-
IT café
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Küzdök egy hatalmas gonddal. Itt és picit lejjebb olvashatjátok. Tudnátok mondani valami ötletet, mi módon tudnám feltenni az openwrt-t, utána esetleg egy másik gyártói (nem amcsi) fw-t?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van egy 1043 V3 routerem, amit pár hete a vásárlás napján sikeresen felruháztam egy usa fw-vel. Aztán ment rá egy DDWRT, volt jó sok szívásban részem.
Azóta sok fórumtárs segítségével sikerült gyári, európai rendszert tenni rá. De feltűnt, hogy hiába ue fw van rajta, az első beállításkor usa jön be a wifi beállításokban. De nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget, mert át lehet állítani, utána már 13 csatornát lehet választani stb. DE, a 802.11 módnál csak a bgn mixed vagy a bg módot lehetett választani a gyári fw-ben. Most feltettem rá a Suste féle Openwrt Barrier Breaker 14.07-et, és ez is usa-ként kezdte a wifit, amit persze át tudtam állítani, de itt meg csak g+n mód van. Ez normális, vagy elcsesztem a wifit azzal hogy amerikaizáltam? És van nekem abból bármi teljesítménybeli hátrányom hogy csak g+n módot tudok használni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Headless #9242 üzenetére
Azt tudom hogy a b és a g elavult, nincs is itthon ilyen eszköz, csak n-es. Az előbbi routereim mindig "only N" voltak beállítva, ezért kérdezem hogy a mixelt bgn miatt ér-e bármi hátrány sebességben, térerőben ilyesmi?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Hello!
Nagyon amatőr vagyok az openwrt témában, de erre majd ti is rájöttök
Szóval két tp-link routert szeretnék összehozni wds bridge módban. A gyári fw-vel működött a dolog, de nagyon bizonytalan, sőt, inkább rossz volt a rendszer, ezért Suste fórumtárs javaslatára kipróbálnám az openwrt-t. Eddig szinte csak a gyári tp-link fw-ket használtam, megszoktam hogy pár kattintás és megy minden ami nekem kell, úgymond bolondbiztos volt a rendszer. Most meg a tengernyi beállítástól zavarban vagyok, mint Ádám anyák napján
A helyzet a következő. Egy 841N routerrel kezdtem a műsort, felment rá a suste féle BB 0.8.2 fw, azt be is állítottam hogy a pc-n lanon volt net, de a wifivel szívtam. Szerintem mindent jól beállítottam, mégis, amikor elindítottam és bekapcsoltam a wifi biztonsági beállításokat, a teló látta a hálózatot, de IP-t nem kapott, nem tudott csatlakozni és szinte ugyanakkor a pc is elvesztette a netet és nem is tudott újra csatlakozni. A routert továbbra is elértem a webes felületen és a 9092-es oldalt is. Router újraindítás, ugyanazt párszor eljátszottam, mindig ugyanaz lett, eltűnt a net. Azt gondoltam valami beállítást rosszul adtam meg és hogy kéne egy teljes visszaállítás. Megláttam a 9092-es oldalon valami reset gombot és megnyomtam. Azóta a routert ha bekapcsolom csak a power led világít és a lakat villog. Semmi többet nem tudok vele csinálni. Mi a helyzet ilyenkor?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Igen, másodlagos router lenne a 841. Gondoltam megnézem hogyan is kell mindent jól belőni, hogy ha majd a 1043-ra kerül sor, ott már könnyebben menjen. Szerencsére ahhoz még nem piszkáltam. Biztos én vagyok az ökör, de nekem az a 9092-es oldal nagyon bonyolult és átláthatatlan volt, bocsi Könnyebbnek tűnt a luci-n keresztül piszkálni, amíg valahogy nem csináltam a 9092-es oldalon valami reset vagy delete vagy mit. Azóta sajna hiába nyomom, nyomkodom a reset fizikai gombot, nincs válasz. Már az összes nyomva tartom miközben áram alá helyezem, működés közben nyomva tartom, mindenféle kombinációban kipróbáltam, az eredmény a lakat folyamatosan világít, vagy villog, esetenként sokkal gyorsabban villog.
Most már előbb kérdezek mint cselekszem, bár már lehet mindegy. Szóval, találtam ezt a videót. Érdemes kipróbálni?[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Lehet elbeszélünk egymás mellett, vagy én vagyok értetlen, bocsánat
Szóval ha most a 841-et rákötöm a pc-re, nem nyílik meg a 192.168.1.1 sem, vagyis semmit ne tudok most kezdeni vele.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Beállítottam az SSID-t, jelszót, titkosítást ilyesmi, és amikor alkalmaztam a pc elvesztette a netet. A telefon látta a hálózatot, de nem csatlakozott. Azt hiszem azt írta hogy IP lekérése, és nem ment tovább. Azt gondoltam hogy valamit rosszul adtam meg, vagy valami olyasmihez nyúltam ami ezt okozza, ezért kerestem a luci-n belül is valami default-ra visszarakó gombot, nem találtam. A 9092-n pedig ott volt egy ilyen delete, vagy reset, vagy nem is tudom mi. Megnyomtam, attól kezdve ez van
Szóval mit tehetek? Forrasztani nem tudok, soros portos megoldás nem jön sajna szóba. Amit linkeltem yt videót, az lehet hasznos?
Azt hiszem két év garit adnak ezekre, ez meg most pár nap múlva lesz két éves. Igaz hogy csak a számla van meg, de visszavihetem így, nem jönnek rá hogy én vagyok a hunyó?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Mindent próbálok megérteni és elolvasni. De hogy a teljes lámaságomat bizonyítsam, azt sem tudom mi a TFTP. Vagyis most picit utána olvasva kiderült, hogy egy szerverszerűség.
Na jó, nem akarom még bővebb lére ereszteni, most letöltök egy ilyen TFTPD64.exe fájlt, remélem az jó lesz.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz krealon #10643 üzenetére
Hurrá, van nagy öröm, működik A korábban linkelt youtube-os videó alapján csináltam és így utólag visszagondolva tényleg gyerekjáték volt. De amíg azt se tudtam hogyan kezdjek hozzá, amikor még néhány órával ezelőtt azt se tudtam mi az a TFTP, akkor nagyon elérhetetlennek tűnt ez.
Annyiban tértem el a Youtube videós megoldástól, hogy nem a gyári FW-t neveztem át, tehát így nem a gyári felület jött be, hanem a recovery-t, amit már fogalmam sincs honnan szereztem be. Nos, most a luci fogad és teljesen angol, nyelvet sem tudok váltani. Most akkor openwrt fut rajta, tehát akkor mehet rá a sysupgrade.bin?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Szuper, felment rá újra az FW-ed
Na, akkor most már csak ügyesen. Hogy is kell azon a 9092-es oldalon beállítani a wds?
És még egy kérdés. A 841N v9-hez nincs webrevert?[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Na most már figyelmesebb voltam a 9092-es oldallak kapcsolatban és úgy tűnik tényleg pár kattintás összehozni a WDS-t Mindkét routeren openwrt fut. Az lenne a legelső kérdésem, hogy miért esett a wifi sebesség ilyen durván vissza? 1043-on korábban 80-90 le és 50Mbps feltöltés mértem speedtest.net oldalon. Most openwrt alatt sokkal erősebb wifi jel ellenére le 15, fel kb 25-30Mbps. A másodlagos routerre vezetékkel rákapcsolódtam pc-vel és ott is nagyjából ugyanezeket az értékeket mértem. Miért van ez? És még egy láma kérdés. Mi lett az IP-je a másodlagos routernek? Azt gondoltam a fő routernél egyel magasabb, tehát 192.168.1.2 de nem, ott nem jön be.
-
dethroner
veterán
A routertől 2 méterre van a telefon, 65Mbps a linksebesség. 40MHz-re van állítva a fő router, mégis csak csak 20-at mutat a kapcsolódó klienseknél. Ezen a helyen a gyári fw 135-150Mbps vonalsebességet jelzett a speedtesten pedig 80-90 megás letöltés volt.
Két helyiséggel odébb, ahol korábban a gyári fw két vonásnyi térerő mutatott és a linksebesség kb 50-60Mbps volt, a sebesség általában 5Mbps volt. Most openwrt alatt ugyanott fullon van a térerő, mégis időnkét 1Mbps a linksebesség a speedtest meg szinte alig még már tizedet
Beléptem a fő routerbe és van valami olyan menüpont, hogy a 40MHz erőltetése akkor is ha átfedésben vannak a csatornák. Így már 135Mbps a legmagasabb vonalsebesség amivel csatlakozik a telefon. Ennek ellenére nem megy a sebesség 35Mbps fölé. Ha a másodlagos routerhez csatlakozom, akkor a linksebesség legfeljebb 65Mbps akkor is, ha a routerhez közel vagyok.Az áttekintés menüpontban van pár dolog, amit meg szeretnék kérdezni. A kapcsolódó kliensek között látom a másik router mac címét, és van olyan hogy RX sebesség és TX sebesség. Ezek mit mutatnak? Ott amúgy a sebességek után eléggé váltakozik a sebesség a 20 és a 40MHz, és az RX MCS 12, TX MCS6. Ezek mik?
A fő routert érem csak el böngészőn, a DHCP bérleteknél is csak a telefonom és a pc szerepel. Egyiknek 107, másiknak 234 az IP vége. 1.2 végződést hiába írok be, nem jön be semmi. Nem kéne a fő rouretnek valahol mutatnia a másodlagos routert is?Wifi résznél a kapcsolódó kliensek menü alatt látom a másik routert, vagyis a kapcsolat sebességét, mac címét, de az IPv4 címnél egy kérdőjel van.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Majd resetelem a wds routert és rádugom apc-re és beállítom újra. Nem emlékszem már hogy kiírta-e akkor az ip-jét. Amikor beállítottam akkor próbálkoztam pár ip cím beírással, de nem hozta be vezetéken sem. Majd próbálkozom még vele.
Szerintem működne a wds, csak a 1043 openwrt-vel olyan erősen kezdett sugározni, hogy abban a helyiségben ahol eddig szinte nem volt jel, most is 2-3 jel között imbolyog, szóval nem érzi szükségét átállni a másik routerre Amikor tegnap feldobtam a 841-re a cfw-t, akkor usa volt beállítva wifi régióra és valami 1000mW és 30dBm volt a teljesítmény. Gondolom hogy nem tud valóságban ennyit kiadni magából, de a 1043 most elviekben ugyanúgy van beállítva, de nem tudom 316mW és 25dBm-nél magasabbra tenni. Ez router függő hogy mennyire lehet felvenni, vagy én nem találok valami plusz beállítást?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
És még egy kérdés. Filmnézésre egy Amlogic S905-ös boxot használok, pc megosztott mappából lanon keresztül, eddig gyári fw-vel tökéletes volt. Most akartam filmet nézni, és minden elindított film néhány másodpercenként megállt töltögetni. Eddig ilyen nem volt, mit kell beállítani?
-
dethroner
veterán
PC-n minden szép és jó, ott jön a majdnem 110Mbps, az van a négyes portba dugva, míg a box az egyesbe.
Megosztott mappát betallóztam újra, de ugyanúgy megáll pár másodpercenként kb fél percre
Wds most nincs is beüzemelve, így tuti nem zavar be semmibe.Két oprendszer van a boxon, egy android és egy kodi alapú Libreelec. LE alatt akadnak a filmek, de most megnéztem a droidon, ott a speedtest alkalmazás 94/54 sebességet ad 100 porton. Szóval ott nincs gond. Lehet a másik oprendszer szivat?
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #10676 üzenetére
Ez nagyon fura. Szóval androidon is van filmlejátszó alkalmazás, és az is pont ugyanúgy megáll töltögetni, mint a kodi. Viszont a speedtest meg hozza a maxot ami a csövön kifér. Mi a franc van itt
-
dethroner
veterán
Kipróbálom mindjárt amit javasolsz, de előbb arról hogy mit tapasztaltam.
Szóval ott a 841-es, megnéztem azzal. Avatar FHD 3D iso gyönyörűen folyamatosan ahogy eddig mindig. Visszaraktam a 1043-at, és kb 50 másodpercenként előtölt.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Nem tudom mit értesz azon hogy alaphelyzetben, annyit csináltam hogy a wds miatt reseteltem, beraktam a 1043 helyére, kábeleket bedugtam, wan beállításokat megcsináltam és meglestem hogy működik a box. Jól
Megpróbáltam amit javasoltál, tettem usb-re filmet, bedugtam, de hogy utána mit kellene csinálnom, kicsit zavaros.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Factory reset az a router reset gombja hosszan nyomva? Ha igen, akkor csináltam. Semmi. Médiainfo programmal belenéztem a filmekbe, igaz hogy csak kevés kis fájlméretű van, de ami kb 10Mbps bitrátánál alacsonyabb, (1 ilyet találtam) az megy folyamatosan. Viszont ami ezt meghaladja, töltöget. Korábban a stabilan 35Mbps bitrátájú filmek is hibátlanul mentek. Ahogy a 841-en most is jó minden. Nem lehet hogy a 1043 FW-ben van valami hiba?
-
dethroner
veterán
Akkor reset megvolt, igen. Kábellel van rajta a box a routeren, nincs is a boxban a wifi se bekapcsolva, se SSID/jelszó beállítva.
Biztosan már a fejed vered a falba tőlem, de akkor se tudom ezt a routerről usb-s dolgot.
A boxon próbáltam felvenni ahogy javasoltad \\192.168.1.1\share\LABEL, de akkor azt írja hogy nem tudja felvenni, mivel nincs csatlakoztatva a hálózathoz. Ennek ellenére lehet erőltetni azt hogy mégis vegye fel, ami után meg is jeleik a megosztott mappák között a LABEL nevű, de amikor rányomok akkor azt írja az elérési út érvénytelen, vagy nem található.
És a másik útvonalon is próbálkoztam: workgroup/tplink1043 Itt két mappát lát, egy tplinksmb nevűt, de abban nem lát semmit, és van egy share, amiben van egy 5E5E-64A4, de ebben sem lát semmit.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Jaaa, hogy így kellett volna elnevezni a pendrive-ot? Én meg a mappának adtam ezt a nevet, amibe a filmet tettem
De akkor megpróbálom újra nemsokára. A lan sebességmérést milyen programmal kell csinálni? Win intézővel másolás elég? Ott 9,7-10MB/s a másolás PC-ről a laptopra, sajna a laptop csak 100-as ethernet porttal
rendelkezik[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Pendrive-ot újraformáztam, routerbe bedugtam, világít az usb jel és a pendrive is, routert újraindítottam és ismét ez a kép van
A boxban ahol hozzá kell adni a megosztott mappát, ott látszik a router, se semmilyen fájlt nem lát csak üres mappát.
-
dethroner
veterán
Végigment a formázás, most ezt látom
Ez már jó?
Luci-ban nem lehet valahol látni az usb-t?
Visszaraktam a gyári fw-t, filmekbe belenéztem, nem szaggat. Visszaraktam az openwrt-t, szaggat
Nem lehet hogy ennek a két izének futnia kéne?
-
dethroner
veterán
PC-ről látom a pendrive-ot, de bármit akarok betenni a LABEL mappába, azt írja nincs elég hely. Mindig pont annyi hely nincs, amekkora a film. Értsd ha a film 2,56GB, akkor azt írja ennyi hely hiányzik. A tököm már ebben az egészbe A másik képet nézted, az ott nem futó két szolgáltatás nem kellhet?
-
dethroner
veterán
Bocsi, csak teljesen új nekem ez a terep, sokszor azt se értem amit írsz és idő kell mire eljut az infó az agyamba. Na, film a pendrive-on. A másolás kezdetben 11MB/s körül volt, a másolás második felére lecsökkent 8-ra. A pendrive-ról folyamatosan lejátssza azt az amúgy egyáltalán nem magas, 12,5Mbps bitrátájú filmet, amit a pc megosztott mappából folyamatos akadással tud csak.
Mi a teendő?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
gondolom ha kipróbálod hogy az egyik pc-n megosztod a filmet és a másikon nézed akkor sem lesz gond
Mármint hogy a most megosztott mappából a laptopra rakjam ki a filmet? Ha a másolás jól ment a két gép között, akkor miért ne menne a film?
Na, ez a router tuti nem fog NASsolni Miért tartanám fent a 100-as internetet, ha csak töredékét tudnám torrentre? Szó se lehet róla. A pc hétköznap délután 3-tól kb éjfélig amúgy is folyamatosan megy, hétvégén meg ébredéstől nagyjából éjjel 2-ig akkor sem kapcsolom ki, ha nem ülök előtte jó ideig. Nincs szükségem egy félképességű eszköz (router) okoskodásra, ha ez teljesítménybeli kompromisszumokkal jár. Plusz a pc-ben van 4 terrányi HDD, nem akarok én további madzagokkal, HDD házzal bajlódni. Nem jelentene semmi áram megtakarítást, egy fillért sem.
Azért tettem openwrt-t, mert javasoltad hogy a wds ezzel jobb lesz. De egyenlőre a hálózati lejátszás aggaszt-
Laikus vagyok, de a kábel, pc, és a box hibát kizárnám, mivel ha a 841-est berakom, minden jól megy, és a 1043 is hibátlan gyári fw-vel. Szóval amire tippelni tudok hogy vagy rosszul állít be valamit a 1043 openwrt, aminek jól kéne mennie, vagy tényleg valami hiba van benne.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Nem cserélgettem, ami kábel jól ment gyári fw-vel, illetve a 841-el, annak jól kéne mennie 1043 openwrt-vel is.
Oké, akkor router hiba és fw hiba kizárva. De akkor miért pufferelget? Nincs valami cash méret beállítva az fw-ben?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Rádugtam a laptopot és jó volt a lejátszás.
Akkor most mi a helyzet? Box hiba? De akkor 1043 gyári fw miért jó? 841 gyári fw és openwrt miért jó?
Openwrt hiba? Laptopról játszva ugyanazon a lan kábelen miért jó?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz vargalex #10709 üzenetére
Köszi hogy Te is próbálsz segíteni.
Az első mondatoddal nem tudok mit kezdeni, számomra értelmezhetetlen, csupán az 1000 és 100Mbit-et értem.
Ezt a swconfig dev switch0 show futtatást hol, mivel, hogyan? Mert a buta felhasználó fajta vagyok, aki összedugta, bekapcsolta és használta az eszközöket, de a mélylélektanba nem fúrtam bele magam és nem is érzek hozzá sem tehetséget, sem vágyat. Másik LE-t egyenlőre ha lehet nem tennék fel, elég sokan panaszkodnak erre-arra a topikban hogy mi nem megy az egyes LE verziókon, ez a 009-es hibátlan volt eddig.
Értem én suste álláspontját is hogy az fw eddig ilyen hibát nem produkált, meg hogy laptopra átdugva a lan kábelt jó a lejátszás. De lehet a laptopon az MPHC kevésbé érzékeny valamire, ami amire a box háklisabb, ellenben a 841 openwrt-el jó a box is, tehát abban (nem tudom szabad-e ilyen kijelentést tennem hozzá nemértőként, de vállalom a megkövezést) jól van megírva az, ami a 1043-ban kevésbé. Épp ezért is nem cserélném egyenlőre le a 009-es LE-t. Négy FW-ből csupán egyben jelentkezik a hiba, ez nem arra utal, hogy abban az egyben kellene keresni? Minden tiszteletem a készítőé, de ennek ellenére úgy vélem hogy a hibát abban kellene megtalálni.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz vargalex #10722 üzenetére
Az nem fog menni, a gép 3 méterre van a routertől, a box 50 cm-re, így nincs olyan hosszú másik utp kábelem.
Mielőtt azt mondod hogy vigyem közelebb a gépet, más okokból az sem kivitelezhetőA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
dethroner
veterán
pc2 - rotuter - box teszt alatt mit értesz? PC-helyére dugjam a a laptopot, és onnan játsszak le a box-al valamit?
Ismét sikerült olyat kérdezned, amit nem tudok Amikor a tévé beépített lejátszóját használtam, akkor serviio-t használtam, de az nem fut amióta a boxot használom. Én nem telepítettem más médiaszervert, ezért azt gondolom hogy a boxon lévő (talán samba) osztja meg. Hogy derítsem ki?(#10727) vargalex Nem próbáltam wifin, be se állítottam, nem is szeretném. Korábban párszor megpróbáltam wifi-n használni a tévé lejátszóját, szoptam annyit vele, hogy megfogadtam, amit csak tudok, kábellel használok. openwrt pedig azért volna hasznos, mert suste javaslatára azzal használnék két routert wds-ben.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Most beraktam a 841-et és boxot elindítva lefuttattam azt a két parancsot, amit írtatok. Fura módon, nem jött egyikre sem az a hosszú sok sorból álló szöveg, amit az első alkalommal adott a 1043
És természetesen a lejátszás folyamatos.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz vargalex #10731 üzenetére
Nem utasítok vissza semmit, csak vannak dolgok amik fizikailag kivitelezhetetlen, ilyen volt pl a hogy a gép és router között cseréljek kábelt, mint nincs másik ilyen hosszú kábelem. Beállítom én a wifit, de nem tudom hogy egy olyan filmnél, amin a bitráta meghaladja a 35Mbps-t, ott a wifi mit adhat, lakótelepi környezetben, ahol kb 20 hálózat ontja a 2,4GHz-t De ok, kipróbálom a wifit. Kipróbálnám a tévé beépített lejétszóját ide, de megnéztem, nem tudom már összekábelezni, amióta megvan a box, mások lettek a viszonyok és nem tudom visszacsinálni sajna.
Amúgy láttam hogy vannak frissítő fájlok az FW-hez, az jelenthet bármilyen esélyt? Most az alap 0.8.1 van fent.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #10732 üzenetére
Mindkét routert-t megnéztem wifi-n. Akad mindkettő. Speedtest szerint a letöltés wifin 35-45Mbps között váltakozott.
Sőt, több próbálkozás után sikerült csak wifin elérni a megosztott mappát 1043-n, többször sok várakozás után a megosztás nem elérhető, meg néha valami időtúllépést ad.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #10733 üzenetére
Azt még hozzátenném, hogy a 1043 esetében wifin kb 1 percenként van töltögetés és sokkal gyorsabban tölt, míg kábel esetén 10 másodpercenként áll meg és több mint fél percig tölt.
-
dethroner
veterán
Biztos én vagyok az ökör ebben is, de próbáltam a openwrt-15.05.1-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-sysupgrade.bin nevű fájlt flashelni, de luci nem engedi, mondván A feltöltött image fájl formátuma nem támogatott.
Ugyanezt írja ha a suste féle 0.8.3 verziót akarom felrakni.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz vargalex #10744 üzenetére
Mármint miben javítottak? Mert amit linkeltél az mennyiben azonos a suste féle fw-vel?
Az miért van, hogy ezeket a frissítéseket nem tudtam felrakni, mindig visszadobta a router, hogy nem támogatott image formátum,
-
dethroner
veterán
válasz vargalex #10746 üzenetére
Próbáltam fw flashelésként és próbáltam ahogy írod biztonsági mentésként is, de nem fogadta el. Sőt, letöltöttem az openwrt-15.05.1-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-sysupgrade is, ezt is visszadobta. Lehet itt át kellett volna neveznem v3-ra hogy elfogadja?
-
dethroner
veterán
Egyrészt a v2 és a v3 hardverileg tökugyanaz, csak a v3 szoftvere már támogatja az ipv6 címeket. Másrészt mintha láttam volna olyan fw-ket, amik v2-ből v3-at update-el. Szóval, nem jó?
Most ha ezzel a LEDE izével, amit vargalex javasolt, jó a lejátszás, nem lehet hogy a te fw-d is ha frissíteném az alap 0.8.1-ről, akkor jó lehetne? Próbáltam, sehogyse bírtam felrakni. Letöltöttem a .gz állományt, de visszadobta a luci. 9092 oldalon pedig megint ledermedtem, ott se töltötte be.
Vagy az a 0.8.1 már a legfrissebb, minden újdonságot tartalmazó verzió?
Mi tévő legyek, szeretném azt a wds-t használni a te fw-del, de a box használata is nagyon fontos. Utána tudnál nézni, hogy mi lehet akkor most már a gond?[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Így is tettem, 1043 LEDE fő router és 841 BB-vel másodlagos. Szépen megy a wds, megy a roaming is
Akkor szerintem így hagyom. De a legfájóbb, hogy a kurva telefon így is képes elveszíteni a hálózatot. Vagyis ő úgy érzi hogy rajta van, de mindegy, ez már nem ide vágó téma és szerintem telefon hardver gond
Köszönöm a segítséget mindenkinek!A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Nem lehet 40MHz-re kapcsolni. Amikor mindkét routeren a te fw-d volt, akkor tudott 40-et, meg azon ott a 40 kényszerítés is. Akkor megvolt a linksebesség akár 135Mbps is. Most ha a 841-et amin a te fw-d fut ha 40-re erőltetem akkor is csak 20, és 65Mbps a max linksebesség a telefon szerint. Bár a routerek szerint a kettőjük közötti kapcsolat RX 115 mcs13 és TX104 mcs13, bármit is jelentsen ez. A 841-en a te fw-d van és az megy másodlagosnak, és a wifi résznél van client és master rész is. A master sokszor, pl most is halottna látszik. 0% a jel. Ez normális? Miért van? Vagy az csak akkor aktív, ha ahhoz is csatlakozik valamilyen eszköz?
A basic mentés felrakás és cpu tesztet szívesen megcsinálom, ha jó részletesen leírod mit és hogyan. Mert tudod, analfabéta vagyok rúterbólMég egy nem teljesen ide vágó kérdés. Wifi analyzer app-al figyelem a telón a környező hálózatokat, csatornákat és azt hogy a teló épp melyik routerhez milyen sebességen csatlakozik. Pl felmegy a fő routerre, van net meg minden. Aztán elsétálok a másodlagos routerhez, bár még ott is tök jó a jel, pár másodperc után felmegy a másodlagosra, az app mutatja a mac cím alapján hogy már azon van, mutatja hogy 65Mbps excellent, sőt, mutatja az összes látható hálózat jelminőségének alakulását is. Elvileg fent van a hálózaton. De csak elvileg, mert a netet már nem éri el, speedtest kiírja egy kis pingteszt várakozás után: network communication issues
És ez független attól hogy melyik rourterre csatlakozom, lehet 1->2, de lehet 2->1-re váltáskor, sőt a legdühítőbb, amikor ott vagyok akár 2 méterre a routertől és akkor ezt csinálja. Ilyenkor vagy várok sokáig, és valahogy magától rendbe jön, vagy a telefonon újraindítom a wifit és akkor tökéletes. De random, hogy mikor csinálja újra. Igazból azért szerettem volna a wds-t megcsinálni, mert amikor csak 1 router volt, azt hittem a wifi jel gyenge a konyhában (bnőm legtöbbször ott tapasztalta ezt a leszakadást), de azóta többet tesztelgettük a lakás minden pontján és bárhol képes előjönni ez a hiba. Tudom hogy ez nem kimondottan ebbe a topikba tartozik, elnézést érte, de annyi kikívánkozott belőlem, mert erre szerettem volna gyógyírt. Mondjuk ha valakinek az olvasók közül van megoldási javaslata, annak azért örülnék Router hiba kizárva, 2db 1043 v3, 841D v9 és 3600-as tp-link routereim voltak mostanában amióta ez a 2db egyforma telefonunk van, és a hiba mindkét telón, minden routernél fennállt.
Na jó, nem ragozom tovább, biztos a telók szarok meg zsúfolt a 2,4GHz, de ....A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest