- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
Zizi123 #1591 üzenetére
... és arról sem szabad elfeledkezned, hogy a két CPU dupla RAM-sebességet tesz lehetővé!
Ez pedig nagyon kell a CPU-knak AZ AI-MI-ben. Ezért tippeltem azt, hogy a két gyengébb CPU az összességében kb dupla memória teljesítménnyel (szerintem) jobb AI-MI teljesítményt hoz, mint az egy(de feleslegesen erősebb)CPU, mert a felezett adatmozgatások miatt nem tudja kihasználni az emiatt felesleges számítási kapacitását.
A RAM-sebesség többet számít, mint a CPU számítási teljesítmény!Nem pontosak az idézett számok, de íme egy VGA RAM(DDR5, DDR6. ...) sebesség és teljesítmény táblázat:
Én az E5-2680 V4-es XEON-ból 4-csatornásan, 2.400MHz-en, alig tudok kifacsarni egy kicsit 41.000 MBps RAM-teljesítmény, ami a fenti táblázathoz átváltva és felkerekítve is csak 42GBps!
Két csatornával a fele a memória teljesítmény és mint írtam, 30-50-??kal kevesebb volt a CPU-s AI-MI teljesítmény!A fenti XEON CPU-m az INTEL laborban tud max 77BGps-ot.
A már elég lepukkant, és MI-re csak belépő szinten alkalmaz RADEON VEGA 56(=>64) VGA-m(jobb alsó sarok:...tud kb 410GBps-ot! Opszi...
A RAM-Témában most írta az egyik tag, hogy a csúcs Ryen-je a csúcs DDR5 RAM-okkal tud 2-csatornásan 150GBps-ot."Jó" feladatot kaptál!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest