- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasi89
őstag
válasz
maj-viktor #6215 üzenetére
A free DHL alacsony értékű terméknél gyanús lehet azaz ~100$ alatt, mivel egy DHL futár díja minimum 20$-nál kezdődik... Így fura, ha pl. egy 50$-s termék free DHL-es! Valószínűleg átverés!"
Egy 160 dolláros telefonnál egy 5dolláros DHL reális lehet? Vagy utólag még kiszámláz valami a DHL a VÁM költségen kívül?
-
opelastragsi
csendes tag
Üdv,
Első Ali rendelésem ma megérkezett. Egy 10 dollár értékű rendelésről van szó. Aug. 24-én fizettem ki. YP végű TN-t kaptam. A yanwen oldalán viszont megjelent az RH kezdetű TN is amivel már a posta oldalán is tudtam követni a csomagot. Ami szerint 28-án átvették kínában a postán a csomagot, majd 30-án elküldték. Viszont közben megnéztem mit ír yanwen, ott volt egy szeptember 10-i dátum hogy elindult a repülő Shanghaiból . Szeptember 20-án pedig megérkezett az országba. 10 napig várakozott ezek szerint kint nem tudom miért. A lényeg hogy megjött kerek 30 nap alatt. Ebayről már sokat rendeltem, soha nem kaptam TN-t free shippingnél de olyan 2 hét alatt megjöttek a csomagok. -
kaposznyak
aktív tag
Üdv.
Visa kártyával fizetnék, de a cashout oldalon nem látom az SSL titkosításra utaló jeleket: zöld szín a címsorban, kis lakat ikon.
Ez normális?
-
maj-viktor
őstag
aláírásom.... aliexpress kezdőknek... vagy google "rendelés aliexpress-ről" első találat...
"Egy aliexpress-es termék rendelése esetén 5 fontos dologra figyeljünk!
1. Az eladó értékelése
Lehetőleg több ezer pozitívja legyen 10.000+ és a pozitívok aránya 98+% legyen!
2. Az adott termék értékelése
Minél nagyobb százalék annál jobb (legyen 98+%-os lehetőleg)
3. Minél nagyobb order szám
Azaz minél többen vettek az adott eladó / adott termékéből, annál nagyobb a valószínűsége, hogy nem átverés pl. vagy több eladás = több elégedett vásárló
4. A rendelés feldolgozási ideje (processing time)
Ez a rendelés feldolgozási ideje! Azaz miután kifizetted, utána hány nap múlva csomagolák - adják fel! Itt ugyebár értelemszerűen a minél kevesebb a jobb... az átlag 3-5days szokott lenni, de még esetleg 7-10days (napos) termékeket is belehet vállalni, ha türelmesek vagyunk!
A 10+days-nél nagyobb "processing time"-ot vállaló eladókat kerüljünk, ha nem akarjuk magunkat szívatni...
5. Postaköltség - Free Shipping
Azaz hogy nincs "rejtett szállítási költség"
Érdemes a free shipping-eseket keresni! Persze van, hogy a tracking-es ptkg.-es az olcsóbb / jobb ajánlat! Mérlegelj, hogy az adott ptkg.-el együtt is megéri- neked az adott termék... illetve ÁFA/vámérték felett a pluszterhek - adókkal is megéri-e neked... lévén hogy EU-n kívülről - Kínából jön, így pluszterhek vonatkozhatnak a csomagodra... (korábbi posztjaim-ba értékhatárok: 1.rész - 2.rész - 3.rész)
A free DHL alacsony értékű terméknél gyanús lehet azaz ~100$ alatt, mivel egy DHL futár díja minimum 20$-nál kezdődik... Így fura, ha pl. egy 50$-s termék free DHL-es! Valószínűleg átverés!"Aki tényleg ennyit nem képes előzetesen olvasni, arra mit írjak!?
Így jártál tipikus esete!
Cancel-ezd az ordert akkor, vagy mit mondjak!?A Delivery Time meg általában a maximális 60nap... ha találsz olyan eladót, aki kevesebbet vállal, attól rendelj!
-
kirkri
addikt
Szerintem az ETH kezdetűek fake TN-ek. A maláj posta honlapja nem látja még mindig a két hete elküldött csomagomat. (Persze lehet, hogy az eladó nem adta még fel, de elég rövid időt adott meg magának, szerintem nem akarja bukni a pénzét azzal, hogy a 45 nap lejárta után case-t nyitok)
-
-
Zoty4
őstag
na már csak a 2. vár shipmentre, a többit elküldték
Kezd alakulnimolvany: azért voltam meglepődve, mert direkt nem iylen 1000 napost ütöttem le, hanem viszonylag gyors szállításosokat, de szerencsére már alakul, felébredtek a kis kinaiak
meg lehet kérdezni az eladótól mit szöszöl az utolsó cuccommal?
-
vasi89
őstag
Rendelt már valaki úgy telefont, tabletet vagy bármit, hogy Ali-n volt a premier? Ezt az új ZTE telefont nézegetem egy ideje és ennyit szerintem simán megérne beleszámolva a VÁM költséget is.Mennyire megbízható ilyen téren az Ali, illetve most előrendel 2000 ember akkor gondolom mire postára kerül lesz vagy 2-3 hét?
-
molvany
aktív tag
Ez nem " Magyar mentalitás " , ugyanis minden eladó termékénél le vanírva, kivétel nélkül, mennyi idöt számol fel ( ad meg ) a termék feldolgozására. Tehát ha a termeklapon nem olvasod el a leírtat ( mert ott van ) akkor valóban a te hibád és ha nem is " így jártál ", de mégis a te sarad.
Amiért adott esetben nem a szerencsédet vagy az eladót vagy mást kell okolni -
petrson
senior tag
Van egy csomagom Aliról, a tracking szám szerint 09.21-én: Item Posted Over The Counter to Hungary
A magyar posta nyomkövetésében még nem látszik semmi, akkor hogy is van ez? Lehet nem is MPL szállítja majd... Azért volna fontos tudnom, mert sajnos nem a helyes címem szerepel a csomagon, egyeztetnem kéne a szállítóval.
Valaki, ötlet? -
Vertigo18
addikt
válasz
KamuMazsola #6198 üzenetére
Köszönöm, ezek megvoltak, 10 nap alatt ért ide sima, freeként, kipróbáltam, minden okés. Csak a visszajelzés részét nem találtam merre kell. De már megvan, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest