 80%-ra), de a szartól ugyan úgy messze van, mint a máshol olvasott "peak cinema" jelzőktől.
Nem akarok részleteibe menni, már csak azért se, mert ez nem anime szerintem, tehát nem idevaló.
A játékról pedig főleg ne beszéljünk, szoktam tolni, de egy borzalom, főleg a közössége, csak mint a drog, nehéz letenni. Soha senki ne kezdjen neki!Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Farkassacred
őstag
Az első évad tetszett? Én nekem még nem volt időm elkezdeni, a mostani szezonosokat hozom be inkább. Egyre jobban tetszik ez a szezon.
Az ál esküvős is beindult, a negaposi is tök jó kis sol lett, a yakuzás is korrekt cucc. Van mit nézni szerencsére most is.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Sordoran
addikt
Folytatások között se említette? Azokat ugye nem szokta rangsorolni, csak említés szintjén mondja őket elején. Bár ezeket én átugrom, mert mindig az újdonságok érdekelnek csak.
-
Sordoran
addikt
Dandadan az egytelen talán idei szezonból ami szerintem keveseknek nem jöhet be, ezzel érdemes próbálkoznod. Vannak még jó és elfogadható anime-k is, de ezeket csak adott stílust kedvelőinek ajánlanám, általánosságban nem hiszem hogy neked tetszenének.
-
Farkassacred
őstag
De mit számít normális animének? Régen például amennyire én visszaemlékszem tele voltunk hárem meg fanservice animékkel a romantikus és a slice of life témákban. Nem volt jobb akkor se, max mi úgy emlékszünk.
Az az opening nem semmi, új csengőhang..
-
Farkassacred
őstag
Ki számít fan-nak? Megaztán egy most indult sorozatnál beszélhetünk egyáltalán rajongói táborról Attól még, hogy valakinek tetszik az egyik most indult anime és rábiggyeszt egy random animés oldalon 9-10 pontot attól még nem lesz automatikusan fan.. A statisztikánál meg tényleg a többség dönt, Anidb ebből a szempontból elhanyagolható.
Az isekai meg azért lett szitokszó, mert 10-ből kilenc animéjük ctrl c ctrl v, de persze nem ám a Mushoku-t másolják vagy a Re:Zero-t.. Önmaga paródiája lassan már az egész műfaj..
Míg romantikusokból megtalálni szezononként a jobbnál jobb műveket, az isekai egyszerűen csak letolja a nézőit.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Sordoran
addikt
Miért lenne logikus? Eszem ágában sincs általam nem használt oldalakra regisztrálni csupán ezért, és szerintem másoknak se (ritka kivétel biztos akad, aki egy sorozat merch-jeivel és posztereivel díszíti fel egész szobáját). Telefonon a MyAniList-et használom, ha vége a sorozatnak értékelem. Nekem az is fura, hogy valaki 1-2 rész alapján már pontokat dobál (mivel pozitív és negatív irányba is mehet későbbiekben új részekkel a sorozat), de lehet akad aki majd idővel átírja saját értékelését. (például mikor steamen review bombingolnak valamiért egy játékot)
A MAL-t sokkal többen használják mint az anidb-t, ennyi. Csak egy példa, Sousou no Frieren ugye nem rég ment nagyot, mindkét oldalon 9 pont fölött. Az anidb-n nincs 2000 szavazat rá, míg MAL-on már több mint fél millió.
De ott van az AOT is, aminek már lassan 3 millió értékelése lesz MAL-on. Statisztikában pedig minél nagyobb a minta, annál pontosabb eredményt kapunk.
Természetesen lehetnek torzító hatások, ez lehet szervezkedés is amit korábban említettél, vagy akár botok is, ha nincsenek szűrve a fiókok.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Most nézem, hogy anidb-n 14 szavazatból jött ki ez a 6,83 pont? Hát ez így nem ér sokat, azért nagyon nem mindegy, hogy 14 ember értékelése alapján 6,83 pont, vagy 8774 értékelés alapján 8,34. Elég ha csak 3-4 ember akinek baja van vele 1-1 pontot dob rá és meg is kaptuk ezt az eredményt, nagyon könnyű torzítani.
-
Sordoran
addikt
A manga is 8 pont fölötti, biztos hogy erősen megtolják a rajongók által előre megadott magas pontszámok, de ettől még reális szerintem. Jó, engem se nyűgözött le első 2 rész alapján, lehet később jobb lesz ez, de 7 pont alatt már túlzás lenne. MAL pontszámokat MAL pontszámokhoz nézzük.
Egy hete azt hittem nem sok sorozat lesz (kettő újról írtam csak), de már megint telik a naptár. Talán tényleg utolsó sorozat amit felvettem a szezonban:
Yakuza Fiancé: Raise wa Tanin ga Ii
Meg lehet nyugodni, ez már csak 7 pontos, lehet kritizálni. Nem tudom miért vágtam bele, talán gyengéim a vörös csajok? Ez is egy romance sorozat, yakuza háttérrel.
Két főszereplőnk 1-1 yakuza család sarja, és a nagyszülők össze akarják őket boronálni. Bár a felszínen mindketten normális tinédzser életet próbálják megélni (?), de a yakuza vér nem válik vízzé.
Első rész alapján még bármi lehet belőle. Eddig nagyon minimális romantika, és kis erőszak, kis humor akad. Akinek felkeltette érdeklődését az nézzen bele, de még magam se tudom hova fut ki, így ajánlani nem tudom.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Farkassacred
őstag
Ha az az anime 6.59-et érdemel, akkor az átlag értékelés úgy 4,2 körül lehet azon az oldalon.
Persze a végére lehet, hogy kifullad és max megmarad a maga hét pontjának éppen, de így első rész alapján semmiképpen nem 6.5 pont a Blue Box.
Én viszont már találkoztam 6 pontos animével ebben a szezonban és repült is.. isekai volt persze mi más..I'll meet you again through the eyes of our son.
-
consono
nagyúr
-
Hintalow
senior tag
Ha olyan helyen nézed, ami részletes, akkor van (pl. Anidb)
Nekem így néz ki.
Mondjuk tuti összevonja az évadokat és címenként nézi, mert más oldalon meg többet mutat, ahol még beklikkelgetem.
De akkor is kétharmad évig csak animét néztem
Jó az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt 25-26 év alatt sikerült összehoznom, szóval azért van életem isHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Farkassacred
őstag
Hát érted, tesók, aztán nem tesók, örökre tesók, szereti, de nem lehet mert tesók (mostoha!) agyrém ezt hallgatni részről részre.. A mesében nincs ilyen, nemhogy még a valóságban.
Rosszak persze, hogy vannak még a szezonban, de azok nem vettek rá, hogy 10 részt kibírjak belőlük.
Isekai Shikkaku: Az első 3 epizód még tetszett belőle, aztán a folytatás valahogy már elvette a kedvemet a sorozattól. Kicsit túlságosan is a bugyutaságon volt már a hangsúly úgy éreztem.[ Szerkesztve ]
-
etomcat
tag
> gun gale online meg sao kicsit olyanok, mint amikor két teljesen össze nem illő dolgot bekensz ragasztóval, és összenyomod őket
Girls und Panzer - Gyalog galopp edition
Egyébként van egy bugyuta 4-koma mangából készült anime Rifle is Beautiful címmel, amiből kiderül, hogy nem olyan egyszerű célba találni, mint a képernyő huszárok gondolják.
-
Farkassacred
őstag
Örülök, hogy viszonylag tetszett akkor és hogy végignézted végül. Én bevallom ennél az animénél éreztem egyedül azt a varázst, mintha játszanék éppen, akkora dejavu érzés fog el a nézése közben.. Rpg és hack n slash játékokon nőttem fel és úgy vélem ezt az animét pontosan át tudom érezni.
A Sao is jó anime egyébként, bár furcsa hogy ott a lövöldözős évad (vagy külön sztor) jobban tetszett, pedig max a csgo volt hasonló játék amivel játszottam is..[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Nem használhatnak meglévő fordítást, mert akkor jutalékot kéne adniuk a bevételből a fordítóknak. Jogilag egyszerűbb újrafordíttatni saját fordítóval.
-
-
etomcat
tag
> időnként még a kedvenc játékodra is szívesen ránéznél, az animék egy része már limiten alulra esik. És a GBC azok között lesz.
Szerintem vegyél lottószelvényt, mert a szombati maraton végén bejelentették, hogy készül a GBC játék mobilra... (Remélem nem "gatchapon" lesz, hanem a régi Vocaloid világra hasonlító rhythm game.)
Egyébként az 5h20m hosszú Youtube maratont 101 ezren nézték végig - úgy, hogy geo zárolva volt Japánra és a GBC rajongótábor nagyja az Kína, Dél-Korea, Dél-Kelet Ázsia. (VPN-nel bejutottam, de valamiért videót nem tudtam felvenni, csak hangot.)
Illetve ez a CD Japan bolt Top 20 eladási listája aznapra (2024.08.31):
# 1, 10 Kessoku (Bocchi recap movie) albumok
# 2-3-4-5, 13-14-15-16-17 Togenashi Togeari (Girls Band Cry) albumokTotális lánybanda rémuralom ... tessék megszokni, mert az isekai, MMORPG, siscon megy a süllyesztőbe és minden stúdió ilyet fog gyártani a piaci siker miatt. (Kardot, mordályt viszonylag nehéz eladni Japánban, gitárt és szintit nem annyira...)
-
Sordoran
addikt
Már majdnem elkezdtem megint hosszasan írni, de elengedem. Mikor megnézem a sorozatot (vagy legalább belekezdek) visszatérek hozzá, addig kár erről beszélni. Sajnos számomra bőven van mit nézni napról napra ebben a szezonban is, és vannak egyéb elfoglaltságaim is, így csak remélem jövő héten már nekivágok a GBC-nek.
-
-
Sordoran
addikt
Szerencsére ez nem ilyen fekete/fehér mint leírod. Korábban is volt már leírva, hogy a GBC nem jelent meg globálisan, azaz nem érhető el bárkinek. Persze ez a pirate közösséget nem érinti annyira a VPN miatt, de mivel nincs globális streamingen, így hivatalos angol felirat se készült hozzá, na ez már probléma. Azért van tele a cica minden más anime sorozattal, mert azokat csak leszedik streaming oldalakról és feltöltik oda angol felirattal együtt, minimális effort, nulla hozzáadott érték. GBC esetén viszont kevesebb ember fér hozzá eredetihez, és még le is kell fordítani angolra (vagy spanyol, francia, német stb. világnyelvek). Mellesleg fenn van cicán 1080p angol felirattal is, több száz seederrel.
-
etomcat
tag
> nyugati szemmel nézve az milyen minőség
Mondjuk itt egy friss nyugati értékelés
(Azért tartott eddig, mert az ANN nem hoz le cikket az USA-ban legálisan el nem érhető tartalomról és a Japánban tavasszal futó GBC csak augusztusban került fel az Amazon és a Microsoft store-ba.)
MAL-on sem az otaku-k, hanem a nyugati weeb-ek adták össze neki a 8.42 / 10-es pontszámot!
> Japán toplistája azt jelenti, hogy náluk a helyi tekintély azt preferálja
Pont, hogy nem! Producer azért kezdte el csinálni a GBC-t, mert 2018-ban látta a Spider-man: into the Spider-Verse-t és sokkot kapott, hogy mi lesz így a japán animációval, hogy Hollywood eltanulta a stílusukat és jobb szórakoztatást csinált belőle?
Rögtön átment a Toei-hoz, az egyetlen elég nagy és elég újító kedvű stúdióhoz, ami bevállalt egy válasz projektet - na meg ott volt már a Yorimoi (Antarktisz) korábbi forgatókönyv írója és grafikusa, akikkel ismerősök voltak.
Elhatározták, hogy zenei témájú sorozat legyen, mert idol animét már csináltak együtt - de most ne pop legyen, mert abból 12 egy tucat meg nyálas is, hanem rock. (Nyugaton a rockzene már nem "mainstream", de Japánban erős maradt a főleg a billenytűs alapra támaszkodó j-rock.) Olyat akartak alkotni, amin más ország / kultúrkör más nem talál fogást, nem tudják leutánozni.
Utána öt évig bajmolódtak vele, hogy összeszedjék a rockzenész lányokat egy bandához, betanítsák őket botcsinálta seiyuu-nak, meg hihető helyszínt válasszanak, ahol a helyi vállalkozások is beszállnak apróval - meg létrehozzanak egy olyan 3D CGI animációt, ami középút az anime és a hollywoodi látványvilág között és nem kell hozzá Pixar-nyi pénzhalom. Ehhez képest a fejesek évente 2x le akarták állítani a projektet a költségek elszállása miatt. Volt erről egy 5 oldalas interjú a legutóbbi Kodansha Friday-ben, onnan az infó.Mondjuk végül bejött nekik, Japánban, Koreában, Kínában iszonyú népszerű a GBC és rengeteg lemez, képalbum meg figura fogy folyamatosan, koncertjeikre a jegyek 30s alatt elfogytak. BangDream / MyGO rajongó tábora gyakorlatilag teljesen beállt a GBC mögé, a Bocchi-sok inkább féltékenyek. Thaiföldön már a GBC szinkronját készítik. Nyugaton is, ha lenne rendes streaming, nem ez a körülményes e-bolti árusítás, tutira befutna sokaknál - mert a főszereplők sokkal individualistábbak, mint az animében megszokott.
(Egyébként akinek van VPN-je, ami tud Japánban lévő kijáratot, most aug 31-én, egyszeri alkalommal a kiadó a Youtube-on lemaratonozza az egész sorozatot ingyen, elvileg bónusz tartalom is lesz, meg a szereplők, készítők kommentárjai.)
[ Szerkesztve ]
-
SQX_Barto
addikt
-
Farkassacred
őstag
A Tower of God az nálam is röpült, még a közepes szintet se hozza. A szezon csalódása számomra.
A Losing Heroines viszont szerintem nagyon jó slice of life anime. Igazi szókimondó és csordultig tele van érzelmekkel, nem is tudom már mikor láttam ebben a műfajban ilyen jót.
Egyenlőre inkább ezek a romantikusabb animék haladnak most nálam, a fantasy animékkel majd szeptemberre jövök fel.[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
Rossz animékbe kezdesz bele szerintem, bőven nem szemét ez a szezon. Slice of life vonalon is vannak fincsi címek, de a fantasy vonal se karcsú.
A 6 pontos animék meg sok esetben megérdemlik a sorsukat. Ezek legtöbbször, unalmas, loli, monoton/epizódikus és blőd sztorival vannak megáldva, a második részig nem is igazán jutok el náluk..
Míg egy 8 pontosnál már kapunk általában egy korret rendezést, akár felejthetetlen karaktereket és párbeszédeket is. Persze ezeknél is ritka egy Steins Gate szint, de akadhatnak néha azért.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
emiki6
veterán
Kivételesen egyetértünk, a wistoriával kapcsolatban. Persze ettől még egyelőre nézem, jó az action.
Én a nobody-t dobtam pár rész után, loli hárem annyira nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
A humor nem csak akkor fárasztó, ha ilyen, mint ebben. Nekem a Rejtő, Pratchett vagy D. Adams féle humortól is 8-12 oldalanként szünetet kellett tartanom. Pedig azok nem erőltetettek, csak mind nagyon tömény. A stúdióból meg nem néztem ki, hogy egy Attack on Titan után egy ilyennel jönnek ki.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Farkassacred
őstag
Anime filmek terén neked mik az abszolút kedvenceid?
Nekem a Tekkonkinkreet és a hasonló agymenések, mint a Perfect Blue, Paprika. Ezek nélkül el se tudnám képzelni ezt az ipart.. Kb mint a romantikus filmek Makoto nélkül..I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Szancsó
aktív tag
My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Farkassacred
őstag
Mint "a" szezon fantasy animéje, én nem tartom soknak azt a pontozást. Legalábbis eddig így első rész alapján.
Mind a grafika, a kedves kis története, a karakterek bemutatása és semmi csilivili cukiskodás végre, örülök én ennek az animének a szezonban.
És úgy tűnik "az" isekai alkotásra is ráleltem a felhozatalból. Isekai Shikkaku, hát ez haláli, de tényleg.
Shoushimin Series, ez meg nagyon úgy látszik, hogy indul a szezon slice of life címére, hát meglepett rendesen az első része. Ilyen hangvételű, stílusú animét nem is tudom mikor láttam már utoljára, kíváncsi leszek mi sül ki belőle.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
KISDUCK
addikt
Isekai lényege hogy egy másik világba kerül, elvileg lehet az is ha játékba kerülnek bele pl tron, jumanji, sao, de műfajként nincs betagelve útóbbinál mal-on.
Amit linkeltél animét arra a mal scifi fantasyként hivatkozik. A rövid leírás szerint nem került az mc másik világba, csak megváltoztatták a világát. Gyakorlatilag a saját világában van ami más lett, tehát nem isekai.szerk.: sao-t sokan isekai-ba sorolják, de igazából nem lehet az, mert csak vr játékban ragadnak és a testűk a valóságban van, ha a testük is átkerült volna akkor már lehetne isekai.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
Animéhez kötődik a történet, így megáll ez off nélkül is bőven.
Általában én is meglesem redditen pl. egyes epizódok után a kommenteket kíváncsiságképp. Zazarna a hiánya sokszor, főleg amikor egy anime über szar.[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
Nem kell erőltetni ami nem megy! Jó hogy videós beszámolót nem kértél a komment helyet...
Szerencsére azért vagyunk páran itt, akik meg tudják ugrani azt a szinten, hogy egy hosszabb szöveg nem telíti el a puffert.
Hintalow #54181
Köszi a listát és a leírásokat!
Mindig találok tőled 1-2 érdekes régi címet, és olyat is amit elmulasztottam az utóbbi években.Pár dolgon mindig meglepődöm, pl
Mahou Tsukai no Yome: én a párommal néztem, és annyira untuk a melodrámát, hogy közös megegyezéssel befejeztük az első évaddal.
Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute: Na nemár. Ez az a tipikus trash isekai paródia, ahol a főhős egy gyökér, de ezért szeretjükSpy x Family mellé ajánlom utána olvasni, hogy a mangaka mennyire utálja a saját művét.
Én úgy olvastam a kiadó az eddigi műveiből ollózta össze a story-t, úgy adagolva/módosítva a karaktereket, hogy egy ilyen családbarát kaland legyen a vége.
A csávó büszke feje a díjkiosztó fotózásokon mindent elárul. -
Sordoran
addikt
Nekem tetszik, próbál szórakoztató lenni és ezeket jobban szeretem mint a drámákat. Vidám, halad a sztori, nem kínosan kerülgetik egymást a szereplők. Tény hogy tucat mű, de ha szórakoztató a végeredmény, pont nem zavar.
Tegnap meglestem a stepsister-t, hát nagyon vegyesek az érzéseim. Azzal a felütéssel kezd, hogy a testvérek idegenekként kezdik akik testvérré válnak, míg a mostohatestvérek idegenek akik idegenek maradnak, meg utalás hogy a valóságban nem habarodnak egymásba mindig. Természetesen boritékolható, hogy itt IS meglesz a romantika, de díjaznám ha nem így lenne, és valóban két fiatal sztoriját látnánk akik idegenekből válnának "testvérré". A legtöbb sorozat nagyon könnyleműen kezeli ezeket a családi kapcsolatokat, így jó lenne valami reálisabb megközelítést látni. Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből.
-
Sordoran
addikt
A Days with my stepsister nálam fenn van nézendő listán, annyira tolják a hype-ot körülötte. Ez persze semmire se garancia, mivel tavaly például hasonló lelkesedés (a közösség részéről) előzte meg a The angel next door spoils me rotten-t is, végül pedig csak egy szokásos ifjúsági romantikus sorozat volt. Írtam volna romcom-ot, de nem sok komédia jutott bele, cserébe agyonajnározott főhősnő és az átlag srác szokásos története volt itt is.
Számomra ma indul az új szezon. Az Oshi no ko második évad ugye alap, mellette a Tokidoki Bosotto Russia-go de Dereru Tonari no Alya-san / Alya Sometimes Hides Her Feelings in Russian lesz még nézve mai nap. Ez is a fenti kategóriába esik, viszont ennek már elkezdtem a mangáját olvasni korábban, és az bejön.
További sorozatok amik jelenleg a radaron vannak:
- 2.5-jigen no Ririsa / 2.5 Dimensional Seduction - Sokan hasonlítják a My dress-up darling-hoz (központi témáját tekintve), így kap egy esélyt.
- Shikanoko Nokonoko Koshitantan / My Deer Friend Nokotan - Totál agymenésnek tűnik előzetesek alapján.
- Atri: My Dear Moments - Az egyik szereplő (Catherine) előzetes videója fogott meg, bár jobban utánanézve csak mellékszereplő. Remélem nem lesz gagyi.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
consono
nagyúr
A Mulanban az a szép, hogy mindenki látta előre, hogy bukta lesz, mégis valaki, valamiért (lásd feljebb az emiki által emlegetett agendát) végigtolta. Igazad lehet, hogy az önkritika hiányzik ilyen esetekben...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
Nem minden lutri, a gyártás előtt van egy elég hosszú folyamat, amíg valami eljut akár csak addig, hogy egy pilotot legyártsanak egy sorozatból. Persze, van ami biztosabb ló, mint a többi, azért van isekai-jal telefosva minden év...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
Akkor leírom szájbarágósan, ha kognitív funkciókkal baj lenne: az elmúlt 10-15-20 évben, ha valami nem termel hasznot, az azonnal ki van vágva. Igen, volt olyan időszak, mikor l'art pour l'art is megcsináltak filmet, animét, bármit, de a cica ezt már elvitte. Vagyis nem annyira a cica, hanem a mindent bedaráló gépezet, amit úgy hívnak, hogy ipar. Lehet, hogy névleg még "filmművészetnek" hívják, de művészet már nem nagyon van. Tömegtermelés van. Hány anime sorozat van most egy évben? Mennyi volt 20 éve, vagy 30? Nem kell velem egyetérteni, de én így látom a dolgot.
A manga még kicsit másabb, főleg a webtoonok miatt, de tartok tőle, hogy ez is csak idő kérdése...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Farkassacred
őstag
Eszerint akkor ki is húzhatunk pár témát a "jó" animék közül.
Isekai, hárem, magic girl, iskolai romantikus, dark fantasy, lolicom. Kb amik megmaradnak, mint "szent" művek azok a Shounen/shoujo ai, sport, mindfuck és társai..I'll meet you again through the eyes of our son.
-
-
etomcat
tag
> érkezett a nyuszi kislány / hátitáskás részből angol fordított
Szerintem a Bunny Girl Senpai legújabb Randoseru / Knapsack mozija alapvetően szükséges volt.
Szóval az alaptéma jogos.Mai világosan bemondja, hogy családot tervez alapítani Sakutával, a srác viszont csak a színésznőcske Mai-t látta eddig és nem gondolt rá, hogy feleség / anya szerepben is ott lesz majd. Ha a srác a saját anyját nem becsüli meg, akkor nyilván nem sokáig fognak férj-feleség maradni Mai-al sem. Sajna ettől még nem jó a mozi. A gond az, hogy túl komolyra-komorra vették a témát és erősen megritkították a korábban szokásos komikus elemeket - pedig a Bunny Girl Senpai alapvetően romkom történet. József Attilától a "Mama" az egyik legfontosabb mű, de még abban a nyúlfarknyi versben is ott a komédia: "Én még őszinte ember voltam, ordítottam, toporzékoltam: Hagyja a dagadt ruhát másra, engem vigyen föl a padlásra!"
A másik, hogy az
minek keverték bele, annyira erőltetettnek hat, meg über gáz is, amikor a srácált. iskolás Mai példányt . (Mondjuk ez az LN szerző sara, nem az anime stúdióé, bár esetleg kihúzhatták volna a forgatókönyvből?) A végcím után belibeg a képbea saját 10 éves jövendőbeli feleségével kvázi randizik Már így is túl sok az epizód-szereplő, akiket teherként cipel a B.G.S. franchise kötetről-kötetre.Shoko, az időutazó felesége, akivel két fő baj van: egyrészt nagyságrenddel nőiesebb jelenség Mai-nál és simán lejátssza a színpadról - másrészt ha már megkapta a saját moziját, akkor minek ide berángatni? [ Szerkesztve ]
-
Szancsó
aktív tag
Már elkönyveltem, hogy az S01 vagy Rascal Does Not Dream of a Dreaming Girl -t valószínűleg nem fogja túlszárnyalni, szóval nem lepődök meg, ha nálam is ez jön majd ki a végelszámolásnál
My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Szancsó
aktív tag
Akkor kun - csak itt meg sok volt a chan és belezavarodtam
Lista szerintem felesleges ilyesmiről: mármint magamnak megvan (AniList és MAL), de egyrészt ha valaki keres néznivalót akkor tuti találni tematikusan, másrészt nálam tényleg régi/alap dolgok is vannak felvésve vegyesen (mert am. 90+ darabos a lista). De hogy legyen példa, pár magasabb prioros: Another, Clannad, Golden Time, Plastic Memories, Rent-a-Girlfriend, Saekano, Your lie in April.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- OLED TV topic
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla