- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Chia az új zöld kripto valuta, ahol a blokklánc technológia a nagy energiafogyasztású, egymással versengő számítások (Proofs of Work) helyett konszenzusos, tárterület (Proofs of Space and Time) foglaláson alapul. Akit bővebben érdekel a Chia weboldlán tájékozódhat: [chia.net]a aki csak pénzt akar keresni, lapozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Freddy TNT #5338 üzenetére
270TiB 0.03-at hoz 24 óra. Spacefarmers.io
3060 volt itthon jobban is fogyaszt. Rengeteget számít a fogyasztás mert elviszi így felét mint amit hoz. 4kW a fogyasztás 24 órára. -
őstag
válasz Freddy TNT #5336 üzenetére
Jah kellett nagyon ez a felezés. Sehogy nem jön ki a matek. Viszonylag hatékony a gép nálam. 20 HDD egy gépen. Titanium táp 3060 VGA 14-16GB lemezek. Aztán évi 6% hozam. Nem termeli ki még az árát sem mire a tőke elpárolog.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Srácok továbbra sem értem az XCH kalkulátorokat. 2800 plotra 0.03XCT-t kapok 24 óránként. Ez 1 heti átlag alapján. Rég megy a gép.
Nektek mennyit hoz? -
őstag
Repcés, abandic: Köszi a választ!
SpaceFarmers.io-n vagyok. Ezzel van valami gond? Gondolkodtam, lehet jobb lenne egyéniben nyomni. Ennyivel ~ naponta ír találatot. Van még pár HDD le tudom nyomni 20 alá. Az nem tűnik vészesnek. Pedig most rajzoltam újra a tömörítés végett nagyon boldog lennék ha kezdhetném előről.
-
őstag
2406 C7 plottal nyomulok. RTX 3060 GPU-val bányászok 8GB RAM 2 magos Celeron. A GUI 238TiBe effetív Spacet ír. A pool pedig pl. legutóbb 208-at ír a 24 órásra. Ha elfogadom a 208-at akkor is keveset fizet. Chia calc szerint 208-ra is 0,08XCH-t kellene fizessen egy másik Calc szerint 0,06-ot. Mégis 0,045-öt fizetett a pool 24 órára. Valamit rosszul számolok? Vagy hol a hiba?
-
őstag
Csináltam C7 plotokat a gyári Chia gui-val és külön parancssorból Bladebit Cuda ploterrel. Mind felismeri a CHia Giu és farmolja is. Be is van pipálva a "A GPU farmolás engedélyezés" gomb. Megis úgy tűnik mintha CPU-val farmolna továbbra is.
2 magos S1700 Celeron 8GB RAM és 3060 12G van a gépben. HW info szerint a GPU 11W vesz fel és több paramétere is 0%-os használatban van. Vagy csak azért, mert 20 plotnál éazre se veszi? A proci viszont meg dolgozik fel-felugrál 80-100%-ra is. -
őstag
Van köztetek olyan aki esetleg C20 plotokat farmol Gigahorse-al?
-
őstag
Üdv, visszanéztem több hónap után és látom az új updatet, hogy érdemes kpmpresszállni a plotokat és lesz extra helyünk. Chia guit néztem, ott C7 a legnagyobb. Githubon Gigahorse-nál látok nagyobb számokat. Az működik vagy valami más?
-
őstag
Pár naponta/hetente leáll a farmolás. 5 gép van előbb utóbb mind leáll. Chia kiírja, hogy Not Synched. Pedig nyílván végig fut a Full node. Máskor meg a Corepool programnál van csak símán Farming stopped. 6/12 és 8/16 procis gépben is. Mi lehet az oka?
-
őstag
Na sikerült SAS vinyót vennem, hozzá kaptam vezérlőkártyát. Természetesen nem látja a HDD-ket a lemezkezelő.
2 gépben is próbáltam és a vezérlőpultban sincs felkiáltójeles hardver.
Mi lehet a gond, hogyan kell beüzemelni? Rossz lenne a vezérlő? A sata vezérlőket csak bepakoltam és ennyi volt. hmmm -
őstag
Igaza van Diablónak. Hiába stablecoin a jog értelmezése szerint nem minősül pénznek. Egyik országnak sem hivatalosan elfogadott fizetőeszköze és nem garantálják az elfogadását. Vagyis ugyanúgy csak egy fizetési igérvény. Vagyis ha ilyennel rendelkezel az nem bevétel és így nem is adóköteles.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ha jól értem Solo-ba nyomtad ahol is 10 napos találatot ír a kalkulátor? Most meg Corepoolon vagy ami napi viszonylag fix bevétel?
Nekem is régi plotok vannak és corepoolal próbálkozom. Sajnos mindig elszarodik valami vele.
pl. 1. nem csatlakozik a poolhoz, 2. Egyszerűen elindul kiírja sorban amit ki kell aztán farmer stopped. 3. ez a legújabb: Írja, hogy van Duplikált plot van. Viszont a Gui nem írja, így nem is tudom melyikről lehet szó. -
őstag
Hát utánanézek vagy akkor eladom a 2 magos gépeket. Sajnos már így is mínuszos ha élettartam termeléssel számolok ha még fejlesztek, hát nem tudom.
521 plotos 12HDD-s 75W-ot fogyasztó gép 4 év élettartammal mostantól -13% hozamot hoz.Mi ez az új adatbázis? Hogy kell? A régi működő rendszert szoktam klónozni mindenestől. Szóval nekem most 144GB.
-
őstag
válasz eldiablo #4967 üzenetére
Elég sűrűn olvastam a fórumot, de nem találkoztam ezzel a problémával másnál. Előszőr teszteltem és napokig jól ment.
Ha valóban muszáj ahogy írtad is, az eléggé elszomorít, mert így is alig hoz most még termelje ki az SSD meg a drága proci árát is. Ráadásul az egyik legjobb lapom 8 satás Z270 amihez már rossz ár/érték arányuak a procik. Tudom meg lehet mókolni, pont te foglalkoztál ezzel. Könnyen lehet, hogy így végképp nem éri meg. -
őstag
-
őstag
A Windows HDD-n és 2 magos proci, Corepoolra farmolok régi plotokkal.
Azt veszem észre, hogy egy napon belül "lemarad a szinkronizálással". A corpool dobálja a 4-eseket és a Chia kilens is azt írja nincs szinkronizálva. Bezárom a Corepoolt megvárom míg a Chia kliens szinkronizál, utána indítom a Corepoolt és így órákig oké van, majd kezdhetem előről.
A Mitől lehet ez? Gyenge a proci vagy lassú a HDD vagy a Corepool miatt lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz monchichi20 #4863 üzenetére
A lényeg az hogy én is érzékeltem némi anomáliát, de az szinkronizálás az megy még ha lassan is.
-
őstag
válasz monchichi20 #4861 üzenetére
Érdemes többször újraindítani. Szerintem szinkronizàl csak lassan. Úgy tapasztalom. Gondolom gyengébb gép csak ront a helyzeten. Corepoolal nyomom és a 2 magos gèppel vannak gondok, leállások. A 6/8 magos gépekkel nincs gond. Átraktam a SSD-t az i7 gèpbe de az is lasabban éri utól a 2 magos gép lemaradt szinkronját, de azért csinálja. bár most jut eszembe van még egy 2 magos gépem az meg jó. Hmmm. Lehet a másik valami más miatt lemaradt most meg nem éri utol magát.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Space poolra dolgozik valaki? A Gui 65 plotot farmol, de a weboldal csak 30-at írt ki max, de az is visszaesik 23-ra. A gép nem farmol mást és nem is plottol. Mi lehet a baj?
Menjek ár felxpoolra? Vagy maradjak régi plotokkal és Corepool?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz eldiablo #4832 üzenetére
Elvileg megnyitottam őket és nincsenek rossz karakterek. Próbáltam már mindent átmásolni vagy csak a .chia mappát jobbra balra előre hátra de semmi. A Corepool se akar menni. Olyan gépen sem ami le van full szinkronizálva azon sem. Hol a full nodehoz nem csatlakozik, hol a poolhoz nem, tele a hócipőm. Van két gép amin meg gond nélkül megy, szinronos gépre feltelepítettem indítottam és ment.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz eldiablo #4830 üzenetére
Átmásoltam minden fájlt amit találtam, de nem jó. Elindítom, de not conetcted a status és csak forog az összes kis ablak. Több mint 10 órája lassan már szinkronizált is volna.
Valahol valami hiba van és nem hiszem el, hogy nem járt így senki se fórumba se YT-bon nem találok semmit. Persze minden szarról van 100 egyforma videó. -
őstag
Üdv, sehogysem tudom megoldani, hogy átmásoljam a megfelelő fájlokat, hogy új telepítés után ne kelljen előről szinkonizálni. Átmásoltam a mainnet fájlt is próbáltam az egész mappát is, átneveztem a helyet a config fájlban és az új Win-ben is ugyanazt a felhasználót adtam meg, hogy az is stimmeljen, de csak nem akarja. Próbáltam nézni fórumon és YT videókat is, de hiányos angollal nehéz kibogozni.
-
őstag
Üdv úgy döntöttem hogy én is átplottolok poolra. Anno MADMAX el is plottoltam Solo plotokat. Haverokkal nyomtuk soloba de a kalkulált havi fizetés helyett 3 hónapja semmi.
Viszont sehogy nem tudom jól beállítani. Néztem YT videót de lehet nem a megfelelőt. Chivesnèl powershell nélkül àllítottam be a config fájlt. Aki hasonlóan csinálta megtenné hogy beírja vagy befotózza hogy kell kinézzen? Vagy esetleg egy tök jó forrást a beállításra?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hali, nyomjátok Chivessel is rendesen? Mi többen összefogva mentünk neki, hogy ne kelljen poolozni. Nekem csak annyi a bajom, hogy a Chia se hozza amit ígér a calc, már lassan 4 hónapja semmi, pedig 3000 plottal toljuk. Átmentem gyors egy kevéssel Chivesre, mert elvileg dupláját hozza meg sűrűbben ad mégha keveset is de könyebb nyomon követni és kalkulálni. Chivesen 4800 plottal nyomom kalk szerint naponta kellen blokot találni. 8 napja vagyok azon a szinten, hogy napi 1x kellene de csak 2x adott összesen. 1800-nak kellene legyen az egyenleg, de csak 540 van.
Igen tudom, hogy működik a valószínűség, lehet kilengés erősen, de ez azért túlzás, főleg, hogy pont ezzel kezdi és chiánál is ez van. -
őstag
Hali, ezt a Chives coint jegyzik valahol? Próbáltam keresgélni, de sehol nem találtam.
-
őstag
válasz mZoleee #4355 üzenetére
Nics olyan ahova ne kellene újra plottolni vagy nincs olyan aminek van saját programja? Ha nagyon muszáj újra plotolok, de úgy indultam neki maradok soloba gyári progival, de sokszor azt sem tudom farmol-e és ha nem miért nem. Végig megy a szinkron aztán kiírja, hogy nincs szinkronizálva meg hasonló jóságok. Másik gép meg zöld sínched de mégse mutat annyi XCH-t ami van valójában.
-
őstag
Üdv, Van most olyan hivatalos pool ahova nem kell újraplottolni? Illetve amelyiknek van saját Win programja amivel lehet farmolni?
-
őstag
Üdv, van olyan oldal vagy program solo bányához ami mutattja összesen mennyi plottal megy a farm? A Chia giu csak az adott gépet mutattja ha jól tudom.
-
őstag
Üdv, itt néztem mit honnan kell kimásolni, hogy az új gép ne szinkronizáljon hónapokig. Bemásolás után kiválasztva a walletet elég sokáig csak forog a kör 1-2 óráig biztos. Biztos rosszul csináltam valamit. Aki tudja kérem frissítse az infót mit honna és hova kell másolni!
-
őstag
Most megnéztem jobban. Tegnapnreggel 9kor kezdte és most 32%-on van. Viszont a proc nem megy 100-on, sőt leginkább 10-40% között mozog. RAM 67%. Vegyes HDD 7 meg egy M2 PCI SSD de az is csak 74%-on tegnap 9 óta. Az előző plot sorozat is ilyen lassú volt. Chia saját progiját használom mindent úgy ahogy másik gépen ahol legalább 2x gyorsabb hasonló HDDvel. X370 Hero lap.
-
őstag
Ügye elvileg úgy van hogy 2 magot adunk egy plotnak. Akkor 8mag 16 szál procira mehetbe 8 plot. Vagy nem bírja így a gép.
Nálam van egy 8 HDD plotoló gép 2700X 32RAM de ilyen 40+ órákra jön ki.
Ez lehet a gond vagy más? -
őstag
Swarp plot managerben vannak ügye a jobok a configban. Gyárilag egymás alatt kettő pl. egy job beállításai egy vinyóra érvényesek? Ha 10 hdd van akkor 10 job részt kell egymás alá kreáljak? Csak így az a nem jó, hogy minden vinyóra egyszerre indítsa. Úgy szeretném, hogy van 8hdd ebből indítson 4-et és phase 1 után indítsa a másik 4-et. Ezt nem tudom hogyan lehet elérni. Ameddig eljutottam csak az egy vinyón lévő egyszerre több plotot lehet managelni.
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #1948 üzenetére
Ha így lenne nem szóltam. Azt hittem az átlag.
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #1920 üzenetére
Látod Mester Te is a Chia progijával használod. Amit leírtál adatok az pontosan melyik micsoda, mert így nem értem.
8HDD, 8/16 CPU, 32GB-nál hogy érdemes elosztani?
Ha 2 szálat és 3390 RAMot adok egy plot-nak igen lassúnak tűnik.
Delay indításnál viszont fogalmam sincs mennyivel érdemes és nem is értem a működését, mert ha beállítom a követjezőt, hogy 2 óra múlva kezdje akkor is csinál valamit, számol %-ot. -
őstag
A kész plotok farmolásra hogyan vannak a HDD? Mind szabadon, mind egy mappába, mind külön mappába?
-
őstag
válasz AeSDé Team #1521 üzenetére
Így hogy már fut tudok módósítani a jobon? Ha most átírom a configot nem csináll már semmit nem?
Van itthon RAM nem gond. Csak még sose restartoltam majd ott is lesz valami biszbasz amin agyalhatok egy órát. -
őstag
válasz AeSDé Team #1518 üzenetére
Értem. Abban a tudatban voltam, hogy 4et indítok. A config fájlban 4 "job" részt csináltam egymás alatt.
Az segít ha leállítom teszek ramot a gépbe és újraindítom a plotolást? Az se jó, mert 4HDD van a gépben, de ha 8 plot van a HDD miatt hogy kető megy rajta nem lesz gyorsabb. Gondolom egyet-egyet nem lehet leállítani.
Egyébként 20GB eszik a 24-ből.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz AeSDé Team #1510 üzenetére
Miért elakad volna valamelyik?
-
őstag
-
őstag
Egész jól látod csak az a baj ezzel, hogy a számítás megint arra alapul, hogy vagy így lesz vagy úgy lesz. Másrészt már megint a teljes befektetés megtérülését számolja mindenki. Most már ezt büntetni kellene. A befektetés értékesését kell kitermelni és nem az árát!!! Ha 2 hét múlva abbahagyom akkor elporlad a HDD?
Na mindegy azért van létjogosultsága amit mondasz, de hasonlókat már sokan számoltak BTC-nél is meg ETH-nál is. Igaz azok nagyobb volumenű coinok nagyobb esélyel az értéknövekedésre. Viszont ott meg sokkal nagyobb az éretékesés és avulás.
A másil meg nem lehet a diff növekedést egyenesen arányosan számolni, mert ahogy kezdi nem annyira megérni kezd visszaesni a dolog. Vagyis a proknak akkor is megéri a mezei framolók fognak kipotyogni.
Ettől függetlenül én is szomorúan nézem, hogy belelocsoltam egy csomó zsét aztán amire elkészülök a plotokkal ki tudja mennyit hoz. -
őstag
válasz corvin1984 #1380 üzenetére
Kérdés mennyjvel gyorsabb egy 512GB RAM plottolás? Mert legalább 50x gyorsabbnak kellene legyen, hogy megérje.
-
őstag
A plot managerrel hány phase 1-et érdemes állitani? Pl. 4HDD esetén, 8/16 CPU-val 32GB RAM? Manager irja csak a phase 1 használ több magot. Mondjuk állitok 7-7 szálat a 2xp1-nek és marad a másik 2hdd-nek 1-1amik ügye nem 1be mennek ezért csak 1-1 szálat használnak. Gyorsabb igy mintha kisebb procivak kevesebb P1et nyomatok?
-
őstag
Egy HDD-n érdemes több plotot csinálni? Próbáltam kettőt 2-6TB lemezen, de úgy éreztem pont kétszer annyi idő így. Igaz 6/12 procin 24GB RAM társaságában ment 4HDD 8 plot. Akkor még nem plot managerrel csináltam. Vagy működtehet csak proci és RMA kell hozzá?
-
őstag
Másik gépen beléptem chiára és külső hdd-n lévő plotot beállitottam farmolni, de 20 órája csak sync van. Lehet gond, hogy közbe ebben a gépben de más hdd megy a plot készités? Vagy mi lehet a problem?
-
őstag
válasz AeSDé Team #1326 üzenetére
Értem. Azt honnan szedjem elő?
Újra telepítetrem a Pythont már pepipálba a "pip" részt. Vagy nem ott volt a gond?Ha pesig beírom parancssorba amit írtál arra is hibát dob. Itt akadtam el YT videóknál is.
Kovsol: Igen megnéztem. Már az elején elekadtam ahogy írtam is a "pip" résznél.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Köszi a segítséget.
Csinálok egy config yaml fájlt. Megnyitom jegyzettömbel, Windows example megadom hol van a chia.
log: itt minek a helyét adom meg? Tettszőleges? Oké megadtam."indítás: python manager.py start" - a parancsorban a python amppába kell menni vagy a plot manager mappába vagy chia mappába?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Tudnátok valami jó leírást vagy YT vieót a plot managerhez? Értem én, hogy Python meg parancssor meg pip meg venv. Amit nem értek miért akadok már el az elején az installnál amikor 5 videót megnézek és mindent pont úgyanúgy csinálok?
Valamit biztosan nem mutat amit megcsinál az ember vagy beállít csak tudnám miért nem azt mutattja ahelyett hogy 1 egész percig nézem, hogy mutogattja a download mappát ahova letöltötte -
őstag
Hali, a plotról akár a managerrel is lehetne egy kis öaszefoglaló.
HDD-nennyi plotehet max ha minden más adott? Gondolom a legkisebb plotot érdemes hogy minnél hamarabb mehessen syncelni?
Egy HDD ha plot meg sync van mennyire zavarja egymást? -
őstag
Írtátok, hogy a CMR HDD nem jó? Miért nem? Egyáltalán nem jó vagy csak nem ajánlott?
-
őstag
Mi a helyzet az USB külső házakkal? Azzal is stabil? Nálam volt pár error nem tudom azér-e?
-
-
őstag
válasz MasterDeeJay #1081 üzenetére
Értem köszi. Hogy látjátok a helyzetet. Jó lár napja arról a szólt a fáma hogy amire megvannak a plotok annyit nő a hálózat hogy lehet újra hdd venni mert allig van jutalom. Pool van már?
-
őstag
válasz MasterDeeJay #1072 üzenetére
Értem. Van egy 8 satás alaplapom meg az említett 1+1+3+4+4 TB HDD + 128+256+256+480+500+500+1000+2000 GB SSD sata M2 vegyesen, de akkor ezeket nem szívesen nyírnám ki. Vagy nyírjam csa ki, mert megéri mert hamarabb termel?
Akkor Raid nélkül a HDD-en plottoljak párhuzamosan egy vagy több plot/HDD? Ezt milyen hardverrel támogassam meg? Jelenleg Ryzen 1700 van benne 8mag 16 szál RAm lehet 16GB is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz szazbolha #1060 üzenetére
Raidbe kötést próbáltátok már? Hagyományos felhasználásnál is gyorsít, de mivel itt amúgy is sok HDD kell akár 4et is Raidbe lehet kötni az léehet már megköüzelíti és akkor nem kell a drága SSD-t szétcseszni.
Ha van kedved add meg a linket ahol a programot kell letölteni esetleg reggelni vagy bármi más amire szükség van. Csak nehogy rossz helyre tévedjek.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz szazbolha #1042 üzenetére
Köszia választ! Akkor ha jól sejtem SSD gyorsabban elkészítí a plotot ami erőforrás igényes feladat. Ha elkészült viszonylag gyorsan át lehet másolni HDD-re ahol ott van és ott dolgozik. Vagyis az első SSD felszabadul és tovább gyártja a plotot még az előbb említett HDD-re illetve további újabb HDDre?
-
őstag
Üdv? régóta olvadom a Chia beszélgetest de valahogy nem látom át miből hogyan érdemes összerakni. Van itthon SSD HDD bőven mint ahogy sokmagos proci és 16 meg 32 RAM.
Volt szó az SSD vel csinálni a platot. Utánna ez az adatcsomag átkerülhet HDD-re az SSD -ről? Akár igen akár nem milyen SSD HDD arány kell a Platoláshoz? Pl. van itthon 2x 4TB, 3TB, 1TB HDD és 2TB, 1TB, 2X500 SSD. Ezzel hogyan érdekes nyomni a témát?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest