-
IT café
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #44204 üzenetére
Abban biztos vagyok, így most lenne érdemes ingatlant venni, akár még Kijevben is, vagy onnan nyugatra valami nagyobb városban. Attól, hogy gyorsan kitör a béke meg nem tartok. Igaz, hogy az oroszok lassabban haladnak mint egy csiga (ha 2022 feb 24-én elindult volna egy csiga Donyeckből már elérte volna a lengyel határt), de jelenleg egyáltalán nem úgy tűnik mintha felakarnák adni a harcot.
Emellett azért az idő is szar, és az EÜ meg minden romokban, Kárpátalja bármennyire is gyönyörű azért Ungvár-Munkács... esetleg Szolyvától keletre már nem mennék. Lviv lenne még izgalmas, de ott már 100%, hogy senki se beszélne magyarul. De amúgy alapból nem mennék Ukrajnába lakni. 2007-ben jártam, Kijev, Donyeck, Chasiv Yar, sok olyan helyen amiket épp most rombolnak porig és már akkor is "úristen" volt az egész. Pedig akkor még sehol nem volt a háború. (A háború a lehető legjobb helyen tört ki, szerintem egész Európa leglepusztultabb helyein zajlik). A Donyeck melletti Mar'inka mai napig megvan az emlékeimben, már akkor úgy nézett ki a város mint amit le kéne bontani. Azóta porig van rombolva.Igen, Skandinávia jó, de az oroszok közelsége miatt is kilőve Finnország, meg azért is, mert ha már odamennék : Barátnőm húga Svédországban él, barátnőm is beszél svédül, szóval inkább már az adná magát. De az időjárás ott sem lenne jó
igaz még nem jártam arra, azért megnézném.
De úgy 1 év Spanyol, 1 év Ciprus, és 3 hónap Máltával a hátam mögött azt mondom, hogy a mediterránum nagyon nekem való lenne. Annyira, hogy egyik haverral tervezünk is idénre egy spanyol kalandot, bár még nagyon sok benne a "ha".Az időjárás amúgy fontos, mert nagyon tudja befolyásolni az ember életkedvét, és valamilyen irányba tolni a munkabírását. Mondjuk a mediterrán slow life azért is alakult ki, mert nagy melegben úgysem bírsz annyit dolgozni.
Ráadásul Ciprus külön jó abból a szempontból, hogy ott az angol is hivatalos nyelv, olyan mint Anglia legnaposabb legmelegebb megyéje lenne (angol dugalj, jobb kormányos autók, angollal 100%-ban elboldogulsz mindenhol is), pálmafás tengerpartok, bent középen meg magyar éghajlat a hegyek között. A kettő közt 40 perc kocsikázással válthatsz simán. Jó, nem keresed magad hülyére, de az élet sem olyan drága mint pl Norvégiában (két ismerősöm is dolgozik ott, jól keresnek de rohadt sokba van az élet is).
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Futás, futópályák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Subaru topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest