- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz cyberkind #25396 üzenetére
MSI AB,legujabb RTSS.Nekem mindehol szépen megy.Ujabb mint ami a csomgaban van.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
wjbhbdux
veterán
válasz keIdor #25403 üzenetére
Kár volt olyan gyorsan kiadni a 1080-at, lehet ők sem számítottak arra hogy az AMD még 1 évre offolja magát, amikor eleve 1 év lemaradásban voltak.
Jöhetett volna feljebb tolva a 1050ti 1060 néven, 1070 1080 néven. És akkor most meg is lenne a Ti kártya, ha esetleg idén jön valami, ami jobb mint a 1070(80)./s
-
HSM
félisten
válasz schawo #25407 üzenetére
Hát ezaz... Olcsó, egyszerű kártyák, egyedül a GDDR5X lehet ami picit hozzáad az előállítási költséghez a 1080-on, ehhez képest meg iszonyat magas áron adják őket.
A pénzügyi jelentéseikkel sajna nem igazán vagyok képben. De semmi kétségem, hogy ezeken a GPU-kon/kártyákon iszonyat profitokat realizálnak. -
keIdor
titán
válasz wjbhbdux #25404 üzenetére
Ne adj nekik ötleteket, már így is szomorú, hogy az egyetlen tier 1 (és még az is vágott) GeForce GPU 1200€, és limitált.
HSM: Mérget vehetsz rá, hogy hatalmas a profit az összes kártyán, ezekhez a 256bit kártyákhoz nem kell bonyolult nyák, a GPU sem nagy. Ezek régen az x60 jelölésű kártyák voltak, a Kepler előtti időszakban. A GTX-560Ti-t, 249€-ért adták 2011-ben. Ha jól emlékszem! Magyarul úgy is volt rajtuk profit... és ez a kártya a GTX-1080 távoli rokona.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Itt van nálam egyik ismerősöm 2db asztali PC-je.
Mindkettőben van VGA kártya, de különbözőek.
Azt kellene eldöntenem, hogy melyik videókártya a jobb. A két gépből 1 normális gép lesz "összegyúrva", és el kellene döntenem, hogy melyik VGA kártya kerüljön bele, de sajnos nem értek annyira a videókártyákhoz..
A két kártya:
Gigabyte GV-N240D3-1GI
ASUS HD7750-T-1GD5Specifikációk alapján én az ASUS-ra tippelnék, de nem vagyok biztos benne, főleg, hogy a valóságban is jobban teljesít e.
Segítsetek kérlek, hogy szerintetek melyik az erősebb, jobb kártya, amit érdemes megtartani a gépben?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
válasz Malibutomi #25412 üzenetére
Habugi és Malibutomi, köszönöm mindkettőtöknek
Akkor az ASUS kerül a jobbnak ítélt gépbe.
(A gépek meg egyébként: AM2 és AM3 alapúak, az AM2-esben egy Phenom 8450 CPU és 2x2GB ram, az AM3-asban meg egy Athlon II X3 CPU és 2x4GB ram van, az AM2-es deszka DDR2 ramos, az AM3-as az DDR3, gondolom az AM3-as gép lehet inkább a nyerő)
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Összeszedtem magamnak a régi kártyák árait, egészen a Fermi-ig, mert kíváncsi voltam mégis mekkora lépésekben történt az áremelés. Megosztom, de elég ronda amit látok.
Tier 1:
(GF100) GeForce GTX 470 - $349
(GF110) GeForce GTX 570 - $349
(GK110) GeForce GTX 780 - $649
(GK110) GeForce GTX Titan - $999
(GM200) GeForce GTX 980 Ti - $649
(GP102) GeForce GTX Titan X Pascal - $1199Nézzük azokat a kártyákat, ahol nem történt tiltás:
(GF110) GeForce GTX 580 - $499
(GK110) GeForce GTX 780 Ti - $699
(GK110) GeForce GTX Titan Black - $999
(GM200) GeForce GTX Titan X Maxwell - $999A végére itt egy kakukktojás, de ez a rossz kihozatal miatt lett megvágva:
(GF100) GeForce GTX 480 - $499
Érdemes mondjuk összehasonlítani a GTX-480, GTX-570 és a Titan X Pascal árát. Mindkettő "cut down version". Több, mint duplájába kerülnek ezek a kártyák.
Tier 2:
(GF104) GeForce GTX 460 - $229
(GF114) GeForce GTX 560 Ti - $249
(GK104) GeForce GTX 670 - $399
(GK104) GeForce GTX 680 - $499
(GK104) GeForce GTX 760 - $249
(GK104) GeForce GTX 770 - $399
(GM204) GeForce GTX 970 - $329
(GM204) GeForce GTX 980 - $549
(GP104) GeForce GTX 1070 - $449
(GP104) GeForce GTX 1080 - $699Tehát, régen $349-$499-ért adták a 384bit-es kártyákat, sőt, a GT200 alapú 512bit-es GTX-280/GTX-285 ennyibe sem került. Ma ugyanez $1199, ha a konkurencia miatt muszáj, akkor adják csak kevesebbért.
$449-$699 egy 256bit-es kártya, régen $249 volt. Ezek alapján gondolhatod mekkora profit van a kártyáikon.
5-6 év alatt szépen pakoltak mindenre +100%-ot, csendben, még a számozást is ügyesen megvariálták, hogy aki nem foglalkozik ezzel, annak fel se tűnjön.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
titán
Minden dollár árbevételen több, mint 60 cent (!!!) a nyereség. Nem csak a gyártási költségre értve, hanem minden fejlesztési, marketing és fölösleges költségeket is beleszámolva. A világ legnagyobb hasznonkulccsal dolgozó nagy tech vállalata. Az Apple is kispályás hozzájuk képest a 25-30%-os bruttó marzzsal.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Ren Hoek
veterán
válasz schawo #25419 üzenetére
Nem értem mit csodálkoztok ezen?
Apple- nek igen csak erős konkurenciával kell szembeméznie, míg az elején eladta a hírnév, most már kevésbé.Azt nem értem, hogy miért is kéne kevesebbért adni? Mikrométer pontosan ki van számolva a legnagyobb nyereség ami ilyen monopolközeli helyzetből kihozható.
Egy szóval nem mondtam, hogy örülök ennek, de minden dollárt profit jogosan az övéké. Nincs semmiféle indok, amiért olcsóbban kéne adni sajnos :/. A jóság nem piaci opció.
-
-
HSM
félisten
válasz keIdor #25418 üzenetére
Én erre csak annyit mondok, már ez a két kártya is nyitogatta a bicskát a zsebemben:
(GK104) GeForce GTX 670 - $399
(GK104) GeForce GTX 680 - $499
256 bites, szög egyszerű gazdaságos kártyáért ennyit elkérni? No, akkor mit mondjak a 1070-1080-ra?Pedig mennyivel komolyabb kártya volt a konkurens 7970... +1GB ram, modernebb, biztosabb architektúra, kb azonos áron. No, ott lehetett azért tartalmat is látni az árcetli mögött.
(#25419) schawo: Azta... Ez iszonyat durva!
(#25420) Ren Hoek:"Egy szóval nem mondtam, hogy örülök ennek, de minden dollárt profit jogosan az övéké."
Ezzel azért lehetne vitatkozni, alaposabban megvizsgálva a stratégiájukat.(#25421) schawo: Az AMD-re nem érdemes, szvsz. Ők kitaláltak egy remek koncepciót (DX12), amivel biztosítható lett volna már akkor a játékok fejlődése (még mielőtt beállt volna az évekig tartó DX11+stagnálás, amit eddig láthattunk), és letettek egy ahhoz remekül passzoló CPU-t (FX) és GPU-t (GCN) az asztalra, és a M$-nál is kopogtattak a DX12 prototípusával, durván 4 évvel ezelőtt!
Inkább azon kéne elgondolkozni, hogyan történhetett meg, hogy a technológiát ennyi ideig sikerült valakiknek visszatartani, kinyírva ezzel az FX-ek, és súlyosan rontva a GCN-ek piaci helyzetét éveken keresztül, kishíján kinyírva ezzel a komplett piros céget....[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Szerinted sok a 4év?DX9re mennyi idö is volt átállni?Hát DX11re?Nem kell mögémagyarázni ami nincs...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
titán
Most itt a csodaDX, erre pont mikor lehetne tarolni, három és fél éve passzolnak. A 2013-as 290X óta csak egy kísérleti, demó (vicc)gput mutattak be a felső kategóriában. Nem a DX hiánya, hanem saját töketlenségük a helyzet oka. Persze, sokkal könnyebb a Microsoftra, a DX-re, a gonosz Nvidiára, vagy egyszerűen a nyuszira fogni.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
HSM
félisten
válasz TTomax #25424 üzenetére
Csupán arra céloztam, hogyha 4 éve piacon lenne, akkor 4 évvel ezelőtt is elkezdhettek volna már fejleszteni rá, valamint a konzoloknál sem kellett volna +1 év, mire alacsony szinten is programozhatóvá válnak...
Csak úgy repülnek itt az évek....
(#25425) schawo: Nem fogom én a nyuszira. Csupán ez a véleményem. Az AMD amit lehetett megtett azzal, hogy megalkotta a Vulcan API-ját, amivel kikényszerítették a DX12-t. Csak közben eltelt egyszer egy másfél év, mire kijött válaszul a DX12 mégegyszer ennyi....
Persze, volt töketlenkedés is, de nyilván a szűkös anyagi helyzetük révén, ami részben emiatt is kialakult, még kész csoda, hogy így sikerültek a dolgaik... Gondold végig, nekik ez iszonyat fájt, amikor kb. erre tettek fel mindent... -
keIdor
titán
Ez egy kapitalista, profitorientált cég. Persze, én mint fogyasztó, vagy Te mint fogyasztó nem örülünk ennek a stratégiának, meg ilyen áraknak.
De ha az ő szemszögükből nézem szerintem zseniálisan kihasználták a helyzetet. Nyilván ha részvényes lennék, még újonganék is örömömben.Egyébként egy jobb vezetéssel az AMD-nek sem fájt volna ennyire ez a 4 év, talán nem is jutottunk volna el idáig.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
TTomax
félisten
Vagy csak szimplán az amd ismét a "jövöbe" rohant,mert más választása nem volt.Aztán az elöre beépitett dolgokból éppen nem minden hasznositható,mert a jövö nem ugy alakult ahogy gondolták.
-
keIdor
titán
-
wjbhbdux
veterán
Igen, itt van a Vulkan, tavaly nyár közepén jött ki vele játék utoljára, DX12-vel meg lassan negyed éve (+ civ patch). Közben meg megjelent még vagy 2000 másik játék a Steamen. Valami oka biztos van, hogy ennyire ódzkodnak tőle. Néha olyan fejlesztői siránkozást hallani, hogy nagy nehézségek árán esetleg CPU teljesímény fronton segít. Ez betudható lehet annak hogy a felhasználó tábor nagy része elavult Nvidia kártyán szenved, és semmire se jó nekik.
Lehet hogy a Volta meg a 6 magos consumer Intel procik együttes megjelenésére jövőre hírtelen mindenki vált majd, és beköszönt a kánaán. Ha meg egyenlő feltételekkel idomulnak a rendszerek a 2 gyártó termékeihez, akkor lesz igazán élesben harc köztük, most kicsit külön életet élnek lent és fent./s
-
HSM
félisten
válasz keIdor #25427 üzenetére
Ismerem a kapitalizmust és eszméit, de ez azért mégiscsak sok... Sajnos ennek mi, játékosok is érintettjei vagyunk, és egyáltalán nem lenne szabad ennek örülnünk, hogy ennyire le próbálnak minket kopasztani.
Én nem a vezetésben látom a gondot a pirosaknál. Nekik volt egy remek tervük, csak rajtuk kívülálló okok miatt ez elbukott. Sajnos ilyen technológiai piacokon ha nincs B-terv, akkor ez években mérhető gubanc. Mostanra másztak ki belőle, úgy tűnik.
(#25429) TTomax: Miért ne lett volna más választásuk? A GCN helyett tervezhettek volna ők is egy Keplert/Maxwell-t, nem sügérek dolgoznak ott sem, mégsem tették. Annak dacára, hogy a Fermi-t éppen egy egyszerűbb, de hatékonyabb architektúrával verték meg 1-2 generációval korábban.
(#25430) Keldor papa: Egyébként ezt a Hawaii-os hűtős dolgot nem egészen értem. Részben ezért is tudtak árban a 780-ak alá menni árban. De ha halk GPU kellett, vehettél jópárféle halk verziót. De tény, hogy elég béna hűtések is voltak sajnos, és inkább azok voltak az elterjedt típusok.
(#25431) wjbhbdux: Amiről beszélsz 2000 Steam játék, azok nagy részének szvsz egy 5 évvel ezelőtti középkategóriás GPU is elég.
Ne már ezekhez hasonlítsuk a technológiai fejlődést.Mindenképpen rázósabb terep egy új API, de azért azt látni kell, hogy nem véletlen lett megtartva a DX11 a kevésbé tech vonalú fejlesztőknek. A DX12-ről korábban is tudvalevő volt, hogy csak a nagyobb, pénzesebb fejlesztőcsapatoknak lesz elég szellemi és anyagi tőkéjük ebbe az irányba elindulni, és értékelhetőt alkotni.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Nem jól emlékszel,a Fermit nem verték meg,akkor is nV hozta a leggyorsabb egy gpus cimet meg elötte is ... még a 480at sem,hát mág az 580at.Ugye nem kevered ide a 28nmre való váltást?
[link][ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Nagyon fontos az első benyomás. Ha az rossz, sok vásárló elfordul. Több "első benyomást" szúrt el az AMD az elmúlt időszakban. A Fiji is érintett. Ez marketing, abban sajnos nem túl jók, ezt azért már olvastam, hogy többen is belátják az AMD táborból, tehát nem csak én gondolom így.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
FLATRONW
őstag
Nekik ott sietni kellett a kiadással, mert az 5870 már rég kint volt. Sajnos ennek meglett az eredménye, magas fogyasztás, magas ár stb.. Azonban elmondhatták, hogy egy erős, akkor a leggyorsabb GPU-t adták ki.
Korábbi hozzászólásokhoz: Én nem látom azt, hogy a 7970 egy micsoda jól sikerült és időtálló termék lett volna a 680-hoz képest. Amit én látok, hogy a jelenlegi előnyét kis mértékben a +1 GB memóriának köszönheti és annak, hogy a Kepler már rég nincs a csúcsra járatva. Persze ez nem változtat azon, hogy jelenleg gyorsabb. Ahogy azon sem változtat, hogy sok év után ennek a sebességelőnynek már nincs jelentősége.
Csak arra akarok kilyukadni, hogy semmi sem indokolta akkoriban, hogy annyit elkérjenek egy 7970-ért.
Ne érts félre, nem akarom az AMD-re kenni a mostani magas árakat, de ők voltak azok akik a 7970-el elindították az egészet. -
Ren Hoek
veterán
Az az NV hibája, hogy már megint kapkodnak?
Kihozták nem is olyan régen a Fijit, ami egy jó kis GPU lett volna, 8 GB-al, alacsonyabb fogyasztással, nem azzal az vízhűtővel.
Ez egy mai napig remekelő GPU 4096 SP-vel. Erre nekiállnak a GCN4-nek, mikor van egy jó GPU? Aztán most megint telepakolják űrtechnológiával a GCN5-öt, valami olyanra készülve, ami kitudja mikor lesz felhasználva...
Kérdésem, mi a francért nem lehetett a Fijit shrinkelni 14 nm-re 1:1-ben 8 GB HBM2-vel?
Rég kint lenne egy jelenben erős kártya, talán 1070-1080 között... hasznot bekaszál, mehet a zs a fejlesztésbe...
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz core i7 #25438 üzenetére
Nem, csak folytatják ugyan azt, ugyan úgy ami láthatólag nem hozza a profitot igazán.
Intelnek és az NV-nek is tökéletesen beválik az a stratégia, hogy fejleszt, aztán shrinkel gyártástechet.
Pascallal taroltak, pedig szinte csak egy shrink.AMD-nek ugyan úgy megvolt a fejlesztés, látható mennyire jól megy mai napig a Fiji GCN3, szinte 1080 szinten némely újabb tech fejlesztésben. Nem hiszem el, hogy ezzel nem lehetett volna kihúzni a mostani nyarat, az októbert, a karácsonyi szezont... és most már a tavaszt is bukják... milliárd $-os veszteség Pascallal szemben. És poor Voltáznak...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Ren Hoek #25437 üzenetére
Na azzal aztan vegleg elkaszaltak volna magukat, hogy az NV hozza a Pascalt 16nm-en, a szerencsetlen AMD-nek meg megint csak atnevezes sikerult.
A Fiji soha nem volt remekelo GPU, az elodje a Hawaii sokkal kiegyensulyozottabb.(#25440) core i7
Volta majd 2018-ban valamikor.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz keIdor #25435 üzenetére
Ez látod igaz.
(#25436) FLATRONW: Pedig ha más miatt nem is, a 680 már évek óta bukdácsol a kevéske ramja miatt.... Az a +1GB igencsak sokat jelent, főleg mivel az AMD architektúrája jobban is gazdálkodik a hellyel.
Igen, ők szavaztak a fejlődésre a GCN-el, az Nv meg arra szavazott, hogy kigyúrja a cuccait DX11-re, amennyire lehet. Mindkét tervben benne volt, hogy nem úgy alakul, és jön a szívás, hát most az Nv kapott jelentős hátszelet, az AMD meg hátrányba került.
(#25437) Ren Hoek: Na, jó, egy vicc amit leírsz. Nem jó a vízhűtő, nem jó a HBM, kapkodnak, amikor nem kapkodnak, mivan?
De komolyra fordítva a szót, szvsz semmi értelme nem lett volna egy Fiji shrinknek. Már csak azért sem, mert az új gyártástechnológiához amúgyis elég komoly tőkét kellett volna beleinvesztálni, és a végeredmény se lett volna egy nagy durranás. Szerintem pont, hogy jól teszik, hogy kicsit kivárnak, és ha eljött az idő dobbantanak majd a Vegával. Addig pedig a Polaris tartja a frontot a legfontosabb területeken.
A 8GB-os Fijinek sincs semmi értelme így, technikailag 4GB-ost lehetett csinálni. Pont. Erre volt adott a memória-technológia. Nyilván az AMD is 8GB-osat csinált volna ha lehet, hiszen a 390-esekre is már annyit rakott.
Jössz mindig ezzel az űrtechnika dumával... Pedig pont, hogy igencsak ígéretes fejlesztéseket lehetett látni eddig a Vegáról, pont olyanokat, amik ahhoz kellenek, hogy hatékonyabb, és energiatakarékosabb, valamint gyorsabb lehessen az architektúra. Pont a szükséges összetevők, hogy akár DX11-ben, akár DX12-ben végre versenybe kerüljenek az Nv nagyobb kártyáival is. Önmagában ehhez egy magasabb órajelű Fiji-shrink marha kevés lett volna. Megnézheted a Polarist, az se megy sokkal nagyobb órajelet, mint az elődei. 1Ghz-es Fiji-t meg ma is vehet, aki akar, nem sok változott volna egy kicsit kevesebbet fogyasztó és mondjuk 1,2Ghz-es Fiji-vel.
(#25441) Malibutomi: Szerintem a Fiji-t nagyon visszafogja a gyenge setup, ami kb. semmit nem fejlődött a Hawaii óta. Nem véletlen tervezték totál újra a Vega-ban.
A Hawaii-ba éppen elég volt, egy másfélszer erősebb GPU-ba viszont elég kevéske. Viszont úgy tűnik, ehhez azért masszívabban bele kellett túrni az architektúrába.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
2 év alatt egy 480 a csúcsteljesítmény? WoW.
A Maxwell shrinknek mi értelme volt akkor Pascal néven?
Ja, hogy markolóval kellett belapátolni a millió dolláros profitokat a Dagobert bankba... csak ennyi.A következő fél évben még az is Pascalt fog venni, aki gyűlöli az NV-t, mint a sz.rt. Vagy mit vesztek? 390X talán a legjobb még... egy őskártya.
Most már az az új mantra, hogy istenítsük az AMD-t mert kivár, meg direkt késleltet a púrvoltára.
Na ez a gyártói fanatizmus... -
keIdor
titán
válasz Ren Hoek #25437 üzenetére
A legjobb lenne két projekt, párhuzamos fejlesztéssel, erre viszont gondolom nincs pénz. Egy ilyen 14nm Fiji is sok mérnököt és pénzt elvinne. Nincsenek akkora tartalékai, mint egy nVidiának vagy Intelnek, ezt a részét meg tudom érteni. Meg ott van a Ryzen, fél évtizednyi lemaradást kellett behozni.
Félre ne értsd, nem védeni akarom őket, de nem nagy cég az AMD, és anyagilag sem állnak jól.
Persze hogy miért jutottak ide, az is megérne egy beszélgetést...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Ren Hoek
veterán
válasz keIdor #25447 üzenetére
Ez van amikor egy zseniális mérnökcsapatot egy fos vezetés, és irtó gagyi marketing csapat egészít ki.
A mi hi-tech cégünkkel is ez volt, kicsit előreszaladtak a zseniális mérnökök a technológiában... de úgy, hogy nem biztos, hogy el lehet adni, az amúgy világszinten is legmodernebb eszközt... gyengébb sales résszel, gagyi marketinggel.
Szerencsére időben kapcsoltak, lecseréltek mindenkit akit kell, így a következő fejlesztési periódus remélhetőleg finanszírozható lesz, ha elérjük a profitot eladható termékekkel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest