Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz stratova #11697 üzenetére
Hely drága fiam,bizony régen minden jobb volt. Az asszony kedvesebb, a pin@ melegebb, a f@szom meg úgy meredt az ég felé mint Toldi petrencés rúdja.De hát eljő az a idő mikor, a kedvem lanyhulni kezdett, most már csak faszbúk meg jútyúb megy, ja és a digitális csöcsök hoznak valami megnyugvást egysíkú életembe.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Pickit3
aktív tag
-
stratova
veterán
-
Televan74
nagyúr
válasz ViZion #11695 üzenetére
Múltkor a kacsa nekem támadt.Én voltam a nagyobb(marha),seprű a kezembe került és sikerült úgy eltalálnom hogy kacsavágás lett belőle.A fején ért tompa tárgy okozta sérülés lett a veszte szegénynek.Nem baj a tepsiben minden emlék megszépül.
-
ViZion
félisten
válasz Mahrenburg #11692 üzenetére
Jah, az első szériával sok tapasztalatunk lett. Rendesen tojnak, szépen beállt minden. Fejlesztünk a helyükön még. Meg az etető/itató rendszeren is. Libák gyorsan kifejlődnek, elvileg vágásérettek, de nálunk az öregedés vár rájuk. Ők a rendőrség az ólban, ha a pipik szárnyát vágom, akkor még rám is sziszeg. Amúgy tenyérből etetjük. Majd dobok még képeket.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Gyuri27
félisten
válasz Televan74 #11693 üzenetére
Hát még mire én.
De az a baj, hogy a hurut ide is betette a lábát. A mételyes zsákos zsacskós pusztulat retek dizájnolos mocsadék egy müanyag fost rak a vrm tetejére ne hogy a hő elszálljon róla. azt úgy hogy? Miért? Kenek és miért áll érdekében?Ez lap , ,
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Mahrenburg
őstag
válasz Beretvás #11689 üzenetére
A libák már teljesen kifejlődtek? A libák mennyi idősen érik el a teljes méretüket?
A első körben érkezett fürjek már megszokták a helyüket?
Szerk.: ViZionnak akartam válaszolni a 11690-esre.
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
stratova
veterán
válasz ViZion #11690 üzenetére
Egész fullos kis helye lett a fürjöknek. Jó lehet ott a kertben, énma 20-kor ránéztem a benti hőmérőre amikor asszonyka szólt hogy ne nyissam rá a gyerekre az ablakot vacsihoz. 30°C-ot mutatott. Szóval nem haragudott a tökmag az eső utáni frissebb közvetlen levegőnek.
Ha nem lesz drágább a B350-es elődnél akkor az Asrock Fatal1ty B450 ITX még pont jó.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
ejj, mi ez a szakmaiság?
Amúgy ITX frankó lenne, ha nem lennének a lapok drágák. mATX a középút, nem túl nagy, van rajta minden, ami átlag embörnek kell, annyi. Árban meg elmegy még.
A spanyol "armada": spanyol fehér arcú tyúkok és a kakaska. Nálunk csak varnyú néven futnak, feketék, mint a korom.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
stratova
veterán
válasz Gyuri27 #11679 üzenetére
Bélám az imént szegről végről érintettük ama témát, hogy éppen a DX12 hiánya miatt nem azon múlik a bódottá, hogy hány meggymagos a kocka, hanem hogy mennyire birja az első app által megtépázott magoska. Hovatovább aranyközép út lenne egy 8600K 75-ért, csak ott meg bevillan, hogy dikk ennyiért a konvertáláshoz sokkal jobban passzoló 2700X is van. Szóval most megint nem lehet 2 lovat megülni egyszerre, az leghamarabb 7 nm-en megy.
Kicsit Zomsa feeling.Hmm asszem én most sz@rráázom.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Habugi #11677 üzenetére
LoL 40%? Az igen.
A blizz is tud opti azaz barmolni. De ez natyonjó tesa. Tényleg érdemes érte venni egy 150k-s procit.
Azzal lehet meglesz 1080p-ben a bűvös 100 fps.
El sem merem gondolni ehhez a mételyhez mi kéne 1440p-hez vagy 4k-hoz.
Lehet még a nasa se tudná 4k-ban futtatni.Amúgy meg minek csinálnának vele bármit is ha a népek így is játszanak vele?
Ha a plebek megveszik a dlc-ket továbbra is?Na ilyet szeretnék én. A büdös nagy semmivel gennyesre keresni magam. eddig még munkával se sikerült, de azért ábrándozom róla.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Habugi
addikt
válasz Gyuri27 #11673 üzenetére
Majdnem két évig hülyítette a népet a Bohemia hogy dolgoznak a DX12-es verzión, gondolhatod, mindenki várta mint a messiást.., aztán tavaly tavasszal közölték hogy ááá emberek, ez rohadt nagy munka, bocsi nem lesz mégsem DX12 támogatás, majd ugyan ennek a bejelentésnek a végén közölték hogy csinálnak 5-6 új/másik DLC, melyek tartalom ügyileg azért fokozták az agybajt, mert olyan területeket/tartalmakat érintenek játékon belül, melyekhez évek óta vannak eszméletlen jó MOD-ok, kvázi kitolnak inkább pénzért egy rakás felesleges dolgot, melyek eddig is elérhetőek voltak, ingyen.
Btw.., a fenti linkelt tesztemben érdemes az OSD második sorának utolsó értékét figyelni, az a GPU usage aka CPU limit vanbaj mértékének mutatója, parádés, többet van 0(!!!)-40% között sem mint felette. Neeem kell ide DX12, nemgáááz, hogy rohadnának meg.., inkább rájuk dobnál már valami mételyesebb átkot!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Gyuri27
félisten
válasz Habugi #11672 üzenetére
Értjük doki értjük.
Nézd kapsz egy szép fehér kabátot. majd én hátul megkötöm. Van egy varázslatos terápia. Úgy nevezik beöntés. Ebből is kapsz gazdagon.
Ha mindezek nem használnak a sámántánc és a vudu baba még mindig a rendelkezésre áll!Amúgy meg zsákos game. Vazz itt van asztalra 8-16-24-32 mag.
lehet el kéne kezdeni kódolgatni, programozgatni? Nem?Amd - Radeon - Ryzen
-
Habugi
addikt
válasz stratova #11665 üzenetére
& copfos:
Jelenleg egyetlen egy benchmark/normális módszer létezik az Arma3 multi terhelésének szimulálására, ez: [link]
Minden amit nem ezzel mértek sajnos két fillért nem ér, olyan single és/vagy scene ahol nem számít a látóhatár, nudli terhelés és az általánoshoz képest nudli CPU limit, ember nincs akinél 80FPS-el megy a játék, sokára lesz olyan CPU a piacon..
Btw.., saját teszt ezzel, Preset okán némileg zergeláb látóhatár de multira már alkalmas érték.
Felvétel nélkül ~47FPS körül szokott lenni, a mihez képest kedvéért (és ezért kellett a fix preset is) napokig zargattam a népet a Ryzen topicban akkoriban, van-e aki Arma3-azik és ha igen fusson már egy kört ezzel a cuccal, nem jelentkezett senki. Eltelt egy kis idő, majd egy régi exFX-es topictárs Omli85 írt privátot, miszerint nem volt meg neki a játék de megvette és pontosan mit is futtasson, egyeztettünk és akkor még azonos VGA-val (390), azonos beállításokkal, koppra húzott Ryzen 1700-al (4Ghz & határfesz) volt szíves és ment pár kört, 33FPS.Szóval sajnos még csak nem is az van hogy az említett difi úgy jön ki h az egyikkel 80FPS-e van az embernek a másikkal 120, pont nem érdekelne, lazán Ryzeneznék de sajnos nem ilyen keretek között megy a játék 99%-a, az pedig hogy ~30FPS-e vagy ~50 az sajnos közel sem mindegy.
Itt lehet amúgy mazsolázni, sajnos elég kevés 1080p Ultra eredmény van, látóhatár szempontból nagyon nem mindegy a Preset, multiban ~5000méter (overall) körül ajánlatos, az Ultra Preset 3800m, szóval.., sztem lassan kezditek érezni már a probléma mértékét, végtelen CPU limit extravaganza.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
stratova
veterán
válasz Gyuri27 #11668 üzenetére
Igen kb az Asrock Fatal1ty ami a legkevesebb lemondással jár ITX-ben s ott az X470 csak pár USB-t ad Asrock antennám meg már van bár ott még csipognak a kiforratlan driverek miatt, de idővel csak kipofozzák. IS-60 meg csak megbirkózna vele (kollégámnak hála megjött a csíkszeműektől).
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz stratova #11667 üzenetére
Na mostan az a proci 63k. + delid + egy 25-30 rongyos hűtő.
Nyilván értem én miről van szó.
Csak hát ennek az fps többletnek elég fincsi ára van (és még a lapot nem is néztem).Asrock fatality b450 deszkája elég faja. csak a 40k+ ár kicsit combos.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
stratova
veterán
válasz Gyuri27 #11666 üzenetére
Viszont konkrétan erre a címre fókuszálva, ne hagyja ki kend a listából az i5-8400-at ami jelenleg 55-58e és Profunknak már vala egy i5 6600K ami megszaladta a 4,7-et és hasonló árban megy.
Továbbá, hogy tényleg mi a péknek váltson valaki jelentős pénzbefektetéssel, ha van olyan számára fontos terület, ahol veszít a teljesítményből.Mondom ezt úgy hogy én egy-egy játékban, amikor éppen oda jutok (merthogy nem szoktam) bőven megelégszem 40 fps-sel, de autókázásnál már annyival is, hogy nem szaggat be. Csak ez utóbbi folytonossági szint egy NFS-hez elég egy GRID-hez már nagyon nem.
De pl nekem egy mezei R5 2600 kicsit megpiszkálva (mert hát kell az) untig elég lenne a fentiek ismeretében. Sőt már egy 1200 is űrugrás.
Na majd ha lesz patent ITX lap AMD-n amiről nem sunnyognak le semmit... (fel nem foghatom miért lehet egy Z170/270/370 ITX-et szépen felszerelni, de egy X370/470 B350/450-nél azt kell nézzem miről vagyok hajlandó lemondani adott áron).[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Habugi #11663 üzenetére
Nem nem.
Arra voltam kiváncsi hogy gyintel vs amd arma min max avg fps hogy adja.
Az ok, hogy a max kevesebb. De a többi?Koduri: nem mondom, hogy ott nem fut révbe. Azt se hogy hülye lenne hozzá. Az biztos az amd-nél nem ment neki és egy rakat szart hagyott maga után.
De ezt pl driver szinten saját börödön tapasztaltad.Arra nem válaszoltál jó doktoron, hogy az én fos 125 wattos amd-m miért melegszik kevésbé.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Habugi
addikt
válasz Gyuri27 #11660 üzenetére
Ezt lazán veheted átlagnak, ez az "első genes" cucc, a Skylake, a Kaby-Coffee óta van már pár CPU ahol ennyi a gyári Turbó vagy még magasabb, olyannyira veheted átlagnak, hogy ami órajelet ez a példány max tud 4mag noHT (4.7) adott feszen, azzal a fesszel már a 4+/8+-as Kaby-Coffee i7 darabok nagy többsége brummogja a 4.8 - 4.9-et.
Kvázi annak prezentálására hogy mit megy manapság egy gyiiIntel ez az eredmény nem is igazán alkalmas/reprezentatív..
exKékÖrdög 6700K-ja (4/8) GoldenChipnek számított mert 1.45V-on belül tudta az 5Ghz-et.., ma egy jobb 6/12-es Coffee átlagban ~1.35V körül brummogja, szóval reszelgetik ők ezt csak nem túl gyorsan.
Tudom.., Kudori..aka Ragyás Gyuri {c} by Tollas, másik Offos után szabadon.
Elhúzott, kíváncsian várom majd ez mit eredményez Navi szinten.[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Habugi #11659 üzenetére
Kéne neked egy új tr. 16 mag 32 szál 125 watt fogyi (mint a 955-965). Lehet ha egy armát futtatsz buksz némi fps-t.
Viszont konvertálhatod a zerge poreszt, streamelhetsz meg futtathatsz még egy armát is.
Azért az érdekes, hogy az én kazán 125 wattos amd szarom közel sem melegszik úgy mint a zintel csodák 95 watton. Ki a zsák érti ezt.Egy nézőpont van: csak az amd mindenki más megy a napba!
Azért kiváncsi lennék a min és az átlag kocka számokra nem csak a maximumra.
Vga fronton volt/van baj. Ide értve a drivert. De hidd el Koduri (mint szabad kezet kapott vezető) sajnos hátra fele mozditotta a dolgokat.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Habugi
addikt
válasz Gyuri27 #11642 üzenetére
Meglátjuk végül lesz-e forrasztva vagy shem, őszintén szólva semmin nem változtat ha nem, ha kell akkor delidelem és ennyi. A 6600K is úgy lett véve h előre meg volt beszélve valakivel aki értett hozzá, mostanra annyit változott a helyzet h lazán megcsinálnám én magam.
Más kérdés hogy olyan példányt fogtam ki ahol semmi szükség nincs rá, kár hogy kicsit antituning/göthös szegény.Megjegyzem több mint egy éve piacon van a Skylake-X, a legnagyobb vad a 7900X a pakkból, 10mag/20szál és szintén pasztás. Többek között ezért is kezdtek el sokan elfordulni az Inteltől a korábbi "fanok" közül, mert HEDT vonalon eddig forrasztottak..
Azért hoztam csak fel a Skylake-X így a 7900X témát, mert az egy éve kajál annyit és melegszik annyira amennyire egy 9900K aligha fog.., csak hogy a "félelmeidet" jobban tudd pozícionálni a valósághoz.
Plebezzél le nyugodtan mert 3éve Intel procim van, leírtam amikor vettem h miért teszem (akkor még alternatíva shem volt Ryzen híján), leírhatnám ugyan azt a 9900K kapcsán de tudok sokkal jobbat.., ugye gépet fejlesztenék, tehát _fejlesztenék_, na most nem tudom ezt a szót/szándékot összeegyeztetni azzal, hogy bukjak az egyetlen FPS multiban amit játszom ~20%-ot.
Tetszik érteni, azt a "szintet" amit most hoz a göthös kis K-s i5 azt megtartanám csak dupla magszám mellett.Nem tudom egyébként minek a dráma, senki nem nyalja az Intel valagát, az AMD-t pedig hosszú idő után először pont most nem kell/kéne félteni. A Ryzen sikertermék, veszik mint a cukrot, a hosszúra nyúlt csákányidőszak miatt pedig teljesen le lett rabolva a piac Radeon ügyileg, közel egy éven át.
Az.., hogy a jelenleg meglévő CPU-m után nem tekinthető gép fejlesztésnek ha Ryzent veszek mert teljesítményt bukok az marhára nem egyenlő azzal, hogy a Ryzen egy rakás sz@r lett és minden Intel maga a csuda, érted.
Mielőtt a napba hajítasz.., kevésbé szélsőséges nézetből/nézőpontból is próbálj már meg megítélni pls..(#11646) stratova:
Erről van szó SárkányUram..
(#11649) Gyuri27:
Nem mutogatok/tam Lisa Mamma-Bellára, szimplán csak leírtam hogy viszonylag hosszú időn keresztül hazudott, nyilván marketing tudom, csak ez nem volt szokásuk.
Esetleg nem szándékosan hazudott, csak mint cégvezető nem tudott róla mi történik a driveres részlegen, hogy a Polarisokon kívül hónapokra mindenből féltéglát csináltak azok számára akik bármit állítanának a kártyájukon. Félig-meddig még elnézhető lenne.., a probléma az, hogy egy év féltéglázás közben kipottyant vagy féltucat bányászoknak szánt driver, tetszik érteni, arra volt idő és arra volt prioritás. Legyen.., bányász láz volt, reagáltak.., de a féltéglám mellett ülve a taknyos ***va anyjának mondja minden rendezvényen a szemébe hogy "For gamers..", alkalmanként húszszor, szerintem nem kérek sokat.
(#11650) ViZion:
Kád, falra szerelt zuhanyfej tartóval és proper zuhanyfüggönnyel = best!
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Sid Meier's Civilization® III Complete -van két darab.
Amnesia: A Machine for Pigs
Wurm Unlimited
Galactic Civilizations IIPM -be jelentkezettek a kódért.Steames mind.
-
stratova
veterán
válasz Gyuri27 #11655 üzenetére
Az Optiplex 330 OEM lapja miatt sajna a tuning OFF meg neki tuti nem lenne igénye rá. Korábban Q8400-at nézegettem neki, ami elvileg a legfrissebb BIOS-szal menne is szépen moddolás nélkül és 5,5-6,5 között megy Bp-Pécs viszonylatban. A RAM így az underdog memvezérlő és a 2 slot miatt max 4 GB lesz. A Xeon csak azért került képbe mert csábító volt pár + MHz alacsonyabb TDP-vel azonos áron
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz stratova #11653 üzenetére
Mint írtam 8200-8300 8k körül megy és még 4 giga ram is bele fér.
Ha olyan a lap akkor lesz neki 6 giga ramja meg egy 4 magos procija. Nem mondom, hogy nonplusultra. De a mostaninál azért sokkal jobb lesz.
Ha akartok (tudtok tuningolni) egy 95 wattos 6600 is szóba jöhet. Az 1066-s fsb miatt.Amd konfighoz: ott a ram időzítéseket lehetne kicsit szűkebbre venni + egy használt ssd. Ég és föld lenne ott is a különbség.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
stratova
veterán
válasz stratova #11653 üzenetére
Ha nem csipogna az OS váltás miatt az Autodesk 2006 LT licenc még azon is elgondolkodnék, hogy az éppen ezen szoftver miatt őrzött fejlesztett és féltett M2A-VM HDIM + Phenom II 945-ös szülői konfig kapna egy ilyen KIT-et. De a 32 bites XP miatt nincs értelme a mostani 3 GB fölé menni.
-
Gyuri27
félisten
válasz stratova #11646 üzenetére
Amoda feltett kérdésre.
Az amd only ram az úgynevezett "nagysűrűségű chippel szereltek" ramok. Azokat az intel deszkák nem fogják vinni. Ezért is jóval olcsóbbak ezek a ramok ugyanabban a kiszerelésben.
Az okot a mem vezérlőben kell keresni (a zintelé egy fos).A xeon kérdéshez. Ha van hasonló core testvére (persze chipset függő) akkor akár mehet is.
Van topik, leirás, hogyan kell microkódot bele heggeszteni a biosba,
Utána 3 lehetőség van.
1: megy benne mindenki örül.
2: nem ismeri fel a bios (de pl f1 után) tovább megy és müködik.
3: a bios tákolás után se megy valamiért.Amúgy nézegettem 775 procikat. q6600, 8x00, 9x00 már elég jó árban van és nem kell genyózni.
Amúgy egy 8x00 + 4 giga ram kijöhet 10-12 pénzből.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Televan74
nagyúr
-
ViZion
félisten
Nah, zuhanykbin->kás upgrade megvolt, személyi sérülés nem történt. Fürjikék megjöttek, nagyon cukik. Majd rakok képeket is vmikor...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Televan74
nagyúr
válasz stratova #11646 üzenetére
Radeon a háttérbe lesz szorítva.Részben ezért ment el szerintem Raja,se pénzt,se erkölcsi támogatást nem kapott Lisa -tól. Lisa Su a processzorokhoz ért, meg a vállalat menedzseléséhez.GPU részleg meg egy feneketlen gödör, ami valószínűleg nem felel meg az ő elképzelésének.
Esetleg ha a PS5 -höz,a semi custom részleg által tervezett Navi jó és profitot termelő lesz asztali fronton is,akkor kapunk egy használható vga -t,ha nem,akkor maradnak a konzol chip tervezése mellett.Mi meg a PS5 mellé vehetünk méregdrága Nvidia kártyákat.
AMD -nél talán már az Intel féle pGPU -hoz hasonló APU -t tervezik 2020/21 -re. És ha jó lesz a koncepció akkor megszűnik a középkategória létezni.[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
-
stratova
veterán
válasz Gyuri27 #11644 üzenetére
No a wodoo babás mindenit. Én már annak is örültem, hogy nyugodt szívvel tehettem össze renderre Ryzen konfigot abban a tudatban, hogy erre a célra az adott áron a legjobbat kapja az illetékes és a belbecs számomra kedves. De lássuk be (szerintem ez már meg is történt) a Prof arma-túrája azért tényleg igényel "némi" egyszháljancsiságot és nem ő akarta így. Emiatt majd akkor érdekes neki Ryzen ha pöcc-röff 200+ CB pontszámot tud egyetlen magocska, ami 2700X-nek jelenleg 1,7 V környékén LN2-vel 4,909 GHz-en jön össze (210) ennyit tud ez a 12 nm, sokunknak untig elég, de 200+ a Profnak már egy Skylake-kel is megvolt. Az első 7 nm GloFo verzióban elméletileg 5 GHz-ig skálázódik, szóval a másodiknak el is hiszem hogy ujjgyakorlat. Az is igaz, hogy AMD Ryzen 2700X-nél már olyan szintű tuningot enged gyárilag, amimek csak a CPU hőmérséklet és az alaplapi VRM szab határt.
Viszont amit Radeon vonalon az AMD művel (vagyis épphogy nem) az alapján teljesen jogos az elégedetlenség.[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Televan74 #11643 üzenetére
Őőőő. Az 1600 jó. A 2600 jobb.
De az amd mi a zsákot csináljon? Nem véletlenül a retkes kiadóknak, fejlesztőknek kellett volna már 10 éve a több mag minél jobban kihasználása felé haladni (és ide vehetjük a rákos os-t is, fos win 10)?
Azt gondolom a mostani rizsákkal legyen az 1-es vagy 2-es széria simán el lehet lenni 1-2 évig.
Ha pedig jobban normálisan lenne megírva egy játék még tovább jó lenne.
Sír itt mindenki, hogy haldoklik a pc meg a játék ipar. De az intel seggének a kinyalásán kivül a rizsáig senki nem csinált semmit. Azt is csak azért mert az intel ennek a fosnak a technológiai végéhez ért (az külön tészta, hogy szar van a 10 nanóval is).
Köszönjétek magatoknak. Mert amig a hülye pleb megveszi a gyurmás fost vese áron addig nem is kell változnia a dolgoknak. Persze lehet rinyálni, de igazából a birkapásztoroknak nagyjából mindegy, hogy 60 kocka van vagy 120. mert a többség semmi difit nem lát, semmi előnye nincs belőle.
Most már teccik érteni?
Reformációt adtam a kaukázusból mehetel aludni.Amd - Radeon - Ryzen
-
Televan74
nagyúr
válasz Gyuri27 #11642 üzenetére
Ebben is lehet valami. De ezt majd csak a független tesztelők tudják megmondani.
Nálam kiszolgálja magát a 1600 -as.Ugyan is Lisa Su elmondta az éves beszámolón, hogy köszöni a játékosoknak hogy a Ryzent választották,de most az Epyc -re fókuszálnak. Csak jövő év vége felé lehet a Ryzen 2 -ből valami.
-
Gyuri27
félisten
válasz Televan74 #11641 üzenetére
Hiába forrasztja.
Az a proci egy 8xxx tovább reszelt utóda. Azért lesz forrasztva mert lekvárral füstölne.
De szerintem a forrasztás is annyira lesz csak elég, hogy ne égjen szénné. Ráadásul mivel a végletekig reszelték a tuning szerintem nem igen lesz faja rajta.
Azért mondom, hogy első körben nem a szaksajtót kell olvasni. mert intel rendszeresen jobb, válogatott példányokat (akár lapokat is) küld. Aztán amit te veszel bótba meg közelében se lesz ezeknek a példányoknak semmiben.
Az árról meg nem is beszélek. A 8xxx kistestvéréhez képest 10-20% + pénzt el fognak kérni (lehet többet).Amd - Radeon - Ryzen
-
Televan74
nagyúr
válasz Habugi #11639 üzenetére
Én megértelek. 9900K jó választás lesz és újra forrasztani fogja őket Intel bácsi(egy pletyka szerint). Sok sikert hozzá!
Navi -t megnézem milyen lesz,aztán ha az katasztrófa,akkor a 1160/2060 -t(még nem derült ki pontosan mire keresztelik) választom. Választani mindig lehet. Megveszem/nem veszem/mást veszek.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
-
Habugi
addikt
válasz Gyuri27 #11637 üzenetére
Tekintve h pl VRM ügyileg már egy normálisabb Z370 is elég alájuk és csak kopasztás lesz az új kétlem h bármennyit is "várni" kéne rájuk.
Nyilván a tesztek jöjjenek csak, a vakon vásárlást meghagyom az aprón előre utalóknak..
2800X.., nem lesz itt a kalapból kirántva 1+Ghz, ha pedig mégis, megnézi az ember mit megy egy VEGA és ahhoz képest mennyibe kerül.., vagy annyiba fájna a medzsik +1Ghz 2800X mint 9900K vagy még többe.., értjük ugye-e..
"Felkészültem.."
(#11638) Televan:
Várd meg a Navit, én 3éve eleve Fijit(Fury) akartam venni, HBM csuda és technorizsa, szerencsére nem tettem, kijött, ára duplája volt mint a 390X-nek (ezt dicstelen haláláig tartotta is..), vRam a fele, rakat driveres nyűg. Egy évre rá már volt vagy egy tucat játék amiben a 390X lebrommugta a nonX verziót, köszi-helló. Aztán jött a VEGA.., khm, hagyjuk.
Ezt melléveszed (pepitában..) és így kb ennyi. Érdemes egyként megnézni h adott postban a 4db közül amikor olyanokat írok h x ideje egy adott driverre vagyok korlátozva azt mikor írtam és most ma mi az aktuális dátum.
Tőlem aztán mindenki azt vár és vesz amit akar, részemről sztem elég türelmes voltam, sőt, külön büszke vagyok rá h rage és leeresztett redőnyön keresztül történő ablakon kivágás nélkül átvészeltem az elmúlt időszakot, elvégre is nem egy alkalmi Radeon vásárló volnék (aki éppen belenyúlt a "jóba"..) hanem olyasvalaki aki annyi ideje volt hozzászokva egy bizonyos szinthez és színvonalhoz ami alatt konkrétan egy gyermeket fel lehet nevelni.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz Habugi #11636 üzenetére
Én maradok ZEN vonalon,várom a harmadik(Zen2) szériát.VGA -ba megvárom mit nyújt a Navi.
Nálam egy biztos,jövőre PS5(ha megjelenik),PS VR csoda, 4K HDR -s Teve.
És maradok a 1080p IPS -nél,igaz csak 75Hz -s,de offline játékaimnál nem kell több(Tomb Raider, AC : Odyssey,. jövőre talán befut a Beyond Good and Evil 2, utána meg a Cyberpunk 2077).[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Habugi #11636 üzenetére
Mire az alá lapot veszel a kukidon se lesz szőr.
Azzal a lekváros kazánnal megvárnám az első rendes (nem fizetett szagsajtó) tapasztalatokat.
Mert nekem büdös egy kicsit. Ráadásul azt gondolom akkora jön valami 2800X vagy valami finomság.
Persze ettől függetlenül vehetsz zintelt. A vudu baba már kész. Felkészültem.Amd - Radeon - Ryzen
-
Habugi
addikt
válasz Televan74 #11634 üzenetére
Még nem tudom, ugyan végül nem bántam meg h se tavaly ősszel sem idén tavasszal nem újítottam shemmit, mert most jön a 9900K és az új NV-k de őrlődöm a FHD 144Hz és a WQHD 144Hz között.
Egy biztos, nem kevesebb mint 16évnyi Radeon only időszakot zárok le, amit tavaly az AMD csinált mindennel/mindenkivel ami/aki nem Polaris tulaj azt egy magamfajtával 20évente maximum egyszer lehet előadni.
Szóval a kártya még erősen kérdőjeles, két dolog biztos, a CPU illetve az, hogy sztem behúzok egy Riftet is, a WQHD-s, parasztvakítós, színes talpazatú, asztalra mintákat vetítő 144-es kijelzőkért még meglátom hogy hajlandó leszek-e kifizetni a felárat, az egyetlen érv mellettük az IPS mivoltuk, ami FHD az továbbra is csak TN-ben elérhető, hogy rohadna meg a kartellező qr** anyjuk.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Csillio dolgom van, csak ennyire fuSJa most...
[link][ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Gyuri27 #11630 üzenetére
Na ilyen az én formám.., tudhattam volna hha valaki elcsípi azt a ~10másodpercet amíg "kijavítom" az pont te leszel, te csapás te te Teeeeee..
-
Habugi
addikt
válasz Apucy01 #11620 üzenetére
Ááá az nem az én műfajom, pedig van egy-két perverzióm.., btw a Klingon sexről egy méltán népszerű gondolat jutott eszembe..: [link]
..aztán ha már témánál vagyunk.., egy kis borulat amit inkább csak szolídan linkelek: [link]
"..és soha többet nem kértek arra, hogy születésnapi tortát készítsek.."
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
válasz ViZion #11622 üzenetére
Kösz!
K-391 & Alan Walker - Ignite - hú, ez nem kpop!
-
ViZion
félisten
válasz Televan74 #11621 üzenetére
Ez is jó csajos... [link]
OK, nincsenek csajok, csak jó zeneHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Televan74
nagyúr
-
Habugi
addikt
válasz ViZion #11599 üzenetére
A FS-t én is végignéztem különösebb izzadás nélkül, itt-ott lyukas volt a tartály, kb le is írtál róla mindent de nem volt dráma.
Ami még fí szögben kerülendő métely s fertő kategória az az új Jurassic Park, idei szóval tán még esély is van arra, hogy páran nem láttátok.
(#11600) Televan:
Megvolt még az ipari iszonyat előtt, egyszer nézhetős kategória, nem volt rossz.
(#11602) Gyuri27:
(#11604) Apucy01:
Mostanában elég sűrűek a járatok amikor nem logolok fel ide PH-ra, majd elmúlik.
-
Pickit3
aktív tag
válasz Televan74 #11617 üzenetére
Asszen 4Ghz-en tilt a 800fsb miatt ami max 1066(OC).
Amúgy meg mennyé és hallgassá zenét. -
Pickit3
aktív tag
válasz Gyuri27 #11615 üzenetére
Előkotrom ha érdekel, megválnék tőle, mert útban van. 3db magyarul e5400+hűtő, g31m és 2x2 800 ram lenne 5k. Persze működőképes csak félkonfigot váltottam azért esett ki, apróra meg lusta vagyok kirakni. Nyilván garázsban tartott, hölgy tulajtól, nem dohányzó, nem tuningolt, de nagyon tuningos. Asszem 3,6Ghz-et futott egy pici felemeléssel.
-
Televan74
nagyúr
válasz ViZion #11611 üzenetére
Nekem 17 éve van akril kádam,semmi baja, 110+ kiló vagyok. Az enyémhez volt előre takaró lemez.A háttámlánál aláfalaztuk 3db Ytong téglával,az elejét ragasztóba ültettük az öregemmel.Azóta is masszívan áll.
Más: Úgy döntöttem,hogy egyelőre viszem majd magammal a mostani gépemet.Majd jövőre építek másikat,és akkor ez visszakerül a régi helyére.Ha hazalátogatok legyen mivel kikapcsolódni.
-
ViZion
félisten
válasz Televan74 #11600 üzenetére
Jah, az marha jó film. Amikor spartanok és az overwatch-os bulák együtt futnak, azon sírtam.
Pickit3: az akrillal sincs baj. Nekünk egy használt zuhanytálca még kb. 10 évet kibírt. Sarokkádban nem kapni lemezből. Zuhanytálcákból a fémek randák voltak, ami valahogy kinézett az akril volt, és kb. a kádnál is drágább... Akrilt kivehetősre kell csinálni, nem lehet beragasztani elvileg, épp azért is, mert mocorog. Hungarocell+pur hab megy alá, az ócó, terhelést bírja, de nem rideg. Amúgy az alján elég combos merevítés van, fiam beleállt, meg se nyekkent. Csak az első-hátsó lábak voltak, középre nem is raktam fel. Zománcos kád az sokat bír, de egyrészt túl nagy, másrészt a szépek nem ócók. Szép lett a fürdőd, nekünk kb. ekkora majdnem az egész ház...
-
Pickit3
aktív tag
válasz ViZion #11597 üzenetére
Nekem 2hete rakták be, igaz "műmárvány" 70x150cm, de alig bírták ketten bevinni, dögnehéz. Lábai vannak, a kád vízszintben mert ugye a kádban már eleve benne van a lejtés. Yton téglávan van körberakva aminek darabja 410Ft (600x200x50), nekem 10 darab kellett szvsz kibírható és jóval könnyebb vele dolgozni/vágni ráadásul eléggé tart. Akril azaz műanyag az egy rossz választás volt. Hamar tönkremennek, hajladozik, ha meleg vizet kap akkor még jobban, 120kg-nál elég egy rossz lépés és elpattan. Rendesen alá kell pockolni pl yton+csemperagasztó ahol állsz vagy valami hasonlót csinálnék legalábbis én.
-
Apucy01
őstag
Doki!!! hun a fenében voltál? asszimiláltak?
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Televan74
nagyúr
Család megunta a várást a kávégépre(szervizbe van,állítólag nincs még hozzá alkatrész),és elég volt a pocsék kávéból. Rendeltünk egy másikat.Ami új,két év garanciával.Az új áldozat egy DeLonghi ESAM 04.110 S Magnifica.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- SSD kibeszélő
- Path of Exile 2
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad B70-80 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 17,3" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad B50-70 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
- Bomba ár! Lenovo Yoga 460 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 250 G7 - i5-10GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest