- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- ASUS routerek
- TP-LINK routerek
- Bitcoin topic
- Synology NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Mozilla Thunderbird
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
válasz
hiperFizikus #1824 üzenetére
Sokkal. Ha nem fizetsz játsza a hülyét. Nem lehet képet feltölteni stb.
-
ptesza
senior tag
A chat GPT-nél nem lehet fizetni Revolut kártyával?
Ok megy csak letiltottam korábban az automatikus levonások elkerülése érdekében. -
ptesza
senior tag
válasz
S_x96x_S #1349 üzenetére
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem az AI-t használják. Hanem a régi jólbevált végeselem módszert amit az ANSYS fog adni. Egy helyen meg is villantották. Egy ilyen hidraulikus szimuláció a háló sűrűségétől függően akár több napig is eltarthat egy 2000-3000 magos klaszteren is. Ez drága játékszer a nagyfiúknak. Eddig sem az volt a baj, hogy a mérnök nem értette azt amit csinált és kellett volna hozzá egy AI, hanem ilyen eszközökhöz inkább csak a nagy multi cégek tudnak hozzáférni és megfizetni.
-
ptesza
senior tag
Melyik nagy nyelvi modelt ajánlanátok matek és fizikai feladatok megoldásához? Olyan lenne a legjobb amihez lehet képeket is feltölteni.
-
ptesza
senior tag
válasz
ParadoxH #1168 üzenetére
Az a kérdés, hogy egy ilyen 3D bábut szeretnél vagy csak síkbeli 2D-t csak kinyomtatva.
A Makerworld-ön van pár eszköz ilyen célra. -
ptesza
senior tag
Tud valaki olyan megoldást ami képből vektor grafikát tud? img-->svg
Saját gépen lenne a legjobb. -
-
ptesza
senior tag
válasz
DarkByte #907 üzenetére
Felbuzdultam és mértem egyet. Próbáltam ugyanazokat a beállításokat mint amiket a képeken láttam.
GPU : speed: 42.08 tok/s
CPU : speed: 7.17 tok/s
AMD Ryzen 5800X ; Nvidia 3060 12GB ; 64 GB RAMSzerintem ezzel a VGA-val már eléggé gördülékenyen használható. Nem kell várni arra sem igazán , hogy elkezdjen írni. Elsőre azt gondoltam, hogy a GPU shaderek számával egyenesen arányos lehet az eredmény de ezt nem tudtam kimutatni. (A cikkben található minták alapján.) A több jobb de nem lehet azt megfigyelni, hogy pl. a shader magok számának megduplázódása kétszer akkora tok/s adna.
RTX3070 Ti : 41,8tok/s : 6144 shader mag
RTX3060 : 42,08 tok/s : 3584 shader mag
Sajnos a cikk a VRAM méretekre nem tért ki de szerintem az nagyobb %-ban számíthat mint a csak a shader magok száma. -
ptesza
senior tag
válasz
hiperFizikus #751 üzenetére
Kösz!
-
ptesza
senior tag
Van ez a MakerWorld nevezetű oldal. 3D nyomtatás a fő profil, illetve közösségi megosztó oldalként működik. Rövid idő alatt futtaták fel és nagyon népszerű is.
Van a MakerLab menüpont ahol van két érdekes AI eszköz is. Az egyiknek fotót kell megadni míg a másik videóból dolgozik. Az így megadott forrásból 3D modelt tud készíteni. Na ez nagyon fancy! Valószínűleg regisztráció és belépés után lehet használni, mert 10db lehet per hónap. Hát ez elég gyorsan elkopik.Nincs véletlenül valami megoldás amivel saját gépen is tudnék ilyeneket vagy sokkal jobbakat alkotni?
-
-
ptesza
senior tag
válasz
Fecogame #692 üzenetére
Ezt nem személy szerint neked írom, hanem a kialakuló valamire.
Senkit nem zavart. Amúgy meg elvenni valakinek a lelkesedését az mire jó?
Szerintem felrázza egy kicsit ezt a témát, hiszen most derült ki, hogy elég sokan olvassák ezt topikot és minden azért járunk ide, hogy új dolgokat gyűjtsünk be / osszunk meg. -
ptesza
senior tag
Még mindig kicsit kevés az információ.
Ha fizikai tulajdonságokat szeretnél szimulálni akkor ott az ANSYS meg a Discovery. Sajnos brutál áron.
Viszont megnéztem jobban is ezt a Omniverse-t. Hát ez tényleg hihetlen, hogy mire lehet képes. Szerintem neked valami kinematikai szimulációs programra van szükséged. A legtöbb 3D modellező program, ami képes összeállítások(assy) kezelére azokban kellene lenni valami kinematikai modul-nak. Vagy lehet Fusion360-ban 'manuál módszerrel próbálgatni, ha egyszerűbb dolgokról van szó. -
ptesza
senior tag
válasz
5leteseN #598 üzenetére
Kicsit meg van zakkanva.Pedig csak köszöntem neki. Más felhasználók chatjeit listázza. Zephyr modellel próbálkozom Zsolt videója alapján.
-
ptesza
senior tag
Hát ez elég ismerősen hangzik. Nekem egy lottószám generátor programot fejlesztett. Érdekes, hogy a szerencsejátékban nem vehet részt de ebben nem talált kivetni valót. Pedig nem is említettem azt a szót, hogy lottó de egy idő után rájött és már a véletlenszámokat lottószámként kezdte el hivatkozni.
Azt javaslom, hogy a jelenlegi kódot add be egy teljesen friss chat-be és kérd meg, hogy értelmezze neked és lássa el megfelelő megjegyzésekkel. Ezután próbáljad meg újra innen folytatni. Azt vettem észre, hogy egy idő után elfárad és tényleg olyan dolgokat csinál amiket említettél.
Azt nem tudom, hogy egy saját gépre telepített AI mennyire lenne megoldás, de bennem van a gondolat. Volt egy kis gépfejlesztés nemrég és vettem egy 3060 12GB VGA kártyát is. Nekem most erre futotta.
Csak azért írtam le mert eléggé VGA RAM igényes tud lenni egy saját AI és az utolsó információm alapján Nvida kell.
-
ptesza
senior tag
válasz
Geller72 #579 üzenetére
Igazad lehet.
Volt egy másik eset is. Lottószámokat kértem tőle. Nem tiltotta a vallása.
Lépésről lépésre tisztáztam, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie.
1-90 között kellett 5 db különböző véletlenszámot generálnia.
Ezeket a számokat 3 feltétel szerint kellett megvizsgálni. Ha bármelyik nem jó akkor mind az 5 számot dobni kell és újat kell generálni.
- Első feltétel , hogy szerepeljen benne az előzőleg megadott kedvenc számok közül legalább egy.
- Második feltétel, hogy az 5 véletlenszámból legyen kettő páros és három páratlan vagy fordítva.
- Harmadik feltétel, hogy az 1-90-ig számokat 5 tartományra osztottuk mindegyikben 18 szám volt.1-18, 19-37 stb. A feltétel az volt, hogy a véletlenszámoknak három vagy négy tartományba kell esnie. Ennek az a lényege, hogy ne legyenek a számok egyhalomban , illetve nagyon szétszórva sem.
Egyébként ezek a feltételeket nem én találtam ki hanem kb. ennyit lehet a statisztikákból kiolvasni. Azaz egy picivel több az esély.Nem sikerül egy normális számsort sem kiadnia. Mert nem tudta kiértékelni a feltételeket. Értette de hibázott.
Azt tette be az ajtót, hogy megkértem, hogy rakja a számokat emelkedő sorrendbe.
Elég sok időt eltöltöttem vele de nem sikerült.
Ezt az egészet egy egyszerű basic programmal is meg tudtam csinálni 30 éve! -
ptesza
senior tag
válasz
hiperFizikus #573 üzenetére
Képtelen megcsinálni. Azt kértem, hogy írjon 15 mondatnyi cikket. Téma Arany János Toldi című művéből a párviadal rész.
Nagyon nagy marhaságokat ír. Pl szerinte Toldi Mikos királyfi. Ha megmondod neki elnézést kér és újra leírja. Meg még egy nagy halom marhaságot. -
ptesza
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #346 üzenetére
A Fooocust gyűröm most a Google colab-on hála neked.
A stílusok olyan hatalmas választékban vannak, hogy nem igazodok el csak próbálgatok. Úgy nézem rendszeresen bővül is a lista.
Nincs véletlenül valami guide, hogy egy kicsit át tudjam látni?Egy másik kérdés. Fotó vagy leírás alapján 3D model?
-
ptesza
senior tag
Először is üdv mindenkinek.
Kicsit elakadtam Mp3Pintyo videójával, mert nem indul el a FastSD CPU.
Lehet, hogy valamit rosszul telepítettem mert ezt a hibát kapom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Autós topik
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fűnyíró topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest