- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Firedaddy
tag
válasz
szili.tamas1 #1746 üzenetére
Köszi.és mikorra várjam a csomagot ?
-
Akve
tag
Sziasztok!
Aliról rendeltem tabletet RSxxxxNL trackinget kaptam. Van tapasztalatotok ezzel? -
Firedaddy
tag
Sziasztok !
A csomagomat vámkezelni kell, tegnap elküldtem minden iratot amit kértek. Számla, Screenshot az allis vásárlásról, és a banki átutalásrol.
Fedex oldalán ez van státuszban :
08:35
Átmenő
VECSES HU
A csomag készen áll a vámkezelésreAkkor ezek szerint vámolják,és küldik a csomagot ? pont olyan értékű hogy vám nem kell rá, de 27% ÁFA terheli.Ezt az összeget majd a futárnak kell odaadnom, vagy majd utalnom kell valahova ?
-
Firedaddy
tag
válasz
levgab1 #1739 üzenetére
Hello !
Én tőle rendeltem. http://www.aliexpress.com/store/1332238
Tapasztalatok a következők :
átlagban 45-ös cipőt hordok, de ebből a 46-os kell,az a kényelmes.
Gyorsan feldolgozza a rendelést, és hamar el is küldte.(12 nap alatt megérkezett China Posttal)
Jól néz ki a cipő, jó minőségű.
1 hónapja nyúzom, minden nap hordom,és nem úgy néz ki hogy szét fog menni.
Szóval én ezt az eladót ajánlanám,de ki kell fogni.Nála is olvastam érdekes feedbacket, de javarészt pozitivek,
De nehéz igy nevet mondani,mert ezek 2-3 havonta megujitják az allis oldalaikat,szerintem már ez az oldal sem létezik.
De a lényeg, olvass utána feedbackeknek,minél több a pozitiv,annál megbizhatobb.de tényleg szerencse kérdése is -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
Gépötty #1741 üzenetére
Jó, de ha elolvasod a cikket, akkor abból látszik, hogy nem magánszemélyektől kobozzák el a termékeket, hanem feltehetőleg kereskedőktől: "Az elmúlt hónapokban 213 eljárás során több mint 33 ezer terméket foglaltak le a repülőtéren az áru hamis megjelölése miatt". Ez átlagosan 155 db/csomag. Úgyhogy szerintem csak a nagyobb, gyanús csomagokat vizsgálják át, de ettől függetlenül természetesen meg van az esélye annak, hogy elkobozzák.
-
-
Gépötty
senior tag
válasz
levgab1 #1737 üzenetére
Hogy ki számít megbízható eladónak?
Aki feláldozza a családját, eladja rabszolgának a gyerekeit, hogy te minél hamarabb megkapd a filléres árú, ám tökéletes minőségű terméket, és boldog legyél!
Ebből is láthatod, nem sok megbízható eladó van.
Addig is, míg megtalálod, elég jó jellemzést adnak az értékelések, a százalékos elégedettségi mutató, és ha ez több tízezres eladással is párosul, már meg is találtad azt, akitől bátran rendelhetsz! -
levgab1
újonc
válasz
WOT-H-A-C #1738 üzenetére
Ok Felteszem a kérdést egyértelműbben! (csak a taps miatt)
Rendelt-e már vki nike cipőt az Ali-ról, aki:
- meg is kapta
- jó volt a méret
- jól nézett ki (nem számít, hogy eredeti-e!)
- várakozásnak megfelelt-e
- pozitívan értékelte az adásvételt?
Ha van ilyen közöttünk, akkor meg tudná-e osztani velem az eladó nevét.Köszönöm WOT, hogy felnyitottad a szemem!!! Hála!
-
levgab1
újonc
Hali!
Elolvastam elég sok hozzászólást, és annak ellenére, hogy sokan ellenzik, rendelni fogok cipőt az Ali-ról.
Igazából akinél van amit szeretnék annak kevés eladott cucca van és ráadásul feedbackje = nullával.
Tud valaki megbízható eladót privben mondani, hogy legyen viszonyítási alapom, ki számít megbízható eladónak. Köszi!! -
WOT-H-A-C
veterán
-
Gépötty
senior tag
Néhány napja írtam, hogy vásároltam pár terméket egy eladótól, aki eszement módon, pár Centre árazta le a dolgait. Aztán még aznap küldött egy üzenetet, hogy töröljem a rendelést, mert rendszerhiba történt. Én annak rendje-módja szerint rá is nyomtam a 'Cancel order' gombra, és kiválasztottam a 'Kereskedő nem teljesíti a rendelést' opciót, minthogy ez fedi legjobban a valóságot. Ma jött az Alitól egy levél, miszerint ezt a kereskedő visszautasította. Azt szeretné, hogy válasszam a 'téves rendelés' vagy a 'mégsem kérem' lehetőségek egyikét. Állítása szerint (én valami ilyet hámozok ki a szövegből), ha elfogadják azt amit én jelöltem be, akkor befagyasztják a számlájukat, és a többi vevő nem kapja vissza a pénzét (eredetiben: "The seller has rejected your request to cancel Order No. xxx. Reasons for Rejection: You can choose the reason like you don't want it or you choose the wrong item. If you choose our reason, this account will be freezed soon and for the another buyer who still not request the refund will lost the money. Hope you can understand us..").
Azt tudjuk, hogy ha a kereskedő nem fogadja el a kérést, de nem is postázza a termékeket, az utalást automatikusan visszafordítja az Ali a szállításra vállalt idő lejártával (ez esetemben hatvan nap). Ha ezt nem akarom megvárni, el kell fogadtatnom vele a törlési kérelmet.
A kérdés annyi, hogy tényleg lehet-e más vevőnek baja ebből (szerintem nem), illetve nekem lesz-e valami következménye, ha elfogadom a kérését, és a rosszul választottam/nem kérem lehetőségeket választom a rendelés törlése menüben? -
RobRobRob
csendes tag
Üdvözlök mindenkit
Nekem most ezt adta ki a követési számra.Ez már jó jel?????????item No. Year Status Location Destination Country Date
RJ148674123CN 2014 Collection 31203100 HU 20140824 1552 -
Tina0014
csendes tag
Még egy kérdés: Az hogy lehet, hogy én dollárban vásároltam, és a bankom euróban könyvelte le a vásárlásomat? Ez normális? Vagy kérjem rajtuk számon, hogy ez mégis hogy van?
Bevallom, az eddigi alis vásárlásaimnál ezt nem néztem, most is csak véletlenül akadt meg rajta a szemem.
-
Tina0014
csendes tag
válasz
szili.tamas1 #1727 üzenetére
Huhh, most már tényleg megnyugtattál, hálás köszönetem!
(Gondoltam, hogy valamit még tudsz, amit én nem, azért írtad.
)
-
Tina0014
csendes tag
Tudom, hogy mielőtt megrendeltem már kérdeztem, de álmatlan éjszakáim vannak miatta, úgyhogy jó lenne, ha megnyugtatna még valaki.
Szóval a helyzet az, hogy rendeltem két táskát összesen $36 értékben (két egyszerű vászontáska, semmi márkajelzés). Előtte kérdeztem itt, hogy vajon ezután kell-e áfát fizetnem, vagy rendeljem inkább külön a két táskát. Valaki válaszolt, hogy jöhet egyben a kettő, hát megrendeltem úgy. Viszont itt mindenki a 22 eurós limittel foglalkozik, már pedig ez 27 volt...
Szóval van okom izgulni, hogy fizethetem rá a 27%-os áfát vagy nincs?
Amúgy külön bosszantó, hogy megrendeltem a táskákat a nagy akció alatt, 3 nap múlva fel is adta a rendelésemet az eladó, majd ezután leakciózta a terméket -60%-ra.
A fene se gondolta volna, hogy 3 nappal a nagy akció után még jobban leviszi az árat, ha ezt tudom, várok még egy kicsit. Nem csak kevesebbet kellett volna fizetnem, hanem nem kellene most izgulnom az áfa miatt sem.
-
ati888
senior tag
Hello!
Egy 34 eurós cipőt rendeltem, már postázták, szerintetek erre kell áfát fizetnem majd? Ingyenes szállítással kértem China Post-tal.
köszi.
ati
-
elbandi2
tag
Nos, nem történik semmi az ügyemben, meguntam az időhúzást, és full refundot kérek. A kérdésem az lenne, hogy kártyával fizettem(nem Paypal), ami azóta lejárt. Így is megkapom a visszatérítést, vagy az új kártyát kell valahogy belevonni?
-
daja28
csendes tag
Ez most azt jelenti hogy 22 én megjött az országba ? :
Shipping To - BUDAPEST
Shipping From - SZ, China2014-08-03, 2014-08-03, Acceptance, CHINA
2014-08-06, Export of international mail, China
2014-08-11, Processing, left China
2014-08-12, Import of international mail
2014-08-15, Handed to customs
2014-08-17, Customs clearance completed
2014-08-22, Processing,, HUNGARYSorting -
ell86
csendes tag
válasz
szili.tamas1 #1712 üzenetére
Na az egy cseppet gáz. China postos cuccaim 13án értek bp-re, másnap megkaptam.
-
ell86
csendes tag
Sziasztok!
Most ezt írja:
23.08.2014 07:00 Hungary Import (Item arrived at country of destination) 0.0550WEDo-val lett feladva, viszont mpl-nél hiába nézem a számot...
Segítséget kérnék...a postás hozza vagy vmelyik futárcég?
Köszi!
-
lemmy9
őstag
Ha nem fogadom el az eladó válaszát, akkor escalate dispute?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vatika13 #1704 üzenetére
http://trackitonline.ru/-n nézted?
-
vatika13
csendes tag
válasz
wwenigma #1701 üzenetére
A tracking number szerint nincs találat. Lehet, hogy fel sem adta? Sorry, de tök hülye vagyok hozzá.
Ha nem igazolom vissza, hogy megkaptam, akkor is felveheti a pénzt az eladó? Én azt hittem, hogy meg kell várnom a visszaszámláló lejártát, és csak azután tudok reklamálni, hogy nem jött meg, viszont most már nincs open dispute. -
wwenigma
Jómunkásember
Az Aliexpress az Alibaba Group-ba tartozik aminek éves forgalma a magyar államadósság kétszerese. Más kérdés hogy milyen eladóba futsz bele. Nekem is van uton ilyen apróság kevés csillagos eladótól, legrosszabb esetben 60 nap mulva visszakapod a pénzed ha nem érkezik meg. Mindent nyomkövetős levélben adnak fel, hogy tudjak bizonyitani a megérkezését (mas kerdes hogy ezzel nem mindig torodnek az itthoni postasok)
A csomagjaim uton vannak, egyikben 5db kis IC lapul amit mashonnan nem tudok beszerezni, a masikban meg 5 invertertrafó monitorba - hasonlo okokbol. Air parcell es airmail gyk ugyanaz amugy. (egyik csomagkent am asik levelkent van feladva)
-
Srácok, az Ali még mindig megbízható? Csak közvetlenül tudnék fizetni kártyával, ez kicsit megkongatta azt a bizonyos harangot. Egy pici TDA7297-es erősítő a termék, az eladó 541 értékelés mellett 99.2% pozitív. A termékből 22 darabot adott el, ezt 9 emberke értékelte, csak öt csillag. Van köztük egy magyar is (áprilisi). Igazából azért maradnék itt (eBay-en is van ebből rengeteg), mert választhatok China Post Air Parcell szállítást, ami az olvasottak alapján biztonságosabb a sima Air Mail formánál.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HP szerverek áron alul
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest