-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
válasz Malibutomi #33437 üzenetére
Valószínű a L3 miatt, meg a háttérbe futó programokra is jut némi több erőforrás.
Akkor nem értetted a CPU 100%os dolgot. Láthatod, hogy a VGA nem ment 100%on. És csak 3,9 Ghzen érte el a CPU a 100-at, vagyis vártak a magok valamire.
Gondolom 1-ső magra rátett 50 feladatot, 2. magra 45öt stb....és a másik 3 várt amíg az első nem végez az 50el...valahogy így gondolom. De effektíve csak 4 mag ami fut, hiába van több, csak a windows látszatra annyit ír ki amennyi.
-
Attix82
addikt
válasz Malibutomi #33448 üzenetére
Stratova kolléga látta csak át mi is ennek a mondani valója.
(#33449) DeadMeat
Fent említett pályán, ugyan ilyen kamera beállítás (50-60 player legyen a serveren) mellett tudnál egy GPU - CPU kihasználtságú képet csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz Malibutomi #33465 üzenetére
Ott kezdtem, de itt hátha valaki tud csinálni egy 8 magos ugyan ilyen tesztet.
Ugyan ott Ultra beállítások mellett.
4 magon mennyi MHzen éri el azt a CPU , hogy 100%on teker.
Illetve bekapcsolva a modulokat nő e az FPS.
Remélem lesz aki csinál egy ilyet De fentebb már volt egy kolléga, aki megnézi. Várom a fejleményét.
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
válasz Malibutomi #33493 üzenetére
Az mondatod utolsó részében van a lényeg,teszteket akartam,tudom h semmi értelme,itt az a lényeg hogy nem bootol 2800Mhzen és nemtudom miért?
-
dergander
addikt
válasz Malibutomi #33498 üzenetére
Ezt énis tudom,ha nem írod...csak a kérdés hogy az uefi lappal és erősebb procival miért nem adja
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Malibutomi #33501 üzenetére
Ja azt nem figyeltem, minden proci más szennyezettséggel bir, az ostya más részéböl készülhet, akkor eleve az magyarázat. Sokszor a gyengébb proci eleve jobban tuningolható ezen okok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Pacy
aktív tag
válasz Malibutomi #33526 üzenetére
A kupak hőfok 70c. Visza vettem 4.2 re igy 1.304v. Prime alatt max 59c kupak 42c maghő. Megéri az a plusz 300Mhz a plusz feszültséget illetve melegedést és fogyasztást? Ha van értelme akkor kinyúzom belőle.
-
Peaceliker
addikt
válasz Malibutomi #33531 üzenetére
Rosszul szellőző kereszthűtés nélküli házban sztem több is lehet... de am nem 8 fokról volt szó?
Szerk: jah, látom, 19 ről van szó, az valóban irreális.
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Malibutomi #33531 üzenetére
Terhelés nálam: Prime 95 + Furmark De igazad van, benéztem, 51 fokos a maghő, a kupak valahol 60 körül van ilyenkor.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
ZS3NI
őstag
-
bandika0626
senior tag
válasz Malibutomi #33573 üzenetére
50-60FT 1KWh ahogy az előző kolléga írta.
[ Módosította: radi8tor ]
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
djculture
félisten
válasz Malibutomi #33577 üzenetére
Sajnos erre játszik a legtöbb nem egyetemes szolgáltató is pl telekom hogy odavág egy nettó árat és abból ad százalékban kedvezményt ha átmész hozzá, de a rárakodó dolgokat köztelező befizetni az államnak igy a nagy 10-15% meg egyebek igazság szerint 2-3%-os kedvezmény lesz a végén.
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
válasz Malibutomi #33728 üzenetére
Hogy lett olyan sok?
Szerk: jah bocs elfelejtettem hogy haswelled van
[ Szerkesztve ]
-
mqm
senior tag
válasz Malibutomi #33728 üzenetére
Még jó ,hogy nem volt pénzem váltani.
-
Peaceliker
addikt
-
dergander
addikt
válasz Malibutomi #33798 üzenetére
Nekem jó a szerver proci is,úgyis régi álmom hogy opteronom lesz csakhát a Cash
-
Valkűr
addikt
válasz Malibutomi #33855 üzenetére
Az enyémbe szerintem belefér, meg a nagy légekkel az a bajom, ha azt veszek akkor vehetek új ramokat is, mert nem férnek be a ramok a hűtő alá...Ezek a ramjaim vannak. Ha ramot is cserélek az úgy már elég sokba lenne...
illetve nem tudom, h a hűtés levehető -e a ramokról és ha leveszem árt -e neki valamit..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
válasz Malibutomi #33857 üzenetére
Próbáltam de nem találok ilyen adatokat egyik légről sem..
-
Valkűr
addikt
válasz Malibutomi #33859 üzenetére
Jaa abba biztos belefér, hatalmas ház...De itt épp mutatja, h több helyre is tudom tenni...
-
mackosajt
addikt
válasz Malibutomi #33977 üzenetére
Nincs rajta IDE.
Így ez "ide" nem jó megfejtés. Sajnos.
Szóval támogassa az FX-6300-at, és legyen IDE is rajta. Ár max. 15-16.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Attix82
addikt
válasz Malibutomi #33985 üzenetére
Jah oké ...szóval ez a video egy 7950 vs GTX660 Ti-re sikeredet. Mivel mind2 esetben 99% ment a 2 VGA...ennyit tudnak.
-
vakond5
őstag
válasz Malibutomi #34025 üzenetére
Speciel én bőven megérzem hogy 2.2 helyett 2.8-on megy.
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
lee56
őstag
válasz Malibutomi #34078 üzenetére
Jaa tényleg, ezt ki is felejtettem, de arra meg előbb fogy el a proci nem? Csak az gyíí3 bírja ezt a terhet.
No Comment
-
Maotun
őstag
válasz Malibutomi #34091 üzenetére
4,6 lenne a cél
ha bírom hüteni... LLC 1/2 re vagy 1/4 vagy auto mód legyen? -
energy4ever
addikt
válasz Malibutomi #34127 üzenetére
Akkor 3-4db 6970-hez mar ajanlott 3db fHD-s eyefiniti? Az a baj, hogy ezzel megint ott tartok, hogy 4db ilyen karit nem visz el 1 amd-s alaplap sem, mindegyikbe max 3db rakhato, igy megint csak az maradt, hogy intel...
-
rene85
aktív tag
válasz Malibutomi #34084 üzenetére
Ééés sikerült is úgy feltenni. Viszont aztán kis híján elvéreztem a rögzítésen, mert a ventillátort is előre rátettem, úgy meg nem fértem hozzá a rögzítő csavarokhoz. Viszont a rendszer stabil, idle 33C 1 óra prime 95 után 45C, szóval azt érzem, hogy indulhat a tuning...
Folytatnám a láma kérdésekkel: a proci órajel emelésén kívül (fesz emelés nélkül) a memóriát tuningolni van értelme? Amiket vettem CL9-et bírnak állítólag. -
Maotun
őstag
válasz Malibutomi #34228 üzenetére
Na akkor: alp fesz mellett, nem húzva a procit prime 95 alatt a "socket temp" 63c (aida64) szerint
core temp: ugyanekkor 42c ez így akkor rendbe van?
Ennyit tud a cpu hűtésem (Noctua 12)
így nem igen van lehetőség a tuningra gondolom akkor jóval melegebb lenne a "socket temp" meg a maghő is. Ez pedig már nem egészséges a procinak .4 Ghz.-en is kihajtja a 7970.et, így a tuning egyenlőre felesleges.
alap feszültségen 21,5-ös szorzóval 4,3 Ghz.-en már 72c volt a socket temp! prime 95 mellett.
Ebből gondolom hogy ezzel a hűtővel nem igen van lehetőség a tuningra[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Malibutomi #34228 üzenetére
Ez hasznos info, nem is tudtam eddig. Így a kupak elnevezés a leghosszabb, amit ki lehet találni, pont az ellenkezője. Gondolkodtam is rajta, hogy lap vajon hogy méri a kupak hőjét …
De így már világos, így simán eltom képzelni (eddig nem tudtam ), hogy a mag hűvösebb akár …
Köszi az infót!"Oh my Goa'uld!"
-
Maotun
őstag
válasz Malibutomi #34426 üzenetére
"Ha terhelés nélkül visszaveszi magát a procid az jó. Ha terhelés alatt visszaveszi az rossz."
akkor jóóóóóóóóó! mert ezt teszi
cseneles
igen komolyabb hűtésen gondolkodom de szerintem ez a proci 4,3-at tud[ Szerkesztve ]
-
,meaT'
csendes tag
válasz Malibutomi #34798 üzenetére
1 ramom van, de viszont a phenom x2 vel tökéletesen müködik, jelenleg is ez megy a gépben, az fx meg az asztalon vár..
Raktam már át másik slotba igen![ Szerkesztve ]
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz Malibutomi #34821 üzenetére
Köszi...
Alaplapon filóztam sokat hogy melyik is legyen.A lényeg az volt hogy Sata3,és birja a nyolc magot.Nah és legfőbbképp a crossfire mellett tudja az Nvidia Sli-t mert a későbbiekben tuti hozzácsapok még egy GTX660-at.AMD-s létemre szégyen szemre Nvidia párti vagyok.Ui: BF4 Beta-t akartam legelőször ráengedni erre nem bezárták....
ホンダシビッククーペ
-
wowkocka18
csendes tag
válasz Malibutomi #34871 üzenetére
tell: 06305636767 || http://www.youtube.com/watch?v=sTV_wWGYwdM -----> Kukold meg! ;)
-
wowkocka18
csendes tag
válasz Malibutomi #34881 üzenetére
http://www.asrock.com/mb/AMD/980DE3U3S3/ ez a lap van. cpu hűtő gyári van de 65 fok most a max annál feljebb nem megy. beállítások bf3 ban medium. tuning nincs.
tell: 06305636767 || http://www.youtube.com/watch?v=sTV_wWGYwdM -----> Kukold meg! ;)
-
wowkocka18
csendes tag
válasz Malibutomi #34884 üzenetére
Most ki kapcsoltam az apm-et. meg nézem így jóe amugy most néztem és nem nem veszi vissza az orajelet.
-
asvald
senior tag
válasz Malibutomi #34884 üzenetére
nekem ugyan ez van le fel ugrál a proci és ilyenkor kezdi el a rendszer a lassúságot , nem viccelek olyan mint egy p3 p4 es gép akkor .
De kezdek rájönni mi okozhatja a a gondot és szerintem nem más mint az alaplapon valami feszültség szabályozás pl adok fix 1,3XX, és nem kezel le csak 1.283 voltot , ilyenkor van az hogy lassú a rendszerem ./ proci kihasználtság 20% alá nem esik , ha megnyitom a böngészőt akkor 60% ra is felugrik ..[ Szerkesztve ]
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
Peaceliker
addikt
válasz Malibutomi #34914 üzenetére
Jaaa, vhogy nem ismerem fel!
Köszi!
Nagyon tetszik, nekem fölös, de ha egyszer annyi pénzem lesz, hogy nemtom hova tenni, beszerzek egyet!"Oh my Goa'uld!"
-
Maotun
őstag
válasz Malibutomi #34999 üzenetére
igen ez a szokás, de a középső alaplapi csavart neccesnek érzem, hogy hozzáférni-e
max az kimarad. -
Alister71
nagyúr
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Malibutomi #35899 üzenetére
Ez így is van, mert a következő lépcsőn már a játék közben is stabil. Vagy ahogy te is írtad, 99.99 százalékban
De megint bebizonyosodott, hogy az ultimate stability test program mindig a CM aktuális szimulátora.luimapeiz: tudtommal az alulfeszelés az élettartam növelését segíti elő a hőmérséklet értékek csökkenése által, szóval elég lesz egy pöppet kisebb arc
[ Szerkesztve ]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
cunnir
tag
-
Whysperer
addikt
válasz Malibutomi #39711 üzenetére
akkor egy 4,2-es 8120= egy 3,8-as 8320-vel? 8)
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
atomanti19
aktív tag
válasz Malibutomi #39746 üzenetére
Csatlakozom, nagyon magas a fesz. 1.5V alatt is szép órajeleket produkál, szvsz ezzel nem haladsz előre. Ellenben a procit, a nagykönyv szerint kinyírod.
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Johni5
őstag
válasz Malibutomi #39837 üzenetére
Ott a pont. Én a szűk memória időzítések miatt kénytelen vagyok nyírni a gépet. nálam arra nyiffan ki először.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Malibutomi #40798 üzenetére
Sokszor írtam, írtuk, hogy ez sem mindíg megoldás. Ha a ram időzítéseket állította be auto-n sz*rul, akkor b6-od a CPU feszelést... nálam is fagyott miatta.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
mester1102
tag
válasz Malibutomi #76897 üzenetére
Tőled meg köszi a felvilágosítást!
“Mark my words, Comrade… One day things will change. We will take the fight to their land… To their people… To their blood.” memories from Viktor Reznov
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- TCL LCD és LED TV-k
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- SSD kibeszélő
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest