- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Comic
aktív tag
Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bulldozer ennyire erős tuning téren. Fx6100, mind a 6 mag bekapcsolva, manuális beállításokkal egy AC Alpine 64 hűtéssel magonként 4,2Ghz-et lazán, röcögés nélkül viszi!
-
Comic
aktív tag
válasz eldiablo #47174 üzenetére
Ezt este, ha hazamentem megnézem.
Azt tudom, hogy a World of Tanks alap frekin HD+ultra beállításokkal 30-40fps-t futott, 4.2Ghz-en viszont 50-65-öt visszaesések nélkül.
Evvel szemben az A8-3870k-mon az alap 3.0-val max 40 fps-t ért el és azt a procit 3.1Ghz fölé nem is tudtam vinni... :SHogy érted, h az a hűtő nem egy ilyen procira való?
[ Szerkesztve ]
-
Comic
aktív tag
-
Comic
aktív tag
1.5V Avval nem variáltam!
Most jutott eszembe, gondoltam megkérdem.
Cserélni akarok hűtőt az AC Alpine 64 Pro rev 2-ről, de lövésem sincs, hogy melyiket válasszam.
Ezen három közt vacillálok:
Asus Triton 88Melyik lenne a jobb választás?
Vicces, mert nekem a kinézet is számít... Így még nehezebb dönteni! :S
[ Szerkesztve ]
-
Comic
aktív tag
válasz nofear2t #47184 üzenetére
Tuning szempontjából minden proci más és más. Van ami többet bír, van ami a legkisebb húzástól is megadja magát.
Ezt neked kell kitapasztalni, hogy a nálad lévő példány mit bír!RazoR8402: Sejtettem! Mindenkinek maga felé hajlik a keze...
Egyébként a fekete-ezüst-kék komponensek miatt nekem is egy kicsit efelé húz a szívem...ViZion: A Brockent akartam én is, de maga a megjelenése nem tetszik. Az megy az A8-amra a másik masinában... Abban nem látszik. XD
[ Szerkesztve ]
-
Comic
aktív tag
-
Comic
aktív tag
válasz eldiablo #47203 üzenetére
Egyenlőre visszavettem az alapra, mert a ram húzása nélkül nem látom értelmét.
Az én igényeimnek így is bőven elég a cucc...
Kb fél óra stresszteszt után, futás közben kikapcsolt a gép. Gondolom veszélyes túlhajtás védelem levágta.
A ram nem eszi meg hosszú távon az OC-t. Sajnos a DRAM volt-ot nem tudom, legfeljebb 0.2 volttal emelni. Úgy meg nem indul el. Valamiért a 0.15-öt nem veszi be a BIOS... -
Comic
aktív tag
válasz eldiablo #47214 üzenetére
Hogy melegedés, vagy volt, az ebből a szempontból mindegy. Így, a jelenlegi konfig nem bírta.
Vagy egy Asus Arctic Square fog rátelepedni, vagy egy Brocken. Csak meg kell várnom, hogy ki tudjam köhögni az árát.
Korábban rendeltem ebay-ről előlapi panelt, lassan meg kell, hogy érkezzen. Ha bele kerül, akkor többet fogok tudni, mert legalább majd látom a hőfokokat direktben és nem kell a terhelést kiváltó játékból kilépnem, hogy megleshessek egy-egy hőfokot...
A másik, ami feltűnt, hogy a gépet túlnyomó részt World of Tanks-ra használom és megy minden, csak maga a játék fagy be.
Alt+F4-el ki és láss csodát, a win és minden más fagyás és error mentes, de a játék nem igazán eszi meg az OC-t...
Nem értem, hogy mi lehet a baja, de ez van...[ Szerkesztve ]
-
Comic
aktív tag
Ezen marad stabil:
CPU.: 3.8Ghz
Max temp.: 55-58 fok;
RAM.: 1333-on hagyva
GPU.: 1125Mhz
GPU temp.: 55-56 fok;
VGA RAM.: 1025Mhz
NB.: 35-37 fokHa bármit felfelé módosítok, egyből fagy a játék. De csak a játék! Nem értem!
-
Comic
aktív tag
Megvan a probléma forrása...
4.0Ghz-en 100%-os leterheltségnél 89fokig meg sem áll a proci hőfoka a jelenlegi hűtéssel max fordulaton... :S
Kénytelen leszek megvárni a Square-t, vagy a Brocken-t... -
Comic
aktív tag
válasz zsoleszka17 #47226 üzenetére
Egy kicsit alulfeszeltem a procit. 1.435 helyett, csak 1.2-t adtam neki. így stabilan viszi a 3.8Ghz-et 50-55fokon...
-
Comic
aktív tag
Ekkora mázlista időzítést!
Rendeltem ebay-ről procihűtőt, de már idejét nem tudom, hogy mikor (kb 1 hónapja)...
Erre ma, mikor végül kiderül, hogy a melegedés a probléma, megérkezik!
Na mondom, tegyünk egy próbát!1 db U hőcső
kb 40-50 lamellás torony
1db 80cm-es, 2500rpm-es ventiFelrakom (hót egyszerűen, még a gépet sem kellett elfektetnem)...
Alapjárat:
3.3Ghz @ 1.15V - 23°C
3.6Ghz @ 1.20V - 28°C
3.9Ghz @ 1.20V - 31°C
4.0Ghz @ 1.25V - 38°C
4.0Ghz @ 1.25V / 100%-os stresszteszt alatt(kb 20percig ment) - max. 57°CArról nem beszélek, hogy alig volt 4e forint!
-
Comic
aktív tag
válasz hackeeeee #47232 üzenetére
Számomra eleve az meglepő, hogy ez egy semmilyen 3500-4000HUF-os ebay-es noname izé és mértékrendekkel jobban teljesít, mint a neves Arctic Cooling Alpine 64 Pro v2, kb fele akkora fordulatszámon!
zsoleszka17: Szerintem számolj egy kicsit. A te CPU-d 4x3.9Ghz, ha jól tudom és 4.2Ghz-en mérted a hőfokot.
A te OC 4x7% => Legfeljebb, puszta matematikát szemügyre véve 28% összteljesítmény növekedés egy magra levetítve.Ez egy 6x3.3Ghz és 4.0Ghz-ről beszélek.
Ebben az esetben az OC: 6x21% => Az előzőeket tekintve ez összesen 126% egy magra tekintve.Ennek fényében, ha ugyan ezt a %-ot produkálnád avval a CPU-val, kíváncsi lennék, hogy mennyire lenne meleg!
[ Szerkesztve ]
-
Comic
aktív tag
-
Comic
aktív tag
válasz Pancsermeste #47235 üzenetére
Így viszont nem csodálkozom...
Azt hiszem, hogy ha az Fx6100-at 4.0Ghz-re húzva kordában tartja, akkor megfelelő szolgálatot fog tenni az A8-3870k-mon.
Egyébként a linkelt cikkből választ is kaptam, hogy miért képes ennyire jól tenni a dolgát.
Ez is DCU-s! -
Comic
aktív tag
válasz - = Zk = - #47289 üzenetére
Ez-ez...legalábbis akkor sem és azóta sem tudok zalmanban hasonló elrendezésűt, amihez itthon hozzá lehetett jutni. Asus-ban tudom, hogy van.
-
Comic
aktív tag
Ha SSD-ről megy a géped, akkor felejtsd el az AMD drivert. Hagyd fenn a winf*s gyáriját.
Az AMD driver nem tudja a TRIM-et, a win-é viszont igen.To: DoxaM: Ha az a 220 a tápodnál a teljesítményt jelöli és egy komolyabb vga is üzemel mellette, akkor ne csodálkozz. Ha 80-85%-ot teljesít a tápod, ami ugye max 185W, amiből egy 6 pines vga terhelés alatt 330w-ot is elszipkázhat, akkor reális, hogy felejtős a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Comic
aktív tag
válasz hackeeeee #47353 üzenetére
Vagy a Scythe Big Shuriken 2 Rev. B, esetleg a Scythe Grand Kama Cross 2
-
Comic
aktív tag
válasz kovsol #47379 üzenetére
Hiszek én istenben is...no de na...
Én gyakorlatban sem látok különbséget a két gépem között, általános felhasználás+world of tanks berkekben.
Pedig az egyikben dual 1333-as ramok mennek, a másikban húzott 1866 (gyári 1600) kingston hyperx blu-k dualban.
Se vinf*s, se játék, se semmiben nem látok különbséget, pedig elég feltűnő lenne, ha a párommal együtt leülünk játszani...
Igaz, egyikőnk sem IGP-vel tolja... -
Comic
aktív tag
Szerintetek egy Hyper TypeR HPU-4B580 meghajtja nekem rendesen az Asus M5A97 R2.0 lapomat és az Fx6100-amat?
(Csak mert 4pin-es a plusz alaplapi csatija) -
Comic
aktív tag
Hát emberek, én is váltok. Elhagyom AMD bácsit...
Nem szívesen, de be kellett látnom, hogy eljött az az idő, mikor az intel nem csak fel tudja venni a versenyt a papával, de meg is előzi.
Érdekes lesz közel 20 év AMD-zés után intellel dolgozni, de majd elválik!
További minden jót!
Sziasztok!
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest